Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ στη φορολοταρία αποδείξεων του Σεπτεμβρίου


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου η 20η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές του Αυγούστου.
Η πληρωμή του χρηματικού επάθλου στους 1.000 τυχερούς θα διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.
Αν για κάποιο λόγο ο νικητής δεν έχει ήδη δηλώσει κάποιο λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποιημένου μηνύματος προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.
Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, https://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.

Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών «Ο Γεννάδιος»: Γενική συνέλευση μελών την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:30 π.μ.

Άρτα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας


Συνελήφθησαν, σήμερα (27-09-2018) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί, δύο 20χρονοι και ένας 21χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αναζητήσεων οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν διαρρήξει νωρίτερα κυλικείο που βρίσκεται σε σχολικό συγκρότημα στην Άρτα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τρόφιμα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Άμεση απογραφή όλων των τύπων εκμεταλλεύσεων χοίρων


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων/Τμήμα Κτηνιατρικής, καλούνται  οι κάτοχοι χοίρων πάχυνσης για ιδιωτική χρήση (οικόσιτοι χοίροι),  να επικοινωνήσουν άμεσα με το Τμήμα Κτηνιατρικής, για να δηλώσουν τον αριθμό των χοίρων που διατηρούν λόγω επιβεβαίωσης της νόσου της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων (Α.Π.Χ.), για πρώτη φορά σε έδαφος της Βουλγαρίας, στην περιφέρεια της Βάρνα, σε μη εμπορική εκμετάλλευση (οικόσιτη), όπου εκτρέφονταν επτά χοίροι για πάχυνση, από τους οποίους οι τέσσερεις πέθαναν, ενώ οι υπόλοιποι θανατώθηκαν.
Είναι απαραίτητη η απογραφή όλων των τύπων εκμεταλλεύσεων χοίρων (εντατικών, ημιεκτατικών εκτροφών μαύρων χοίρων, οικόσιτων χοίρων για ιδιωτική χρήση) και του πληθυσμού τους [Απόφαση 260918/22.01.2009 (ΦΕΚ Β 75)].
 Οι χοιροτρόφοι πρέπει να καλούν άμεσα την Κτηνιατρική Υπηρεσία, σε περίπτωση υποψίας αιμορραγικού νοσήματος ή αιφνίδιων θανάτων των εκτρεφόμενων ζώων.
Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η άσκηση νομαδικής χοιροτροφίας σε δάση καστανιάς, δρυός και σε δασικές εκτάσεις αείφυλλων πλατύφυλλων και χορτολίβαδα από τις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αρ. πρωτ. 165390/590/22.03.2018 (ΦΕΚ 1128/ΤΒ΄/28.03.2018). 
Επομένως, οι χοίροι που περιφέρονταν σε δασικές εκτάσεις πρέπει τώρα και άμεσα να περιοριστούν σε σταυλικές περιφραγμένες εγκαταστάσεις.
Περισσότερες πληροφορίες από το Τµήµα Κτηνιατρικής της ∆/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  στα τηλέφωνα 26510-87152-87157,87147,2651025191 και στα Αγροτικά Κτηνιατρεία: Μετσόβου τηλ. 2656041255,  Κόνιτσας τηλ. 2655041255.         

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ: Κάλεσμα στους δημότες, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, ώρα 19:30 στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στο παλαιό Δημαρχείο Ελεούσας


Κοινή κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Ο Δήμος Ζίτσας με μόνιμο πληθυσμό 15.000 κατοίκων, αποτελεί τον δεύτερο Δήμο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και τον πέμπτο στην Ήπειρο, αμέσως μετά τους Δήμους των τεσσάρων αστικών κέντρων.
Η περιοχή του εμφανίζει σημαντικά πλεονεκτήματα με αναπτυξιακή προοπτική: γειτνίαση με το μεγάλο αστικό κέντρο των Ιωαννίνων, λειτουργία της μοναδικής βιομηχανικής περιοχής του Νομού, λειτουργία σημαντικών επιχειρήσεων κυρίως στον κλάδο των τροφίμων, αξιόλογη κτηνοτροφική παραγωγή, τη μοναδική αμπελουργική ζώνη στην Περιφέρεια και τέλος το εμβληματικό οικοσύστημα του ποταμού Καλαμά. 
Παρά την εμφανή δυναμική και τις δυνατότητες της περιοχής, οι δημότες βιώνουν τα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης: υψηλή ανεργία-κυρίως στους νέους, αγώνας επιβίωσης για τη μικρομεσαία επιχείρηση και την αγροτική εκμετάλλευση, δυσκολία στις καθημερινές υποχρεώσεις της οικογένειας. Και ως επιστέγασμα έρχεται η σημαντική περιβαλλοντική πίεση στην περιοχή που οδηγεί στην υποβάθμιση της κατάστασης φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Η σημερινή δημοτική αρχή, δέσμια των πολιτικών της αρχών και νοοτροπιών, αλλά και της αλαζονείας της, διοικεί το Δήμο Ζίτσας συγκεντρωτικά-ερήμην των δημοτών, χωρίς εκπόνηση σοβαρού σχεδιασμού, χωρίς ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών, με μόνο οδηγό το χάιδεμα αυτιών και το πρόσκαιρο εκλογικό συμφέρον. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποβαθμισθεί, συζητώντας και αποφασίζοντας μόνο για τυπικά υπηρεσιακά ζητήματα. 
Οι Πρόεδροι αναζητούν τους ελάχιστους πόρους στα γραφεία του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, οι θεσμοθετημένες γενικές συνελεύσεις στα χωριά αγνοούνται, η Επιτροπή Διαβούλευσης υπολειτουργεί.
Μπορεί η σημερινή δύσκολη κατάσταση να αναστραφεί; μόνο με την υιοθέτηση οράματος και στόχων, εκπόνηση σοβαρού σχεδιασμού και ανάληψη καίριων πρωτοβουλιών. Απαιτεί συνένωση δυνάμεων, συμμετοχή των δημοτών και διαφάνεια στη διοίκηση των δημοτικών υποθέσεων. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι επιτακτική η ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να αναστραφεί το σημερινό άσχημο κλίμα και να δημιουργηθούν ευνοϊκές προοπτικές προς το μέλλον.
Οι δημοτικές παρατάξεις «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων συζήτησαν, συνεργάστηκαν σε επιμέρους θέματα, ανέλαβαν πρωτοβουλίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημιούργησαν κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης.
Σήμερα θεωρούν ότι έφτασε η ώρα να παραμερισθούν οι όποιες διαφορές, ότι έφθασε η ώρα της συνεργασίας και της ευρείας συμμετοχής ώστε να αντιμετωπισθούν τα σημαντικά προβλήματα που βιώνει ο δημότης.
Η θέσπιση της απλής αναλογικής ανοίγει το δρόμο για λειτουργία του Δήμου σε δημοκρατική βάση, βασισμένη στη σύνθεση και όχι στη διαίρεση. Αρωγός και συμμέτοχος στη δημιουργία νέας μεγάλης δημοτικής συνεργασίας (παράταξης) πρέπει να είναι ο κάθε δημότης που πιστεύει στο εγχείρημα.
Για τους λόγους αυτούς αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε κάθε ενεργό δημότη του Δήμου Ζίτσας σε ανοιχτή συνέλευση για τη δημιουργία Δημοτικής Συνεργασίας (Παράταξης) τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στο παλαιό Δημαρχείο Ελεούσας.
Να διαμορφώσουμε μαζί την ιδρυτική διακήρυξη, τις αρχές και το πλαίσιο δράσης της Συνεργασίας (Παράταξης).

Ελεούσα 27 Σεπτεμβρίου 2018
Για την «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Βασίλης Γαρδίκος
Για την «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Μανώλης Ματσάγκας

Γραφείο για το κτηματολόγιο σε Καλπάκι και Δελβινάκι Πωγωνίου

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Εκτός από τις κατά τόπους προγραμματισμένες ενημερωτικές συναντήσεις, μπορείτε να ενημερώνεστε:

Κάθε Δευτέρα 8:30 έως 16:30 στο Καλπάκι (Παλιό Δημαρχείο)
Κάθε Τετάρτη 8:30 έως 16:30 στο Δελβινάκι (Δημαρχείο).

Παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου 2019, η υποβολή δικαιολογητικών για το αγροτικό τιμολόγιο


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου του 2019, η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη διατήρηση του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου από τους εκάστοτε δικαιούχους.
H προθεσμία που είχε οριστεί από τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (30/09/18) παρατείνεται, μέχρι την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταχώρηση των ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης, στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου 2019.
Για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνδράμουν ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνεισφέροντας με το αρχείο των ηλεκτροδοτήσεων, καθώς και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διαθέτει σε ετοιμότητα πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των απαιτούμενων στοιχείων.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθησαν, χθες (26-09-2018) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης,
κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων τον 37χρονο και τον συνέλαβαν, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -12,2- γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, όπου διαμένει και ο 41χρονος,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• τρία δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ύψους από -1,45- έως -1,68- μέτρων,
• δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -78,4- γραμμαρίων,
• συσκευασία με ηρωίνη, βάρους -0,6- γραμμαρίων,
• -54- ναρκωτικά χάπια,
• μία σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΟΑΕΔ: Ξεκινά την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου το πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών


Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο "Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης".
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά ώρα 12η μεσημβρινή και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:59.
Μέσω του προγράμματος, πρόκειται να επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης που δημιούργησαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018.
Οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν, υποχρεούνται να διατηρήσουν και τις επιχορηγούμενες και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για χρονικό διάστημα ίσο με το εγκριθέν διάστημα επιχορήγησης.
Το μέγιστο διάστημα επιχορήγησης των επιχειρήσεων είναι 14 μήνες (από 1-6-2017 έως 31-8-2018), ενώ το χρονικό διάστημα της δέσμευσης των επιχειρήσεων για διατήρηση της απασχόλησης ξεκινά την 01-9-2018, όποια και να είναι η ημερομηνία αίτησης και έγκρισης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
Δυνητικοί δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Έχουν προβεί στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, (σε σχέση με τον ανώτατο αριθμό των θέσεων εργασίας που είχαν τον Μάιο του 2017), με την πρόσληψη πρώην ανέργων, το διάστημα από 1-6-2017 έως 31-5-2018, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου πλήρους ή/και μερικής απασχόλησης.
2. Διατηρούν τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
3.Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις επιθυμούν να επιχορηγηθούν για προσλήψεις ανέργων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου ή/και μερικής απασχόλησης σε νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν από 1-6-2017 έως 31-5-2018 και διατηρούν την στιγμή της αίτησης υπαγωγής, θα πρέπει να μετατρέψουν τις εν λόγω συμβάσεις σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελουμένων ανέργων ανέρχεται στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο ποσό:
α) 400 ευρώ για την πλήρη απασχόληση,
β) 300 ευρώ για τη μερική απασχόληση τουλάχιστον τεσσάρων ωρών και άνω ημερησίως σε πενθήμερη βάση και
 γ) 200 ευρώ για τη μερική απασχόληση κάτω των τεσσάρων ωρών ημερησίως σε πενθήμερη βάση.
Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι συνολικές ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων, το Δώρο Πάσχα και το Επίδομα Αδείας.

6η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες» από Πέμπτη 27 έως Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στην Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα


Η 6η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες», θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 27 έως Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαππείου.
"Σκοπός της 6ης Πανελλήνιας Συνάντησης “AIDS & Ηπατίτιδες” είναι η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας. Καταξιωμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών", δήλωσε, με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Καθηγητής Άγγελος Χατζάκης.
Εργασίες. Στο Συνέδριο παρουσιάζονται ευρήματα από τις εκτεταμένες μελέτες που έχουν γίνει στην Αθήνα, για τη διαχρονική συμπεριφορά κινδύνου σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών (ΧΕΝ) από το 2012 ως το 2018 (κάθε χρονική περίοδος περιλαμβάνει 1.000 ως 1.450 άτομα) από το Πρόγραμμα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.
Στη διάρκεια της περιόδου 2012 ως 2018, η μέση ηλικία των ΧΕΝ έχει αυξηθεί, η παρουσία των μεταναστών είναι σταθερή (13,9%), η αστεγία έχει αυξηθεί από 23% σε 29%, η μη ύπαρξη κοινωνικής ασφάλισης έχει αυξηθεί από 64% σε 76% ενώ ο δείκτης ανεργίας έχει αυξηθεί από το 84% στο 93%. Το ποσοστό ενδοφλέβιας χρήσης τον τελευταίο μήνα έχει μείνει σταθερό, περίπου στο 80%, ενώ η καθημερινή ενδοφλέβια χρήση τους τελευταίους 12 μήνες έχει μειωθεί από 54% σε 33%. Η χρήση προφυλακτικού αυξήθηκε από το 35% σε 39%. Παρατηρήθηκε μια αύξηση συμμέτοχης σε προγράμματα υποκατάστασης οπιοειδών  από 10,6% σε 22% το 2012-2013 και έκτοτε παρέμεινε σταθερό. Ο επιπολασμός  anti-HIV παρέμεινε σταθερός σε 16-17%. Ο έλεγχος για αντισώματα  HIV τους τελευταίους 12 μήνες ανήλθε από 64% σε 94% μεταξύ 2012 και 2013 ενώ το 2018 είναι 77%.
Η επάρκεια συριγγών-βελόνων βελτιώθηκε από 18% σε 27% το 2012-2013 και παραμένει σταθερή από τότε.
Τα παραπάνω αποτελέσματα υποστηρίζουν ότι οι υπηρεσίες πρόληψης στους ΧΕΝ στην Αθήνα είναι ανεπαρκείς, παρά τις βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν κατά τη διετία 2012-2013, ενώ οι κοινωνικοοικονομικοί δείκτες όπως η κοινωνική ασφάλιση, η ύπαρξη στέγης και το ποσοστό ανεργίας επιδεινώνονται συνεχώς.