Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Γλέντι με συνοδεία Λαϊκής-Παραδοσιακής ορχήστρας στην κεντρική πλατεία την Παρασκευή 16 Αυγούστου


Γλέντι  με  συνοδεία  Λαϊκής-Παραδοσιακής  ορχήστρας την Παρασκευή 16 Αυγούστου, ώρα έναρξης 9:30 μ.μ., στην  κεντρική  πλατεία Πωγωνιανή Πωγωνίου.

Πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στον Κακόλακκο Πωγωνίου


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ  σε δύσβατο σημείο στον Κακόλακκο Πωγωνίου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες  ενώ  σήμερα  στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Συνελήφθη 53χρονος σε χωριό του Δήμου Αρταίων για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη, χθες (12-08-2019) το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε στοχευμένη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 53χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,6 έως 3,6 μέτρων, φυτεμένα στον αύλιο χώρο της οικίας,
συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -7,42- γραμμαρίων.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 14 Αυγούστου, ώρα 9:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 παρ.6 του Ν. 3852 / 2010 για έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής (λόγω αναγκαίας εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου, λήξης σύμβασης προμήθειας καυσίμων – άγονη και η διαπραγμάτευση- , έκτακτης διαρροής νερού σε πολλά σημεία στην Τ.Κ. Καταρράκτη και επιτακτικής ανάγκης για την επίσπευση εκτέλεσης του έργου «τοίχοι αντιστήριξης Δήμου» ) σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί την 14η Αυγούστου 2019, ημέρα Τετάρτη & ώρα 09.00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ με θέματα συζήτησης:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Έγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων (κίνησης, θέρμανσης & λιπαντικών) για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών
των υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης-Μέριμνας κα Παιδείας του Δήμου Πωγωνίου, των Σχολικών Επιτροπών
Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, για το περίοδο 2019-2020 (1 έτος)» με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
2. Έγκριση και απευθείας ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Καταρράκτη» προϋπολογισμού 11.930,00 € μετά από ανάγκη κατεπείγον που προέκυψε από ανωτέρω βία & αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Πωγωνίου.
3. Περί έγκρισης ή μη πρακτικού ανάδειξης προσωρινού αναδόχου του έργου «Τοίχοι αντιστήριξης Δήμου» προϋπολογισμού 150.564,52€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Συνελήφθη 23χρονος στην Εγνατία Οδό, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε έναν μη νόμιμο αλλοδαπό


Συνελήφθη, χθες (12-08-2019) το μεσημέρι, στο 109ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Μετσόβου), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 23χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, σε έναν μη νόμιμο αλλοδαπό.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο 23χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 22χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό του από τη χώρα.
Κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά,
το χρηματικό ποσό των -2.165- ευρώ και
δύο κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Συνελήφθησαν δέκα άτομα σε παραλία της Πρέβεζας, για παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων που αφορούν στην εγκατάσταση τροχόσπιτων και σκηνών σε αιγιαλούς


Συνελήφθησαν, σήμερα (13-08-2019) νωρίς το πρωί στην παραλία Κερέντζας Βαλανιδορράχης Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, δέκα άτομα, πέντε ημεδαποί (ηλικίας από 37 έως 65 ετών) και πέντε αλλοδαποί (ηλικίας από 32 έως 75 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων που αφορούν στην εγκατάσταση τροχόσπιτων και σκηνών σε αιγιαλούς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές, οι παραπάνω κατηγορούμενοι κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να έχουν προβεί στην παραλία Κερέντζας Βαλανιδορράχης Πρέβεζας στην εγκατάσταση -κατά περίπτωση- ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων και σκηνών.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου Πρέβεζας.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2019

Από την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019.
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη  29 Αυγούστου 2019.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019.

Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου


Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη διαγωνισμού, μέσω της διαδικασίας Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για το έργο: «Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου».
Το αντικείμενο του Έργου αφορά στον σχεδιασμό, χρηματοδότηση, προμήθεια/εγκατάσταση, αναβάθμιση υφιστάμενου δικτύου (8.500 φωτιστικών σημάτων) και τεχνική διαχείριση (ήτοι: συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση) του συστήματος και των υποδομών οδοφωτισμού του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συστημάτων τηλεδιαχείρισης, ελέγχου και συνοδευτικών έργων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας του Έργου, που θα καταβληθούν στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης κατά την περίοδο μετά την έναρξη λειτουργίας των υποδομών, έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, σε Ευρώ 8.038.831,00 χωρίς Φ.Π.Α.
Σε σχόλιό της η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κα Τατιάνα Καλογιάννη, τονίζει: «Τα οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίηση του έργου αυτού, είναι η αποκατάσταση των βλαβών/φθορών των υποδομών οδοφωτισμού του οδικού δικτύου, η εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του Συστήματος, με σύγχρονους όρους ποιότητας, ασφάλειας και πληρότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο συνεχής έλεγχος των υποδομών μέσω της τηλεδιαχείρσης, με αποτέλεσμα την μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση. Η μοναδικότητα δε, του έργου έγκειται αφενός στην υλοποίησή του μέσω του μηχανισμού ΣΔΙΤ, ως το πρώτο έργο που υλοποιείται με την μορφή αυτή και αφετέρου στο γεγονός ότι οι δαπάνες για την Τεχνική Υποστήριξη για την ωρίμανση του έργου καλύπτονται από επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Φαλλοπλαστική: Η Νο1 επέμβαση για άνδρες «μεγάλους» και «δυνατούς»


Σύμβολο ανδρισμού και ερωτικής απόδοσης, το ανδρικό μόριο και οτιδήποτε το αφορά είναι το απόλυτο hot topic για όλους τους άνδρες. Από παιδιά, όταν «μετρούσαν» τις… δυνατότητές τους, συγκρίνοντάς τις με εκείνες των φίλων τους, ως την ωριμότητα, το μέγεθος του πέους είναι δείκτης αυτοπεποίθησης, εξουσίας, γονιμότητας και σεξουαλικής δεινότητας.
Οι λιγότερο «προικισμένοι» το φέρουν βαρέως, αλλά ίσως δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλοι θα ήθελαν κατά βάθος να έχουν μεγαλύτερο πέος, πιστεύοντας ότι αυτό θα ικανοποιήσει και τις/τους ερωτικούς τους συντρόφους.
Αυτό, άλλωστε, είχε φανεί από παλαιότερη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, η οποία έδειξε ότι 8 στους 10 άνδρες δεν είναι ευχαριστημένοι με το μέγεθος του πέους τους. Στην ερώτηση δε,  αν θα έπαιρναν ένα χάπι, που θα το μεγάλωνε χωρίς κίνδυνο - αν, βέβαια, υπήρχε κάτι τέτοιο - όλοι είπαν απερίφραστα ναι.
Ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλες χώρες. Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα σε επεμβάσεις για μεγέθυνση πέους και ακολουθεί η Αγγλία.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες επεμβάσεις αυξητικής του πέους ξεκίνησαν στη Νότια Αφρική, πριν από 20 και πλέον χρόνια, από τους ιατρούς Hennie Roos και Κώστα Κωνσταντινίδη, οι οποίοι στη συνέχεια διέδωσαν τη μέθοδο παγκοσμίως.
«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το άγχος για το μέγεθος του πέους είναι ένα υπαρκτό ζήτημα. Είναι εύκολο να αποπέμψουμε το άγχος για το μέγεθος του πέους σαν κάτι ασήμαντο, παρόλα αυτά, έχοντας συναντήσει και μιλήσει με πολλούς άνδρες, έχω αντιληφθεί ότι το μέγεθος του πέους μπορεί να είναι αιτία σημαντικής ανησυχίας. Στην δική μας κλινική η μεγέθυνση πέους ή η ανησυχία για το μέγεθος είναι με διαφορά τα πιο συχνά ερωτήματα που δεχόμαστε», λέει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η συγκεκριμένη επέμβαση είναι μια ανάγκη, που πρέπει να αξιολογηθεί εξατομικευμένα, χωρίς να καλλιεργείται από τους ιατρούς για οικονομικούς λόγους.