Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: Δελτίο Τύπου κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

 


Αθήνα, 9.9.2021

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν για τον Covid-19, καθώς και σε όσους εξαναγκάστηκαν σε εμβολιασμό παραβιάζοντας την συνείδησή τους, διότι εκβιάστηκαν από τους εργοδότες τους με απόλυση και δεν είχαν άλλη δυνατότητα να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες τους.

Δεν ανήκουμε σε κάποιο «αντιεμβολιαστικό» κίνημα, ούτε  είμαστε κατά των εμβολίων, γενικά.

Δηλώνουμε όμως ότι, ο εμβολιασμός, όπως και κάθε άλλη ιατρική πράξη, πρέπει να αποτελούν ελεύθερη επιλογή του κάθε ανθρώπου και οποιοσδήποτε εκβιασμός για την πραγματοποίησή τους, σε συνδυασμό με την μη ανάληψη ιατρικής και νομικής ευθύνης από την Πολιτεία αλλά και από τα αρμόδια ιατρικά όργανα, για τις παρενέργειες από τα εμβόλια αυτά, δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές της ιατρικής επιστήμης, ούτε με το νομικό πολιτισμό μας, το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ούτε με την χριστιανική πίστη που κατατάσσει την ελευθερία και το αυτεξούσιο ως σύμφυτες ιδιότητες της ουσίας του ανθρώπου. Εξ άλλου δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση πως ο εμβολιασμός εξασφαλίζει οποιονδήποτε και οπωσδήποτε από την νόσηση ή την μετάδοση, ούτε είναι απολύτως ασφαλής.

Παραμένουμε όλοι ενωμένοι, υψώνοντας τις προσευχές μας στον Θεό να άρει αυτήν την δοκιμασία της ασθένειας.

Καλούμε τους υπευθύνους να αποσύρουν αυτό το επαχθές, καταναγκαστικό και τιμωρητικό μέτρο εναντίον των συμπολιτών μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν και  να σεβαστούν το συνταγματικό δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης, στην προστασία της υγείας του (βλ. Αναθεώρηση Συντάγματος 2001, άρθρο 5, παρ. 5) ώστε να μην διχάζεται η κοινωνία και να μην χωρίζονται οι πολίτες σε πρώτης και δευτέρας κατηγορίας.

 

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών:

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»

Εστία Πατερικών Μελετών

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων « Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)

Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.)

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι με στόχο την οδική ασφάλεια στην Ήπειρο

 


Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με γνώμονα την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, την πρόληψη και εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών οδηγών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (08-09-2021) διενεργήθηκαν στην Ήπειρο συνολικά (586) έλεγχοι κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (238) τροχονομικές παραβάσεις, ενδεικτικά από τις οποίες:

56 για υπερβολική ταχύτητα,

37 για μη χρήση ζώνης / προστατευτικού κράνους,

17 για στέρηση απαιτούμενων εγγράφων (δίπλωμα/άδεια/ασφάλεια/Κ.Τ.Ε.Ο.),

8 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

4 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και

2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Η προσπάθεια για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα είναι καθημερινή υπόθεση όλων μας.

ΕΟΔΥ: Σαράντα τρεις θάνατοι σήμερα, 2.170 νέα κρούσματα

 


6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα τρεις θάνατοι σήμερα 2.170 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.170, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 609.519 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 170 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.235 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.060 θάνατοι. 2 Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 384 (59.1% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 343 (89.32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 41 (10.68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.027 ασθενείς. 

Οι εισαγωγές3 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 212 (ημερήσια μεταβολή +4.95%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 221 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Επίσκεψη της Μερόπη Τζούφη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου

 


Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου επισκέφθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και υπεύθυνη Θεματικής Παιδείας της ΝΕ του κόμματος Χαρά Τριανταφύλλου, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με το διευθυντή ΚωνσταντίνοΚαμπουράκη.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως τα σχολεία πρόκειται να λειτουργήσουν με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας για τρίτη συνεχή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει μεριμνήσει ούτε για αξιόπιστο μηχανισμό ιχνηλάτησης, ούτε για επιπρόσθετο προσωπικό καθαριότητας, ούτε για αραίωση των μαθητών.

Δυσλειτουργίες καταγράφονται και με την τοποθέτηση τόσο των μόνιμων όσο και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα όπως η μετακίνηση των μαθητών, η έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, όπως και η πρόσβαση των προσφυγόπουλων στις εκπαιδευτικές δομές.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK) που έγιναν σε περιοχές της Πρέβεζας

 


Στο πλαίσιο συστηματικής και εμπεριστατωμένης έρευνας αστυνομικών της Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ατόμου για την εμπλοκή του σε υποθέσεις διαρρήξεων ΑΤΜ Τραπεζών με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK ) που έγιναν σε περιοχές της Πρέβεζας.

Πρόκειται για ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργούς του διέπραξαν τα παρακάτω:

την 28-07-2014 στην Αμμουδιά Πρέβεζας, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο δημοτικού οικήματος εισήλθαν στο χώρο όπου με τη χρήση φλόγιστρου επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν ΑΤΜ Τράπεζας,

την 14-03-2017 στην Αμμουδιά Πρέβεζας, παραβίασαν εκ νέου την κεντρική είσοδο του παραπάνω δημοτικού οικήματος όπου με τη χρήση αερίου προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ της Τράπεζας απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 19.920 ευρώ,

την 16-11-2017 στο Κανάλι Πρέβεζα, με τη χρήση αερίου προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ Τράπεζας που ήταν εγκατεστημένο σε πλατεία, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -53.600- ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αττικής, ενώ επιπρόσθετα έφερε κλεμμένες πινακίδες από έτερο αυτοκίνητο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο Τέροβο το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης

«Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ 20-30 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ» 


ΔΩΡΕΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΟ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Με αθρόα συμμετοχή κατοίκων αλλά και επισκεπτών υποδέχτηκε το Τέροβο το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στην κεντρική πλατεία του ομώνυμου χωριού.

Στο επίκεντρο των εισηγήσεων, του προβληματισμού αλλά και των ερωτήσεων ο μαζικός εμβολιασμός ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για την άσκηση ελέγχου στην πανδημία αλλά και την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Οικοδεσπότης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερόβου-Ραψαίων, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Τερόβου, την Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Δωδώνης και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου. 

Ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης υπογράμμισε την ανάγκη να εξαίρονται πρωτοβουλίες όπως αυτή αλλά και οι δραστηριότητες του π. Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό από την προσφορά στη γνώση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη σημερινή εκδήλωση και για αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Στέφανο Φούσα και τους συνεργάτες του που αφιέρωσαν το χρόνο τους. Τέτοιες εκδηλώσεις μπορούν να έχουν πραγματικά απτά αποτελέσματα. Είμαστε ο πρώτος Δήμος που σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Κ.Υ. Δερβιζιάνων εφαρμόσαμε τους καταδρομικούς εμβολιασμούς». 

Ο π. Υπουργός και ιδρυτής της άτυπης κίνησης αλληλεγγύης κ. Αντώνης Φούσας, αναφέρθηκε στην –προ 12ετίας- σύλληψη της ιδέας και τόνισε: 

«Το έργο του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης συνεχίζεται, με την ευλογία της Ι.Μ. Ιωαννίνων, μολονότι έκτακτες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μάξιμο να παρευρεθεί και για αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς που στηρίζουν έμπρακτα την όλη προσπάθεια. Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρίσκομαι στο ιστορικό Τέροβο, χωριό που ανέδειξε προσωπικότητες όπως οι Δημήτρης και Χρήστος Ιωάννου».

Ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Νικόπουλος αναφέρθηκε και στη συνεργασία με το Δήμο Δωδώνης: «Οργανώσαμε από κοινούς τους εμβολιασμούς κατ΄ οίκον γιατί υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι είτε φοβόντουσαν είτε δεν είχαν τρόπο πρόσβασης στα εμβολιαστικά κέντρα. Με υπεύθυνες ατομικές συμπεριφορές και το εμβόλιο, σας διαβεβαιώνω ότι σύντομα θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Δανίας, στην οποία ελευθερώνεται η κυκλοφορία των πολιτών. 

Για αυτό και τους καλούμε όλους να εμβολιαστούν». Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ματίνα Γιάγκα επικαλέστηκε προσωπικές εμπειρίες που στοιχειοθετούν την προσφορά του Στέφανου Φούσα και του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, τα τελευταία δώδεκα χρόνια, δηλώνοντας εμφατικά:

«Είναι πραγματική τιμή για το χωριό μας η ανταπόκριση του Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας αλλά και της επιστημονικής ομάδας του Οδοιπορικού που συντονίζει, καθώς όλα αυτά τα χρόνια ενημερώνει αδιάκοπα και πραγματικά σώζει ζωές, όπως από προσωπική άποψη μπορώ με βεβαιότητα να υπογραμμίσω». 

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Δημήτρης Πανούλας, δήλωσε: 

«Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε. Το μήνυμα δεν είναι άλλο από το ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση για να κάμψουμε την πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, κ. Δημήτριος Φλώρος, επισήμανε: «Συμμετέχουμε ενεργά ως Βελλαΐτες γιατί πιστεύουμε στην προσφορά του Οδοιπορικού με συντονιστή τον Στέφανο. Προσωπικά όταν υπέστη έμφραγμα το Γενάρη, εφάρμοσα τις οδηγίες του Καθηγητή και σώθηκα. 

Πρέπει να αποβάλλουμε τους δισταγμούς, να κάνουμε το εμβόλιο για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κ. Κλέανδρος Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας: 

«Πρέπει να ακούμε τους επιστήμονες και να εμβολιαστούμε. Το λέμε καθημερινά στον περίγυρό μας αλλά μένει να το εφαρμόσουμε καθολικά».

Στη θεματική ενότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης ο Βελλαΐτης επιστήμονας κ. Ελευθέριος Γείτονας, τόνισε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι στο Τέροβο και συνάμα υπερήφανος που συμμετέχω στο Οδοιπορικό Υγείας που αποτελεί έμπνευση, δημιουργία και πνοή του Στέφανου Φούσα και συνέχεια της κίνησης αλληλεγγύης που δημιούργησε ο π. Υπουργός». Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Η πανδημία στη χώρα μας σήμερα»), o κ. Γιώργος Σαρόγλου, ομ. Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής-Λοιμωξιολόγος στο Metropolitan General («Οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο»), ο κ. Αλέξανδρος Δρόσος, ομ. Καθηγητής Ρευματολογίας («Κατανοώντας τη λοίμωξη του κορωνοϊού και η αξία του εμβολίου»), ο κ. Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, Διευθυντής Κ.Υ. Δερβιζιάνων («Το παράδειγμα μιας προσωπικής εμπειρίας νόσησης»), ο κ. Χρήστος Γιάγκας, Αγγειοχειρουργός, («Θρομβώσεις και κορωνοϊός»), ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, Χειρουργός Οδοντίατρος-Περιοδοντολόγος-Εμφυτευματολόγος («Εμπειρίες στην άσκηση του επαγγέλματος στη διάρκεια της πανδημίας»), η κ. Μαρία Χριστοφόρου, Οδοντίατρος, («Οδοντιατρική και κορωνοϊός»), ο κ. Κώστα Τσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία»), η κ. Βάσω Κιτσώνα, Νοσηλεύτρια-Msc Κοινοτικής Φροντίδας Υγείας («Βιώματα και εργασιακές εμπειρίες στην εποχή της πανδημίας») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πανδημία και εθισμός στο Διαδίκτυο). 

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παράδοση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για το περιφερειακό ιατρείο του χωριού, δωρεά από τον επιχειρηματία και γιο του Προέδρου των απανταχού Βελλαϊτών, Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος πραγματικά συγκινημένος τόνισε: «Η δωρεά είναι μια πράξη αγάπης μας για τον τόπο καταγωγής μας, για το χωριό μας. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Άλλωστε μια κινέζικη παροιμία λέει ότι ακόμη και σε αυτόν που προσφέρει ένα λουλούδι κάτι μένει από το άρωμά του».

Γιάννενα: Θεατρική παράσταση "Όνειρο γαϊδουρινό" την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ- Φρόντζου, στις 21:15

 


Το Θέατρο Actina θα παρουσιάσει την παράσταση “Όνειρο γαϊδουρινό” την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 21:15 στο Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου.

Προπώληση 6 € στο Ticketsioannina στο κιόσκι στην κεντρική πλατεία.

Γενική είσοδος 8 €, παιδιά- φοιτητές 6€.

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι “Το βασιλόπουλο με τα γαϊδουρίσια αυτιά” που διασκευάσαμε με ενθουσιασμό και αγάπη.

Η σκηνοθεσία ανήκει στην Αθηνά Τσικνιά που τα τελευταία χρόνια έδωσε το στίγμα της στον κόσμο του θεάτρου για παιδιά.

Περιγραφή Μουσικοθεατρικής Παράστασης για μικρούς και μεγάλους.

Μια παρέα, τέσσερις φίλοι εξομολογούνται προσωπικές ιστορίες με περιεχόμενο ρατσισμού.

Οι τέσσερις φίλοι, οι ηθοποιοί δηλαδή, μοιράζονται με το κοινό τις εμπειρίες αυτές και ακούνε με την σειρά τους τις δικές τους. Με αφορμή αυτό την σκυτάλη παίρνει λοιπόν ένας από

τους φίλους και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι με την ιστορία που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στα μάτια των θεατών.

Κάποτε λοιπόν, στο μακρινό παρελθόν, ο βασιλιάς Βονιφάτιος και η βασίλισσα Ρεγγίνα δεν μπορούν να αποκτήσουν διάδοχο.

Το γεγονός αυτό έχει ρίξει ένα πέπλο θλίψης στο παλάτι.

Τη λύση δίνουν οι τρεις καλές νεράιδες.

Ο διάδοχος γεννιέται, την όγδοη μέρα καταφθάνουν οι νεράιδες να μοιράνουν το μωρό.

Του δίνουν όλα τα καλά μα και δυο γαϊδουρινά αυτιά.

Το βασιλικό ζευγάρι αναστατώνεται και προσπαθεί να διαχειριστεί με κάθε τρόπο την καινούργια κατάσταση, κάνοντας τα πάντα για να κουκουλώσει το “ελάττωμα”.

Ο μοναδικός που γνωρίζει το μυστικό τους είναι ο κουρέας του παλατιού. Μια λάθος κίνηση του, ήταν αρκετή ώστε το μυστικό τους να αποκαλυφθεί και να κινητοποιήσει ένα ντόμινο ευτράπελων καταστάσεων.

Το κοινό αναλαμβάνει να προτείνει λύση για το φινάλε που επιθυμεί να παίξουν οι ηθοποιοί. Ποιο θα είναι άραγε το τέλος;

Το κοινό θα απολαύσει μία ευρηματική παράσταση με φαντασία, απίστευτο ρυθμό, αρκετές δόσεις χιούμορ, καθαρές ερμηνείες που βοηθούν στην κατανόηση της ιστορίας, με δυνατά νοήματα που κατορθώνει να επιτελεί ένα δύσκολο ρόλο, εξίσου καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό.

Η παράσταση αποτελείται από μουσικά μέρη τα οποία συντελούν στην εξέλιξη της ιστορίας.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ζωντανή μουσική επί σκηνής και η διαδραστικότητα με το κοινό.

Τέσσερις ηθοποιοί με υπέροχα κοστούμια που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως ταυτόχρονα μπορεί να την απολαύσει το ίδιο και το παιδί και ο έφηβος και ο ενήλικας, κάτι που συμβαίνει σπάνια στο Θέατρο.

Συντελεστές της θεατρικής παραγωγής του Θεάτρου Actina

Έργο: Όνειρο γαϊδουρινό

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Κείμενο-πρωτότυπη μουσική-στίχοι: Χάρις Μέγα

Ερμηνεύουν: Χάρις Μέγα,

Άρης Νούσης,

Γιάννης Παπαγεωργίου,

Νικόδημος Παπουτσής

Κιθάρα: Χάρις Μέγα

Κρουστά, μπάσο: Νικόδημος Παπουτσής

Σκηνικός χώρος-σχεδιασμός φωτισμού: Αθηνά Τσικνιά

Κοστούμια: Αθηνά Τσικνιά, Φόνη Βραζέλη

Βοηθός ενδυματολογικού: Αντιγόνη Δερέκα

Κατασκευή κοστουμιών: Φόνη Βραζέλη

Χορογραφίες αφρικάνικης τελετής: Δάφνη Ασημακοπούλου

Κατασκευές σκηνικού χώρου: Άκης Μάστακας

Κατασκευές μάσκας: Ιωάννα Βραζέλη

Σχεδιασμός αφίσας: Μιχάλης Ρέκατας

Φωτογραφίες: Κωστής Εμμανουηλίδης

Video trailer: Δημήτρης Ράδης

Με εκτίμηση,

Αθηνά Τσικνιά

ΘΕΑΤΡΟ ACTINA

Ταχυδρομική διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Ιωάννινα, 45221

www.theatroactina.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr  

tsika-tsika@hotmail.com

Τηλ.Επικοινωνίας: 6974865401 / 2651300892

Είκοσι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 92.968 έλεγχοι, από τους οποίους οι 55.882 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 281 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

202 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 173 πρόστιμα των 300 ευρώ και 29 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

55 στη Θεσσαλονίκη,

24 στη Στερεά Ελλάδα,

20 στην Ήπειρο,

19 στα Ιόνια Νησιά,

18 στην Πελοπόννησο,

17 στη Δυτική Ελλάδα,

14 στο Βόρειο Αιγαίο,

11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

7 στη Θεσσαλία,

6 στη Κεντρική Μακεδονία,

5 στη Δυτική Μακεδονία,

5 στην Κρήτη και

1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 67.645 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 64.982 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.663 των 150 ευρώ.

21 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων, 8 στην Κρήτη, 6 στη Δυτική Ελλάδα, 5 στην Πελοπόννησο και 2 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.862 ομοειδείς παραβάσεις.

58 παραβάσεις και 5 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο ταβέρνας – μεζεδοπωλείου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 4 πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

- 2 παραβάσεις των 500 ευρώ, σε ισάριθμα ζαχαροπλαστεία, για απασχόληση υπαλλήλου που δεν είχε υποβληθεί σε rapid test ή self test,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ εστιατόριο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για χρήση μουσικής,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για χρήση μουσικής,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση κατ΄οίκον περιορισμού,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια - εστιατόριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε εστιατόριο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες, σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτη σε καταστήματα.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και ιδιοκτήτη σε καταστήματα,

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και ιδιοκτήτες, σε καταστήματα.

Στην Κρήτη, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στην Ήπειρο, από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καφέ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά σάρωση πιστοποιητικών εμβολιασμού,

- από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες, σε καταστήματα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.802 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.414 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες (08-09-2021) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς Ιωαννίνων, αλλοδαπός διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης των Ισπανικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης (10) ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

 


Την   Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 08:00-16:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-13:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλαταριά Θεσπρωτίας, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Βρυσοχώρι Ζαγορίου Ιωαννίνων, 11:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00

Ερωτική επιθυμία: Τι την «σκοτώνει»;

 


Όταν η ερωτική επιθυμία αρχίζει να μοιάζει με βρύση που στάζει και αργά και βασανιστικά εξαφανίζεται, το ζευγάρι απομακρύνεται και συχνά τραβάει ξεχωριστούς δρόμους.

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για το τι «σκοτώνει» την ερωτική επιθυμία. Πλείστες όσες επιστημονικές μελέτες, αλλά και η καθημερινή κλινική πράξη δείχνουν ότι δεν είναι μία η αιτία, αλλά πολλές και, μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ασυνείδητα επαναλαμβάνουμε κάποια μοτίβα συμπεριφορών, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να μας απομακρύνουν από τους/τις συντρόφους μας.

Έχει ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό The Journal of Sex & Marital Therapy, το να νιώθουν ότι είναι το αντικείμενο της ερωτικής επιθυμίας είναι πιο σημαντικό για τους άνδρες (95%).

Στην εν λόγω μελέτη συμμετείχαν 300 ετεροφυλόφιλοι άνδρες, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, οι οποίοι είχαν σχέσεις διάρκειας από 7 μήνες μέχρι 45 χρόνια. To 88% από αυτούς είπε ότι υπήρχαν πράγματα, που μπορούσαν να κάνουν οι σύντροφοί τους, για να τους κάνουν να νιώσουν πιο επιθυμητοί. 

Είναι, δε, ενδιαφέρον ότι, όταν μιλούσαν για όσα μπορούσαν να κάνουν οι σύντροφοί τους, για να δείξουν τη σεξουαλική τους επιθυμία, πολλοί άνδρες περιέγραψαν πράξεις που ήταν ρομαντικές και όχι αμιγώς σεξουαλικές.