Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αlco: Μπροστά 4,4% ο ΣΥΡΙΖΑ

Επτακομματική Βουλή χωρίς αυτοδυναμία!

Σε δημοσκόπηση της Αlco, για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος» ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4,4% έναντι της ΝΔ.
Αναλυτικότερα στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 31,7%
ΝΔ: 27,3%
Το Ποτάμι: 5,1%
Χρυσή Αυγή: 4,8%
ΠΑΣΟΚ: 4,1%
ΚΚΕ: 4,1%

ΑΝ.ΕΛ.: 3,2%.

Νέα πληρωμή για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 11.000 δικαιούχους, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου σήμερα το πρωί σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν πληρωθεί 2.500 δικαιούχοι ενώ από αύριο Τρίτη 20/01/2015 θα πληρωθούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα περίπου 11.000 δικαιούχοι.
Οι 11.000 αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί και τα στοιχεία υποβολής τους έχουν διασταυρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι δικαιούχοι μπορούν να δουν την κατάσταση της αίτησης τους στην ιστοσελίδα energo-eke.gr.
Το Ελάχιστο Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα περιλαμβάνει επίδομα το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Το ποσό αυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα για κάθε ενήλικο και 50 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο τέκνο. 

Ποιοι αγρότες δεν χρειάζεται να τηρούν βιβλία


Τις προϋποθέσεις απαλλαγής αγροτών και μικρών επιχειρήσεων από την υποχρέωση ενημέρωσης βιβλίων και στοιχείων προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαΐδου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο παρέχεται η δυνατότητα, από το φορολογικό έτος 2015 και εφεξής, μη ενημέρωσης λογιστικών βιβλίων στους αγρότες − φυσικά πρόσωπα οι οποίοι εντάσσονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και υποχρεούνται στην τήρηση λογιστικών αρχείων (βιβλίων και στοιχείων), εφόσον:
-Τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών δεν υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. ευρώ.
-Τα λογιστικά στοιχεία τηρούνται με τάξη και πληρότητα ώστε να εκπληρούνται με ορθότητα οι φορολογικές ή άλλες υποχρεώσεις του υπόχρεου και να διευκολύνεται η διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου.
-Δεν ασκείται άλλη δραστηριότητα, για την οποία υπάρχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων.

Η ομιλία του Γιώργου Οικονόμου, υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, στην Παραμυθιά, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 17 Ιανουαρίου 2015 στην Παραμυθιά, η προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας.
Δείτε στο video, την ομιλία  του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Οικονόμου.

https://www.youtube.com/watch?v=GqSO5e7V_AI&feature=youtu.be


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζονται και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, η προετοιμασία και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 25ης Ιανουαρίου.
Τα εκλογικά τμήματα
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας, συνολικά στην Ήπειρο έχουν καθοριστεί 955 εκλογικά τμήματα και 5 Μεικτά εκλογικά τμήματα Ετεροδημοτών.
Συγκεκριμένα:                      
   Στον Νομό Ιωαννίνων καθορίστηκαν 449 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στα Ιωάννινα (7ο Γενικό Λύκειο – πρώην κλασικό). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες ΄Αρτας, Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Ιωαννίνων, ανέρχονται σε 174.
   Στον Νομό Άρτας καθορίστηκαν 190 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στην Άρτα (1ο Δημοτικό Σχολείο-αίθουσα Γυμναστηρίου). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων , Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Άρτας ανέρχονται σε 43.
  Στον Νομό Θεσπρωτίας καθορίστηκαν 155 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στην Ηγουμενίτσα (4ο Δημοτικό Σχολείο). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων , Άρτας, Ιωαννίνων, Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Θεσπρωτίας ανέρχονται σε 59.
  Στον Νομό Πρεβέζης καθορίστηκαν 161 εκλογικά τμήματα και δύο(2) εκλογικά τμήματα Ετεροδημοτών στην Πρέβεζα, ένα(1) αμιγές και ένα(1) μεικτό (2ο Δημοτικό Σχολείο). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων, Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Πρεβέζης, ανέρχονται σε 140.
Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι
-  Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους βασικοί εκλογείς, όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν με την Ε΄ Αναθεώρηση του 2014 με όλες τις μεταβολές που έγιναν μέχρι 31/10/2014, στον Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 171.983 . Στον Νομό Άρτας σε 81.164, στον Νομό Θεσπρωτίας σε 60.576 και στον Νομό Πρεβέζης σε 66.809.
-   Θα χρησιμοποιηθούν επίσης και οι ειδικοί κατάλογοι και καταστάσεις για ορισμένες κατηγορίες εκλογέων (στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών) καθώς και κρατουμένων στις Φυλακές, σύμφωνα με ισχύουσα την εκλογική νομοθεσία. 

Εκκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Ανάδειξη Παραδοσιακής μορφής αγοράς Παρακαλάμου»

Αποφάσεις για έργα συντήρησης και άλλες παρεμβάσεις έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Ανάδειξη Παραδοσιακής μορφής αγοράς Παρακαλάμου (1η Φάση από οικ. Γκόνη ως τον Ποταμό Λιμπούσδα)», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
Επίσης, με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ανθοχωρίου - Βοτονοσίου», προϋπολογισμού 145.000 ευρώ, η εταιρεία R-V-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ.
Τέλος, με απόφαση της Επιτροπής επαναδημοπρατούνται τα έργα τη Π.Ε. Πρέβεζας «Αποχέτευση όμβριων στον Οικισμό Πετρίτσια - Μαργαρώνα», προϋπολογισμού 55.000 ευρώ, και «Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 12.800 ευρώ, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός τους απέβη άγονος.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παχυκάλαμο Άρτας: Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες Ρομά για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης

Συνελήφθησαν, χθες (18-01-2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας και της Ομάδας Αστυνόμευσης Άρτας, τέσσερις ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 42, 35, 17 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι τέσσερις γυναίκες από κοινού, μετέβησαν στην οικία 85χρονης ημεδαπής στον Παχυκάλαμο Άρτας και με το πρόσχημα ότι εμπορεύονται είδη ρουχισμού, εισήλθαν στην οικία της.
Στη συνέχεια, οι δράστιδες άσκησαν σωματική βία σε βάρος της 85χρονης, με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, πλην όμως έγιναν αντιληπτές από γείτονα και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τις τέσσερις γυναίκες.
Η παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί τ o Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας. 

Και στους ανταποκριτές του ΟΓΑ αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Εντολή να μπορούν και οι Ανταποκριτές του ΟΓΑ να εξυπηρετούν τους οφειλέτες που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, έδωσε ο Υποδιοικητής του Οργανισμού, κ. Κανέλλος Τούντας.
Όπως είπε ο κ. Τούντας, οι οφειλέτες μπορούν ήδη να ενταχθούν στη ρύθμιση αλλά μέχρι στιγμής μόνο με χειρόγραφα αφού δεν έχει «ανοίξει» ακόμα η απαραίτητη διαδικτυακή εφαρμογή. Επιπλέον σε σημερινή επιστολή του προς όλα τα υποκαταστήματα του ΟΓΑ αναφέρει:
«Σε συνέχεια του με ημερομηνία 9/1/2015 εγγράφου του Ο.Γ.Α. σχετικά με τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τον ΟΓΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4305/14, (έως 100 δόσεις), παρακαλείσθε άμεσα και προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς επίσης και για το ενδεχόμενο απώλειας εσόδων του Οργανισμού, να ενημερώσετε τους ανταποκριτές του Νομού ή των Νομών σας να λαμβάνουν χειρόγραφες αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων».

380.370 ο συνολικός αριθμός των Ηπειρωτών ψηφοφόρων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών 9.808.760 πολίτες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Από αυτούς 5.060.877 είναι οι γυναίκες και 4.747.883 οι άνδρες.
Στην Ήπειρο ο συνολικός αριθμός των ψηφοφόρων ανέρχονται τις 380.370.
Αναλυτικά:

Στο νομό Άρτας θα ψηφίσουν 81.156, στο νομό Θεσπρωτίας 60.576, στο νομό Ιωαννίνων 171.769 και στο νομό Πρέβεζα 66.869 πολίτες.