Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Καταδίκη από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στη Βουλή, της επίθεσης που δέχθηκε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος

Θέλω εκ μέρους της κυβέρνησης να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα γεγονότα αυτά τα οποία συνέβησαν σε μία πολιτική εκδήλωση ενός συγκεκριμένου κόμματος, από δήθεν αγανακτισμένους πολίτες.

Η Ελληνική Δημοκρατία, ο Ελληνικός λαός, γνωρίζει και έχει καταγράψει στη συνείδησή του γεγονότα αντίστοιχα του παρελθόντος, στις εποχές όπου «αγανακτισμένοι» πολίτες ,προερχόμενοι από τη Δεξιά ή οργανωμένοι από τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν επεισόδια εναντίον των δημοκρατικών πολιτών. Δεν μπορούμε να δεχθούμε εν έτει 2011, στη σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία της χώρας μας, αντίστοιχες πρακτικές από δήθεν αγανακτισμένους πολίτες προερχομένους από την Αριστερά, όπως αποδεικνύεται.


Ο Συνασπισμός, ο οποίος ονοματίστηκε επισήμως, από τις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τις επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις του δημάρχου της περιοχής, να καταδικάσει απερίφραστα την πρακτική των στελεχών του, επωνύμων στελεχών, υποψήφιου δημάρχου στην περιοχή ο οποίος ηγείτο αυτής της προσπάθειας, και με κάθε τρόπο να καλέσει τα μέλη του και τα στελέχη του να σεβαστούν τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της πολιτικής ηθικής. Γιατί αυτό που συνέβη είναι πολιτικά ανήθικο. Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται στην ελληνική δημοκρατία να εκφράζεις την αντίθεσή σου, να διαδηλώνεις . Είμαι εγώ εκείνος που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη – και έχων την ευθύνη των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας - έχω πει επανειλημμένως ότι οι αστυνομικές αρχές είναι ακριβώς για να εγγυηθούν το δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα , να διαδηλώνει, να απεργεί. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα ιδιόμορφο παρακράτος που πάει να δημιουργηθεί όπου απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση των πολιτικών και την πολιτική δράση των κομμάτων ή των πολιτικών κινήσεων ή σε κάθε περίπτωση την εφαρμογή των νόμων.


Κύριε πρόεδρε ,
Λυπάμαι για τον έντονο τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνω αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη δημοκρατία. Αναφερθήκατε εσείς, θέλω να συμφωνήσω σε αυτό. Οφείλω όμως να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι ο Συνασπισμός δεν μπορεί και δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να σιωπά και να καλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές.


Θα παρακαλούσα τον κ. Κριτσωτάκη να μην αναφέρεται στην Αριστερά πλέον. Γιατί από όσο γνωρίζω εγώ, η Αριστερά που γνωρίζει ο Ελληνικός λαός, η Αριστερά που τίμησε την ελληνική πολιτική ιστορία δεν αποδέχθηκε ποτέ τις αντισυγκεντρώσεις, τους αντιφρονούντες και τους ανθρώπους οι οποίοι εμποδίζουν τον πολιτικό διάλογο. Επρόκειτο για εκδήλωση ενός πολιτικού κόμματος. Δεν εγκάλεσα κανένα. Αναφέρθηκα στην επίσημη καταγγελία του ΠΑΣΟΚ προς το Συνασπισμό γιατί τα στελέχη του είναι αυτά τα οποία πρωτοστατούσαν στα επεισόδια. Δεν εγκάλεσα κανένα. Αλλά αναφέρθηκα στις επίσημες δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, ο οποίο αναγνώρισε τον επικεφαλής της ομάδας η οποία ήταν εκεί , όχι για να διαμαρτυρηθεί γενικώς για την πολιτική αλλά για να χτυπήσει τον υπουργό κ. Λοβέρδο. Πού; Όχι σε καμία εκδήλωση του κράτους αλλά σε μία κομματική εκδήλωση ενός πολιτικού χώρου, ο οποίος έχει δώσει τα πάντα, με τη ζωή και τη δράση των στελεχών του για πάνω από 35 χρόνια για την ισχυροποίηση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Γι αυτό λοιπόν κ. Κριτσωτάκη καλά θα κάνετε την Αριστερά να την αφήσετε κατά μέρους. Να μιλάτε για το ΣΥΡΙΖΑ, για το Συνασπισμό, για τις πολιτικές σας επιλογές, να διαβάζετε τις δηλώσεις του κόμματός σας και να μην προσπαθείτε με κάθε τρόπο να στείλετε την μπάλα στην εξέδρα.

Ερώτημα: Είδατε εσείς όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός τους συγκεκριμένους ανθρώπους να στέκονται και να επιτίθενται ενάντια στον Υπουργό σε μία κομματική εκδήλωση , σε μία πολιτική εκδήλωση; Ακούσατε όπως και όλοι οι υπόλοιποι το δήμαρχο της περιοχής να αναφέρει το όνομα του στελέχους του Συνασπισμού ο οποίος ηγείται αυτής της περιπτώσεως; Αναγνωρίσατε εσείς όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής τα στελέχη του Συνασπισμού σε τοπικό επίπεδο, τα οποία ήταν εκεί δήθεν για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική; Πού; Σε μία κομματική εκδήλωση, επαναλαμβάνω.


Κοιτάξτε, κύριε Κριτσωτάκη, ο Ελληνικός λαός, ο δημοκρατικός Ελληνικός λαός, γνώρισε καλά τι σημαίνουν αντιφρονούντες, τι σημαίνουν αντισυγκεντρώσεις, τι σημαίνουν εκείνοι οι οποίοι παριστάνουν τους διάφορους «αγανακτισμένους» πολίτες. Η δημοκρατία έχει κανόνες, όπως έχει όρια.
ΠΗΓΗ: http://www.cpapoutsis.gr/Document.aspx?ID=1903

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Καθορίστηκαν τα ελάχιστα εισοδήματα των αγροτών




Σχεδόν αμετάβλητες οι τιμές των αγροτικών προϊόντων.


Αμετάβλητες διατήρησε το υπουργείο Οικονομικών τις τιμές σχεδόν του συνόλου των αγροτικών προϊόντων που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ελάχιστου εισοδήματος των αγροτών.


Σύμφωνα με την ετήσια υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα καθορίστηκαν οι πίνακες με τα ποσά του καθαρού γεωργικού εισοδήματος για φυτική και ζωική παραγωγή καθώς και για τα αλιεύματα και των ενοικίων γεωργικής γης.
Από το σύνολο των προϊόντων προκύπτει ότι σε 122 δεν επέρχεται καμία μεταβολή, σε 10 προϊόντα τα ελάχιστα ποσά εισοδήματος αυξάνονται από 1% - 5% (αφορά τον αραβόσιτο, το σιτάρι, το βαμβάκι, την τομάτα, τα ροδάκινα, τις γαλοπούλες και τις στρουθοκαμήλους).


Αντίθετα σε 16 προϊόντα τα τεκμαρτά εισοδήματα μειώνονται έως 5,37% (αφορά καλλιέργειες καπνού, πορτοκάλια, ελιές, τομάτα θερμοκηπίου).
Σε ό,τι αφορά τα ενοίκια γεωργικής γης αυτές παρέμεινα σταθερές για τα εισοδήματα του 2010 σε σύγκριση με το 2009.


Οι αγρότες αλλά και όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά καλλιεργούν κτήματα ή λαμβάνουν επιδοτήσεις θα υποβάλλουν φέτος τις φορολογικές δηλώσεις τους από τη Δευτέρα 18 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.


Σε περίπτωση που οι δηλώσεις γίνονται μέσω λογιστή θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά με την προθεσμία να λήγει στις 5 Μαΐου.
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ








ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/files/1/2011/agrotika_2011.pdf

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Ψαλίδι» 14,3 δισ. ευρώ στο Δημόσιο

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) προβλέπει τον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου κατά 14,3 δισ. Ευρώ, μέσα από την επιβολή μέτρων σε 8 κατευθύνσεις, από το 2012 ως το 2015.
Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή ως τις 15 Μαΐου μετά από διαβούλευση και με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) που έρχεται στην Αθήνα αρχές Μαΐου.
Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει την ψήφιση του ως τις 15 Ιουνίου.


Με βάση την παρουσίαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου τα κυριότερα μέτρα είναι τα εξής:


1. Μείωση μισθολογικής δαπάνης /εξοικονόμηση: 2 δισ. Ευρώ.
-Εφαρμογή του κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις.
-Μείωση των συμβασιούχων τουλάχιστον 10% κατ’ έτος.
-Αύξηση του ωραρίου από 37,5 σε 40 ώρες την εβδομάδα.
-Μερική απασχόληση στο Δημόσιο και δυνατότητα άδειας άνευ αποδοχών για εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

2. Μείωση λειτουργικών δαπανών /εξοικονόμηση: 2,5 δισ. Ευρώ.
-Μείωση των δαπανών για ενοίκια με αξιοποίηση περιουσίας του Δημοσίου.
-Μείωση άλλων λειτουργικών δαπανών στα Υπουργεία και σε δημόσιους φορείς (π. χ. δημόσιες σχέσεις).


3. Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων /εξοικονόμηση: 1,1 δισ. Ευρώ.
-Επαναξιολόγηση αντικειμένου και δαπανών όλων των φορέων που επιχορηγούνται από το Δημόσιο.
-Μείωση αριθμού αστυνομικών τμημάτων.
-Νέος εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας (σχολεία, ΑΕΙ/ΤΕΙ).
-Καταργήσεις και συγχωνεύσεις εφοριών και τελωνείων.
-Καταργήσεις και συγχωνεύσεις πρεσβειών και προξενείων.

4. Αναδιοργάνωση ΔΕΚΟ /εξοικονόμηση: 2,3 δισ. Ευρώ.
-Σχέδια αναδιάρθρωσης για ΕΡΤ και ΕΑΒ.
-Αύξηση τιμολογίων.


5. Μείωση αμυντικών δαπανών /εξοικονόμηση: 1,2 δισ. Ευρώ.
-Μείωση εξοπλιστικών δαπανών.
-Μειώσεις στρατοπέδων.


6. Εξορθολογισμός δαπανών Υγείας /εξοικονόμηση: 1,2 δισ. Ευρώ.
-Μείωση κόστους.
-Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για την αποσυμφόρηση νοσοκομείων.
-Σύστημα κεντρικών προμηθειών.


7. Εξορθολογισμός ιατροφαρμακευτικής δαπάνης /εξοικονόμηση: 1,5 δισ. Ευρώ.
-Ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
-Καλύτερος έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης ασφαλιστικών ταμείων.


8. Μείωση δαπανών Ασφαλιστικών Ταμείων /εξοικονόμηση: 2,5 δισ. Ευρώ.
-Χορήγση κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια.
-Ενιαίος φορέας παροχής κοινωνικών παροχών.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Στο 2,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Στο 2,7% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, έναντι 2,6% που έκανε λόγο η προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Σημειώνεται ότι ο στόχος της ΕΚΤ είναι το 2%.


Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τροφοδοτούν τις προβλέψεις για νέες αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ εντός του 2011.


Το πιθανότερο σενάριο είναι δύο ακόμα αυξήσεις, με την πρώτη να αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Παρουσίασε τον " Οδικό Χάρτη" για την έξοδο από την κρίση

"Οδικό χάρτη" για την έξοδο της χώρας από την κρίση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, τη σειρά μέτρων που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Με στόχο να επανέλθουν οι δαπάνες της χώρας στο μέσο όρο της ευρωζώνης, να μειωθεί το χρέος και κατ' επέκταση το βάρος στον πολίτη, ο πρωθυπουργός τόνισε στους υπουργούς του την αναγκαιότητα να είναι κοντά στον πολίτη!


Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μεγάλο έργο που έχει γίνει ως σήμερα και δήλωσε απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσδι και απόλυτα βέβαιος ότι θα τα επιτευχθούν οι στόχοι, με τη στήριξη των πολιτών.


Ο πρωθυπουργός είπε "όχι" σε σπατάλες και αδικίες σε βάρος του πολίτη και προωθεί τη διαφάνεια στη διοίκηση.


Ο ίδιος προέταξε την αναγκαιότητα προσέλκυσης επενδύσεων που θα βοηθήσουν στην καλλιέργεια των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως η πράσινη ενέργεια, η ποιοτική ανάδειξη του τουρισμού. Η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί από τις ενέργειες για τη διευκόλυνση των διαδικασιών για τον επενδυτή.


Σε ότι αφορά το χρέος της χώρας, ο κ. Παπανδρέου είπε πως το πρόβλημα δεν είναι καθεαυτό το χρέος, καθώς "ακόμα κι αν το χρέος μας εξαφανιζόταν ως δια μαγείας, θα ήταν θέμα ελάχιστων ετών να ξαναβρεθούμε με ένα τεράστιο χρέος. Το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος.


Όχι όταν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε το κράτος.


Όταν αλλάξουν ριζικά όλα αυτά που μας οδήγησαν εδώ".

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συγχωνεύσεις Γυμνασίων-Λυκείων: Καμία αλλαγή - Κλείνουν και δύο σχολεία επιπλέον!

Το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν κάνει πίσω στην απόφασή του για συγχώνευση των σχολικών μονάδων στην Ήπειρο, αλλά επιπλέον στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε να συγχωνεύσει ακόμη δύο σχολεία στην πόλη της Πρέβεζας! Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση την οποία απέστειλε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η αρμόδια υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στην αρχική πρόταση των συγχωνεύσεων των σχολείων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο προστίθεται και αυτή της συγχώνευσης του 2ου και 3ου Λυκείου στην Πρέβεζα.


Διατηρείται δηλαδή η αρχική απόφαση που από ό,τι δείχνει η κατάληξη δήθεν τέθηκε σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και η οποία περιέχει «εξόφθαλμες» περιπτώσεις, όπως αυτές της κατάργησης του Εσπερινού Λυκείου στην Παραμυθιά, της αναγκαστικής μετακίνησης των μαθητών του Τσελεπόβου στην Ελεούσα (Λύκειο), της κατάργησης των Λυκειακών Τάξεων στα Δερβίζιανα και της μεταφοράς τους στο Θεσπρωτικό.


Όπως μάλιστα αναφέρεται στην απόφαση Χριστοφιλοπούλου για την τελική απόφαση ελήφθησαν υπόψη οι γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και οι προτάσεις Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Ουσιαστικά, το υπουργείο Παιδείας ένα μήνα από την ανακοίνωση των συγχωνεύσεων των σχολείων (14 Μαρτίου) κι αφού μέτρησε τις αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο στην Ήπειρο κι αλλού, δεν έλαβε υπόψη του καμία από τις αντιρρήσεις που κατατέθηκαν.


Θυμίζουμε τις συγχωνεύσεις στη Δευτεροβάθμια:


ΑΡΤΑ:


Γυμνάσιο Αστροχωρίου και Γυμνάσιο Άνω Καλεντίνης σε Γυμνάσιο Άνω Καλεντίνης,


Γυμνάσιο Αγίου Σπυρίδωνος και Γυμνάσιο Φιλοθέης σε γυμνάσιο Φιλόθεης


ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:


Εσπερινό Γυμνάσιο Παραμυθιάς και Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας σε Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


ΠΡΕΒΕΖΑΣ:


2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, Γυμνάσιο Παναγιάς, Γυμνάσιο Γοργομύλου και 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας σε 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.


2ο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας, Λυκειακές Τάξεις Παναγιάς, Λυκειακές Τάξεις Γοργόμυλου και 1ο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας σε 1ο γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας.


Γυμνάσιο Μεσοποτάμου και Γυμνάσιο Καναλακίου σε Γυμνάσιο Καναλακίου


ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:


Λυκειακές Τάξεις Δελβινακίου και Γενικό Λύκειο Δολιανών σε Γενικό Λύκειο Δολιανών. Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου και Γυμνάσιο Δολιανών σε και Γυμνάσιο Δολιανών.


Γυμνάσιο Τσεπελόβου και σε Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης σε Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης.


Λυκειακές Τάξεις Τσεπελόβου και Γενικό Λύκειο Ελεούσας σε Γενικό Λύκειο Ελεούσας.


Λυκειακές Τάξεις Δερβιζιάνων και Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού Πρεβέζης σε Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού Πρεβέζης


Νέο στα Καρδαμίτσια


Με άλλη απόφαση της υφυπουργού Παιδείας ιδρύεται και ένα σχολείο στην Ήπειρο. Θα δημιουργηθεί νέο Λύκειο στα Καρδαμίτσια στην πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο θα είναι το 9ο Λύκειο της πόλης.


Πάνε περίπατο δηλαδή και οι υποσχέσεις ότι «ναι μεν θα καταργηθούν σχολεία, αλλά θα δημιουργηθούν άλλα»... Όσο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση η οριστική απόφαση της υφυπουργού αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί είτε αργά το βράδυ της Πέμπτης είτε σήμερα.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

Δεν ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τη «Δωδώνη» η Danone

Tέλος στα σενάρια που θέλουν τη γαλλική γαλακτοβιομηχανία να βρίσκεται μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών της ηπειρώτικης εταιρείας «Δωδώνη Γαλακτοβιομηχανία», βάζει o διευθύνων σύμβουλος της Danone Hellas, Benoit De Lavarene.


Ο κ. De Lavarene ξεκαθαρίζει μιλώντας στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, πως η Danone δεν σχεδιάζει -τουλάχιστον προς το παρόν- να προχωρήσει σε εξαγορές ή να συγχωνευθεί με άλλη εταιρεία στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρωταρχικός της στόχος είναι να γίνει η δεύτερη δύναμη της αγοράς γιαουρτιού μέσα από την αυτόνομη ανάπτυξη.
Παραδέχεται πάντως πως η συγκέντρωση και η δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων είναι το «κλειδί» για όσες εταιρείες θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να βγουν ισχυρότερες από την ύφεση, η οποία έχει πλήξει σε σημαντικό βαθμό την κατανάλωση γαλακτοκομικών.


Σύμφωνα με την ACNielsen το 2010, οι πωλήσεις γιαουρτιού στα καταστήματα τροφίμων και στα γαλακτοπωλεία μειώθηκαν κατά 6,5% και διαμορφώθηκαν στα 295,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράγοντες της αγοράς προβλέπουν πως εφέτος η κάμψη θα κινηθεί μεταξύ 3-5%.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 17:00 μ. μ.






Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ


ΑΜΦΙΘΕΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Λήψη απόφασης διαμαρτυρίας για τη μη διανομή φυσικού αέριου στην Ήπειρο

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αθήνα 14-4-2011


ΑΠΟΦΑΣΗ


Στην Αθήνα σήμερα στις 13-4-2011 και ώρα 7μ.μ., συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:


Λήψη απόφασης διαμαρτυρίας για τη μη διανομή φυσικού αέριου στην Ήπειρο


Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι... παρακάτω:


Γιώργος οικονόμου Πρόεδρος
Κων/νος Κωνής Αντιπρόεδρος
Ιπποκράτης Κατσένης Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Νάκης Ταμίας
Ζηκόπουλος Κων/νος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
Κων/νος Γαβριήλ Υπεύθυνος Τύπου
Αλέξανδρος Λαμπρίδης Εφορος Πολιτισμού
Ψιλλιάς Λάμπρος Εφ. Πνευματικού Κέντρου
Χριστόφορος Τζαρτζούλης Αν. Ταμίας


ΜΕΛΗ
Απόστολος Γκόρος
Γιώργος Δόσης
Λάμπρος Δρόσος
Ευάγγελος Ζάγκας
Σωτήρης Κολιούσης
Γεώργιος Κούλας
Βαρβάρα Μπότσαρη
Αννα Θώδα - Μπουραντζή
Βασίλειος Παπαιωάννου
Ιωάννης Σμπόνιας
Μαρίνα Τζάκου
Σπύρος Τζίμας
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία επί συνόλου 25 παρευρέθησαν είκοσι ένας (21), με απόντες τους Δημήτριο Σιούλα, Ελευθερία Σιαμέτη, Ελευθέριο Τζόκα και Νικόλαο Ζέκη αρχίζει η συνεδρίαση του τρίτου θέματος της ημερήσιας διάταξης.


Επί του θέματος αυτού ο Πρόεδρος εισηγήθηκε στο Δ.Σ τα ακόλουθα: Κύριοι Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε τελευταία βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα του Ελληνοϊταλικού αγωγού Φυσικού αερίου "IGI- ΠΟΣΕΙΔΩΝ". Η Συνομοσπονδία μας χωρίς να αφίσταται του ψηφίσματος της Γ.Σ. που εξέδωσε την 20η Μαρτίου 2011, πιστεύει ότι το έργο αυτό είναι έργο ύψιστης Εθνικής σημασίας γιατί καθιστά τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και γιατί θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και της οικονομίας και της κοινωνίας υπό την απαραίτητη όμως προϋπόθεση ότι θα διανεμηθεί και στην Ήπειρο.


Δυστυχώς από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, η Ήπειρος για άλλη μια φορά εξαιρείται και κατάφορα αδικείται γιατί καμία δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν υπάρχει. Αντίθετα ο αρμόδιος Υφυπουργός Κ. Μανιάτης διαβεβαιώνει την διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορείου της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου 2011 πως «σε σχέση με την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Ήπειρο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, θα σας πω κάτι που ήταν πάντα στα σχέδια. Στο νομοσχέδιο του Μπουργκάς φέρουμε μια τροπολογία που επιτρέπει στην Δ.Ε.Π.Α με βάση τους καινούργιους κανονισμούς Φυσικού Αερίου να προκηρύξει τρεις Ε.Π.Α., για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί πολιτικά όλοι μας, δηλαδή ΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας πλην Θεσσαλονίκης που έχει την δική της ΕΠΑ και ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας διότι υπάρχει από εκεί αγωγός που περνάει, υπάρχει η βάνα απαδοχής, άρα προκηρύσσεται διαγωνισμός, ζητείται επενδυτής για να επεκταθεί το δίκτυο στις βιομηχανίες και τα νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής » και περαιτέρω παραπέμπει πώς «Για την Ήπειρο θεωρείστε απολύτως βέβαιο για τον αγωγό που θα φύγει από την Κόρινθο και θα πάει Μεγαλόπολη. Αυτό έχει σχεδιαστεί και γίνεται τώρα. Μέχρι να υλοποιηθεί ο αγωγός , να υπάρξει αέριο , να σταθεροποιηθεί η αγορά και να ξέρουμε τι διαθέσιμα έχουμε, θεωρώ προφανές ότι η επόμενη δουλειά θα είναι να προκηρυχθεί η ΕΠΑ Ηπείρου, διότι δείχνει ότι έχει και εμπορικό ενδιαφέρον. Όμως αυτό μη το εκλάβετε ως δέσμευση όλα αυτά έχουν μέσα τους το κριτήριο της εμπορικότητας, διότι κάποιος πρέπει να πληρώσει τα δίκτυα κ.λ.π. Θεωρώ ότι με την εικόνα που έχουμε, είναι προφανές πως θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον και για την Ήπειρο».


Από την ως άνω τοποθέτηση του Υφυπουργού Κ. Μανιάτη αντιλαμβάνεσθε ότι η διανομή Φυσικού Αερίου στην Ήπειρο παραπέμπεται στις καλλένδες. Έχω τη γνώμη πώς θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για την εις βάρος της Πατρίδας μας προσγενόμενη εξαίρεση και επ΄ αυτού καλώ να τοποθετηθείτε.


Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα αποφασίζει:


Διαμαρτύρεται εντονότατα για την σε βάρος της γενέτειρας προσγενόμενη διάκριση και δηλώνει ότι η Ηπειρωτική αποδημία δεν θα ανεχθεί παραπέρα εμπαιγμούς γι΄ αυτό και καλεί την Κυβέρνηση , να προβεί πάραυτα σε προέγκριση, έγκριση μελέτης και κατασκευή του έργου διανομής φυσικού αερίου από τον Ελληνοϊταλικό αγωγό με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης και αποπεράτωσης και να προσδιορίσει την πηγή χρηματοδότησης. Η παρούσα απόφαση απευθύνεται σε όλα τα κόμματα και όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και η Πανηπειρωτική ζητάει να απαιτήσουν την ταχύτερη υλοποίηση του έργου, τόσο σημαντικού για την ανάπτυξη της ξεχασμένης Ηπείρου .


Μη υπάρχοντος ετέρου θέματος λύεται η συνεδρίαση.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ. ΤΑ ΜΕΛΗ.


Ακριβές απόσπασμα εξαχθέν από το βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου.


Ο Γεν. Γραμματέας Ιπποκράτης Μιχ. Κατσένης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 17:15 μ. μ.






Α. Ο. ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΥ - ΚΑΛΠΑΚΙ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εξετάσεις για άδεια μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων την Τρίτη 3 Μαϊου 2001

Οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων στην Π.Ε. Ιωαννίνων, θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου (πρώην ΕΛΚΕΠΑ), την Τρίτη 3 Μαϊου 2011 και ώρα 10.00.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/