Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύμφωνη γνώμη για έργα στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Αρταίων

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη προς το Δήμο Ηγουμενίτσας εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Βελτίωση Κεντρικής Οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής στην Π.Ε. 1", προϋπολογισμού 4.150.504,84 ευρώ.
Επίσης, με αντίστοιχο έγγραφο προς το Δήμο Αρταίων διατυπώνεται η, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και την ανάθεση του έργου "Ολοκλήρωση δρόμου Μιλιανά-Μεσόπυργος", προϋπολογισμού 2.237.400,76 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για την επιτάχυνση των εργασιών της Ιόνιας Οδού


Toν καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών, προκειμένου να λυθούν προβλήματα που εντοπίζονται στην κατασκευή της Ιόνιας Οδού, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στα εργοτάξια που έχουν αναπτυχθεί από τη διασταύρωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας (κοντά στο Αβγό) μέχρι και τη Φιλιππιάδα. "Διαφορετικά πιστεύω ότι το έργο δεν τελειώνει εντός χρονοδιαγράμματος και αυτό θα είναι ένα πλήγμα για τον τόπο μας", τόνισε.
Τα βασικά από αυτά αφορούν την παραχώρηση του στρατοπέδου Αβγού, τις επιτάξεις εκτάσεων, τις μετατοπίσεις του δικτύου της ΔΕΗ και τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Συγχαρητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη για τους επιτυχόντες

"Θέλω να συγχαρώ όλα τα Ηπειρωτόπουλα, που παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουμε, πέτυχαν σε υψηλά ποσοστά την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τα αποτελέσματα δικαιώνουν   τις αγωνίες των γονέων τους αλλά και το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας, που για μια ακόμη χρονιά απέδειξε το υψηλό επιστημονικό της έργο.
Απευθύνομαι επίσης και σε όσους δεν τα κατάφεραν. Δεν πρέπει να απογοητεύονται, καθώς υπάρχουν πολλές δυνατότητες απόκτησης δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στο νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που διαμορφώνεται".
 
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλληψη δύο Αλβανών για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Την Πέμπτη (28.08.2014) το πρωί σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 19 και 16 ετών, για παράνομη κοπή ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και συνέλεγαν ποσότητες αρωματικών φυτών (σφακίδια), τα οποία θα μετέφεραν με μουλάρια στην Αλβανία, με σκοπό την εμπορία.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν:
(100) κιλά κομμένα αρωματικά φυτά
τρία (3) ειδικά εργαλεία περισυλλογής του φυτού και ένα τσεκούρι
δύο ημίονοι και ένας όνος

Την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. 

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (28-08-2014) το πρωί, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος άνδρας και μία 63χρονη γυναίκα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι ως διαχειριστές επιχείρησης, όφειλαν προς το δημόσιο χρέη συνολικού ύψους (140.540,14) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών υπόθεση διάρρηξης καταστήματος, στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 22χρονος Αλβανός

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, περίπτωση διάρρηξης καταστήματος, που έγινε βραδινές ώρες της 23.10.2013 στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της διάρρηξης 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, ο προαναφερόμενος δράστης, κατά τις νυκτερινές ώρες της 23.10.2013, διέρρηξε κατάστημα στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το ποσό του φόρου, που έχει ήδη καταβληθεί, από τους φορολογούμενους θα συμψηφιστεί με τον συνολικά οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ

Η πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ μπορεί να καταβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, βάσει τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το ποσό του φόρου που έχει ήδη καταβληθεί από τους φορολογούμενους θα συμψηφιστεί με τον συνολικά οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ.
Εκκρεμεί να διευκρινιστεί εάν ο συμψηφισμός θα γίνει με τη δόση του Σεπτεμβρίου ή με την τελευταία δόση.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και νέα τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, με την οποία θα αυξάνονται σε έξι οι δόσεις και θα διορθωθούν τα λανθασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Κυνηγετικά όπλα: Δηλώστε τα χωρίς ποινικές ευθύνες

Νέες ρυθμίσεις για ανανέωση άδειας

Με στόχο να μειωθούν τα χιλιάδες αδήλωτα ή με ληγμένες άδειες, κυνηγετικά όπλα, από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ανακοινώθηκαν σημαντικές ρυθμίσεις με τις οποίες οι κάτοχοι αυτών των κυνηγετικών όπλων μπορούν να τα νομιμοποιήσουν χωρίς ποινικές επιπτώσεις και με ελάχιστα χρήματα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
"Οι ρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ταλάνιζε καθημερινά τους πολίτες και απασχολούσε έντονα τις αστυνομικές Αρχές.
Ειδικότερα, οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τα εξής:
• Οι κάτοχοι αδήλωτων κυνηγετικών όπλων, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εάν προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, καταβάλλοντας παράλληλα το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.
• Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής (Α.Κ.Κ.Ο.) αλλά έχει λήξη η ισχύς της, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εφόσον προσέλθουν στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, με δική τους πρωτοβουλία, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών, από την ημερομηνία λήξης της αδείας και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ, αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.

Α ...magic evening with Wim Mertens in Preveza. Ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής διενέργειας της συναυλίας του Wim Mertens, για τα 2.000 χρόνια από τον θάνατο του Οκταβιανού Αύγουστου, στο Μνημείο του Αυγούστου, στην Αρχαία Νικόπολη Πρέβεζας, την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Mια ανεπανάληπτη εμπειρία έζησαν το βράδυ της Κυριακής 24 Αυγούστου οι πολυάριθμοι φίλοι της μουσικής και του πολιτισμού, που συνέρευσαν κυριολεκτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να ακούσουν τον διάσημο συνθέτη και πιανίστα, αγαπημένο στο ελληνικό κοινό, τον Βιμ Μέρτενς.
Βέβαια είχαν ένα παραπάνω λόγο. Η επιλογή του Μνημείου του Αυγούστου για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης δικαίωσε τη ΛΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Μνημείων Πρέβεζας -Άρτας που το πρότεινε και αποζημίωσε πλήρως το κοινό που απόλαυσε τόσο τη μουσική εκδήλωση όσο και την ξενάγηση από τους αρχαιολόγους.
Η συναυλία του ιδιοφυούς καλλιτέχνη που παρά το πρωτόγνωρο για πολλούς ύφος αντιμετωπίστηκε με σχεδόν κατάνυξη και κατέληξε στην αποθέωση.
Η επιτυχία της εκδήλωσης αποτυπώνεται στα τοπικά αλλά και στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης τα οποία είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκαν εκτεταμένα με το πολιτισμικό γίγνεσθαι στην Πρέβεζα.
Ο ενθουσιασμός του καλλιτέχνη τόσο για τα ιστορικά γεγονότα του τόπου όσο και για την ωριμότητα του κοινού, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν τέτοιες συνεργασίες που είναι πολύτιμες για τον πολιτισμό μας, αλλά και για την τουριστική προβολή της περιοχής.
Από τη μεριά μας να τονίσουμε την άψογη συνεργασία με τη ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Μνημείων Πρέβεζας -Άρτας και την προϊσταμένη της κα. Χριστίνα Μερκούρη και όπως πάντα με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου και με τον Δήμο Πρέβεζας και τον Δήμαρχο κ. Μπαίλη καθώς και τον υπεύθυνο πολιτισμού κ. Κορωναίο.
Να τονίσουμε την προσφορά του προσωπικού της ΛΓ' Εφορείας που ασχολήθηκε με τα της εκδήλωσης είτε αφορούσαν τα γραφιστικά είτε την ξενάγηση του καλλιτέχνη είτε την ξενάγηση του κοινού στο χώρο της συναυλίας.
Επίσης πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στη ΛΕΚ Πρέβεζας που έλυσε όλα τα προβλήματα προσέλευσης και αποχώρησης καθώς και ασφάλειας στο χώρο.
Το ίδιο και τους άνδρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής Πρέβεζας.
Tη ΔΕΗ Πρέβεζας και τον προϊστάμενο της για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για ηλεκτροδότηση του χώρου.
Τη Δ.Ο.Υ.  Πρέβεζας για την άμεση επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων.
Τους υπεύθυνους των σημείων προπώλησης σε Πρέβεζα, Γιάννενα, Άρτα, Λευκάδα και Πάργα.
Να αναφερθούμε στην χορηγία της Aegean Airlines και τη συνεισφορά του συμπολίτη μας κ. Στράτο Ρέντζο, που βοήθησε τα μέγιστα.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς χορηγούς της εκδήλωσης, την Τεχνική Εταιρεία REBCON, το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, την Τεχνική Εταιρεία TZIMAS CONSTRUCTIONS και την επιχείρηση ενδυμάτων ΛΑΙΝΑΣ ΣΠ. ΜΙΧΑΗΛ.
Σημαντική ήταν η συμβολή των χορηγών επικοινωνίας που ευχαριστούμε τον καθένα χωριστά.
Επίσης το κλιμάκιο της δημόσιας τηλεόρασης και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που ασχολήθηκαν με την εκδήλωση δίνοντάς της πανελλήνια διάσταση.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στους εθελοντές που δούλεψαν με αυταπάρνηση για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος και σε όσους ανώνυμους ή και επώνυμους βοήθησαν και πιθανόν προφανώς χωρίς πρόθεση ξεχάσαμε να αναφέρουμε.
Τέλος το Preveza Jazz Festival ευχαριστεί το κοινό που ανταποκρίθηκε με το παραπάνω σ' αυτή την εκδήλωση και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με πρωτότυπες ποιοτικές εκδηλώσεις που θα τοποθετούν την Πρέβεζα ψηλά στον πολιτιστικό χάρτη, στη θέση που της αρμόζει.


Η οργανωτική Επιτροπή

Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά με την οποία ζητείται η πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Θέμα: Απόφαση Δ.Σ Ζίτσας για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Προς τον κύριο Υπουργό Οικονομικών


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς κατέθεσε ως αναφορά την με ημερομηνία 15-08-2014 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας Ιωαννίνων, με την οποία ζητείται η πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ παράλληλα ζητείται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου με μείωση της τιμής ζώνης αλλά και των συντελεστών των οικοπέδων, θεωρώντας εξωφρενικά τα ποσά τα οποία καλούνται να καταβάλουν οι δημότες καθώς αυτά προκύπτουν με βάση τα στοιχεία των ετών 2009 και 2010 και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Αθήνα 28 Αυγούστου 2014
Ο καταθέτων Βουλευτής


Χρήστος Μαντάς

Από σήμερα οι «επιταγές εισόδου» στην αγορά εργασίας για 12.000 νέους

Ξεκινά την Παρασκευή η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την έκδοση «επιταγών εισόδου» στην αγορά εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις συνολικά 12.000 νέων ηλικίας από 18 έως 24 ετών. 
Από τους 12.000 νέους, οι 3.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία» το οποίο είχαν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
 Το πρόγραμμα προσφέρει μέσω voucher θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ το εκπαιδευτικό επίδομα που θα λαμβάνουν οι ωφελούμενοι ανέρχεται σε 2410 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 2240 για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 Προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ανέργους νέους: