Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΔΩΔΩΝΗ: Δυναμική είσοδος κτηνοτρόφων, για τις τιμές


Το μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο με το υψηλό κόστος παραγωγής (λόγω των ζωοτροφών και όχι μόνο) και τις χαμηλές τιμές που δίνει η «Δωδώνη», έστειλαν με δυναμικό τρόπο σήμερα οι κτηνοτρόφοι με αφορμή τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας.
Αν και βρήκαν κλειστή την συρόμενη σιδερένια πόρτα εισόδου... λυγίζοντας σίδερα κατάφεραν να περάσουν στο εσωτερικό και να ... αναγκάσουν τον πρόεδρο Δημήτρη Παλαιοθόδωρο να κατέβει από τα γραφεία για να μιλήσει μαζί τους.
Το αίτημα τους ήταν να θέσουν στο συμβούλιο το γνωστό αίτημα τους για νέες αυξημένες τιμές, πράγμα που έγινε, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.
Η διοίκηση τους παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ληφθούν στην τακτική γενική Συνέλευση των μετόχων στο τέλος Απριλίου, στην οποία και θα είναι παρόντες, όπως δήλωσαν οι παραγωγοί.
Το ίδιο αίτημα είχε τεθεί και την περασμένη Δευτέρα από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ιωαννίνων και κτηνοτρόφους, δηλαδή να ισχύσουν οι τιμές εκκαθάρισης της προηγούμενης περιόδου, ως τιμές εκκίνησης της τρέχουσας.

Σχολιάζοντας την αρνητική απάντηση, προς το παρόν, ο εκπρόσωπος του πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας κάλεσε τη διοίκηση να δώσει τιμές για να καλύψουν οι κτηνοτρόφοι μέρος του κόστους παραγωγής που είναι τεράστιο και όχι να παίρνει τα κέρδη η Αγροτική Τράπεζα, ενώ η κτηνοτροφία σβήνει και το δείχνει και η μειωμένη εισκόμιση γάλακτος το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Ο κ. Τζίμας διεμήνυσε και προς την ΑΤΕ και τη διοίκηση και προς την κυβέρνηση, ότι με την υπάρχουσα κατάσταση οι κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι για όλα και δεν τους σταματούν ούτε οι κλειστές πόρτες.

Πάντως κανείς από τη διοίκηση δεν ανέλαβε να εξηγήσει με ποιανού εντολή δεν επετράπη από την ιδιωτικής εταιρεία φύλαξης η είσοδος στους παραγωγούς-συνεργάτες της «Δωδώνης».

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ο βρεφονηπιακός σταθμός Βοτανικού είναι το πρώτο έργο του Δήμου από τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ


Πρόκειται για τον βρεφονηπιακό σταθμό Βοτανικού, με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ο οποίος κατασκευάζεται σε οικόπεδο του Δήμου, έκτασης ενάμισι στρέμματος.

Με την ολοκλήρωσή του θα φιλοξενήσει τριάντα νήπια και βρέφη, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω επέκταση ώστε η δυναμικότητά του να φτάσει στα 65 παιδιά.

Οι εγκαταστάσεις θα καλύπτουν 170 τετραγωνικά, στο υπόγειο, όπου θα αναπτυχθούν οι βοηθητικοί χώροι και 510 τετραγωνικά μέτρα στο ισόγειο όπου θα διαμορφωθούν οι αίθουσες φιλοξενίας των νηπίων και των βρεφών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την μελέτη, μπορεί να γίνει επέκταση του παιδικού σταθμού στον πρώτο όροφο, με την δημιουργία επιπλέον χώρων, συνολικού εμβαδού 370 τετραγωνικών μέτρων.

Επίσης θα διαμορφωθούν και οι ημιυπαίθριοι χώροι του βρεφονηπιακού σταθμού.

Πρόκειται για μία σημαντική κοινωνική δομή που θα καλύψει ορισμένα από τα κενά που υπάρχουν σήμερα και θα δώσει λύση κυρίως σε εργαζόμενες μητέρες.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Διαψεύδουν περικοπές στους δημοσίους υπαλλήλους-«Τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»


Με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών διέψευσαν σημερινές αναφορές στα ΜΜΕ για το ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, περικόπτονται οριστικά τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας στο δημόσιο τομέα, και προβλέπεται μείωση αποδοχών κατά 30% για περίπου 300.000 υπαλλήλους.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο υπουργεία, δηλώνουν «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δημοσιευόμενες και μεταδιδόμενες, σημερινές αλλά και των τελευταίων ημερών, δήθεν πληροφορίες για θέματα μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν έχουν καν υποβληθεί τέτοιες προτάσεις από όσους έχουν επισήμως αναλάβει την επεξεργασία των σχετικών εναλλακτικών εκδοχών.

Όπως ξεκαθαρίζουν, ισχύουν μόνο όσα έχουν δηλώσει οι δύο υπουργοί σχετικά με το θέμα του ενιαίου μισθολογίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Απολυτήριο από το Λύκειο χωρίς Πανελλαδικές


Όσοι μαθητές της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου θέλουν να πάρουν μόνο το απολυτήριο Λυκείου, χωρίς να ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, αφού συμμετάσχουν στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων, σε ενδοσχολικό επίπεδο.

Αυτό προβλέπει ρύθμιση που προτίθεται να κάνει το υπουργείο Παιδείας και θα αφορά στους μαθητές της Γ΄ Τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων, με ισχύ από το σχολικό έτος 2010-2011 και μετά.

Ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στην τελευταία τάξη των Γενικών Λυκείων ανέρχεται σε περίπου 80.000 χιλιάδες ετησίως. Ένα ποσοστό από αυτούς δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει τις σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά επιλέγει την επαγγελματική απασχόληση.

Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι να ικανοποιηθεί πάγιο αίτημα πολλών τελειόφοιτων, οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει να φοιτήσουν μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να αποκτήσουν τον τίτλο απόλυσης της βαθμίδας αυτής και να στραφούν σε επαγγελματική ενασχόληση μετά την αποφοίτησή τους», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο.

Στους κατόχους του απολυτηρίου θα δίνεται η δυνατότητα τα επόμενα έτη να πραγματοποιήσουν σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συμμετέχοντας στις εξετάσεις των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων της Γ΄τάξης Γενικού Λυκείου και, σύμφωνα με τη βαθμολογία τους, να διεκδικήσουν θέση σε σχολές επιλογής τους.

Το απολυτήριο που θα αποκτηθεί με συμμετοχή στις εξετάσεις όλων των μαθημάτων, σε ενδοσχολικό επίπεδο θα είναι ισότιμο με τα απολυτήρια που αποκτώνται με εξετάσεις σε πανελλαδικό.

ΔΗΜΟΣΙΟ: Μειώσεις μισθών έως και 30% προβλέπει το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου


Μειώσεις μισθών έως και 30% σχεδιάζει η κυβέρνηση με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», στο πλαίσιο της εξοικονόμησης 1 δισ. ευρώ τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών σχεδιάζουν την ενσωμάτωση στο μισθολόγιο του περικομμένου δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας (500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα).

Ακόμη, σχεδιάζουν την κατάργηση 53 επιδομάτων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ανάλογα με την κατηγορία και την ειδικότητά τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι η περικοπή τους κατά 2,7 δισ. ευρώ, ήτοι κατά 45% περίπου. Πλέον θα διατηρηθούν μόνον το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα ειδικών συνθηκών, στο οποίο εντάσσεται και το ανθυγιεινό επίδομα και το επίδομα θέσης για εκείνους τους υπαλλήλους που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Το κίνητρο απόδοσης, θα μετεξελιχθεί σε επίδομα παραγωγικότητας.

Η χορήγησή του θα είναι εφικτή υπό την προϋπόθεση ότι η υπηρεσία και ο υπάλληλος έχουν επιτύχει τους στόχους παραγωγικότητας που έχουν τεθεί κεντρικά. Γι' αυτό και το συγκεκριμένο επίδομα θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο ή εξάμηνο, ανάλογα με το πρόγραμμα των υπηρεσιών και έπειτα από αξιολόγηση.

Περικοπές έρχονται και στα ειδικά μισθολόγια, όπου εντάσσονται και οι ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων (δικαστικοί, γιατροί ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ κ.τ.λ.) οι οποίοι αναμένεται να υποστούν μείωση 20% με 25%.Μαχαίρι θα μπει στις αποδοχές οροφής σε αυτά τα μισθολόγια που θα εξισωθούν με τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου, που έχει οριστεί στις 5.856 ευρώ το μήνα.

Ο λόγος εισαγωγικού με καταληκτικό βαθμό θα είναι ένα προς τρία, ενώ μέχρι τώρα ήταν ένα προς 2,34, γεγονός που σημαίνει ότι ανοίγει η ψαλίδα των αποδοχών μεταξύ των νεοδιορισθέντων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και του καταληκτικού των πτυχιούχων.

Θα υπάρχουν 4 μισθολογικές κατηγορίες ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (οι βαθμίδες εκπαίδευσης διατηρούνται ως έχουν). Τα κλιμάκια από 18 γίνονται 10 και η μεταπήδηση από το ένα κλιμάκιο στο άλλο, δηλαδή ο βαθμός ωρίμανσης, επιτυγχάνεται δυσκολότερα για τους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τετραετίες και τριετίες, ενώ για τους πτυχιούχους ΤΕΙ και ΑΕΙ θα εξακολουθεί να ισχύει η διετία που είναι σήμερα.

Για τους παλαιούς υπαλλήλους η ενσωμάτωση των επιδομάτων στο μισθό θα γίνει σταδιακά, καθώς σήμερα σε κάθε κλάδο, πέραν των γενικών επιδομάτων, υπάρχουν και οι ειδικές παροχές, οι οποίες θα ομοιογενοποιηθούν σε κίνητρα απόδοσης. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι θα ασφαλίζονται πλέον στο ΙΚΑ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: «Ταξίδι» μέσα σε φορτηγό με πατάτες»


Κρυμμένοι μέσα σε οπωροκηπευτικά δεκάδες αλλοδαποί αναζητούν μία καλύτερη τύχη μακριά από τις χώρες τους όπου για διάφορους λόγους δεν μπορούν να ζήσουν.

Συχνά οι αρχές ελέγχουν φορτηγά με προορισμό κυρίως την Ιταλία και βρίσκουν ανθρώπους στοιβαγμένους να ταξιδεύουν μέρες μέσα σε κρύπτες και εσοχές.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και καταγράφει το πώς ταξιδεύουν δεκάδες άνθρωποι κάτω και μέσα σε πατάτες με την ελπίδα να περάσουν απαρατήρητοι από τις αρχές.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μειώνονται οι εισφορές για γυναίκες μετά τον τοκετό


Κατά 50% μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές σε όσες γυναίκες είναι ασφαλισμένες το δωδεκάμηνο που ακολουθεί τον μήνα του τοκετού, έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας:

«1. Στην περίπτωση που το τέκνο αποβιώσει αμέσως μετά τη γέννησή του, η μητέρα δεν έχει δικαίωμα καταβολής μειωμένων κατά 50% εισφορών του κλάδου κύριας σύνταξης, αλλά οφείλει να καταβάλει ολόκληρο το ποσό των αναλογουσών εισφορών της για το δωδεκάμηνο που ακολουθεί τον μήνα τοκετού.

2. Στην περίπτωση που το τέκνο αποβιώσει μερικούς μήνες μετά τον τοκετό, πάντα μέσα στο δωδεκάμηνο που ακολουθεί, τότε διακόπτεται η εφαρμογή της ευεργετικής διάταξης του άρθρου 141 παρ. 2 του ν. 3655/2008 για το εναπομείναν του δωδεκαμήνου χρονικό διάστημα.

3. Η διάταξη του άρθρου 141 παρ. 2 του ν. 3655/2008 έχει εφαρμογή και στην περίπτωση της θετής μητέρας κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα των δώδεκα μηνών που ακολουθούν τον τοκετό, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο αυτή απέκτησε παιδί, δηλαδή είτε μέσω υιοθεσίας είτε μέσω παρένθετης μητρότητας, υπό την προϋπόθεση ότι η φυσική μητέρα δεν έχει κάνει χρήση του ευεργετήματος και

4. Ο πατέρας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει χρήση του υπό της διάταξης του άρθρου 141 παρ. 2 του ν. 3655/2008 προβλεπόμενου ευεργετήματος».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: «Ξεκινά η λειτουργία της ίδρυσης επιχείρησης σε μία μέρα και σε ένα σημείο»


Μια και μοναδική διαδικασία που διαρκεί περίπου μία ώρα και εξασφαλίζει τη σύσταση επιχείρησης και την άμεση έναρξη οικονομικής δραστηριότητας σε 1 ημέρα ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη, θα επιτυγχάνεται μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης που ξεκινάει τη λειτουργία της από σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο σημείων επαφής για τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνει 59 καταστήματα εμπορικών επιμελητηρίων, 3.200 συμβολαιογραφικά γραφεία και στην επόμενη φάση 52 επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, θα διεκπεραιώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να αποκτήσουν οι εμπορικές εταιρείες νομική προσωπικότητα και οικονομική δραστηριότητα.

Με τον τρόπο αυτό, η ίδρυση, για παράδειγμα, μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, ΕΠΕ, γίνεται:
1.σε ένα μόνο σημείο αντί για οκτώ,
2.με μία και μοναδική διαδικασία αντί για 11,
3.σε μία μέρα αντί για 38
Μοναδική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι οι ιδρυτές της εταιρίας να μην έχουν εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο (π.χ. να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα).

ΙΧ: Φωτιά θα πάρουν τα τέλη κυκλοφορίας


Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλείσουν η τρύπα του προϋπολογισμού, είναι και η αναπροσαρμογή των τελών.
Πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012 που θα καταβάλουν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 οι κάτοχοι 5.000.000 οχημάτων ΙΧ και ΔΧ.
Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν επιπλέον έσοδα ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ.

ΤΡΟΪΚΑ: Αρχίζει ο νέος γύρος δημοσιονομικών ελέγχων


Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα ενημερωθούν απευθείας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για τα τελικά δημοσιονομικά μεγέθη του 2010, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν από την Eurostat στις 26 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Στατιστική Υπηρεσία έχει αναθεωρήσει στο 10,6% του ΑΕΠ το περυσινό έλλειμμα, λόγω της καταγραφής πρόσθετων υποχρεώσεων που αρχικώς δεν είχαν υπολογισθεί.
Η τρόικα θα ενημερωθεί για τις αποκλίσεις αυτές προκειμένου να προχωρήσει εν συνεχεία στην αξιολόγηση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου της περιόδου 2012- 2015 ύψους 22 δισ. ευρώ που έχει ήδη καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών με τα συναρμόδια υπουργεία.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Έρχονται περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα με την άμεση σύνδεσή τους με εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά κριτήρια


Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», ψάχνουν κωδικό προς κωδικό τις δαπάνες για τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, πολυτεκνικό, επίδομα τρίτου παιδιού, ισόβια σύνταξη για πολύτεκνες μητέρες, φοιτητικό), προκειμένου να παρουσιάσουν στην τρόικα ένα αξιόπιστο σχέδιο δραστικής μείωσης.
Οι δικαιούχοι των επιδομάτων θα προκύπτουν αφού συνυπολογιστεί το εισόδημα που δηλώνουν στην Εφορία, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης (αυτοκίνητα, σπίτια κ.ά.), γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού τους.
Πιο αναλυτικά, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδεθεί αμέσως η χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, μέτρο που επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Η χορήγηση δηλαδή επιδομάτων σε ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους κ.ά. θα γίνεται αφού ληφθούν υπόψη κριτήρια που αφορούν το ύψος του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι σημερινοί δικαιούχοι των επιδομάτων.

Έτσι αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων για τα επιδόματα ανεργίας, οι οποίοι σήμερα φθάνουν τα 280 χιλιάδες άτομα, το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα για το τρίτο παιδί, την ισόβια σύνταξη για πολύτεκνες μητέρες και το φοιτητικό επίδομα.
Για το φοιτητικό επίδομα έχουν κατατεθεί για φέτος οι αιτήσεις και οι αλλαγές στη χορήγησή του (θα χαμηλώσει ο πήχης του εισοδηματικού κριτηρίου που ήδη υπάρχει) θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη χρονιά.

Τα επιδόματα για άτομα με αναπηρία δεν αναμένεται να πειραχτούν, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ για την επιδότηση ενοικίου ισχύουν ήδη εισοδηματικά κριτήρια.

Από τις περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα στο μνημόνιο έχει υπολογιστεί εξοικονόμηση δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ για το 2012 και αν το μέτρο τεθεί σε εφαρμογή αμέσως το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ: Πολιτική συνάντηση στην Άρτα, την Παρασκευή 8 Απριλίου με θέμα, "Αναζήτηση για διέξοδο από την κρίση"

ΗΠΕΙΡΟΣ: Αντιμέτωπα με το κόψιμο κρατικής επιχορήγησης, το νοσοκομείο Χατζηκώστα και το νοσοκομείο της Άρτας


Αντιμέτωπα με ένα τεράστιο πρόβλημα, που ουσιαστικά θα τινάξει στον αέρα την λειτουργία τους, βρίσκονται το νοσοκομείο Χατζηκώστα και το νοσοκομείο της Άρτας. Η αμέλεια ή η αδυναμία να στείλουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, μπορεί να τους στοιχίσει το κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης, γεγονός που δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί.

Στην ίδια θέση κινδυνεύει να βρεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, οι τεράστιες υποχρεώσεις, όμως, που καλύπτει σε ολόκληρη την βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά και το έργο που παράγει και ουσιαστικά το έχει κατατάξει σε πρότυπο, καθιστούν σχεδόν βέβαιη την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για συνέχιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης του.

Συνολικά περισσότεροι από 235 φορείς βρέθηκαν σε αδυναμία, άγνωστο για ποιους λόγους, να στείλουν τα οικονομικά τους στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να επίκειται στάση στην επιχορήγηση και να βρεθούν στον αέρα η λειτουργία τους και οι μισθοί των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ:www. epiruspost.gr

ΕΚΑΒ: Με προσωπικό ασφαλείας από σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από τη Δευτέρα 4 Απριλίου τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.
Ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην επίσχεση εργασίας επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών και τις αποζημιώσεις για τα εκτός έδρας για όλο το 2010.