Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 0-1

Του έσπασε την έδρα

Την παρθενική του εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε στα Γιάννινα ο Πανιώνιος, ο οποίος με γκολ του Μάρκου Ντούνη υποχρέωσε τον ΠΑΣ στην πρώτη του εντός έδρας ήττα.
Το παιχνίδι σταδιακά άρχισε να ανοίγει και να γίνονται τελικές προσπάθειες και στις δύο περιοχές.
Στο 19' ο Κοροβέσης έπιασε ένα συρτό σουτ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Γιαννακόπουλος έπεσε στη γωνιά του και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Όλα άρχισαν και τελείωσαν από τον Ντούνη, ο οποίος έκανε ωραία το άνοιγμα προς τα αριστερά στην αρχή, για να γίνει στη συνέχεια της φάσης αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής και να σκοράρει με ωραίο πλασέ έχοντας εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις κόντρες που έγιναν.
Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά προκειμένου να ισοφαρίσουν και έκαναν την πρώτη ευκαιρία στο 47', όταν ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε σουτ του Κοροβέση.
Ένα σουτ που έγινε στο επόμενο λεπτό από τον Βισέντο ήταν αρκετά άστοχο για να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Ο ίδιος παίκτης είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 66', όταν δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.
Ο Πανιώνιο στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να έχει κάνει το 0-2 ωστόσο, το εκτός περιοχής σουτ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος (64' Στρούνα), Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Κεϊτά (46' Βισέντο), Βίλα, Κοροβέσης (79' Κοροβέσης), Τσουκαλάς, Ίλιτς
Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Μενδρινός (79' Λαμπρόπουλος), Καλτσάς, Αραβίδης, Ντούνης (65' Κολοβός), Γιάννου (87' Μαρκουκάκης)

Στο καιρό της κρίσης τα κόμματα ετοιμάζονται να πάρουν τις επιδοτήσεις

Μπορεί το ενδιαφέρον όλων να έχει πέσει πάνω στην τροπολογία που αφορά την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η οποία θα περάσει με διαφαινόμενη συναίνεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη μία "μικρή" λεπτομέρεια.
Την ώρα που οι βουλευτές θα καλούνται να ψηφίσουν υπέρ της διακοπής των πόρων του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα ξεπαγώνουν οι επιδοτήσεις των υπόλοιπων κομμάτων, μιας και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης είχε διακόψει συνολικά τη διαδικασία.
Μέχρι σήμερα, τα κόμματα έχουν λάβει το 50% των χρημάτων που δικαιούνται για το 2012, ενώ τις επόμενες μέρες θα λάβουν ακόμα ένα 20%.
Πιο συγκεκριμένα,  τα κόμματα θα λάβουν:
Νέα Δημοκρατία: 1.093.848 εκατομμύρια ευρώ,
ΣΥΡΙΖΑ: 999.000 ευρώ,
ΠΑΣΟΚ: 502.000 ευρώ,
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 340.000 ευρώ,
Δημοκρατική Αριστερά: 297.000 ευρώ,
ΚΚΕ: 237.000 ευρώ

Χρήματα θα λάβουν και τα μικρότερα κόμματα όπως το ΛΑΟΣ (84.000 ευρώ), οι Οικολόγοι Πράσινοι (84.000 ευρώ) και η Δημιουργία Ξανά (40.000 ευρώ).

4 εκ. ευρώ για αναδιάρθρωση αμπελώνων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε απόφαση για την «Κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων για την αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων για την περίοδο 2013/2014».
 Στο πλαίσιο του «Προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-2018», με την παρούσα Απόφαση κατανέμονται για το οικονομικό έτος 2014 σε 43 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας 3.963.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 3.261,87 στρέμματα.
Η κατανομή των κονδυλίων έγινε με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των αμπελουργικών ζωνών της χώρας δίνοντας έμφαση σε ζώνες παραγωγής οίνων ΠΟΠ-ΠΓΕ αλλά και σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μικρά νησιά Αιγαίου και Ιονίου πελάγους.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόγραμμα Καλπακίων 2013

Αλλαγές στις αποδείξεις με έκπτωση φόρου έως 40%

Πληρώνεις με κάρτα στον ελεύθερο επαγγελματία;
Έκπτωση φόρου 40%

Μεγάλες εκπτώσεις φόρου προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το σύστημα συλλογής αποδείξεων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014.
Σύμφωνα με το σχέδιο, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος», τη Δευτέρα, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%.
Οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή με την «κάρτα αποδείξεων», όπως την έχει ονομάσει το υπουργείο.

Σε πρώτη φάση το μέτρο θα αφορά αποδείξεις από γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και δικηγόρους, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδική «βίζα» για Αλβανούς βοσκούς ζητούν κτηνοτρόφοι της παραμεθορίου

 Να υπάρξει διαφορετικό καθεστώς σε περιορισμένη ακτίνα, με ευθύνη των ΟΤΑ, τονίζει στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης

Για στροφή στον πρωτογενή τομέα, την μόνη αξιόπιστη λύση για γρήγορη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, γίνεται συχνά  λόγος και στόχος είναι νέοι άνθρωποι να στραφούν προς αυτόν την κατεύθυνση, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.
Ειδικά όμως στην κτηνοτροφία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το 90% των βοσκών στα κοπάδια είναι αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, αφού πρόκειται για μια δουλειά ιδιαίτερα δύσκολη, στην οποία οι νέοι της εποχής μας σπάνια θα επέλεγαν να κάνουν, ακόμη κι αν τους έλειπε το ψωμί…
Γι’ αυτό οι κτηνοτρόφοι σχεδόν υποχρεωτικά πρέπει να απασχολούν ως βοσκούς αλλοδαπούς. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά κτηνοτρόφος παραμεθορίου χωριού της Ηπείρου «αν σήμερα για κάποιο λόγο φύγουν οι Αλβανοί βοσκοί, τότε η κτηνοτροφία, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά σ’ ολόκληρη την Ελλάδα θα πεθάνει…»!
Τι γίνεται όμως με το καθεστώς εργασίας τους, αφού οι περισσότεροι σήμερα δουλεύουν παράνομα, χωρίς άδεια εργασίας και ασφάλεια;

O Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου τίμησε την Γυναίκα της Πίνδου, την Ηρωίδα Ηπειρώτισσα του Έπους του ΄40

«Η Ηπειρώτισσα Γυναίκα πρωτοστατεί στο Ελληνικό Έπος των ετών 1940-1944» ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, σε αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Γαλατσίου.
Μια εκδήλωση σπονδή στην Γυναίκα της Ηπείρου, που συνέδραμε τα πάντα στον αγώνα του νικηφόρου Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41 στα βουνά της Ηπείρου, αλλά και στην Εθνική Αντίσταση μετά την κατάκτηση της χώρας από τον Γερμανικό ναζισμό.
Η Εκδήλωση αυτή περιλάμβανε σπονδυλωτή ομιλία από τους,  φιλόλογο  και μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Σπύρο Τζίμα  και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου Σωτηρία Κατσιγιάννη και Παρασκευή Κόντου.
Η ομιλία συνοδευόταν από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό της εποχής του 1940-44, που παρουσιάστηκε στις οθόνες.
Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, παρουσίασε και τραγούδησε, συνοδεία μουσικών οργάνων που έπαιζαν τα μέλη της, υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου της Βαγγέλη Κώτσου, ηπειρώτικα τραγούδια και σκοπούς.

Σχέδιο για μεταφορά 60.000 ασφαλισμένων του ΟΓΑ και του ΙΚΑ για να σώσουν τον ΟΑΕΕ

Το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο στον ΟΓΑ δεν υπερβαίνει τα 600 ευρώ, τη στιγμή που στον ΟΑΕΕ φθάνει στα 3.500 ευρώ

Το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί τη διάσωση του ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), μέσω της μεταφοράς περίπου 60.000 ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ και το ΙΚΑ.
Σύμφωνα με άρθρο της «Καθημερινής της Κυριακής» τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας ουσιαστικά αποσκοπούν στην κατάργηση εξαιρέσεων που έχουν παραχωρηθεί σε τουλάχιστον ορισμένες εκ των συνολικά 16 κατηγοριών επαγγελματιών οι οποίες έχουν μεταφερθεί είτε στον ΟΓΑ είτε στο ΙΚΑ, προκειμένου να καταβάλλουν πολύ χαμηλότερα ετήσια ασφάλιστρα σε σχέση με τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο στον ΟΓΑ δεν υπερβαίνει τα 600 ευρώ, τη στιγμή που στον ΟΑΕΕ φθάνει στα 3.500 ευρώ.
Η κατάργηση των εν λόγω εξαιρέσεων κρίνεται σκόπιμη καθώς για το 2014 ο ΟΑΕΕ ήδη βαρύνεται από «μαύρη τρύπα» της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι θα χρηματοδοτηθεί με 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Από την άλλη πλευρά, η μετακίνηση αυτών των 60.000 ασφαλισμένων δεν θα διασώσει τον ΟΑΕΕ που βουλιάζει κυριολεκτικά, αλλά θα προσφέρει μια «ανάσα» ώστε να αποφευχθούν νέες μειώσεις συντάξεων ή αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βασιλόπουλου σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Βασιλόπουλου του δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν «Γιορτή Τσίπουρου», την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βασιλόπουλου σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Βασιλόπουλου του δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν «Γιορτή Τσίπουρου».
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00 μεσημβρινή, στο Κοινοτικό κατάστημα στην Πλατεία Βασιλόπουλου.
Άφθονο δωρεάν πρωτοράκι από το καζάνι κάτω από της δημοτικές παραδοσιακές μελωδίες του συγχωριανού μας σολίστα στο κλαρίνο Βασίλη Τόλη και την ορχήστρα του.
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας.

Επίσης με χαρά θα υποδεθούμε και την παρουσία οργανωμένων σχολικών τμημάτων με σκοπό να δουν αλλά και να συμμετάσχουν στην διαδικασία παραγωγής του πατροπαράδοτου τσίπουρου.

Κόλπα με την διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

Οι απορίες μου είναι οι εξής για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ό,τι έγινε γύρω από αυτό το θέμα:
1) Γιατί εξαίρεσε  τους μηχανικούς κ.λπ.;
2) Μήπως, διότι πλήθος διδακτόρων από αυτούς,  τους έκαναν, περιέργως ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ και όχι μόνον αυτό, τώρα προωθούν Προεδρικό Διάταγμα να τους κάνουν  ΕΕΔΙΠ;
Μήπως, αυτά είναι «υπογείως» προσυμφωνηθέντα;
3) Πώς εξαιρείς παράνομα προσληφθέντα, μέλος οικογενειοκρατίας και βάζεις νόμιμα προσληφθέντες στην διαδικασία του προγράμματος διαθεσιμότητας;
4) Γιατί δέχεται να κλειδώνουν τα κτίρια του ΕΜΠ;
5) Γιατί, ενώ το ΕΜΠ δηλώνει απεργία υπαλλήλων κ.λπ., η μισθοδοσία βγαίνει κανονικά; Τι είδους απεργία είναι αυτή;
Είναι «μαϊμού» απεργία;
6) Γιατί με τον ίδιο τρόπο που βγήκε η μισθοδοσία, δεν δόθηκε αντίστοιχη εντολή να σταλούν τα προσόντα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος διαθεσιμότητας, να γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών κ.λπ.;
7) Γιατί σιωπά στην απέραντη οικογενειοκρατία και στις παράνομες προσλήψεις;
8) Πώς  συγκρίνει τους νόμιμα προσληφθέντες με αυτούς, αντί να τους διώξει και ποινικά μαζί με τους υψηλά ιστάμενους που τους προσέλαβαν;
9) Γιατί, λέει ότι, στέλνει εισαγγελείς, για να συμμορφωθούν δημόσιοι  λειτουργοί, αλλά ακόμη δεν είδαμε αποτέλεσμα; Δηλαδή, ούτε οι εισαγγελείς τα κατάφεραν;;;;!!!!
10) Όσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα συμπληρώσουν οι υπάλληλοι, ποιος εγγυάται την ορθότητα αυτών των στοιχείων, που θα σταλούν, ιδίως από τους παράνομα προσληφθέντες κ.λπ.;
Όλα αυτά παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα, διότι:
1) Είναι ενέργειες διάσωσης των παράνομα προσληφθέντων και των επίορκων που τους προσέλαβαν. 
2) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων.
3) Είναι ενέργειες εις βάρος των νόμιμα προσληφθέντων.
4) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων ΑΕΙ (που δεν έχουν παράνομα προσληφθέντες, ούτε στρατιές μηχανικών κ.λπ.).
5) Είναι ενέργειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ελέγξει, σε κάθε περίπτωση, τις παράνομες προσλήψεις ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), ακόμη και αν οι παράνομοι στην απογραφή δηλώσουν οικειοθελώς διαθεσιμότητα, με δόλιο σκοπό να αποφύγουν τις διώξεις, οι ίδιοι και αυτοί που τους προσέλαβαν παράνομα. 
Επίσης, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγξει την νομιμότητα πρόσληψης ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), οι οποίοι περιέργως εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ.