Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Συνελήφθη ημεδαπός σε χωριό της Άρτας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων καθώς και του τελωνειακού κώδικα


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, πακέτα λαθραίων τσιγάρων και παιδικά αθύρματα

Συνελήφθη χθες (15-01-2020) το πρωί σε χωριό της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων καθώς και του τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, διότι σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του καθώς και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -28,86- γραμμαρίων,
πλαστικός τρίφτης,
(11) παιδικά αθύρματα,
(10) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Ορίζοντες Ηπείρου: Μεταναστευτικό/Άρτα: κ. Καχριμάνη αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας ως Περιφερειάρχης


Με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό στην Ήπειρο και την ανακοίνωση της Δημάρχου Νικολάου Σκουφά κ. Ρ. Βαβέτση πως εξετάζεται η δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων σε παλιό εργοστάσιο στα όρια της τοπικής κοινότητας Σελλάδων της ΔΕ Κομποτίου, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» τονίζουν τα εξής:
Είναι σαφές πως η «μπάλα έχει χαθεί»…
Το προσφυγικό στην Ήπειρο διαχειρίζεται παιδαριωδώς η κυβέρνηση, μεταφέροντας το πρόβλημα από στρατόπεδο σε στρατόπεδο, από χωρίου εις χωρίον και από Δήμο σε Δήμο…
Επειδή είναι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος διάρρηξης του κοινωνικού ιστού της περιοχής, του Νομού Άρτας εν προκειμένω, κι επειδή η αντίδραση που μπορούν να προκαλέσουν οι εν λόγω κακοί χειρισμοί της υπεύθυνης πολιτείας, ίσως είναι πολύ χειρότερη από αυτό που μπορούμε σήμερα να σκεφτούμε, προτείνουμε ΤΩΡΑ, έστω καθυστερημένα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου να αναλάβει την πρωτοβουλία που του ζητάμε εδώ και μήνες: να συγκαλέσει σε σύσκεψη τους 18 Δημάρχους της Ηπείρου και να διαβουλευτεί μαζί τους για κατάλληλες θέσεις χωροθέτησης κέντρων υποδοχής, ώστε ακολούθως να αναλάβει τον απαραίτητο διαμεσολαβητικό ρόλο έναντι της πολιτείας.
Ο κ. Καχριμάνης δε μπορεί ούτε να κάνει προτάσεις χωροθέτησης ερήμην των Δήμων και μετά να κρύβεται αλλά ούτε και να είναι απών όταν διακυβεύονται τόσο σοβαρά ζητήματα για την περιοχή.
Επιτέλους, ας αναλάβει τις ευθύνες του!

Από το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: «Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιλέγει να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ώριμες μελέτες αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτές»


Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων επισημαίνει ότι σίγουρα δεν εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδότησης.
Σημειώνει ότι μία από τις λύσεις είναι η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης της Ιόνιας Οδού κάτι που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Υπουργός Ανάπτυξης φέρουν ακέραια την ευθύνη του υποβιβασμού ενός τόσο σημαντικού έργου.
Φέρουν ακέραια την ευθύνη για την απαξίωση, για μια ακόμα φορά, της Ηπείρου και των πολίτων της καθώς και για την μη επιλογή της άρσης της απομόνωσης της Ηπείρου μέσω της σύνδεσης της με την Κεντρική Ευρώπη.
Ίσως αν έβλεπαν λίγο πως άλλαξε η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα με την Εγνατία και την Ιόνια Οδό τότε θα άλλαζαν γνώμη.
Ως  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα πάρουμε  τις πρωτοβουλίες εκείνες για την ματαίωση αυτών των σχεδιασμών.
Καλούμε όλους τους φορείς της Ηπείρου και τους πολίτες για συντονισμό των δράσεων, προς την κατεύθυνση υλοποίησης του έργου   ως την φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού, ενός σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου, μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.
Η επέκταση εφόσον κατασκευαστεί με βάσει τους νέους σχεδιασμούς, δεν μπορεί να ‘’επανιδρυθεί’’ όπως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Δήμος Ιωαννιτών: Καμία «έκπτωση» στην κατασκευή του άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς


Την κάθετη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Ιωαννιτών σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή στην κατασκευή του οδικού άξονα από τα Γιάννενα μέχρι την Κακαβιά εξέφρασε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως τονίστηκε στο σώμα, θα συμμετέχει μαζί με την Περιφέρεια και άλλους Δήμους της περιοχής σε όποιες πρωτοβουλίες αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο διεκδίκησης του έργου σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό.
«Η Ιόνια πρέπει να φτάσει στην Κακαβιά ως τετράιχνος δρόμος, όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Οποιαδήποτε άλλη λύση αποτελεί εμπαιγμό για μία περιοχή που ήδη έχει περιμένει πάρα πολύ για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. Συντασσόμαστε με τους υπόλοιπους φορείς της αυτοδιοίκησης που αντιδρούν και θεωρούμε επιβεβλημένο να προχωρήσει άμεσα το έργο το οποίο θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή μας», ανέφερε ο Δήμαρχος.
Όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο η δήλωση του δημάρχου θα αποτελέσει τον βασικό άξονα και ομόφωνου ψηφίσματος που θα εκδοθεί από το σώμα.

Συλλήψεις δύο ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διωκτικά έγγραφα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν δύο άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες (15-01-2020) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Πειραιά, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Σήμερα (16-01-2020) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν:
διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του, για παράνομη διακίνηση μεταναστών,
απόφαση Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2) ετών, για βαριά σωματική βλάβη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Ήπειρος Όλον: Η σύνδεση Ιωαννίνων-Κακαβιά οδεύει προς άγνωστη κατεύθυνση


Mε λύπη μας και μέσω του τοπικού τύπου διαπιστώνουμε πως για μια ακόμη φορά η Ιόνια Οδός και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι που αφορά την σύνδεση Ιωαννίνων-Κακαβιά οδεύει  προς  άγνωστη  κατεύθυνση.
Δεν πέρασε λίγος καιρός που τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης διαβεβαίωναν για την σύνδεση με την Κακαβιά  και  τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης προχωρούσαν σε επερωτήσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης για το μέλλον του έργου. 
Σήμερα η αντιπολίτευση έγινε κυβέρνηση και τα στελέχη της κυβέρνησης πήραν τις θέσεις  τους στην αντιπολίτευση,  ακριβώς όμως με τις ίδιες τακτικές και λογικές, ενδεχομένως και «σκοτεινές».
Οι  κυβερνητικοί μέχρι πριν λίγο καιρό δήλωναν ότι αυτό που μένει για τη συνέχιση του έργου είναι η χρηματοδότηση και οι αντιπολιτευόμενοι  προχωρούσαν σε ερωτήσεις για  το μέλλον του έργου.  Αυτές τις ημέρες όμως έρχεται μια άλλη πραγματικότητα ότι  η Ήπειρος και το κομμάτι Ιωάννινα –Κακαβιά ενόψει μάλλον και του χειμώνα, μπαίνουν για μια ακόμη  φορά στον «ΠΑΓΟ».
Στην λογική της οικονομικότερης λύσης φαίνεται ότι   επαναμελετάται όλο το έργο εξ αρχής αλλά όπως φαίνεται  θα δεχθεί και ένα γενναίο «Τεμαχισμό».
Οι τέσσερις λωρίδες γίνονται δυο και βέβαια είναι μόνο η αρχή γιατί σίγουρα για το τέλος θα υπάρχουν και εκπλήξεις.
Τα ερωτήματα βέβαια και οι απορίες εύλογες,
αφού έχει μελετηθεί το έργο και είναι ώριμο γιατί να επανασχεδιαστεί από την αρχή;
Από που θα βρισκόνταν αρχικά τα χρήματα υλοποίησης  και σήμερα δεν βρίσκονται;
Ποιο είναι το οικονομικό όφελος με τα νέα δεδομένα;
Γιατί ο αρμόδιος Υπουργός (στην πρόσφατη περιοδεία του στα Ιωάννινα) αλλά και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διαβεβαίωναν μέχρι και πριν λίγες ημέρες και μέσω του τύπου, ότι ο μόνος λόγος πλέον της καθυστέρησης ήταν η πηγή χρηματοδότησης, το ήξεραν και ψεύδονταν στους Ηπειρώτες ή δεν το γνώριζαν και απλώς έκαναν υποθέσεις εργασίας;
Ποιόν ή ποιους εξυπηρετεί η νέα αυτή εξέλιξη;
Γιατί η νέα σχεδίαση προβλέπει δίιχνο δρόμο και όχι τετράιχνο όπως ήταν η αρχική του σχεδίαση;
Μήπως κάποιοι εξυπηρετούνται από την παραπάνω αλλαγή;
Ποιά ακριβώς οικόπεδα  εξαιρούνται και ποιοι είναι οι κάτοχοι τους;
Πολλά θα μπορούσαν να είναι τα ερωτήματα αλλά αλήθεια, αντιλαμβάνεται κανείς την σημασία αυτού του έργου και ποια θα είναι η προοπτική της Ηπείρου αν ο δρόμος ολοκληρώνονταν  όπως αρχικά προβλέπονταν από την μελέτη;
Κάποιοι μάλλον έχουν επιλέξει να οδηγήσουν την Ήπειρο εκ νέου σε απομόνωση αλλά όλοι εμείς θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν είναι ένας απλός δρόμος αλλά είναι μια σύγχρονη πύλη ένωσης με τα  Βαλκάνια αλλά και την Κεντρική Ευρώπη   μέσω Αλβανίας και προφανώς τα οφέλη θα είναι πολλά και σε πολλά επίπεδα όπως  ο τουρισμός, το εμπόριο  και  η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Κάποιοι μάλλον δεν αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα του έργου και το μόνο όραμα που έχουν για τους νέους άξονες της Ηπείρου  είναι μια νέα Βλαχόστρατα.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για την οδική σύνδεση Ιωάννινα-Κακαβιά

Η δημοσιοποίηση της απάντησης των Υπουργείων Υποδομών και Ανάπτυξης στην αναφορά του βουλευτή Γ. Αμυρά για την αλλαγή του σχεδιασμού του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Για τα Διευρωπαϊκά δίκτυα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και αυτοί πρέπει να τηρούνται.


Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Σιταριάς Πωγωνίου: Πρόγραμμα εορτής του Πολιούχου Αγίου Αθανασίου


Πρόγραμμα εορτής του Πολιούχου Αγίου Αθανασίου

ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟIA: Ανησυχία για την πύκνωση των περιπτώσεων και την αύξηση της εντάσεως του προσβλητικού και προκλητικού περιεχομένου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ηλεκτρονικές ανακοινώσεις και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Αγ. Σαράντα 15 Ιανουαρίου 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκφράζουμε τη βαθύτερη ανησυχία μας, για την πύκνωση των περιπτώσεων και την αύξηση της εντάσεως του προσβλητικού και προκλητικού περιεχομένου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ηλεκτρονικές ανακοινώσεις και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρονται στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.  
Ειδικότερα, στο τηλεοπτικό κανάλι με εθνική κάλυψη κι εμβέλεια, Top Channel, στη χρονική διάρκεια ολίγων μηνών, υπήρξαν τέσσερις εκπομπές οι οποίες ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και τα όρια της ομαλής επικοινωνίας, στο σημείο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως προσβολή για τα μέλη και τις κοινότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η γραμμή του καναλιού, οι σχέσεις και οι γνωστές διασυνδέσεις αυτού του μιντιακού ομίλου με την Κυβέρνηση, προκαλούν τη δικαιολογημένη ανησυχία, ότι η καμπάνια πρόκλησης εντάσεως στους κόλπους και στις κοινότητες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και της κοινωνίας μας ευρύτερα, δεν είναι μία τυχαία σύμπτωση. 
Καταγγέλλοντας δημόσια τις περιπτώσεις αυτές, απευθύνουμε έκκληση να επανεξετάσουν τη στάση τους και να εισέλθουν σε αποδεκτές επιλογές δημόσιας  επικοινωνίας, οι οποίες, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις από φαινόμενα που προσβάλλουν το καθεστώς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, την ισχύουσα νομοθεσία κατά των διακρίσεων και, ειδικά, την φιλότιμη προσπάθεια για τη συνέχεια της ειρηνικής συνύπαρξης.   
Από πλευράς μας, πάντως, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός να απευθυνθούμε στις ανεξάρτητες αρχές που έχουν καθήκον την επιτήρηση των τηλεοπτικών παραγωγών και την παραβίαση της ισότητας των πολιτών με μεθόδους προσβολής και διακρίσεων.  

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟIA

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα στα Ιωάννινα


Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, βραδινές ώρες της 20/06/2019, εκμεταλλευόμενοι την απουσία της ενοίκου, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε ισόγειο διαμέρισμα στα Ιωάννινα, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ορίζοντες Ηπείρου: Τα προεκλογικά ψέματα για την Ιόνια Οδό


Για το διαφαινόμενο φιάσκο με τον οδικό άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, αν επιβεβαιωθούν από το Υπουργείο Υποδομών, όσα έγιναν γνωστά εντελώς ξαφνικά σήμερα από τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Γ. Αμυρά, η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και κομματικό υπάλληλο κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Το θέμα της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία είναι πάγιο αίτημα της περιοχής.
Ο κ. Καχριμάνης οφείλει να απολογηθεί στον Ηπειρωτικό λαό, αν υποστήριξε τη συγκεκριμένη διεκδίκηση ενώπιον της κυβέρνησής του επαρκώς και όσο θα έπρεπε, και αν από την πρώτη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πρόβαλε τις σωστές διεκδικήσεις της Ηπείρου.
Το αποτελέσματα δυστυχώς για όλους τους Ηπειρώτες, διαψεύδουν παταγωδώς αυτή την προσδοκία…

Από το γραφείο Τύπου

Παθήσεις νεφρού: Tα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής


Την υπεροχή των λαπαροσκοπικών και ρομποτικών τεχνικών στις επεμβάσεις στα νεφρά έχουν καταδείξει δεκάδες μελέτες που τις συνέκριναν με την ανοιχτή χειρουργική προσέγγιση. 
Τα αποτελέσματά τους επιβεβαιώνουν ότι οι ασθενείς που τις επιλέγουν έχουν πολλαπλά οφέλη, ανεξάρτητα από το είδος της παθολογίας.
«Η εισαγωγή της λαπαροσκόπησης στη χειρουργική μετρά ήδη έναν αιώνα. 
Η πρώτη λαπαροσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τον Σουηδό χειρούργο Hans-Christian Jacobaeus. Αρχικά πραγματοποιούνταν μόνο για διαγνωστικούς σκοπούς, όμως αρκετές καινοτομίες τον περασμένο αιώνα προετοίμασαν τον δρόμο για την πραγματοποίηση πιο πολύπλοκων επεμβάσεων μέσω αυτής της τεχνικής. 
Μετά την πρώτη λαπαροσκοπική νεφρεκτομή, το 1990, αναπτύχθηκαν πιο προηγμένες και πολύπλοκες επεμβάσεις. Σήμερα χειρουργούνται με τη λαπαροσκοπική μέθοδο ασθενείς με καλοήθεις και κακοήθεις νόσους, πραγματοποιούνται δε και νεφρεκτομές δότη για μεταμόσχευση νεφρού», μας εξηγεί ο ειδικευθείς στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική,  Χειρουργός Ουρολόγος  Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης, MD, MSc, DIC (Imperial College), PhD, FEBU, Αs. Member European Association of Urology Guidelines Office.
«Μια ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ουρολογικό  Τμήμα του Νοσοκομείου Freeman στο  Ηνωμένο Βασίλειο, επιχείρησε να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα των χειρουργικών επεμβάσεων στους νεφρούς (ιδίως της ριζικής νεφρεκτομής, της μερικής νεφρεκτομής και της πυελοπλαστικής) που πραγματοποιούνται μέσω ανοιχτών, λαπαροσκοπικών και ρομποτικών προσεγγίσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν προφανή οφέλη της μίας προσέγγισης έναντι της άλλης.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι και οι τρεις προσεγγίσεις οδηγούν σε συγκρίσιμα λειτουργικά και ογκολογικά αποτελέσματα. 
Οι λαπαροσκοπικές και ρομποτικές προσεγγίσεις, όμως, προσφέρουν μικρότερη απώλεια αίματος, μικρότερο πόνο και απαίτηση λιγότερης αναλγησίας, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και χρόνο αποκατάστασης, ενώ παρόμοια είναι τα ποσοστά επιπλοκών σε σύγκριση με την ανοιχτή προσέγγιση. 
Οι ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις έχουν παρόμοιο κλινικό όφελος συγκριτικά με τη λαπαροσκοπική προσέγγιση», επισημαίνει ο Δρ. Καραβιτάκης.