Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΣΥΠΥ: Το ασφυκτικό clawback κόβει το οξυγόνο των εταιριών ιατροτεχνολογικών προϊόντων

 


«Με μια νέα αιφνιδιαστική κίνηση ο ΕΟΠΥΥ προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες στην ομαλή δραστηριότητα των εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων, οι οποίες ακόμη προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Η απόφαση του οργανισμού να επιβάλλει την προείσπραξη -  και μάλιστα σε ποσοστό 70% - της επικείμενης υπέρβασης δαπάνης (clawback) του 2021 για ιατροτεχνολογικά, οδηγεί σε αδιέξοδο τις  εταιρίες – παρόχους του κλάδου».

Τα παραπάνω καταγγέλλει o Πανελλήνιος Σύλλογος Παρόχων Υγείας, τονίζοντας ότι: «Όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν δεχτεί ισχυρές πιέσεις μετά και την καθιέρωση του μέτρου του clawback από το 2017 και χωρίς καμία αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ούτε κατά την περίοδο της πανδημίας,  όπως έγινε σε άλλους πληττόμενους φορείς. Πλέον, είναι ορατός ο κίνδυνος να μπει λουκέτο σε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό εταιριών ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Εγγραφές στον Δημόσιο ΙΕΚ ΖΙΤΣΑΣ (Λύκειο Ελεούσας) από την Πέμπτη 2 έως και την Παρασκευή 10/9/2021


 Εγγραφές στον Δημόσιο ΙΕΚ ΖΙΤΣΑΣ (Λύκειο Ελεούσας) από την Πέμπτη 2 έως και την Παρασκευή 10/9/2021.




ΕΟΔΥ: Τριάντα τρεις θάνατοι σήμερα, 2.840 νέα κρούσματα

 

10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα τρεις θάνατοι σήμερα  2.840 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.840, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 593.668 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 173 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.456 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αναθεωρηθεί κατόπιν ελέγχου των δεδομένων.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.777 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 362 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 332 (91.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.988 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 232 (ημερήσια μεταβολή -13.11%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 252 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας

 


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή ”ΛΟΥΤΡΑ” Κυανής Ακτής Πρέβεζας, 87χρονος.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Ιατροδικαστικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

ΕΛΣΤΑΤ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την απογραφή πληθυσμού

 


 Ξεκινούν οι αιτήσεις για την απογραφή πληθυσμού.

Ολόκληρη η εκδήλωση «Το Δελβινάκι στην Ελληνική Επανάσταση», στο https://www.youtube.com/watch?v=foyLUtCkMng

 


Η εκδήλωση «Το Δελβινάκι στην Ελληνική Επανάσταση» πραγματοποιήθηκε στις 16-7-21 από το Δήμο Πωγωνίου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση στο: https://www.youtube.com/watch?v=foyLUtCkMng

Η Γιαννιώτισσα Χαρά Δημητρούλα που θα αγωνιστεί απέναντι στην Τουρκάλα Sabrive Sengul διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο της διοργάνωσης «Vendetta»

 


Τον παγκόσμιο τίτλο της διοργάνωσης «Vendetta» θα διεκδικήσει η Γιαννιώτισσα Χαρά Δημητρούλα που θα αγωνιστεί απέναντι στην Τουρκάλα Sabrive Sengul σε έναν αγώνα που θα κόψει τις ανάσες.

Η αναμέτρηση «Vendetta»  θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 16 Οκτωβρίου, σε συνέχεια της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Σικελίας στα τέλη Ιουνίου και της επόμενης που διοργανώνεται στις 4 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη.

Η Χαρά Δημητρούλα, με προπονητή τον Στέφανο Αποστολάκη, θα αγωνιστεί σε  έναν αγώνα με κανονισμούς ΜΜΑ και τρεις γύρους των 5’ για τον παγκόσμιο ομώνυμο τίτλο της διοργάνωσης. 

Η Γιαννιώτισσα αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Άτρωτος Ιωαννίνων Δημητρούλα έχει στο ενεργητικό της πολλές παγκόσμιες διακρίσεις ενώ πριν δύο χρόνια πέτυχε μία ακόμη νίκη στην Άγκυρα με Τουρκάλα αθλήτρια.

Είκοσι πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 103.961 έλεγχοι, από τους οποίους οι 61.367 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 293 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

188 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 177 πρόστιμα των 300 ευρώ και 11 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

32 στη Στερεά Ελλάδα,

28 στην Πελοπόννησο,

26 στη Θεσσαλονίκη,

25 στην Ήπειρο,

21 στη Θεσσαλία,

15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

13 στο Βόρειο Αιγαίο,

13 στη Δυτική Ελλάδα,

10 στην Κρήτη,

  3 στη Κεντρική Μακεδονία και

  2 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 66.386 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 63.907 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.479 των 150 ευρώ.

26 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 16 στην Κρήτη και 10 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.663 ομοειδείς παραβάσεις.

79 παραβάσεις και 2 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο αναψυκτηρίου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 3 όρθιων πελατών και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών,

- 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο, σε κατάστημα.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφετέρια, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε σνακ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση ωραρίου,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 25 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικού στα τραπέζια.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση, για μη τήρηση λίστας ραντεβού,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη.

Στην Δυτική Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στην Ήπειρο, 300 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο, 300 ευρώ πρόστιμο, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στη Στερεά Ελλάδα, 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα λιανικού εμπορίου, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.252 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.382 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 2.090 προσλήψεις στο Δημόσιο

 


Ξεκίνησε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Πρωτοβάθμιες Επιτροπές του ΟΑΕΔ που προβλέπονται από τον ν. 2643/98 για την κάλυψη περίπου 2.090 θέσεων από ανέργους/ες ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ.).

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2021.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, καθώς και οι διαδικασίες για την υποβολή της αίτησης διορισμού στις προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα περιγράφονται αναλυτικά στις 14 προκηρύξεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τις κατά τόπο αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι 2.090 θέσεις έχουν παρακρατηθεί – όπως προβλέπεται από το νόμο- από το σύνολο των θέσεων που έχουν εγκριθεί για τη στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία Όσον αφορά στα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, οι υποψήφιοι παραπέμπονται μέσω των προκηρύξεων του ν. 2643/1998 στην αντίστοιχη προς κάθε θέση προκήρυξη του ΑΣΕΠ που ήδη έχει εκδοθεί.

Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ) βρίσκονται αναρτημένα το έντυπο της αίτησης, το σχετικό ΦΕΚ καθώς και οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων Επιτροπών και οι διευθύνσεις τους.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου

 


Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα: 

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-13:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλαταριά Θεσπρωτίας, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Ρομποτική αποκατάσταση διαφραγματοκήλης

 


Κήλη είναι η πρόπτωση ενδοκοιλιακού οργάνου μέσα από κάποιο σημείο μειωμένης αντίστασης στο κοιλιακό τοίχωμα. Στον όρο κοιλιακό τοίχωμα συμπεριλαμβάνονται όλα τα τοιχώματα του κοιλιακού κύτους. Έτσι, συμπεριλαμβάνεται και η διαφραγματοκήλη, που ανήκει στις παθήσεις του ανώτερου πεπτικού συστήματος.

Η διαφραγµατοκήλη προκύπτει όταν το φυσιολογικό άνοιγμα που υπάρχει στο διάφραγμα για να περνάει ο οισοφάγος διευρύνεται παθολογικά, με συνέπεια τμήμα του στομάχου ή και ολόκληρος ο στόμαχος να εισέρχεται στον θώρακα, προκαλώντας χρόνια ή οξέα προβλήματα, εξηγεί ο δρ Ιωάννης Κ. Κοζαδίνος, Διευθυντής της Α΄ Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Μetropolitan Ηospital. Αυτά προκαλούνται κυρίως λόγω της παλινδρόμησης του όξινου γαστρικού περιεχομένου στον οισοφάγο, κατάσταση που είναι γνωστή ως γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ).


Από τη στιγμή που θα γίνει η διάγνωση της διαφραγματοκήλης από τον Γαστρεντερολόγο, η λήψη φαρμάκων που μειώνουν τη γαστρική έκκριση μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση στον ασθενή, μειώνοντας τη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση και τις επιδράσεις της. Δεν θεραπεύει, όμως, τη διαφραγματοκήλη αυτή καθαυτή, που αποτελεί και την αιτία του προβλήματος. Έτσι, εάν δεν υπάρχει βελτίωση των συμπτωμάτων μετά από 6 μήνες συντηρητικής αγωγής, η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει οριστική θεραπεία.

Γιατί θα πρέπει να χειρουργείται ρομποτικά η διαφραγματοκήλη;

Διαθέτοντας περισσότερα από 15 έτη εμπειρίας στη Ρομποτική Χειρουργική και έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις με το σύστημα daVinci, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ρομποτική αποκατάσταση της διαφραγματοκήλης πρέπει να αποτελεί τη μέθοδο εκλογής και γι’ αυτό την προσφέρουμε σε όλους τους ασθενείς του Metropolitan Hospital. Τα οφέλη της ρομποτικής χειρουργικής γίνονται άμεσα αντιληπτά από τους ασθενείς καθώς δεν νιώθουν μετεγχειρητικά πόνο ή δυσφορία, επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

 Έτσι, το χειρουργείο δεν είναι πλέον μια δυσάρεστη εμπειρία γι' αυτούς, αλλά η αφετηρία για μια νέα ζωή, απαλλαγμένη από τα συμπτώματα της νόσου τους.

Ο ελάχιστα επεμβατικός τρόπος που πραγματοποιείται η επέμβαση δεν προέκυψε μόνον εξαιτίας της αλματώδους προόδου της ιατρικής τεχνολογίας και της συνεχούς εξέλιξης των ρομποτικών συστημάτων. Είναι, επίσης, αποτέλεσμα της απόλυτης αφοσίωσής μας στους ασθενείς και στη δέσμευσή μας να τους παρέχουμε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει τόσο από άποψη ιατρικής τεχνολογίας όσο και από άποψη καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών.