Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ευχαριστήριο σε όλους τους φίλους που παρευρέθησαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της ομάδας

  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 15 & 16-03-2013

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα ευχαριστεί πολύ όλους τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις της  15ης Μαρτίου (Πάρτι στο Plegma Bar) και της 16ης Μαρτίου Αποκριάτικος Χορός.
Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Χαλιγιάννη (Μπένης) και το συγκρότημά του για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους καθώς και τον κ. Αντώνη Χάσκο (ιδιοκτήτη Plegma Bar- Παρακάλαμος) και τον κ. Μιχάλη Χάσκο (ιδιοκτήτη χασαποταβέρνας Χάσκου-Καλπάκι) για τις δωρεές που έκαναν στον σύλλογο για τις παραπάνω εκδηλώσεις.
Ευχόμαστε να είστε όλοι πάντα κοντά μας γιατί η προσφορά σας είναι απαραίτητη για την επιβίωση της ομάδας.
Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή.
Επίσης ενημερώνουμε ότι από την εκδήλωση προέκυψαν τα εξής:
ΚΑΘΑΡΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ :  510,00 Ευρώ

Εκ του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Η απόφαση της E.E. δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική»

«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας μετά την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Σημείωσε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μην επιλέγει τα θύματά της όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους.
 «Εύχομαι αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο», πρόσθσε ο κ. Παπούλιας.
Σε ό,τι αφορά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε τα εξής: "Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα, είναι μια μέρα μνήμης και τιμής, τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά και μας έδωσαν ένα λεύτερο κράτος και αντιμετώπισαν μια οθωμανική αυτοκρατορία. Το παράδειγμά τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές".

Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μονή Σωσίνου


Με αισθητά μικρότερη τη προσέλευση του κόσμου σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της Απελευθέρωσης του Έθνους και η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Σταύρος Βιρβίλης, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Χρήστος Γκόγκος, δημοτικοί σύμβουλοι και συνδημότες από την ευρύτερη περιοχή.
Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η Δοξολογία, στον προαύλιο χώρο της Μονής.

Η Πτηνοτροφία στην Ήπειρο βάζει «ανάχωμα» στην κρίση!

Αν και πολλά τα προβλήματα με πρώτο την έλλειψη ρευστότητας…

Κάποιοι λανσάρουν Βουλγαρικά κοτόπουλα ως Ελληνικά, γι’ αυτό η Πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα, τονίζει στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Ανδρ. Δημητρίου

Αντιμέτωπος με σημαντικά προβλήματα βρίσκεται αυτή την περίοδο ο κλάδος της Πτηνοτροφίας και στην Ήπειρο, τα οποία διαρκώς εντείνονται, λόγω της οικονομικής κρίσης. Βασικότερο όλων είναι η έλλειψη ρευστότητας που… γονατίζει την αγορά και τις επιχειρήσεις της, αλλά και η μείωση των περιθωρίων κέρδους στο λιανεμπόριο, με την ταυτόχρονη αύξηση της εισαγωγής «ελληνοποιημένων» κοτόπουλων.
Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, η Πτηνοτροφία στην περιοχή μας παραμένει όρθια και ο κύριος εκπρόσωπός της, ο Πτην/κός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» δίνει σκληρή μάχη για να δημιουργήσει ένα ασφαλές «ανάχωμα» απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης, το οποίο θα επιτρέψει στην ίδια την επιχείρηση και στους 500 περίπου συνεταιριστές της να επιβιώσουν. Προσπάθεια που υποβοηθείται από την αύξηση η οποία καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην κατανάλωση ντόπιου κοτόπουλου. Απαιτείται πάντως η αποφασιστική στήριξη του κλάδου από την Πολιτεία, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι επαρκής, όπως ανέφερε χθες μιλώντας σχετικά στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος της «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου.

Έζησαν το όνειρο οι «Μέσι» του ΑΟ Γιάννινα!

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Γιαννίκος Δούσκας
Η Nova έδωσε την ευκαιρία στους πιτσιρικάδες του συλλόγου της Ηπείρου να βαδίσουν έστω και για μία μέρα στα χνάρια των θρύλων της ποδοσφαιρικής σχολής της Μπάρτσα.
Στο αθλητικό κέντρο «Ζοάν Γκαμπέρ», δίπλα ακριβώς στη φημισμένη «Λα Μασία», κάποτε μια χούφτα πιτσιρίκια εξασκήθηκε στην τέχνη του «τίκι-τάκα», με όνειρα για μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα. Μερικά χρόνια αργότερα, γι' αυτή την γενιά των νεαρών θα μιλούσε ολόκληρη η ποδοσφαιρική υφήλιος.
Λιονέλ Μέσι, Τσάβι Ερνάντες, Αντρές Ινιέστα είναι μερικοί από εκείνους τους ... μικρούς που έφεραν την Μπαρτσελόνα στην κορυφή του διασυλλογικού ποδοσφαίρου και την Εθνική Ισπανίας στην πρώτη θέση του αθλήματος σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.
Σε αυτά τα «ιερά» ποδοσφαιρικά χώματα - ή για να ακριβολογούμε...«ιερό» γρασίδι- που κάποτε ξεδίπλωσαν για πρώτη φορά το ταλέντο τους οι παραπάνω αστέρες, είχαν την ευκαιρία σήμερα να πατήσουν και να ξεδιπλώσουν τα όνειρά τους οι παίκτες του ΑΟ Γιάννινα!

Διακήρυξη του ψηφοδελτίου ''ΕΝΟΤΗΤΑ για την Ήπειρο'', που συμμετέχει στις αρχαιρεσίες της 1 Απριλίου 2013, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος

 ENOTHTA για την Ήπειρο
 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες.
Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της 31 Μαρτίου 2013 και των εκλογών της 1ης Απριλίου 2013 για το νέο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΣΕ),  η «Ενότητα για την Ήπειρο» θεωρεί υποχρέωσή της να επικοινωνήσει μαζί σας καταθέτοντας τις θέσεις και τις επιδιώξεις της στα σημαντικότερα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την Ήπειρο και την αποδημία.
Ιδιαίτερα στη δύσκολη σημερινή συγκυρία τούτο κρίνεται αναγκαίο, μιας και το ευρύτερο κοινωνικό τοπίο συνεχώς μεταβάλλεται προς το χειρότερο, οι προκλήσεις που δημιουργούνται είναι τεράστιες, οι δε απαντήσεις που καλούμαστε να δώσουμε είναι κρίσιμες και απαιτούν τη συμβολή όλων μας.
Όπως σας είναι γνωστό, στις τάξεις της «Ενότητας για την Ήπειρο» βρίσκονται συμπατριώτες μας κάθε πολιτικής απόχρωσης,  με ενεργό παρουσία και δράση με αγωνιστική διάθεση για προσφορά  σε κοινωνικούς, πολιτιστικούς και διεκδικητικούς αγώνες στα πλαίσια των καταστατικών αρχών της ΠΣΕ, τόσο  για τον πολιτισμό, όσο και για την πολυπόθητη ανάπτυξη της γενέτειρας, αλλά και για την ανάδειξη και συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων της αποδημίας.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής- Α' Όμιλος –Ήττα σοκ για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:
Καρίτσα -  Μάρμαρα 0 - 5
Βοτονόσι -  Πετσάλι 0 - 3
Α.Ε. Γιάννενα -  Ζίτσα 1 - 3    
Μπισδουνάκι  -  Πανζαγορισιακός 0 - 3
Καρυές -  Ανάργυροι 1 - 2    
Κεφαλόβρυσο -  ΑΠΟΕΛ 2 - 4    
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19η αγωνιστική)
1. Ανάργυροι: 40
2. ΑΠΟΕΛ: 39 
3. Ζίτσα: 39
4. Πανζαγορισιακός: 39
5. Καρυές: 37
6. Κεφαλόβρυσο: 37
7. Πετσάλι:  35
8. Α.Ε. Γιάννενα: 23
9. Μάρμαρα: 21
10. Μπισδουνάκι: 6 
11. Βοτονόσι: 4
12. Καρίτσα: 2

Κώστας Κωνής: Για το άρθρο του κ. Τσαβρίδη περί ΕΟΖ και Αγνής Σμπόνιας

Παρακαλώ να μεταφέρετε στον κύριο Τσαβρίδη, ή όπως αλλιώς λέγεται, σχετικά με το σχόλιο του,  για το γεγονός ότι η κυρία Αγνή Σμπόνια, δεν έγραψε κάτι σχετικά περί  δημιουργίας ΕΟΖ στο Πωγώνι, ότι  η κυρία Σμπόνια, δεν είναι επί παντός επιστητού, κατάλληλη και αρμόδια να κάνει δηλώσεις.
Επειδή την γνωρίζω πολύ καλά, ΚΑΙ για να καλύψω την αγωνία του κυρίου Τσαβρίδη,  έχω συζητήσει μαζί της το θέμα της ΕΟΖ και με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι συμπορεύεται με την ΟΜΟΦΩΝΗ  θέση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κατά της δημιουργίας ΕΟΖ.
Την ίδια θέση, κατά της ΕΟΖ στο Πωγώνι έχει και ο πατέρας της, μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ.
Παρακαλώ να μεταφέρεται το μήνυμα αυτό στον κύριο Τσαβρίδη, που έχει τεράστια αγωνία, για την θέση της κυρίας Σμπόνιας, μιας παντελώς αναρμόδιας για αυτό,  για την ΕΟΖ στο Πωγώνι.
Ας μην σκιομαχεί για το τι θέση έχει η  Αγνή Σμπόνια, ας βγάλει αλλού τις αγωνίες του και από άλλους να αναζητήσει ''δηλώσεις'' και θέσεις περί ΕΟΖ πράγμα που δεν διάβασα να κάνει.
Την θέση της κυρίας Σμπόνιας, την μεταφέρω εγώ, ο Κώστας Κωνής, Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ, που εκ της εμπειρίας μου, μια και είχα επισκεφθεί ΕΟΖ στην Πολωνία, ανέδειξα για ΤΟ τι σημαίνει ΕΟΖ και πρωτοστάτησα στη λήψη της απόφασης της ΠΣΕ κατά της δημιουργίας ΕΟΖ στο Πωγώνι και όλη την Ελλάδα.
Αν θέλετε μπορείτε να δώσετε το τηλέφωνο μου, 6944180264, στον κύριο Τσαβρίδη για επικοινωνία.

Ευχαριστώ