Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΗΠΕΙΡΟΣ: Συγχωνεύσεις Γυμνασίων-Λυκείων: Καμία αλλαγή - Κλείνουν και δύο σχολεία επιπλέον!

Το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν κάνει πίσω στην απόφασή του για συγχώνευση των σχολικών μονάδων στην Ήπειρο, αλλά επιπλέον στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποφάσισε να συγχωνεύσει ακόμη δύο σχολεία στην πόλη της Πρέβεζας! Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση την οποία απέστειλε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η αρμόδια υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στην αρχική πρόταση των συγχωνεύσεων των σχολείων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο προστίθεται και αυτή της συγχώνευσης του 2ου και 3ου Λυκείου στην Πρέβεζα.


Διατηρείται δηλαδή η αρχική απόφαση που από ό,τι δείχνει η κατάληξη δήθεν τέθηκε σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και η οποία περιέχει «εξόφθαλμες» περιπτώσεις, όπως αυτές της κατάργησης του Εσπερινού Λυκείου στην Παραμυθιά, της αναγκαστικής μετακίνησης των μαθητών του Τσελεπόβου στην Ελεούσα (Λύκειο), της κατάργησης των Λυκειακών Τάξεων στα Δερβίζιανα και της μεταφοράς τους στο Θεσπρωτικό.


Όπως μάλιστα αναφέρεται στην απόφαση Χριστοφιλοπούλου για την τελική απόφαση ελήφθησαν υπόψη οι γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και οι προτάσεις Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Ουσιαστικά, το υπουργείο Παιδείας ένα μήνα από την ανακοίνωση των συγχωνεύσεων των σχολείων (14 Μαρτίου) κι αφού μέτρησε τις αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο στην Ήπειρο κι αλλού, δεν έλαβε υπόψη του καμία από τις αντιρρήσεις που κατατέθηκαν.


Θυμίζουμε τις συγχωνεύσεις στη Δευτεροβάθμια:


ΑΡΤΑ:


Γυμνάσιο Αστροχωρίου και Γυμνάσιο Άνω Καλεντίνης σε Γυμνάσιο Άνω Καλεντίνης,


Γυμνάσιο Αγίου Σπυρίδωνος και Γυμνάσιο Φιλοθέης σε γυμνάσιο Φιλόθεης


ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:


Εσπερινό Γυμνάσιο Παραμυθιάς και Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας σε Εσπερινό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


ΠΡΕΒΕΖΑΣ:


2ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, Γυμνάσιο Παναγιάς, Γυμνάσιο Γοργομύλου και 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας σε 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.


2ο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας, Λυκειακές Τάξεις Παναγιάς, Λυκειακές Τάξεις Γοργόμυλου και 1ο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας σε 1ο γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας.


Γυμνάσιο Μεσοποτάμου και Γυμνάσιο Καναλακίου σε Γυμνάσιο Καναλακίου


ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:


Λυκειακές Τάξεις Δελβινακίου και Γενικό Λύκειο Δολιανών σε Γενικό Λύκειο Δολιανών. Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου και Γυμνάσιο Δολιανών σε και Γυμνάσιο Δολιανών.


Γυμνάσιο Τσεπελόβου και σε Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης σε Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης.


Λυκειακές Τάξεις Τσεπελόβου και Γενικό Λύκειο Ελεούσας σε Γενικό Λύκειο Ελεούσας.


Λυκειακές Τάξεις Δερβιζιάνων και Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού Πρεβέζης σε Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού Πρεβέζης


Νέο στα Καρδαμίτσια


Με άλλη απόφαση της υφυπουργού Παιδείας ιδρύεται και ένα σχολείο στην Ήπειρο. Θα δημιουργηθεί νέο Λύκειο στα Καρδαμίτσια στην πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο θα είναι το 9ο Λύκειο της πόλης.


Πάνε περίπατο δηλαδή και οι υποσχέσεις ότι «ναι μεν θα καταργηθούν σχολεία, αλλά θα δημιουργηθούν άλλα»... Όσο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση η οριστική απόφαση της υφυπουργού αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί είτε αργά το βράδυ της Πέμπτης είτε σήμερα.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr