Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Δέκα νέα μοντέλα αεροσκαφών από την Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων στο Μουσείο Πολέμου Καλπακίου

Η Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων παρέδωσε την Τρίτη στο Μουσείο Πολέμου Καλπακίου  δέκα νέα μοντέλα αεροσκαφών και μια βινιέτα αποτελούμενη από δύο προελαύνοντες εύζωνες.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υποδιοικητής της 8 Μ/Π ΤΑΞ ως εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας,  ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μοντελιστών Ιωαννίνων κ. Γιώργος Ρούμπος καθώς και μέλη του συλλόγου.

Η 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία ευχαριστεί την Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων για την προσφορά τους στο Πολεμικό Μουσείο του Καλπακίου, η οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση του Μουσείου και σηματοδοτεί την έμπρακτη και ουσιαστική αγάπη τους για το Στρατό.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 29η/30-10-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 30-10-2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
 Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 23-10-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση αναμορφωμένου σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2016 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Παλαιοχώρι Συρράκου – Κοτομίστα», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
3. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 24-09-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κοσμηρά», προϋπολογισμού € 30.000,00 με Φ.Π.Α.
4. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 06-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Ανήλιο - Χαλίκι», προϋπολογισμού € 35.000,00 με ΦΠΑ.
5. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Τσεπέλοβο», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
6. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση ζημιών 3Α επαρχιακής οδού Γερακάρι - Πλατανιά», αναδόχου Κων/νου Κούγκουλη, μέχρι την 31-12-2015.

Περιφέρεια Ηπείρου: Από 1η Νοεμβρίου η απογραφή των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων έτους 2015

Από 1 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες απογραφές ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2015.
Από τη φετινή χρονιά, η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής γίνεται είτε με προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία (Για την Π.Ε. Ιωαννίνων κτίριο περιφέρειας – γραφείο 100- στις άλλες Π.Ε. στα κατά τόπους γραφεία), με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές κλπ), είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία.
Η εγγραφή και πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr , ακολουθώντας τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί. Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Υποβολή δικαιολογητικών για εξετάσεις υποψήφιων οδοντιατρικών

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων Οδοντοτεχνιτών έτους 2015 για τις Εξετάσεις για την βεβαίωση αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος ορίζεται από 27/10/2015 έως και 11/11/2015.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών της Χώρας.
Οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας οδοντοτεχνίτη ορίστηκαν ως ακολούθως:
A. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η θεωρητική εξέταση θα πραγματοποιηθεί την 27-11-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ   
     Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της πρακτικής εξέτασης θα οριστεί με νεώτερη απόφαση.
  Οι υποψήφιοι κατά την πρακτική εξέταση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα εργαλεία και υλικά, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 6 της αριθμ.Υ7γ/ΓΠ/οικ.83272/21-7-2011 Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ/Β/1755).
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
1.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
2.Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
1.Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας   2132161610


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπειρωτικές επιχειρήσεις θα μετάσχουν σε διεθνή έκθεση της Σαουδικής Αραβίας

H Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της για την προώθηση του εξωστρεφούς προσανατολισμού των Ηπειρωτικών επιχειρήσεων.
Μετά την επιτυχημένη παρουσία και συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga της Κολωνίας, ήδη προετοιμάζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, στην έκθεση "Foodex Saudi" που θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, από 17 έως 20 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια από την Ήπειρο για την "είσοδο" επιχειρήσεων στην Αραβική αγορά και για το λόγο αυτό επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας, θα φιλοξενηθούν οι εξής επιχειρήσεις: ΒΙΟΚΗΠ Α.Ε. (Βιολογικά φρούτα και λαχανικά), Μονολίθι (ζυμαρικά), Αγροτικός Συνεταιρισμών Ακτινιδίων Άρτας, Ελιές "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" Άρτας, ΚΑΡΑΛΗΣ Α.Ε. Τυροκομικά, Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Συσκευαστήριο Αγροτικών Προϊόντων "Γκίκας" Θεσπρωτίας, Αρωματικά φυτά και βότανα "Κομίνης" Θεσπρωτίας, Ελαιόλαδο Unique Άρτας, ΜΠΑΦΑΣ Α.Ε.Τ Τυροκομικά, ΒΙΚΟΣ Α.Ε., KROP φρούτα, "Σιαπλαούρας" αρνιά. "Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνδράμει κάθε πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ηπειρωτικών προϊόντων", δήλωσε αναφορικά με τη συμμετοχή στην Έκθεση της Σαουδικής Αραβίας ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητώντας να στραφούν στην κατεύθυνση αυτή και άλλες επιχειρήσεις της Ηπείρου. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός επιδειξίας

Συνελήφθη, χθες (28-10-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 75χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, ο 75χρονος, κατελήφθη επ’ αυτοφώρω, να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα σε τρία ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 16 ετών.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Κομπότι Άρτας για λαθροδιακίνηση

Χθες (28-10-2015) το πρωί, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, συνέλαβαν δύο υπηκόους Αλβανίας, έναν 32χρονο άνδρα και μία 26χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για μεταφορά μίας μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στο Κομπότι Άρτας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο διακινητές και διαπίστωσαν ότι μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας μία 18χρονη ομοεθνή τους, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου δράστη, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας. 

Σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2015 το χειμερινό τιμολογίο της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν με τμηματικό ωράριο ότι θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου 2015 έως και την 30η Απριλίου 2016.

Συγκεκριμένα:
Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00.
Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες από τα αρμόδια καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr)  και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, (http://www.deddie.gr/ ).

Τέλος Νοεμβρίου έρχονται τα νέα Τέλη κυκλοφορίας

Αξία αυτοκινήτου και κυβικά αυξάνουν το ποσό

«Θα μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, δίνοντας το περίγραμμα της κατεύθυνσης που έχει δώσει το υπουργείο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα έρθουν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και θα πρέπει να πληρωθούν ως την 31η Δεκεμβρίου.
Ο υπουργός βέβαια σε παλιότερες δηλώσεις του έσπευσε να διευκρινίσει πως ακόμη δεν είναι έτοιμος να πει κυβικά ή ποσά αξίας που θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα τέλη κυκλοφορίας , ωστόσο άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι φορολογικά θα υπολογίζεται κυρίως η αξία.
Σε ό,τι αφορά στα υβριδικά αυτοκίνητα ή τα αυτοκίνητα με μικρούς ρύπους ο υπουργός επίσης ξεκαθάρισε πως «εάν έχουν μεγάλο κυβισμό ή είναι ακριβά θα φορολογηθούν».

Η Μερόπη Τζούφη συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, στο Στάβενγκερ της Νορβηγίας

Η Μερόπη Τζούφη – βουλευτής Ιωαννίνων – συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, στο Στάβενγκερ της Νορβηγίας, ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (Καραγιαννίδης, Σαντορινιός, Τζούφη) και της διακοινοβουλευτικής ομάδας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. 
Τα βασικά θέματα της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ ήταν η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, οι διαδικασίες ένταξης του Μαυροβουνίου στη διατλαντική συμμαχία, ενώ τέθηκε το ζήτημα της Κριμαίας. 
Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, συνυπολογίζοντας πως η χώρα μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την ανισοκατανομή σε πόρους και δομές συγκριτικά με τις χώρες τις ευρύτερης περιοχής, ενώ τέλος αποφασίστηκε η μη-εμπλοκή του ΝΑΤΟ για ουσιαστικούς και οικονομικούς λόγους.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης, η βουλευτής συναντήθηκε με την Πρέσβειρα, καθώς και με την ελληνική κοινότητα της πόλης που αριθμεί περίπου 150 άτομα και απαρτίζεται κυρίως από πρόσφατους μετανάστες, εργάτες, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και παιδιά προσχολικής ηλικίας.