Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά»

Την αναγκαία συναίνεση όλων μελών της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, των συνδικαλιστών, του πνευματικού κόσμου, των επιχειρηματιών και των κρατικών λειτουργών, με τον ίδιο να την εγγυάται προσωπικά για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, επισημαίνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με ξεκάθαρο τρόπο, ο κ. Κάρολος Παπούλιας, τονίζει ότι «το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά», ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. «Τα μέτρα λιτότητας και η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο. Λιτότητα χωρίς αξιοπρέπεια σημαίνει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής», υπογραμμίζει.
Εκτιμά ως σημαντικό βήμα τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, και συμπληρώνει: «Το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή - με αφόρητες συνέπειες ιδιαίτερα για τους αδύναμους». Δυστυχώς, όπως αναφέρει, στην ευρωζώνη κυριαρχεί η αντίληψη ότι η περιοριστική πολιτική είναι η απάντηση στην κρίση.
Ειδικότερα, επισημαίνει την ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, ως ζήτημα εθνικής επιβίωσης και τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προστασία των αδύναμων, που θα εξασφαλιστεί μόνο όταν οι έχοντες αντιμετωπιστούν με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας.
«Δεν πιστεύω ότι η ισορροπία των αριθμών φέρνει την ευτυχία των λαών. Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Γι' αυτό είναι κρίσιμο να επιδείξουμε άμεσα αποτελέσματα. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής και αναπτυξιακή βοήθεια για να βγούμε από την ύφεση», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχόμενος προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, τους στρατιώτες μας, σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας, σε κάθε συμπολίτη μας που δεν μετέχει στη γιορτή.
Καταλήγοντας απευθύνεται στους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό και νοσταλγούν μια πατρίδα που συχνά τους πληγώνει.

Kάπα Research: «Πάτωσε» με 12,6% το ΠΑΣΟΚ

Ιστορικό χαμηλό με επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1970 προκύπτει από δημοσκόπηση της Kάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό προβάδισμα 8,8 μονάδων, ωστόσο την πρωτιά έχει η αδιευκρίνιστη ψήφος, που αγγίζει το 29,5%.
Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 21,4%
ΠΑΣΟΚ: 12,6%
ΚΚΕ: 9,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,2%
ΛΑΟΣ: 5,3%
Δημοκρατική Αριστερά: 5%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 2,8%
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5%
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1%.
Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,4% των ερωτηθέντων.
Σύμφωνα με την έρευνα, αν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.
Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει τις περισσότερο θετικές γνώμες των ερωτηθέντων (66%) και ακολουθούν οι Φ.Κουβέλης (51,4%), Αντ.Σαμαράς (35%), Αλ.Τσίπρας (30,6%), Αλ.Παπαρήγα (26%), Γ. Καρατζαφέρης (22,2%), Ντ. Μπακογιάννη (21%) και Γ. Παπανδρέου(18,8%).

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ακύρωση πτήσης της βραδινής πτήσης από Αθήνα προς Γιάννενα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα Ιωάννινα με βροχόπτωση και ομίχλη, δεν επέτρεψαν στην «Οlympic Air» να εκτελέσει την βραδινή της πτήση (ΟΑ 808) από Αθήνα προς Γιάννενα και αντίστροφα.
Οι επιβάτες θα μεταβούν στους προορισμούς τους οδικώς ή θα ταξιδέψουν με τις αυριανές πτήσεις.

Μηδενική η τουριστική κίνηση στην Ήπειρο


Μηδενική είναι η κίνηση αυτή την περίοδο στα τουριστικά καταλύματα της Ηπείρου, παρότι οι επιχειρηματίες ήλπιζαν σε αύξηση του τζίρου τους, λόγω των εορτών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτοτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου η κατάσταση είναι απογοητευτική και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση. Όπως αναφέρει ο κ., Χρήστος Ζήγος, « ο τουρισμός περνάει βαθιά κρίση».
Παράλληλα προσθέτει:
«Οι χαμηλές τιμές και η πληθώρα πακέτων και προκλητικών προσφορών, δεν δημιουργούν ζήτηση. Ο κόσμος ερευνά, αλλά δεν προχωρεί σε κρατήσεις. Αν ο άλλος δεν έχει χρήματα στην τσέπη του, για να καλύψει ακόμη και βασικές ανάγκες του, πώς θα κάνει διακοπές;».

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: «Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά…»

Παραμονή του Νέου Έτους και οι δρόμοι και οι γειτονιές του Παρακαλάμου πλημμύρισαν από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που τραγουδούν «Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά…»

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Ευχές για το νέο έτος




«Εύχομαι για το 2012, χρόνια πολλά, υγεία και κάθε οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, σε όλους τους κατοίκους του Παρακαλάμου».

ΚΟΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

Kαλή χρονιά, με καρτερικότητα, αλληλεγγύη και δημιουργία

Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να αγαπιούνται.

Τα πράγματα δημιουργήθηκαν για να χρησιμοποιούνται.
Ο λόγος που ο κόσμος είναι μέσα σε ένα χάος,
είναι γιατί τα πράγματα αγαπιούνται και οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται
Καλή χρόνια το 2012, με καρτερικότητα, αλληλεγγύη και δημιουργία.

Kώστας Κωνής

Πήρε... φωτιά το 2011 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Χρονιά σημαντικών ανατιμήσεων στα υγρά καύσιμα, μείωσης του τζίρου και λουκέτων σε εκατοντάδες πρατήρια στην αγορά καυσίμων ήταν το 2011, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούν να καλύψουν το αυξημένο κόστος της ενέργειας και περιορίζουν τόσο τις μετακινήσεις όσο και τις δαπάνες θέρμανσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οι μεγαλύτερες αυξήσεις τη χρονιά που τελειώνει έγιναν στο πετρέλαιο θέρμανσης, που ακρίβυνε κατά 18,5 λεπτά το λίτρο ή 23 % σε σχέση με πέρυσι και ακολουθούν το πετρέλαιο κίνησης και οι βενζίνες με μικρότερες αυξήσεις.

Οι Ομοσπονδίες του κλάδου των βενζινοπωλών (ΟΒΕ και ΠΟΠΕΚ) επισημαίνουν ότι τη φετινή περίοδο οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένες έως και 50 %, στις βενζίνες η πτώση του τζίρου ήταν ήδη εμφανής από πέρυσι και συνεχίζεται ενώ περισσότερα από 1.000 πρατήρια έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν.
Η τάση αυτή ενισχύεται άλλωστε και από την κατάθεση πινακίδων στις Εφορίες που παρατηρείται αυτές τις ημέρες και συνεπάγεται λιγότερη ζήτηση για βενζίνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, η μέση τιμή του ντήζελ θέρμανσης διαμορφώνεται στα 96,8 λεπτά το λίτρο, από 78,3 το Δεκέμβριο του 2010.
Η ανατίμηση οφείλεται εν μέρει και στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έγινε το Σεπτέμβριο (στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, από 21 που ήταν πριν) ενώ η κυβέρνηση έχει αναγγείλει την εξίσωση των φόρων στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012, με παροχή επιδόματος θέρμανσης που θα κλιμακώνεται ανάλογα με την περιοχή.
Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και στο πετρέλαιο κίνησης, που διαμορφώνεται τώρα στο 1,514 ευρώ (πανελλαδικός μέσος όρος) από 1,391 ευρώ πέρυσι (αύξηση 12,3 λεπτά το λίτρο ή 8,8 %). Στην αγορά του ντήζελ κίνησης αναμένονται εξελίξεις που συνδέονται με την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Μικρότερες ήταν οι αυξήσεις στην αμόλυβδη, περίπου 3 % ή 5 λεπτά ανά λίτρο καθώς η μέση τιμή διαμορφώνεται τώρα στο 1,643 ευρώ από 1,593 πέρυσι το Δεκέμβριο (ενώ τους θερινούς μήνες πλησίασε και το 1,7 ευρώ το λίτρο).
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι το γεγονός ότι η μεταβολή της μέσης λιανικής τιμής είναι ακριβώς ίδια με εκείνη της τιμής διυλιστηρίου, που αυξήθηκε επίσης κατά 5 λεπτά στο ίδιο διάστημα (από 1,472 σε 1,522 ευρώ), καθώς η μειωμένη ζήτηση δεν επιτρέπει επέκταση των περιθωρίων κέρδους.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr/