Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Γαλίτσης Νικόλαος: Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου

 


Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου με την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Εμπορίου – Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων και υπευθύνου για τη Δ.Ε. Δελβινακίου.

Παράλληλα ευχαριστώ και όλους εσάς, τους φίλους και τις φίλες, που με τιμήσατε με την ψήφο σας.

Δεσμεύομαι να συνεχίζω να εργάζομαι με το ίδιο μεράκι και την ίδια σεμνότητα γιατί η θέση αυτή αποτελεί θέση ευθύνης κι ως τέτοια θα συνεχίσω να την αντιμετωπίζω.

Γνωρίζω πως τα προβλήματα δε θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας, έχει όμως μεγάλη σημασία για όλους μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι θα συνεχίσουμε και σε αυτή τη θητεία.

Με εργατικότητα και δημιουργικότητα θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη και τη ζωή μας πιο ποιοτική σε αυτή την πανέμορφη περιοχή που ζούμε!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο

 


Το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρη Σαχαρίδη, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαχαρίδης ενημέρωσε το δήμαρχο για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Προξενείου, ενώ αναπτύχτηκε γόνιμος διάλογος γύρω από θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τρόποι με τους οποίους ο δήμος Ιωαννιτών θα μπορέσει να συμμετέχει από κοινού με μειονοτικούς και όχι μόνο δήμους της Αλβανίας σε κοινές δράσεις και προγράμματα, όπως για παράδειγμα το Interreg.

Στόχος, όπως τονίστηκε τόσο από τον κ. Μπέγκα, όσο και από τον κ. Σαχαρίδη, είναι να βρεθούν τα αντικείμενα εκείνα που θα αφήσουν μετρήσιμα αποτελέσματα στο πεδίο για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οδηγίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδήγηση σε συνθήκες κακοκαιρίας

 


Ενημερωτικό βίντεο με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας οδηγών και επιβατών σε συνθήκες κακοκαιρίας, κοινοποίησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η αρμόδια για τον τομέα Μεταφορών υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε:

«Εν όψει των κακών καιρικών συνθηκών που αναμένονται για κάποιες ημέρες του χειμώνα, όπως αυτές που διανύουμε, προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ειδικών της οδικής ασφάλειας, τις οποίες ενσωματώσαμε στο συνοπτικό βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει. Οι μεικτές καιρικές συνθήκες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή τόσο για τον οδηγό και τους επιβάτες όσο και για την σωστή λειτουργία των οχημάτων. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτές τις απλές και χρηστικές οδηγίες, για το καλό όλων μας».

Το βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ: https://www.youtube.com/watch?

v=skAViRDq1PE

Οδήγηση σε μεικτές συνθήκες

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο άτομα, άνδρας και γυναίκα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

 


Συνελήφθησαν χθες (09-01-2024) το μεσημέρι στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας δύο άτομα, άνδρας και γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε όχημα και ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό καθώς και στο σπίτι της γυναίκας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• -32- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• συσκευασία με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας MDMA-έκσταση,

• συσκευασία με αποξηραμένα παραισθησιογόνα μανιτάρια βάρους 2,59 γραμμαρίων,

• συσκευασία με σπόρους κάνναβης βάρους 12,87 γραμμαρίων,

• -8- ναρκωτικά χάπια,

• -4- ζυγαριές ακριβείας και

• κυνηγητικό όπλο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Έναρξη νέας ψηφιακής πλατφόρμας για τη χορήγηση «Βεβαίωσης Χρηματικών Οφειλών»

 


Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ανακοινώνει την έναρξη νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο 43, παρ.1 ν.5024/2023 (Α’ 41), η οποία πιστοποιεί τις υφιστάμενες χρηματικές οφειλές προς τους Χρηματοδοτικούς Φορείς, το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πραγματοποιείται μέσω του συνδέσμου: https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-khrematikon-opheilon  και ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet.

Κοινό των Ηπειρωτών: Για ένα οικοσύστημα καινοτομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης στην Ήπειρο

 


Η απένταξη του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στα Ιωάννινα αποτελεί μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου αντιμετώπισε το θέμα ως μια real estate υπόθεση.

Εξ αρχής ήταν ασαφές από την Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο το ποιες ανάγκες έρχεται να καλύψει στην περιοχή μας το έργο αυτό αλλά και τι τελικά θα στεγάσει. Με προϋπολογισμό 50 εκατομμύρια ευρώ (χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης και δανεισμό) αλλά και πολλά στρέμματα γης για τη δημιουργία ενός «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας», χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τους παραγωγικούς φορείς, τα επιστημονικά επιμελητήρια, τις ερευνητικές ομάδες ή την κοινωνία των πολιτών. Χωρίς να οριστούν με σαφήνεια οι ανάγκες, οι στόχοι και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Μέσω του gov.gr η άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού ή δικύκλου οχήματος ιδιωτικής χρήσης

 


Διαθέσιμη είναι πλέον και για τις 13 περιφέρειες της χώρας η ηλεκτρονική υπηρεσία για την άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού ή δικύκλου οχήματος ιδιωτικής χρήσης, μέσω του gov.gr.

Η νέα υπηρεσία αφορά στις περιπτώσεις οχημάτων που η μεταβίβαση της κυριότητας είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο προσυμφωνημένης τμηματικής καταβολής του αντιτίμου (δόσεις) και πλέον έχει καταβληθεί το σύνολο του οφειλόμενου τιμήματος.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια της σχετικής διαδικασίας, η οποία υλοποιήθηκε σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου, η οποία υπέγραψε και τη διαπιστωτική πράξη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από σήμερα οι πολίτες μπορούν να αιτηθούν προς τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας την άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ), η οποία προέκυψε στο πλαίσιο προσυμφωνημένης τμηματικής καταβολής του αντιτίμου (δόσεις) μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, είτε μεταξύ ιδιωτών, είτε μεταξύ ιδιώτη/ών και νομικού προσώπου.

Οι πολίτες μπορούν να βρουν την νέα υπηρεσία:

· Είτε απευθείας από το gov.gr και την διαδρομή Πολίτης και καθημερινότητα / Μετακινήσεις / ‘Αρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού ή δικύκλου οχήματος ιδιωτικής χρήσης,

· Είτε απευθείας από το https://drivers-vehicles.services.gov.gr

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη άνδρας διωκόμενος

 


 Συνελήφθη χθες (09/01/2024) το πρωί στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων  διωκόμενος.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διαδικασία εισόδου τού άνδρα στη χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν:

• ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικείου Πειραιώς για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών» και

• καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς με ποινή κάθειρξης (6) ετών και (3) μηνών, για «σύσταση και συμμορία» και παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΠΕΔ Ηπείρου: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το έργο με το ακρωνύμιο PORTOLANES

 


Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το έργο με το ακρωνύμιο PORTOLANES ή αλλιώς «Βιώσιμη Ανάπτυξη Ναυτικού Τουρισμού και Ενίσχυση Μικρών Λιμανιών Ιονίου» που υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου.

Το PORTOLANES είναι μια πρωτοβουλία του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V–A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού δυναμικού, τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τις τοπικές κοινωνίες και την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης στις περιοχές-στόχους της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Το έργο υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των ακόλουθων εταίρων:

– Περιφερειακή Ένωση Δήμων Απουλίας Ιταλίας (επικεφαλής δικαιούχος),

– Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου,

– Υπουργείο Τουρισμού Ελλάδας,

– Εμπορικό Επιμελητήριο Πούλιας,

– Εύξεινη Πόλη/ Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για την Κοινωνική, Πολιτιστική, Τουριστική, Περιβαλλοντική και Αγροτική Ανάπτυξη.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Μέτρα τώρα για την ακρίβεια

 

Η αναδιανεμητική και άδικη λειτουργία του πληθωρισμού εντείνεται από τον «πληθωρισμό πλεονεξίας», δηλαδή από τις αυξήσεις των τιμών πέρα από τα επίπεδα που δικαιολογεί το αυξημένο κόστος παραγωγής και αυτή η αναδιανομή αποβαίνει σε βάρος των εισοδηματικά ασθενέστερων.

Σήμερα η κυβέρνηση επιβάλλει πρόστιμα αποσπασματικά (88 άτομα για να ελέγξουν 560.000 επιχειρήσεις!) και ασφαλώς δεν αρκούν όταν υπάρχει αδυναμία διασφάλισης του ελεύθερου ανταγωνισμού από τους αρμόδιους φορείς με τη δημιουργία ολιγοπωλείων και την Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστελεχωμένη. 

Την ώρα λοιπόν που ο πληθωρισμός καλπάζει και που η αισχροκέρδεια χτυπάει κόκκινο και στα είδη τροφίμων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις το  βρεφικό γάλα και το ελαιόλαδο,  την ώρα που η απόκλιση στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι αγγίζουν το 270%, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να αφήνει απροστάτευτη την ελληνική κοινωνία. Επιμένοντας στην αναποτελεσματική πολιτική της και προσδοκώντας απλά στην καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού και την αυτορρύθμιση της ελεύθερης αγοράς που όμως δεν αποδίδει. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση με τα τιμολόγια ρεύματος διαφορετικών χρωμάτων, στα οποία η αισχροκέρδεια είναι παρούσα σε όλα και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα χαμένοι οι καταναλωτές και κερδισμένο το ολιγοπώλιο του ρεύματος με δις ευρώ υπερκέρδη.

Διακριβώθηκε η δράση σπείρας, που δραστηριοποιούνταν σε διαρρήξεις κατοικιών στα Ιωάννινα

 

Ταυτοποιήθηκαν 3 μέλη και εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις, που έλαβαν χώρα τον Σεπτέμβριο του 2022

Πάνω από 30.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία από την εγκληματική τους δραστηριότητα

Διακριβώθηκε κατόπιν πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων η εγκληματική δράση σπείρας, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.

Από τα στοιχεία της έρευνας ταυτοποιήθηκαν 3 μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ειδικότερα, πρόκειται για 3 ημεδαπούς, οι οποίοι ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στα οποία εισέρχονταν παραβιάζοντας σημεία εισόδου (πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες), έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως ότι απουσιάζουν οι ένοικοι.

Με τον παραπάνω τρόπο εξακριβώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2022, διέπραξαν συνολικά 6 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από σπίτια, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή, η συνολικά αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

 


Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00.

Περιεδρικό συρίγγιο: Συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης

 


Το περιεδρικό συρίγγιο είναι μια επώδυνη πάθηση με τη μορφή κοιλότητας με πύον μεταξύ του πρωκτικού σωλήνα και της επιφάνειας του δέρματος. Είναι συνήθως αποτέλεσμα μικροβιακής λοίμωξης και φλεγμονής σε περιοχή γύρω από τον πρωκτό.

Μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, πόνο και επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Συνεπώς, κρίνεται αναγκαία η ορθή αξιολόγηση των συμπτωμάτων προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο θεραπευτικό σχέδιο. Ο κ. Δημήτριος Μουσιώλης Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής της Ι΄ Χειρουργικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ορθού και Πρωκτού Metropolitan General, εξηγεί τι είναι το περιεδρικό συρίγγιο, πώς και γιατί δημιουργείται, ποια είναι τα συμπτώματα και ποια η θεραπευτική αντιμετώπισή του:

Τι είναι το περιεδρικό συρίγγιο;

Το πρωκτικό συρίγγιο είναι μια μη φυσιολογική δίοδος που σχηματίζεται μεταξύ του πρωκτικού πόρου ή του ορθού και του δέρματος που περιβάλλει τον πρωκτό. Το πρωκτικό ή περιεδρικό συρίγγιο είναι συνήθως το αποτέλεσμα μόλυνσης ενός πρωκτικού αδένα. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί μόλυνση σε έναν από τους αδένες του πρωκτού, σχηματίζεται ένα επώδυνο απόστημα που περιέχει πύον. Εάν το απόστημα δεν παροχετευτεί πλήρως και δεν επουλωθεί σωστά, μπορεί να δημιουργήσει μια δίοδο που επιτρέπει τη διέλευση υγρού ή πύου μεταξύ του μολυσμένου αδένα και των γύρω ιστών, δηλαδή ένα περιεδρικό συρίγγιο. 

Ξεκινά συνήθως από το εσωτερικό του πρωκτικού πόρου ή του ορθού και εκτείνεται προς το δέρμα γύρω από τον πρωκτό. Τα περιεδρικά συρίγγια μπορεί να ποικίλλουν σε πολυπλοκότητα και σοβαρότητα. Μερικά μπορεί να είναι απλά, ενώ άλλα μπορεί να είναι πιο περίπλοκα, που περιλαμβάνουν πολλαπλές διακλαδώσεις. Τα συμπτώματα και ο αντίκτυπος στην καθημερινή ζωή ενός ατόμου μπορεί επίσης να διαφέρουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του συριγγίου.