Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Συνεχίζουν την αποχή μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου


Να απέχουν από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι, ύστερα από σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που διεξήχθη στη Λάρισα.

Οι δικηγόροι αποφάσισαν να συνεδριάσουν εκ νέου το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή, 11 του ίδιου μήνα, θα διοργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στις 13:00 το μεσημέρι, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που αφορά στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Σε έξαρση η γρίπη -33 τα θύματα- Δωρεάν τα αντιϊκά


Δωρεάν θα γίνεται από τα φαρμακεία των Δημοσίων Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας, με απλή ιατρική συνταγή, η χορήγηση αντιϊκών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας λόγω της έξαρσης του ιού της γρίπης που «μετρά» ήδη 33 θύματα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής -και ενόψει της τριήμερης πανελλαδικής απεργίας των φαρμακείων- ότι οι πολίτες που δεν μπορούν να προμηθευτούν άμεσα αντιική αγωγή και «πληρούν τις ενδείξεις θεραπείας», θα μπορούν να την λάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, προσκομίζοντας μία απλή ιατρική συνταγή.
Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η χορήγηση αντιϊκών σε ασθενείς όπου υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν», πέραν του εμβολιασμού και της τήρησης των κανόνων υγιεινής, καθώς «η δραστηριότητα της γρίπης αυξάνεται και αναμένεται να κορυφωθεί τις προσεχείς εβδομάδες».
Ανάμεσά τους και ένας εξηντάχρονος που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας, για αρκετές ημέρες.
Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας νοσηλεύονται από τον ιό της νέας γρίπης, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση δύο ακόμη ασθενείς!

Nielsen:Οκτώ στους 10 Eλληνες έβαλαν φρένο στις αγορές ρούχων και τη διασκέδαση


Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την τελευταία έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, βάσει της οποίας στην Ελλάδα σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις του σχετικού δείκτη, οδηγώντας τη χώρα στο χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό της. Στην Ελλάδα ο δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης έκανε βουτιά 9 μονάδων και έπεσε για πρώτη φορά στις 48, οδηγώντας τη χώρα στις τρεις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Από τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία είναι πως η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων (83%) δεν θεωρεί πως η χώρα θα καταφέρει να βγει από την ύφεση μέσα στο 2011.
Στην Ευρώπη ένας στους πέντε καταναλωτές δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι ακόμα χειρότερο, καθώς ένας στους τέσσερις αναφέρει πως δεν του απομένουν έσοδα. Η Οικονομία παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, με ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη (40%), ενώ το 34% δηλώνει πως με τα χρήματα που του περισσεύουν ξεπληρώνει δάνεια, πιστωτικές και χρέη, όταν το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό βρίσκεται στο 26%.
Τέλος, εννέα στους δέκα Ελληνες αναφέρουν πως έχουν κάνει περικοπές στα έξοδά τους, όταν μόλις 6 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν το ίδιο. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει μειώσει τα χρήματα που δαπανά για την αγορά νέων ρούχων (81%) και για τη διασκέδαση εκτός σπιτιού (80%), ενώ 64 στους 100 έχουν στραφεί σε φθηνότερα προϊόντα.

ΓΙΑΤΡΟΙ: Νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ


Σε νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ έως και την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά.
Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στις αλλαγές στο σύστημα Υγείας.
Κλειστά και τη Δευτέρα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.
"Λουκέτο" έως την Πέμπτη έχουν βάλει οι φαρμακοποιοί στον Πειραιά.
Εξάλλου, αρχίζει από τη Δευτέρα η διανομή στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ των ατομικών συνταγολογίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από άλλα Ταμεία.
Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετούνται επιλέγοντας τους 15.000 -16.000 συμβεβλημένους γιατρούς με τα ταμεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου.
Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, στα ιδιωτικά τους ιατρεία μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, θα συνταγογραφούν στα προσωπικά απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.
Οι συγκεκριμένοι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.

ΑΓΡΟΤΕΣ: Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους


Tις μηχανές των τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες δίνοντας ραντεβού τη Δευτέρα το πρωί στους δρόμους.
Σημείο συνάντησης των αγροτών των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών θα είναι η διασταύρωση Σερρών - Σιδηροκάστρου, επί της Εθνικής Οδού Σερρών- Θεσσαλονίκης.
Οι αγρότες θα έχουν προορισμό τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, ενώ στις προθέσεις τους είναι να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Στους δρόμους βγαίνουν και οι αγρότες του νομού Λάρισας. Υλοποιώντας σχετική απόφαση της πανελλήνιας επιτροπής αγροτών Ελλάδας, η επιτροπή αγροτών νομού Λάρισας έχει απευθύνει προσκλητήριο προς τους αγρότες της περιοχής, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στον κόμβο Γυρτώνης.
Ανάλογα με την συμμετοχή θα υπάρξει και απόφαση, προκειμένου στη συνέχεια τα αγροτικά μηχανήματα να πορευτούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, με στόχο να σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων, οι οποίες θα μείνουν ανοιχτές καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής των αγροτών.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Δεν κόβονται 13ος και 14ος μισθός


Δεν πρόκειται να κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός δηλώνουν κατηγορηματικά ανώτατοι παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας, διαψεύδοντας σενάρια που φέρουν το ΔΝΤ να επιβάλλει νέο ψαλίδι.
Πιέσεις για την περικοπή του 13ουκαι 14ουμισθού στον ιδιωτικό τομέα φέρεται να δέχεται η κυβέρνηση. Ωστόσο, ανώτατοι παράγοντες τόσο του υπουργείου Οικονομικών όσο και του υπουργείου Εργασίας διαψεύδουν οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο που φέρει την τρόικα να ζητά νέο ψαλίδι, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν διαπραγματευόμαστε την περικοπή του 13ουκαι 14ουμισθού».

ΤΡΟΪΚΑ: Έρχονται μέτρα «σοκ»


Ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο είναι ασφυκτικά, η πρώτη «καταρχήν συμφωνία» των «27» της Συνόδου της περασμένης Παρασκευής φέρνει την ελληνική κυβέρνηση μπροστά σε «διλήμματα» όπως η μείωση τους μισθούς, τις συντάξεις, και ίσως νέο κύμα σκληρών μέτρων.

Τα θέματα που «καίνε» είναι οι μισθοί, οι προσλήψεις και η αύξηση των ορίων ηλικίας για τους συνταξιούχους
Όλες οι πληροφορίες πάντως συγκλίνουν στο ότι οι μισθοί και οι συντάξεις εξακολουθούν να κινούνται σε ένα ευάλωτο τοπίο. Και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Η εφαρμογή Ενιαίου Μισθολογίου στον δημόσιο τομέα αφορά στην εξισορρόπηση μισθών και στη λογική «ίδια ειδικότητα, ίδια κατηγορία, ίδιος μισθός».
Σε ότι αφορά στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα η τρόικα ζητά τον περαιτέρω περιορισμό, και δεν αποκλείεται σε συνδυασμό με νέο μισθολόγιο η αναλογία να φτάσει το 7 προς 1, δηλαδή 7 φεύγουν, 1 προσλαμβάνεται.
Στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται τα πράγματα είναι περισσότερο ευάλωτα από το Δημόσιο και οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει τεθεί το ζήτημα ακόμη και κατάργησης του κατώτατου μισθού διά των ατομικών συμβάσεων.Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και τον περιορισμό των εργαζομένων στο κράτος τουλάχιστον κατά 10%-15%.
Η κα Μέρκελ προτείνει στο σύνολο των χωρών, τα 67 έτη για τη σύνταξη. Εάν και εφόσον εφαρμοστεί το μέτρο θα αφορά κατά πληροφορίες πάντα, τους νεοεισερχόμενους, από το 2000 και μετά.
Το σίγουρο είναι ότι όποιες και να είναι οι τελικές αποφάσεις της Τρόικας και της Ε.Ε. τα θύματα στην υπόθεση θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ 3 - 1

Παίζοντας γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο στις αρχές του β΄ ημιχρόνου η Πίνδος Κόνιτσας κατάφερε να προηγηθεί του Καλπακίου 3-0. Η μόνη αντίδραση από το Καλπάκι ήταν να βάλει το γκολ της τιμής και να μειώσει σε 3-1.
Με την νίκη της αυτή η Πίνδος έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία με +2 βαθμούς.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΡΥΕΣ 2 - 5

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας


Παρουσία των μελών και πολλών φίλων του Πολιτιστικού Σύλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο» έγινε στην αίθουσα του ΚΔΑΠ στον Παρακάλαμο, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.