Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο Στέφανος Φούσας και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο Αμερικανικό Συνέδριο Καρδιολογίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο 65ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC)
Στο 65ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC) στο Chicago των Ηνωμένων Πολιτειών, στο διάστημα 2-4 Απριλίου 2016, θα συμμετάσχει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας θα έχει προεδρία σε Joint Meeting της Ελληνικής με την Ρώσικη Καρδιολογική Εταιρεία και με τίτλο: ”Managing Resistant Hypertension: International Perspectives from the Hellenic Society of Cardiology, Russian Society of Cardiology and American College of Cardiology”.
Επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με τίτλο: “Renal Denervation: Where Do We Stand and How to Move Forward”.
Τέλος θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με Καρδιολόγους ελληνικής καταγωγής, με τους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για θέματα που άπτονται της Καρδιολογίας όπως επίσης και για θέματα που αφορούν την Ελλάδα σε κάθε επίπεδο.

Το Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας θεωρείται παγκοσμίως ως ένα από τα πιο σημαντικά καρδιολογικά συνέδρια, με ανακοινώσεις για όλα τα πεδία της Καρδιολογίας. Η ισότιμη παρουσία της ΕΚΕ σε όλα τα διεθνή καρδιολογικά συνέδρια και η ενεργή συμμετοχή της στη διαμόρφωση των εξελίξεων στην Καρδιολογία καταδεικνύουν ότι -παρά τις δυσκολίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο- η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται μεθοδικά και συγκροτημένα για την ανάπτυξη της επιστήμης και την προστασία της ανθρώπινης υγείας.