Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 24η/08-08-2014 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 08-08-2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-07-2014 συνεδριάσεως.
1. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση συνδετήριων οδών με εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας στην είσοδο της πόλης Ιωαννίνων», αναδόχου Νικολάου Βλάχα, Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-09-2014.
2. Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση της πέτρινης γέφυρας «Γκαράνη» στην Τ.Κ. Βρυσοχωρίου του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού δαπάνης € 8.000,00 με ΦΠΑ.

Οι αναλύσεις επιβεβαιώνουν τη ρύπανση της λίμνης Ιωαννίνων με αστικά λύματα

Κοινοποιήθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια από το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι αναλύσεις των δειγμάτων που πάρθηκαν από τη λίμνη Ιωαννίνων προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία που προκάλεσε τον ομαδικό θάνατο ψαριών. Από τις αναλύσεις επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις- όπως τις δημοσιοποίησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης- περί ρύπανσης της λίμνης με αστικά λύματα. Τα ευρήματα αφορούν τόσο την τάφρο της Ανατολής, όσο και την περιοχή της Λιμνοπούλας.
Επισημαίνεται ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, έχουν κινηθεί ήδη οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε κάθε επίπεδο.

Φιλιατές Θεσπρωτίας: Συνελήφθη αλλοδαπή για κλοπή από σπίτι ηλικιωμένου και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (05-08-2014) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 49χρονη υπήκοος Ουκρανίας, κατηγορούμενη για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, η 49χρονη αφαίρεσε από το σπίτι 86χρονου ημεδαπού σε χωριό των Φιλιατών το χρηματικό ποσό των (1300) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.
Ο ηλικιωμένος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και μετά από άμεσες και επιστάμενες έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν την 49χρονη και την συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του χρηματικού ποσού και τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στον ηλικιωμένο.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος της αλλοδαπής εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί Ρομά, για κλοπές σε χωριά της Άρτας

Οι δράστες έμπαιναν σε σπίτια με τη μέθοδο της απασχόλησης
Ταυτοποιήθηκε η κοινή δράση τους σε τρεις υποθέσεις κλοπών

Συνελήφθησαν χθες (05.08.2014) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ειδικής Αστυνομικής Ομάδας Ελέγχων Άρτας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 29, 60, 44 και 48 ετών), οι οποίοι, μέσα σε μία ημέρα, διέπραξαν τρεις κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης σε χωριά της Άρτας.
Ειδικότερα, οι δράστες χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας διότι ταυτοποιήθηκε η κοινή τους δράση στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών, που έγιναν σε ορεινά χωριά της Άρτας, με τη μέθοδο της απασχόλησης. 
Αναλυτικότερα:
Το πρωί της 05-08-2014, εισήλθαν σε σπίτι στο Αστροχώρι Άρτας και αφαίρεσαν από τσάντα χρηματικό ποσό και ένα μενταγιόν.
Την ίδια μέρα εισήλθαν σε οικία στην Ελάτη Άρτας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Την ίδια μέρα αφαίρεσαν από σπίτι στα Μηλιανά Άρτας χρηματικό ποσό.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Άνω Καλεντίνη Άρτας: Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -21- δενδρύλλια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών

Εντοπίσθηκε, χθες (05.08.2013), σε δασώδη περιοχή στην Άνω Καλεντίνη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Αστυνομικής Ομάδας Ελέγχων Άρτας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν φυτεμένα ανάμεσα σε δένδρα και κλαδιά προκειμένου να μην είναι ορατά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στην Άνω Καλεντίνη Άρτας, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς (21) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,4 μέτρα, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης.


Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με εξοπλισμό καλλιέργειας (πλαστική δεξαμενή νερού, λίπασμα, λάστιχα, μπεκ κ.α.) που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του χώρου.


Το προανακριτικό έργο διενεργείται από Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: Σύλληψη αλλοδαπού για ενεργητική δωροδοκία αστυνομικών

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Πρέβεζας (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), χθες (05-08-2014) το βράδυ στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, ο 44χρονος υποσχέθηκε στους αστυνομικούς την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των (50) ευρώ, προκειμένου να μη βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο για τροχονομική παράβαση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Σοκ και δέος από τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Τιμές Βορείων προαστίων τα έρημα χωριά του Πωγωνίου!

Σε νευρική κρίση οι πρώτοι παραλήπτες των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.
Όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι πολίτες δικαιολογημένα αδυνατούν να πληρώσουν υπέρογκο και άδικο φόρο για την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.
Μιλάμε για ακατανόητες καταστάσεις που έχουν φέρει στα όρια του εμφράγματος χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ακινήτων σε ολόκληρο το ακριτικό Πωγώνι.
Σε ακριτικές αγροτικές ορεινές περιοχές με ελάχιστους κατοίκους, λογίζονται ως αστικά οικοδομικά τετράγωνα της Αθήνας και πλέον οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, και βοσκοτόπων καλούνται να καταβάλουν φόρο που θυμίζει τιμές Βορείων προαστίων.
Τις επόμενες μέρες όταν οι λογιστές αρχίσουν να τυπώνουν και να μοιράζουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στους κατοίκους αναμένεται η κορύφωση του δράματος.

Δημιουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα  από  συνεννόηση  και  των  τεσσάρων  ομάδων  του  Δήμου  Πωγωνίου, αποφασίστηκε  η δημιουργία  Ακαδημίας  Ποδοσφαίρου  υπό την αιγίδα  του  Δήμου  Πωγωνίου.
Καλούνται  οι  γεννηθέντες  από  το έτος  1998  έως  και το  έτος  2006  να  προσέλθουν  στην  πρώτη  συγκέντρωση  που  θα  πραγματοποιηθεί  στο  γήπεδο  Καλπακίου  την Δευτέρα  18  Αυγούστου  και  ώρα  7:00 μ.μ.
Τηλ. Επικοινωνίας:
Γκέλης  Χρήστος   69454551981
Τσαραώσης  Κώστας  6945232053
Γραμμόζης  Γιώργος   6933407937 

Ντάγκας  Θεόδωρος   6974849989

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ομιλία-ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού την Πέμπτη 7 Αυγούστου, ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα Παρακαλάμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα Παρακαλάμου θα υπάρχει ομιλία-ενημέρωση από την διεύθυνση κτηνιατρικής σχετικά με την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού.