Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μέχρι 15 Απριλίου οι αιτήσεις για άδειες φύτευσης νέων οινάμπελων για το έτος 2016

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι:
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 485 Β΄/26-2-2016, για το έτος 2016 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οιναμπέλων, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2015.
Μέχρι 15 Απριλίου 2016 οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ (http://dsvip.minagric.local:8080/ ) & με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας ,τότε η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.

Πρώτη εκδήλωση προβολής της Ηπείρου στην Π.Γ.Δ.Μ.

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στα Σκόπια, εκδήλωση προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, την οποία για πρώτη φορά, διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην ΠΓΔΜ.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνει γνωστή στην γείτονα χώρα η Ήπειρος των τεσσάρων εποχών, ως τουριστικός προορισμός καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η οποία έγινε στο ξενοδοχείο Aleksandar Pallas, τουριστικοί πράκτορες των Σκοπίων είχαν B2B συναντήσεις με ξενοδόχους της Ηπείρου, ενώ οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γευτούν και Ηπειρωτικά εδέσματα αλλά και να απολαύσουν χορούς και τραγούδια της Ηπείρου από χορευτικά συγκροτήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε Μ.Μ.Ε των Σκοπίων- τα οποία έκαναν εκτενή αναφορά στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου- μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον στόχο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.
"Πρέπει- τόνισε - να δρούμε περισσότερο με αυτά που μας ενώνουν και όχι με αυτά που μας χωρίζουν. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωράμε στα Βαλκάνια και να προχωράμε σε ενέργειες προς όφελος των λαών. Δεν ήρθαμε τυχαία εδώ ως Ήπειρος. Είδαμε τα στατιστικά στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, από τα οποία προκύπτει ότι πάρα πολύς κόσμος από την περιοχή σας έρχεται για διακοπές στα παράλια της Ηπείρου, τα οποία ξεκινούν από τα σύνορά μας με την Αλβανία και τελειώνουν στον Αμβρακικό κόλπο. Πολλοί δε που έχουν πατρίδες στην Πίνδο, έρχονται και στις ορεινές περιοχές του Ζαγορίου, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων, της Κόνιτσας".
Στον χαιρετισμό της η Εμπορική Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια κα Όλγα Μεζερίδου μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την διοργάνωση εκδήλωσης προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου στα Σκόπια. Το κάναμε με μεγάλη χαρά γιατί πιστεύουμε ότι η Ήπειρος είναι ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της Ελλάδας. Επίσης πιστεύουμε ότι η προσωπική επαφή μεταξύ των ανθρώπων από δυο διαφορετικές χώρες είναι πολύ σημαντική και βοηθά να έρθουν πιο κοντά οι δύο λαοί. Θεωρούμε αυτή την εκδήλωση ως αρχή μιας συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών γραφείων των Σκοπίων και των επαγγελματιών τουρισμού της Ηπείρου. Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα Σκόπια στην Περιφέρεια Ηπείρου».
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ελληνίδα Πρόξενος στα Σκόπια, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Σκοπίων κ.α..
Στην αντιπροσωπεία της Ηπείρου συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κώστας Ντέτσικας, Κέλυ Καραμάνη, Γιάννης Λάζος και εκπρόσωποι του Δήμου Αρταίων.
Η Περιφέρεια εκφράζει τις ευχαριστίες της για την προσφορά τοπικών προϊόντων στις επιχειρήσεις: Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, Kτήμα Γκλίναβος, Οινοποιείο ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ και τυροκομείο Τσουτσοπλίδη.

Στην αποστολή εκπροσωπήθηκαν οι φορείς του τουρισμού: Ενωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Ένωση Ξενοδόχων κι ενοικιαζομένων δωματίων Μετσόβου, Ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου, Villa Alba, Plataria Beach Hotel, Ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ, Σχολή Μαγείρων ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και ιδιοκτητριών εταιρειών Μ.Μ.Ε. από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταθέσαμε την Πέμπτη 31 Μάρτη πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. 
Η επιτροπή θα διερευνήσει τη νομιμότητα της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και ιδιοκτητριών εταιρειών Μ.Μ.Ε. από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
Τα τελευταία έξι χρόνια η χώρα βρίσκεται στη δίνη της επιβολής μέτρων λιτότητας, που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια του 25% του εθνικού πλούτου, την εκτίναξη της ανεργίας σε ποσοστά άνω του 26%, την υπονόμευση και διάλυση του κοινωνικού κράτους, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ένας από τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση, ήταν η ανορθολογική λειτουργία και η κακή διαχείριση του τραπεζικού συστήματος, με τον αλόγιστο δανεισμό, την ώρα μάλιστα που η οικονομία κατέρρεε και το τραπεζικό σύστημα κλονιζόταν συθέμελα. Τράπεζες, χωρίς καμία ουσιαστική εγγύηση, δάνειζαν ΜΜΕ και κόμματα, δημιουργώντας ένα τρίγωνο διαπλοκής όπου ο ένας εξασφάλιζε την υποστήριξη του άλλου. Είναι τα λεγόμενα «θαλασσοδάνεια», τα οποία χορηγούνταν σε πολιτικά κόμματα με εγγύηση την εξασφάλιση των μελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεών τους, που εξαρτιόνταν από τα μελλοντικά ποσοστά τους.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας 61χρονος υπήκοος Αλβανίας, διακινητής ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επτά συσκευασίες με (1.100) γραμμάρια ηρωίνης και (5.250) γραμμάρια κάνναβης 

Συνελήφθη, σήμερα (01-04-2016) τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένας 61χρονος υπήκοος Αλβανίας, διακινητής ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίοι οδηγούσε ο 61χρονος και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (1.100) γραμμαρίων
πέντε συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (5.250) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Λίμνη Πωγωνίου: Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός στη διασταύρωση για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη, χθες (31.03.2016) το απόγευμα στη διασταύρωση Λίμνης Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 36χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 39 και 37 ετών, για τους οποίους εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο για χειροτέχνες και επαγγελματίες με αντικείμενο: «Εργαλεία Επιχειρηματικότητας» από 5-7 Απριλίου, απογευματινές ώρες στο Καλπάκι

Τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο για χειροτέχνες και επαγγελματίες με αντικείμενο: «Εργαλεία Επιχειρηματικότητας» διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου. 
Το εργαστήριο είναι δωρεάν και ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο, και θα διοργανωθεί απογευματινές ώρες στο Καλπάκι από 5-7 Απριλίου.
Οι πρώτες 20 θέσεις συμμετεχόντων θα είναι επιδοτούμενες και για τις οποίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες και για την προεγγραφή στο σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2651045757 / 6972312398 ή στο e-mailcraftinproject@gmail.com  ή μέσω της σελίδας Facebook “CraftsInAction”
Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου«CraftsinAction» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013".
Πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα.

Ο Στέφανος Φούσας και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο Αμερικανικό Συνέδριο Καρδιολογίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο 65ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC)
Στο 65ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC) στο Chicago των Ηνωμένων Πολιτειών, στο διάστημα 2-4 Απριλίου 2016, θα συμμετάσχει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας θα έχει προεδρία σε Joint Meeting της Ελληνικής με την Ρώσικη Καρδιολογική Εταιρεία και με τίτλο: ”Managing Resistant Hypertension: International Perspectives from the Hellenic Society of Cardiology, Russian Society of Cardiology and American College of Cardiology”.
Επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με τίτλο: “Renal Denervation: Where Do We Stand and How to Move Forward”.
Τέλος θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με Καρδιολόγους ελληνικής καταγωγής, με τους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας όπως επίσης και για θέματα που αφορούν την Ελλάδα σε κάθε επίπεδο.

Το Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας θεωρείται παγκοσμίως ως ένα από τα πιο σημαντικά καρδιολογικά συνέδρια, με ανακοινώσεις για όλα τα πεδία της Καρδιολογίας. Η ισότιμη παρουσία της ΕΚΕ σε όλα τα διεθνή καρδιολογικά συνέδρια και η ενεργή συμμετοχή της στη διαμόρφωση των εξελίξεων στην Καρδιολογία καταδεικνύουν ότι -παρά τις δυσκολίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο- η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται μεθοδικά και συγκροτημένα για την ανάπτυξη της επιστήμης και την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 6 Απριλίου, ώρα 19:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Τετάρτη  6  Απριλίου  2016   και ώρα  19:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  Καλπάκι στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. [Παιδικός Σταθμός Καλπακίου].

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2016.
  2. Aποδοχή επιχορήγησης ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2014ΕΠ53000003
         «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση εθνικού, επαρχιακού και Λοιπού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2016 (π.κ 2013ΕΠ03000011)» για το υποέργο: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ.   Μερόπης Δήμου Πωγωνίου».

  1. Έγκριση εκτέλεσης προμηθειών.
  2. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού.
  3. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού.
  4. Έγκριση διενέργειας προμηθειών Ν.Π.Δ.Δ.
  5. Έγκριση και τρόπος διενέργειας προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών.
  6. Έγκριση επιστροφής τέλους Ε.Ε.Τ.Α. σε ενοικιαστή Δημοτικού Ακινήτου.
  7. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος Τ.Κ. Καταρράκτη.
  8. Έγκριση λύσης συμβάσεων μισθωμάτων [Κεραίες] και έγκριση δημοπράτησης.
  9. Έγκριση απευθείας εκμίσθωσης αγρού Τ.Κ. Δολιανών.
  10. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.
  11. Εξουσιοδότηση υπογραφής Συμβολαίων για τη μεταβίβαση οικοπέδων.
  12. Έγκριση μελέτης για την κατασκευή του έργου: «Κατασκευή αναψυκτηρίου στην Τ.Κ. Ρεπετίστας».
  13. Έγκριση μελέτης του έργου: «Διαμόρφωση χώρου πρόσβασης στη γέφυρα του ποταμού Λιμπούσδα».
  14. Έγκριση μελέτης για την κατασκευή του έργου: «Διευθέτηση ομβρίων Δημοτικού Καταστήματος Παρακαλάμου – Αποκατάσταση ασφάλτου».
  15. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Τ.Κ. Δολιανών»
  16. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Τ.Κ.Νεγράδων».
  17. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση στέγης του κτιρίου του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ. Δελβινακίου».
  18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση Δημοτικών κτιρίων Τ.Κ. Παρακαλάμου».
  19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Μαυροβουνίου».
  20. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Βελτίωση αγροτικών δρόμων – Αγροκτημάτων Δ.Ε. Καλπακίου».
  21. Έγκριση επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών.
  22. Έγκριση απολογισμού έτους 2015 ΤΟΕΒ  Άνω Καλαμά.
  23. Έγκριση απολογισμού έτους 2015 και προϋπολογισμού έτους 2016 ΤΟΕΒ Κουκλιών – Μαζαρακίου.

26η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 2/3 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αστήρ Αμφιθέας 2-04-16/17:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Π.Ο. Δαβάκης-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 2-04-16/17:00), ντέρμπι την Κυριακή στο Κεφαλόβρυσο (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας 3-04-16/17:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΦΑΚΑΣ
ΩΡΑ: 17:00

Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 17:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 2 Απριλίου  2016
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:00)
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (17:00)
Κυριακή 3 Απριλίου  2016
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (17:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (17:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:00)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:00)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00) 

Οι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων

Η Νομαρχιακή  Επιτροπή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη   των προέδρων και μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.), καθώς και την ανάδειξη των Συνέδρων για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας:
Αναλυτικά κατά κατηγορία υποψήφιοι είναι οι εξής:
Υποψήφιοι για το Εθνικό Συνέδριο
ΒΟΤΣΙΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Βασιλ.
ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Πέτρου
ΓΚΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου
ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργ.
ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ματθαίου
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Φωτ.
ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του Ευαγγέλου
ΚΙΤΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σπυρίδων
ΚΙΤΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου
ΚΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μιχαήλ
ΛΑΠΠΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του Κωνσταντίνου
ΜΠΙΛΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αναστασίου
ΝΤΟΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του Βασιλείου
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Ζώη
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Λαμπρινού
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) του Μιχαήλ
ΠΑΠΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνστ.
ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Βασιλείου
ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του Νικολάου
ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αλεξ.
ΓΚΟΓΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του Γαβριήλ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ του Γεωργίου
ΚΟΤΡΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ του Παναγιώτη
ΜΥΛΩΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Μάνθου
ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΛΕΝΑ) του Κωνσταντίνου
ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) του Δημητρίου
ΤΖΑΡΟΥΧΗ-ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΥΔΟΚΙΑ του Γεωργίου
ΤΣΙΟΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ του Παύλου
Υποψήφιοι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. Κέντρου Ιωαννίνων
ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννη
ΓΑΤΣΟΜΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Σωτ.
Υποψήφια μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. Κέντρου Ιωαννίνων
ΑΓΑΠΙΑΔΗΣ  ΑΝΘΙΜΟΣ του Παύλου  
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου 
ΒΗΚΑΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Λάμπρου  
ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ του Ηλία  
ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγ.  
ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργ.  
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΞΕΝΟΦΩΝ του Ευθυμίου  
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΘΗΝΑ του Γεωργίου   
ΖΩΤΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασ.
ΚΑΡΑΜΠΑΣ  ΦΩΤΙΟΣ του Ευαγγέλου
ΚΟΣΙΝΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου
ΚΡΙΚΩΝΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλ.
ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ηλία 
ΜΠΙΛΑΝΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου 
ΜΥΛΩΝΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Μάνθου 
ΝΑΒΡΟΥΖΟΓΛΟΥ  ΠΑΥΛΟΣ του Κωνσταντίνου 
ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Κων. 
ΣΑΚΚΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου 
ΣΙΝΤΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αριστείδη 
ΣΠΥΡΙΚΟΥ  ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Αποστ. 
ΣΤΑΜΑΤΗ  ΕΛΕΝΗ (ΛΕΝΑ) του Κων. 
ΣΤΑΥΡΟΥ  ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) του Δημητρίου  
ΤΑΠΟΡΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 
ΤΖΑΡΟΥΧΗ-ΠΕΤΡΑΚΗ  ΕΥΔΟΚΙΑ του Γεωργίου 
ΤΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγι. 
ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αλ. 
Υποψήφιοι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. Ζίτσας
ΒΟΤΣΙΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Βασιλ.
ΚΑΡΑΤΑΣΙΤΣΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Κωνσταντίνου
ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αναστασίου
Υποψήφια μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ζίτσας
ΓΚΟΓΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Αθανασίου
ΓΚΟΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου 
ΓΚΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου
ΓΥΡΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ(ΡΟΥΛΗΣ) του Χρήστου 
ΔΕΝΤΣΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη 
ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευρυπίδη 
ΖΑΪΜΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Γεωργίου 
ΖΩΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ του Δημητρίου 
ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευαγγέλου 
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αναστασίου 
ΚΩΛΕΤΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παύλου 
ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Λάμπρου 
ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Ιωάννη
ΜΠΡΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αναστασίου
ΠΑΛΙΑΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου
ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αποστ.
ΣΛΟΥΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αναστασίου
ΤΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου
ΤΖΙΑΦΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ του Αναστασίου
ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Βασ.
ΤΣΟΥΜΠΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Εμμανουήλ
ΧΑΡΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κωνσταντ.
Υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Κόνιτσας
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΖΩΗΣ του Χρήστου
Υποψήφια μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. Κόνιτσας
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Νικολάου 
ΒΗΤΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Νικολάου 
ΒΗΤΤΑ- ΠΑΝΤΑΖΗ ΜΑΡΙΝΑ του Φωτίου 
ΒΛΑΧΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου 
ΚΑΠΑΪΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γρηγορίου  
ΛΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη  
ΜΗΤΣΙΑΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ του Δημητρ.  
ΜΠΙΚΗ ΑΓΑΘΗ του Δημητρίου  
ΠΑΣΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου   
ΠΑΦΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ  
ΠΟΛΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου  
Υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Μετσόβου
ΤΣΟΜΠΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χαραλάμπους
Υποψήφια μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. Μετσόβου
ΔΕΚΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ιωάννη
ΖΑΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Τριαντάφυλλου 
ΖΗΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου  
ΚΑΣΣΑΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του Τριαντάφυλλου 
ΜΗΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου  
ΜΠΑΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Χρήστου  
ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αποστ. 
ΤΟΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου  
ΤΡΙΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου  
 Υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Πωγωνίου
ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου
Υποψήφια μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. Πωγωνίου
ΓΚΙΟΛΕΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ του Γεωργίου 
ΓΚΟΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Θεοδώρου 
ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αποστόλου 
ΜΑΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Βασ. 
ΝΤΑΦΛΟΥ-ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ του Χαραλάμπους 
ΝΤΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σπυρίδων 
ΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου 
ΠΟΡΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Γεωργίου 
ΣΜΠΟΝΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ του Ιωάννη 
Υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Βορ. Τζουμέρκων
ΜΠΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του Βασιλείου
Υποψήφια μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. Βορ. Τζουμέρκων
ΒΑΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Θεοδώρου 
ΒΑΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Κωνσταντ. 
ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σταύρου 
ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου  
ΜΠΟΓΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη 
ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ευαγγέλου 
ΤΣΑΜΠΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του Βασ. 
ΤΣΙΜΠΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργ. 
ΨΟΧΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ηλία
Υποψήφιοι πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. Δωδώνης
ΚΙΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μιχαήλ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανδρ.
Υποψήφια μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. Δωδώνης
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αθανασίου  
ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Ηλία  
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χαρίλαου 
ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Νικολάου  
ΖΗΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Λάμπρου  
ΖΥΡΟΥΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ του  
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αναστασίου 
ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Τιμολέων 
ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παναγιώτη 
ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου  
ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ευαγ.  
ΣΙΩΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ιωάννη  
ΤΣΑΛΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του Δημητρίου 
Υποψήφιος πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ζαγορίου
ΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
Υποψήφια μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ζαγορίου
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Νικολάου 
ΓΟΓΟΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρ. 
ΔΕΡΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θρασ. 
ΔΗΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Χρήστου 
ΖΙΑΒΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αν.  
ΚΑΠΡΙΤΣΙΟΥ ΑΝΝΑ του Κωνσταντ. 
ΝΤΟΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου 
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Θεοδώρου  
ΠΟΛΥΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ του Αθανασ. 
ΠΟΥΠΟΒΙΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Ιωάννη

Έκθεση «Παμβώτις» με έργα από τα ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, την ομάδα αγιογράφων «Νυν και αεί δόξα Κυρίω δια χειρός ανθρώπων», τους ιδιώτες Γιαννιώτες συλλέκτες καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων από το Σάββατο 2 Απριλίου έως και την Κυριακή 8 Μαΐου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν από 195 χρόνια ο Χουρσίτ Πασάς μετέφερε υδραίικα καράβια μέσα από  τους πλωτούς δρόμους της εποχής προκειμένου να πολιορκήσει τον Αλή  πασά μετά την κατάληψη του χωριού Στρούνι (Αμφιθέα), του Νησιού (Απρίλιος 1821) και του ισχυρού προμαχώνα Λιθαρίτσια.
Με αφορμή το ιστορικό αυτό γεγονός το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο  Ηπείρου φιλοξενεί από το Σάββατο 2 Απριλίου έως και την Κυριακή 8   Μαΐου την έκθεση «Παμβώτις» με έργα από τα ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο  Ηπείρου, το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, την ομάδα αγιογράφων «Νυν  και αεί δόξα Κυρίω δια χειρός ανθρώπων», τους ιδιώτες Γιαννιώτες  συλλέκτες καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων.
Η έκθεση  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αφιερώνεται στη  μνήμη του Κωνσταντίνου Κίτσου, καθηγητή Παιδαγωγικής, Γενικού   Διευθυντή της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων για τις   τιμητικές του διακρίσεις, την επιστημονική και κοινωνική του   συνεισφορά στην παιδεία και στον πολιτισμό.
Ειδικότερα η έκθεση περιλαμβάνει:
- πνευματική σημειολογία με ιερά πρόσωπα που φιλοτέχνησαν οι Ελένη  Δημαρά, Ανδρομάχη Κουντουριώτου, Μαρία Μακρογκίκα, Στέλιος Τζιαφέτας,  Κυριακή και Νίκος Τσίμηλα
-θεματικές ενότητες σχετικά με τις λεμβομαχίες - ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ  ΥΔΡΑΙΙΚΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ στην Παμβώτιδα
-αρχειακό υλικό σχετικά με το Συνεταιρισμό και το Ταμείο Παμβώτιδας
-αυθεντικές απεικονίσεις (ξυλογραφίες, γλυπτά) των ιδιωτών συλλεκτών  Π.Τσιλίκη και Α. Παπασταύρου
-καθώς και καΐκι της λίμνης Παμβώτιδας ιδιοκτησίας Γεωργίου Ματσούκη.
Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Το Ενδόφωνον» της Ιεράς   Μητροπόλεως Ιωαννίνων θα πλαισιώσει την εκδήλωση.
Οι αντίστοιχοι Πρόεδροι των φορέων θα προλογίσουν την έκθεση και θα   
αναφερθούν στις θεματικές ενότητες.
Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο   
και η ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης το Σάββατο 2 Απριλίου στις   19.00 στα ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
19.00      Έναρξη
19.05      Χαιρετισμοί
               Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος
               Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνης
               Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργ. Καψάλης
               Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας
Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   
κ. Αγγελική Φωτεινού
19.25      Εισηγήσεις
19.25-19.40     Μάρθα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο    Ηπείρου
19.40-19.55     Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ύδρας
Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης θα πλαισιωθούν με εκπαιδευτικές   
δραστηριότητες των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας   
εκπαίδευσης, όπως φύλλα εργασίας, σταυρόλεξα.
Διοργάνωση:
•    Iστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου
•    Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας
•    Ομάδα αγιογράφων «Νυν και αεί δόξα Κυρίω δια χειρός ανθρώπων»
•    Δημοτική Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων
•    Τα τέκνα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Κίτσου
•    και οι ιδιώτες συλλέκτες και καλλιτέχνες Π.Τσιλίκης, Α. Παπασταύρου  
  &  Σπ.Λισγάρας.
Επιμέλεια έκθεσης:
•    Μενέλαος Συκοβέλης, Τεχνοχώρος, Veneto
•    ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου
Εγκαίνια: Σαββάτο 2 Απριλίου 2016 στις 19:00
Διάρκεια: 2 Απριλίου έως 8 Μαΐου 2016
Διεύθυνση: ΓΑΚ-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, Κάστρο
(κτίριο Σουφαρί Σεράι, βόρεια πύλη κάστρου περιοχή Κυρά Φροσύνης)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως παρασκευή 09:00 – 14:00
Τηλ: 26510-34469

Μέσω του Ε.Π. 'Ηπειρος 2014-2020" η παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης σε 36 ακτές της Ηπείρου

 Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης σε 36 ακτές της Ηπείρου, με στόχο να προστατευτεί το θαλάσσιο περιβάλλον και η δημόσια υγεία των λουόμενων, θα τεθεί υπό παρακολούθηση, στο πλαίσιο πράξης που εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.
Η παρακολούθηση της ποιότητας των νερών των ακτών κολύμβησης αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας, σύμφωνα με ευρωπαϊκές οδηγίες και φορέας υλοποίησης της πράξης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο αυτής:
α) θα παρακολουθούνται τα ύδατα ακτών που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, ακτών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη (αναπτυξιακό, αισθητικό, τουριστικό περιβαλλοντικό κ.λ.π.) και ακτών που δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις. Τα αποτελέσματα θα επεξεργάζονται και θα καταχωρούνται σε βάση δεδομένων δικτυακά προσβάσιμη στο κοινό.

Εστιασμένοι υπέρηχοι, Lifting χωρίς νυστέρι

Η πλαστική χειρουργική πραγματοποίησε άλλο ένα καινοτόμο βήμα. Μέσω της νέας τεχνολογικής καινοτομίας των εστιασμένων υπερήχων, έχει τώρα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει Lifting χωρίς χειρουργείο.
Οι υπέρηχοι είναι γνωστοί ως είδος ενέργειας όπως επίσης είναι γνωστό ότι είναι τελείως ακίνδυνοι για τον οργανισμό, γι’ αυτό άλλωστε χρησιμοποιούνται ευρύτατα για διαγνωστικούς λόγους.
Πως δρουν οι εστιασμένοι υπέρηχοι
Η νέα τεχνολογία επιτυγχάνει εστίαση των υπερήχων σε συγκεκριμένο σημείο στους ιστούς κάτω από το δέρμα. Στόχος είναι να ανέβει η θερμοκρασία των ιστών, στο επίπεδο των 65 με 70 βαθμών κελσίου, έτσι ώστε να προκληθεί σύσφιξη (ρίκνωση).
Κάτω από το δέρμα του προσώπου υπάρχει μια μεμβράνη, η οποία ονομάζεται SMAS, και η οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο θερμαίνεται και κάνει ρίκνωση συμπαρασύροντας και το δέρμα του προσώπου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουμε σύσφιξη, δηλαδή διόρθωση της χαλάρωσης.
Η τεχνολογία αυτή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε άλλες εφαρμογές στην ιατρική όπως για παράδειγμα η εξωσωματική λιθοτριψία, στη διόρθωση του τοπικού πάχους, κ.α.
Πως γίνεται η διαδικασία;
Ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί το gel υπερήχων στο δέρμα του προσώπου. Κατόπιν τοποθετεί την κεφαλή του μηχανήματος, η οποία εκπέμπει την ενέργεια. Μετακινεί αργά κι επιλεκτικά την κεφαλή στο πρόσωπο ώστε η ενέργεια να διαχυθεί σε όλη την επιφάνεια αυτού.
Η διαδικασία διαρκεί συνολικά περίπου μισή ώρα και υπάρχει κάποιος βαθμός ενόχλησης, ο οποίος όμως είναι ανεκτός.