Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Νέα απάτη με SMS από τα ΕΛΤΑ

 


Με διαφορετικά στοιχεία φαίνεται ότι φροντίζουν να εμπλουτίζουν οι επιτήδειοι τις απάτες που στήνουν με δόλωμα δήθεν λάθη και παραλείψεις για παράδοση – ανύπαρκτου – πακέτου από τα ΕΛΤΑ.

Όπως φαίνεται σε SMS που εστάλη σήμερα το πρωί σε κινητό τηλέφωνο, οι απατεώνες αφού επαναλαμβάνουν την παγίδα με δήθεν «έλλειψη διεύθυνσης και λανθασμένο ταχυδρομικό κώδικα» στη συνέχεια βάζουν και ένα τελεσίγραφο για την ολοκλήρωση της απάτης.

«Παρακαλούμε ολοκληρώστε την αλλαγή εντός 12 ωρών για να αποφύγετε περιττές απώλειες» γράφουν οι επιτήδειοι στο γραπτό μήνυμα στο οποίο περιλαμβάνεται και μια διεύθυνση URL την οποία ελπίζουν ότι θα πατήσουν τα υποψήφια θύματα.

Οι απατεώνες καταλήγουν, μάλιστα, στο απατηλό SMS με την υπογραφή «Ομάδα ΕΛΤ».

Διαρκής η προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων από το δήμο Ιωαννιτών

 


Τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος Ιωαννιτών για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος τόνισε με δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων άλλωστε δεν είναι καινούργιο στα Γιάννενα καθώς και σε όλους τους δήμους της χώρας.

Ο δήμος Ιωαννιτών όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες ξοδεύοντας μάλιστα μεγάλα ποσά για τη διαχείρισή τους.

Πολλαπλάσια από αυτά που ορίζει το κεντρικό κράτος και σε σχέση με τα ποσά που δαπανούν άλλοι δήμοι.

Όπως εξήγησε όμως ο κ. Παλάσχας το ισχύων νομοθετικό πλαίσιο δεν διευκολύνει καθόλου τη λύση ενός προβλήματος που στην κυριολεξία το κεντρικό κράτος έχει μεταβιβάσει στους δήμους μόνο και μόνο για να το «ξεφορτωθεί».

«Μιλάμε βασικά για έναν νόμο από τον οποίο κανένας από τους εμπλεκόμενους φορείς  δεν είναι ικανοποιημένος.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος

 


Συνελήφθη σήμερα (23-01-2024) τις πρώτες πρωινές ώρες στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου αλλοδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διαδικασία εισόδου του άνδρα στη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για κλοπή, με ποινή φυλάκισης -10- μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης Πωγωνίου: Κοπή βασιλόπιτας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ώρα 12:00

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 12:00 στην Ιερομνήμη για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Θα χαρούμε να ανταμώσουμε, να μοιραστούμε μαζί σας τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας για τη νέα χρονιά και να περάσουμε μια όμορφη ημέρα.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος         Αγαθή Ζηκοπούλου

Η γραμματέας     Δέσποινα Οικονόμου

ΠΑΣ Γιάννινα: Τέλος συνεργασίας της με τον Ισπανό μέσο Ίκερ Μπιλμπάο

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει τη λύση –κοινή συναινέσει- της συνεργασίας της με τον Ισπανό μέσο Ίκερ Μπιλμπάο και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr/  

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκε 1 κιλό και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη χθες (22-01-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, κατά τον οποίο ο κατηγορούμενος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση εναντίον των αστυνομικών, βρέθηκε εντός ταξιδιωτικού σάκου που έφερε και κατασχέθηκε συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1.100 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΑΣ Γιάννινα: Μετακίνηση του Μπόρις Κλέιμαν στην ομάδα των Χανίων

 

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την μετακίνηση του Μπόρις Κλέιμαν στην ομάδα των Χανίων. Μετά από συμφωνία των δύο ομάδων ο Ισραηλινός τερματοφύλακας θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Κρήτης.

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr/    

Απεργούν οι οικοδόμοι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

 



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ:ΓΙΟΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑ 7 ΤΗΛ: 2651032513/ 6948142738



ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

10:30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνάδελφοι, η πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου μας στις 8 Νοέμβρη 2023 έβαλε γερές βάσεις για να έχουμε αποτελέσματα στις διεκδικήσεις μας. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα, να κλιμακώσουμε την πάλη μας, να πετύχουμε νίκες που θα δώσουν ανακούφιση στη ζωή μας, θα ανοίξουν το δρόμο για νέες κατακτήσεις.

Την ώρα που η κατασκευαστική δραστηριότητα χτυπάει κόκκινο, την ώρα που τα έργα και οι υποδομές φτιάχνονται σε πολύ λίγο χρόνο από ότι παλιότερα, μας «ζητάνε» να δουλεύουμε περισσότερο και να παίρνουμε λιγότερα από αυτά που παίρναμε τη δεκαετία του 2000, «διαμαρτυρόμενοι» οι εργοδότες ότι δεν τελειώνουν τα έργα τους και εξαιτίας της έλλειψης εργατικών χεριών.

Για την οποία έλλειψη ευθύνονται οι ίδιοι. Τους λέμε καθαρά άμα θέλουν χέρια να πληρώσουν μεροκάματα που θα δίνουν τη δυνατότητα στους εργάτες να τρώνε, να ντύνονται, να στεγάζονται, να ψυχαγωγούνται με αξιοπρέπεια. Η απάντησή μας είναι οι αγώνες για διεκδικήσεις που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και όχι δουλειά με ατέλειωτες υπερωρίες.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, η ικανοποίηση του αιτήματός μας για αυξήσεις προς τους εργοδότες του κλάδου είναι πρωταρχικής σημασίας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαπές για κλοπή από σούπερ μάρκετ

 


Άμεσα συνελήφθησαν χθες (22-01-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αναζητήσεων, ύστερα από καταγγελία υπευθύνου σούπερ μάρκετ για κλοπή από το κατάστημα ειδών διατροφής αξίας 260 ευρώ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τις κατηγορούμενες.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των προϊόντων που είχαν αφαιρέσει και αποκρύψει στα ρούχα τους, αφού τα υπόλοιπα τα είχαν παραδώσει όταν είχαν γίνει αντιληπτές από υπαλλήλους του καταστήματος και πριν τραπούν σε φυγή από αυτό.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Μνημόσυνο του μεγάλου διδασκάλου του γένους Γενναδίου, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου

 

Ανακοίνωση

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος», θα τελέσει το καθιερωμένο μνημόσυνο του μεγάλου διδασκάλου του γένους Γενναδίου στο χωριό μας, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στη Θεία Λειτουργία των Τριών Ιεραρχών.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου

 


Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Πρόσωπο και λαιμός: Λίφτινγκ χωρίς νυστέρι;

 


Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και μπορεί μεν οι ατέλειες του σώματος να καλύπτονται από ρούχα, όμως το πρόσωπο παραμένει εκτεθειμένο. Σήμερα η ανόρθωση προσώπου και λαιμού μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να επιτευχθεί χωρίς νυστέρι, αναίμακτα, ανώδυνα και χωρίς τομές, με άμεσα αποτελέσματα.
«Μια συνδυαστική, μη επεμβατική θεραπεία είναι το υγρό λίφτινγκ, που συνδυάζει τα ενέσιμα υλικά με μηχανήματα, τα οποία αναζωογονούν το πρόσωπο, προσφέροντας ένα “φρέσκο” και υγιές αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές», αναφέρει η
δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).

«Με τη μέθοδο αυτή εξαφανίζονται οι ρυτίδες, αποκαθίσταται ο χαμένος όγκος, βελτιώνεται η υφή και η ελαστικότητα του δέρματος, το οποίο ενυδατώνει, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και καθυστερώντας την εφαρμογή των μόνιμων χειρουργικών μεθόδων», συμπληρώνει.
Ειδικότερα, το υγρό face lift χωρίζεται σε δύο στάδια: την εφαρμογή του και το follow up.
Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει προσεκτική έγχυση όλων των ενέσιμων εμφυτευμάτων στο πρόσωπο και έπειτα τη χρήση των μηχανημάτων (λέιζερ/ραδιοσυχνότητες). Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.