Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Superleague: ΠΑΣ Γιάννινα - Δόξα Δράμας 1-0

Με πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπεσέρα στο 82', ο ΠΑΣ πήρε εκδίκηση από την Δόξα Δράμας για την ήττα της Κυριακής, νικώντας την με 1-0.

Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη, είχαν την κατοχή της μπάλας, ήθελαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, όμως ο Λίλα δεν ήταν εύστοχος στο 7', ενώ και τις υπόλοιπες καλές στιγμές που δημιούργησαν δεν τις μετέτρεψαν σε γκολ (Βίλα 25', Μιχαήλ 30').

Από την άλλη πλευρά, οι Δραμινοί είχαν πολλές ατυχίες κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μάκης Κατσαβάκης είδε τον Γκαραγκλίδη να αποχωρεί τραυματίας στο 11', ενώ μέσα σε 6 λεπτά (35'-41') ο Αραβίδης πήρε δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Όσο για το επιθετικό κομμάτι, δημιούργησαν μονάχα μια καλή φάση στο 14' με τον Παπαδόπουλο, ενώ κατά τ' άλλα ήταν ακίνδυνοι.
Μ' αυτά και μ' αυτά το πρώτο μέρος έληξε στο 0-0.
Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους Γιαννιώτες να πατούν τέρμα το γκάζι και να προσπαθούν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Έτσι λοιπόν, είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιουργούσαν παιχνίδι, είχαν κερδίσει την μάχη του κέντρου, αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες.
Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με νύχια και με δόντια το μηδέν στην εστία τους, όμως στο 81' ο Βέρτζος βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεσέρα, που λύτρωσε την ομάδα του χαρίζοντάς της τη νίκη.
Άλλωστε στη συνέχεια, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν και εξακολουθούσαν να δέχονται πίεση από τον ΠΑΣ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα (63' Τζάνης - 94' Κυριάκος), Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Βίλα, Μπακαγιόκο (72' Ντάσιος).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γκαρακλίδης (11' λ.τρ. Ρούτσης), Βέρτζος, Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι (46' Γελαδάρης), Ουέλιγκτον, Κυβελίδης (89' Κοβάσεβιτς

Καμία επιβάρυνση για τους δημότες

Η απάντηση του Κ. Καψάλη στην κινητοποίηση του Συλλόγου ΟΤΑ κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας

Κατάληψη στο δημαρχείο του δήμου Πωγωνίου έκαναν το πρωί μέλη του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων γεγονός που ανέβαλε το διαγωνισμό για την ανάθεση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Όπως είχε προαναγγείλει χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο δήμο Πωγωνίου Χρήστος Μεντής η κατάληψη ξεκίνησε από τις 9.30 το πρωί με σκοπό να αποτρέψει την διαδικασία του διαγωνισμού.
Ο λόγος είναι η αντίδραση των εργαζόμενων στους ΟΤΑ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αφού όπως υποστηρίζουν, πέραν του ότι αυτό θα σημάνει μακροπρόθεσμα απολύσεις των συναδέλφων τους θα επιβαρύνει οικονομικά και τους δημότες αφού σύμφωνα πάντα με τους ίδιους τα ανταποδοτικά τέλη θα αυξηθούν.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, υπεραμύνθηκε της απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία ήταν ομόφωνη πλην του κ Μεντή για παραχώρηση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτη τονίζοντας ότι στον δήμο Πωγωνίου δεν υπήρχε υπηρεσία καθαριότητας καθώς οι συνεννούμενοι δήμοι δεν είχαν ούτε τα μηχανήματα ούτε το ανθρώπινο δυναμικό για να ανταπεξέλθουν.
Απαντώντας μάλιστα και στο επιχείρημα της αύξησης των δημοτικών τελών, ο κ. Καψάλης επισήμανε ότι η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη όχι μόνο δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες αλλά θα είναι ακόμα πιο φθηνή από το να δημιουργούσε ο δήμος δική του υπηρεσία.
Απέδωσε δε την κινητοποίηση αυτή στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ είναι μέλος της αντιπολίτευσης του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είδε το προηγούμενο διάστημα ανάλογες κινήσεις και σε άλλους δήμους του νομού που προχώρησαν στην ίδια διαδικασία ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας

Συνελήφθησαν χθες (06.03.2012) το βράδυ επτά (7) αλλοδαποί (εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές), μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και δώδεκα (12) αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν στο Πετούσι Θεσπρωτίας επτά (7) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κατά την ακινητοποίηση των τριών οχημάτων διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές μετέφεραν συνολικά δώδεκα (12) αλλοδαπούς μετανάστες.
Οι οδηγοί των λοιπών οχημάτων στη θέα των αστυνομικών πραγματοποίησαν αναστροφή στον κόμβο της Τύριας, ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, οι διακινητές είχαν αποβιβάσει τους μεταφερόμενους σε άγνωστο σημείο της διαδρομής.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Αφγανοί μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (06.03.2012) από περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με τελικό προορισμό την Ιταλία.
Σημειώνεται ότι οι λαθρομετανάστες είχαν προκαταβάλει για τη μεταφορά τους σε μέλος του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ο καθένας ενώ οι μεταφορείς είχαν λάβει προκαταβολικά, ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει επίσης ότι οι λαθρομετανάστες θα παραλάμβαναν από συνεργό των διακινητών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Κατασχέθηκαν τα επτά Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, δέκα (10) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (730) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή των διακινητών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και τον εντοπισμό των λοιπών εμπλεκομένων.

Οι ΕΑΣ Ηπείρου ενημερώνουν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της "Δωδώνης"

Οι ΕΑΣ Ηπείρου με ανακοίνωσή τους, ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές της "Δωδώνης" για το ποια είναι η κατάσταση, κατά τη γνώμη τους, με τις μετοχές της γαλακτοβιομηχανίας.
Αναφέρουν σχετικά:

"Εν όψει της Πρόσκλησης Εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που έχει απευθύνει η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ) σε υποψήφιους επενδυτές και η οποία αφορά στην υποβολή προσφορών μέσω ανοιχτού δημοσίου διαγωνισμού για την εξαγορά του 67,77% των μετοχών της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους υποψηφίους επενδυτές για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπό πώληση μετοχών. Ειδικότερα:
Από τις πωλούμενες και φερόμενες ως κυριότητος της ΑΤΕ 2.750.484 κοινές ονομαστικές μετοχές της «ΔΩΔΩΝΗ», που αντιστοιχούν σε ποσοστό 67,77% του συνόλου των μετοχών της, εκατόν σαράντα χιλιάδες πεντακόσιες ογδόντα τέσσερεις (140.584) μετοχές, αντιστοιχούσες σε ποσοστό 7,77%, έχουν αποκτηθεί από την ΑΤΕ ακύρως και κατά παράβαση ρητής απαγόρευσης του ν.δ. 4087/1960.
Για το λόγο αυτό έχουν ασκηθεί οι από 7/03/2012 αγωγές των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας αντιστοίχως , η συζήτηση των οποίων στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων έχει ορισθεί για τις 4/4/2013, και με τις οποίες ζητείται να αναγνωρισθεί η ακυρότητα των σχετικών συμβάσεων αγοράς, με τις οποίες η ΑΤΕ φέρεται να απέκτησε τις προαναφερόμενες 140584 (7,77 %)  μετοχές της «ΔΩΔΩΝΗ».
Σημειώνεται ότι οι ενάγοντες πιο πάνω Συνεταιρισμοί άσκησαν τις πιο πάνω αγωγές τους, αφού προηγούμενες αγωγές τους δεν είχαν γίνει δεκτές, όχι ως ουσιαστικά ή νομικά αβάσιμες αλλά ως αόριστες, όπως έκρινε το Εφετείο Ιωαννίνων με τις υπ’ αριθμ. 205/2011, 206/2011 και 207/2011 αποφάσεις του.
Επισημαίνουμε την προαναφερόμενη βάσιμη αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του 7,77% των προς πώληση μετοχών της «ΔΩΔΩΝΗ» αφ’ ενός για την προστασία των υποψηφίων επενδυτών/ αγοραστών των μετοχών και αφ’ ετέρου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Συνεταιρισμών μας.

Ηπειρώτικη αποκριά από το δέντρο της παράδοσης, από τον Νίκο Παπακώστα, στο Ίδρυμα Καλογιάννη

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού



«Εμείς χορεύουμε στον δικό μας νταϊρέ κι όχι σ΄ αυτό που μας βαράνε άλλοι»

Ν. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Με τραγούδια και ρυθμούς παρμένα από το προαιώνιο δέντρο της ηπειρώτικης παράδοσης, γνήσιας και ανόθευτης από ξενόφερτα μασκαρέματα γιορτάσαμε την Αποκριά οι απόδημοι Ηπειρώτες της Αττικής, απολαμβάνοντας μια μουσικοχορευτική παράσταση που περίτεχνα και με πολύ αγάπη και κόπο έστησε στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννη, στην Αθήνα, ο Αρτινός συνθέτης και σκηνοθέτης κ. Νίκος Παπακώστας.
Μια παράσταση που τα είχε όλα. Μουσική, τραγούδι, χορό, αποκριάτικα δρώμενα από το παρελθόν, γαϊτανάκι, σατιρικά τραγούδια σε γνήσια απόδοση και μασκαράδες. Μασκαράδες όχι σαν κι αυτούς που γέμισε ο τόπος, αλλά από Ηπειρώτες «μασκαράδες» που ήρθαν από τα βάθη των αιώνων να ξεσκεπάσουν με αυθόρμητη, αθυρόστομη γλώσσα όλους αυτούς που χωρίς να φοράνε μάσκες παρασιτούν αδιάντροπα εκεί όπου πλεονάζουν η διαφθορά, η ξετσιπωσιά, η ρεμούλα, η αδιαφάνεια, η απάτη, η κατάχρηση, η καταλήστευση δημόσιου πλούτου, το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, η ατιμωρησία.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου θα χορέψει την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, και ώρα 11:00 το πρωί, στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου ανακοινώνει ότι, οι Ηπειρώτες Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου θα ανταμώσουν και θα χορέψουν στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (οδός Αρτέμιδος), την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, στις 11:00 το πρωί.

Μετά την παρουσίαση του χορευτικού του Συλλόγου, θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι και οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν και θα χορέψουν γνήσιους παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο, που κάνουν λόγο για ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ που ανήκουν στο χώρο των γαλακτοκομικών, ώστε να κατατεθεί μία πρόταση για τη ΔΩΔΩΝΗ, προχώρησαν οι ΕΑΣ της Ηπείρου με ανακοίνωση.
ΒΡΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ, "ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ";
ΟΤΙ ''ΚΑΤΙ'' ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ;
ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ.
ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ''ΡΟΛΟΣ'' ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΔΩΔΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.


ΕΝΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, που ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης 26χρονου ομοεθνή τους, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους

Συνελήφθησαν χθες (06.03.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 34, 25 και 39 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης 26χρονου ομοεθνή τους, ενώ αναζητείται ένας (1) ακόμη 30χρονος αλλοδαπός συνεργός τους. Ειδικότερα, χθες το πρωί οι τέσσερις (4) δράστες απήγαγαν τον 26χρονο από τους Κωστακιούς Άρτας και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε σπίτι στην Ελεούσα Ιωαννίνων όπου τον εκβίαζαν , άλλοτε με απειλές εναντίον της ζωής του και άλλοτε με τη χρήση σωματικής βίας, απαιτώντας να τους καταβληθεί, από τους οικείους του, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ .
Ο 26χρονος το απόγευμα της ίδιας μέρας κατάφερε να διαφύγει από το σπίτι, όπου κρατούνταν και κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, τρία (3) από τα μέλη της ομάδας των αλλοδαπών δραστών, ενώ αναζητείται ο 30χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου στα Ιωάννινα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο οχήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους απαγωγείς καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΛΓΑ: Αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές

Έως τις 15 Μαΐου θα έχουν οι παραγωγή τη δυνατότητα υποβολής της ετήσιας Δήλωσης Ενιαίας Καλλιέργειας / Εκτροφής, σύμφωνα με σχετική κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται νέες τιμές αλλά και οι τρόποι καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί αγροτική δραστηριότητα. Πρόκειται για την ΚΥΑ 235/23719/28.2.2012 των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 500/Β/29 – 2- 201, σύμφωνα με την οποία η καταβολή ασφαλίστρου αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή αποζημιώσεων.

Το ασφάλιστρο υπολογίζεται επί της ασφαλιζόμενης αξίας που προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των στρεμμάτων επί τη μέση παραγωγή ανά στρέμμα επί την τιμή ανά κιλό. Η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας είναι επίσης απαραίτητο δικαιολογητικό για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης.
Επίσης σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ για το έτος 2012 όσον αφορά την φυτική παραγωγή παραμένει στο 4%, για τη ζωική παραγωγή στο 0,75% και για τη φυτική παραγωγή που παράγεται στο σύνολο της και αποκλειστικά σε «ελεγχόμενο περιβάλλον» (θερμοκήπια) στο 0,5%, ενώ υπάρχουν αλλαγές ανά καλλιέργεια σύμφωνα με το σχετικό παράρτημα που περιλαμβάνει.

ΠΗΓΗ: http://www.paseges.gr

ΕΛΚΕΚΑ: Ακριβότερη κατά 12,5% η βενζίνη από με πέρυσι

Ακριβότερη κατά 12,5% από πέρυσι πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές τη βενζίνη φέτος, όπως σημειώνει το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού 1400 αυτοκινήτου, ο οποίος διανύει τον μήνα 1250 χιλιόμετρα με κατανάλωση 9 λίτρα / 100 χλμ με τιμή λίτρου 1,57 τον περυσινό Μάρτιο πλήρωνε 176,63 ευρώ.
Τον ίδιο μήνα φέτος, με τιμή λίτρου 1,766, πληρώνει 198,68 ευρώ, δηλαδή 22,05 ευρώ περισσότερα ή ποσό 12,5% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι.
Βάσει μελέτης του ΕΛΚΕΚΑ, η Ελλάδα έπεται στην «λίστα ακριβών καυσίμων» της ΕΕ μόνο της Ολλανδίας και της Ιταλίας (όπου η τιμή φτάνει στο 1,80 ευρώ το λίτρο). Η μέση τιμή στην ΕΕ 1,54 ευρώ ανά λίτρο.
Παράλληλα, βάσει των στοιχείων του παρατηρητηρίου τιμών υγρών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης την Τετάρτη φτάνει το 1,78 ευρώ.
Στη νομαρχία Αθηνών, η μέση τιμή φτάνει την Τετάρτη το 1,751 ευρώ και στο νομό Θεσσαλονίκης το 1,739 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ενημερωτική σύσκεψη για τον τουρισμό

Με τη συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από ολόκληρη την Ήπειρο πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με αντικείμενο τη συζήτηση και ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για την στήριξη και ανάδειξη του τουρισμού ολόκληρης της Ηπείρου. Αν και αναγνώρισε τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους για τα θέματα τουρισμού, υπογράμμισε τους άξονες τουριστικής ανάπτυξης από την Περιφερειακή Αρχή με γνώμονα τη συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ και τους επαγγελματίες του τουρισμού.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου υπογράμμισε την ανάγκη αναζήτησης νέων τουριστικών αγορών από την Περιφέρεια Ηπείρου μέσα από τη συμμετοχή σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, όπως το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια. Ακόμη, ανακοίνωσε την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής για την τουριστική προβολή της Ηπείρου στην Τουρκία.
«Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Είναι μια δύσκολη εποχή, όμως πρέπει να είμαστε οργανωμένοι μεταξύ μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε ακόμη στις επιπτώσεις για τον ορεινό τουρισμό της Ηπείρου από τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΟΕΕ και τον κοινωνικό τουρισμό.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις κατά το 2012. «Η Περιφέρεια Ηπείρου προσφέρει τα εργαλεία, την εμπειρία, το κύρος και το απαιτούμενο υλικό προς τους ενδιαφερόμενους. Από εκεί και πέρα είναι σημαντική η συμμετοχή των επαγγελματιών. Θα είμαστε δίπλα σας ανά πάσα στιγμή για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια», υπογράμμισε.
* Στην σύσκεψη είχαν προσκληθεί οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια και εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό από ολόκληρη την Ήπειρο. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του ΕΟΤ Ηπείρου, των Δήμων Ιωαννιτών, Πωγωνίου, Ηγουμενίτσας και Πάργας, των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Άρτας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ιωαννίνων, της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Όλα τα ομόλογα στο «κουρείο»

Ο υπουργός Οικονομικών έλαβε τη διαβεβαίωση από τις 6 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες ότι θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα» των ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων προς ΟΑΣΑ, ΕΑΣ και ΟΣΕ.
Σε εθελοντική βάση η απόφαση και χωρίς πρόσθετη πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου

Θα κουρευτούν και τα δάνεια των ΔΕΚΟ που δόθηκαν με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, παρά τις «γκρίνιες» μερίδας τραπεζών. Χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έλαβε τη διαβεβαίωση από τις 6 μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες ότι θα συμμετάσχουν στο εθελοντικό κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων προς τις ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα προς ΟΑΣΑ, ΕΑΣ και ΟΣΕ.
Τα τελευταία 24ωρα δημιουργήθηκε ένταση, καθώς με απόφαση υπουργικού συμβουλίου εξαιρέθηκαν τα δάνεια αυτά, ύψους 6,9 δισ. ευρώ, από τις ρήτρες συλλογικής δράσης, οι οποίες ενδέχεται να ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο του PSΙ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ No 5/29-2-2012, ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
AΠΟΦΑΣΗ 39 / 2012
Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η
«ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΨΗΦΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ»
Στο Καλπάκι και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Πωγωνίου, σήμερα την 29η Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Tετάρτη και ώρα 19.00 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου, μετά από γραπτή πρόσκληση του Προέδρου του, με αριθ.πρωτ. 3008/24-2-2012, που επιδόθηκε νόμιμα στους Δημοτικούς Συμβούλους και στο Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 & 96 του Δ.Κ.Κ. και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , παρισταμένων και του Δημάρχου Κων/νου Καψάλη και του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. Διοικ. υπαλλήλου Σωτηρίου Μπράχου [για την τήρηση των πρακτικών].
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι από τα [ 27 ] μέλη του Δ.Σ.
Βρέθηκαν παρόντα τα [ 24 ] , ήτοι:
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΟΝ
1. AΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ. ΟΧΙ
2. ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ >> ΝΑΙ
3. ΓΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ >> ΝΑΙ
4. ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ >> ΝΑΙ
5. ΓΚΕΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ >> ΝΑΙ
6. ΓΚΟΓΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ >> ΝΑΙ
7. ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ >> ΝΑΙ
8. ΚΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ >> ΝΑΙ
9. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ >> ΝΑΙ
10. ΚΟΛΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ >> ΟΧΙ
11. ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ >> ΝΑΙ
12. ΜΑΓΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ >> ΝΑΙ
13. ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ >> ΝΑΙ
14. ΜΑΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ >> ΝΑΙ
15. ΜΕΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ >> ΝΑΙ
16. ΜΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ >> ΝΑΙ
17. ΝΤΑΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ >> ΝΑΙ
18. ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ >> ΝΑΙ
19. ΝΤΟΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ >> ΝΑΙ
20. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ >> ΟΧΙ
21. ΠΟΡΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ >> ΝΑΙ
22. ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ >> ΝΑΙ
23. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ >> ΝΑΙ
24. ΣΩΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ >> ΝΑΙ
25. ΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ >> ΝΑΙ
26. ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ >> ΝΑΙ
27. ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ >> ΝΑΙ
Ο Δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μεντής αποχώρησε από τη συνεδρίαση μετά από τη συζήτηση του 1ου θέματος.
Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος στο 4o θέμα της ημερήσιας διάταξης, δίνει το λόγο στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, επί των Πολιτιστικών κ. Ιωάννη Ντάλλα, ο οποίος αναφέρει τα εξής: «Στα πλαίσια του άρθρου 202 του Δ.Κ.Κ. εισηγούμαι την επιχορήγηση των παρακάτω Πολιτιστικών Συλλόγων που έχουν έδρα το Δήμο Πωγωνίου, ήτοι: 1. Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο», με έδρα την Τ.Κ. Παρακαλάμου, με το ποσό των 4.000 Ευρώ. 2. Πολιτιστικός Σύλλογος Βήσσανης, με έδρα την Τ.Κ. Βήσσανης, με το ποσό των 5.650.00 Ευρώ και 3. Φιλεκπαιδευτικός – Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Πωγωνιανής «Η Πρόοδος», με έδρα την Τ.Κ. Πωγωνιανής. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης [17.150 Ευρώ] δεν υπερβαίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων του Δήμου και θα διατεθεί από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, για την διοργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ακόμα θα πρέπει να ψηφίσουμε την σχετική πίστωση, η οποία είναι αρχικά γραμμένη στον προϋπολ. 2012.»
Τέλος ο Πρόεδρος κάλεσε το Δ.Σ. ν’ αποφασίσει σχετικά.
Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 202 του Δ.Κ.Κ. , και αφού σκέφτηκε νόμιμα, Ομόφωνα,
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
1. Εγκρίνει την επιχορήγηση των παρακάτω Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, με το συνολικό ποσό των 17.150,00 Ευρώ, για την διοργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το ποσό αυτό της επιχ/σης δεν υπερβαίνει το 1,5% των τακτικών εσόδων του Προϋπολ. του Δήμου ετ. 2012 και η πίστωση έχει εγγραφεί αρχικά στον προϋπολογισμό, ήτοι:
Α. Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «Το Σώσινο», με έδρα την Τ.Κ. Παρακαλάμου, με το ποσό των 4.000,00 Ευρώ.
Β. Πολιτιστικός Σύλλογος Βήσσανης, με έδρα την Τ.Κ. Βήσσανης, με το ποσό των
5.650,00 Ευρώ και
Γ. Φιλεκπαιδευτικός – Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Πωγωνιανής «Η Πρόοδος», με έδρα την Τ.Κ. Πωγωνιανής, με το ποσό των 7.500,00 Ευρώ.
2. Ψηφίζει πίστωση 17.150,00 Ευρώ σε βάρος του Κ.Α. 00-6735 του προϋπολ. 2012, για να διατεθεί ως επιχ/ση στους παραπάνω Πολιτιστικούς Συλλόγους, ως ανωτέρω.
Η απόφαση αυτή έλαβε α.α. 39 /2011.
Συντάχθηκε, βεβαιώθηκε και υπογράφεται όπως ακολουθεί:


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        ΤΑ ΜΕΛΗ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ   Υπογραφές


ΔΗΜΟΣΙΟ: Τέλος στο κριτήριο εντοπιότητας

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επιχειρείται να μπει φρένο στις ανεξέλεγκτες προσλήψεις και αποσπάσεις υπαλλήλων που θα γίνονται πλέον μετά από αυστηρό έλεγχο και έγκριση των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μετά τη σχετική παρέμβαση της Κομισιόν, η τροπολογία στοχεύει στην κατάργηση της εντοπιότητας ως κριτηρίου κατάταξης των υποψηφίων.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι δημότες που είναι και μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών όπου προκηρύσσονται θέσεις προτάσσονταν.
Ωστόσο, παραμένει η ευνοϊκή ρύθμιση «για λόγους αποκέντρωσης και πληθυσμιακής ενίσχυσης ευαίσθητων περιοχών της χώρας, όπως είναι η παραμεθόριος, τα νησιά, αλλά και οι μικροί δήμοι με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους».
Παράλληλα, οι υποψήφιοι των περιοχών αυτών θα προτάσσονται αρκεί να είναι μόνιμοι κάτοικοί τους και χωρίς την προηγούμενη απαίτηση να είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγιά τους.
Καμία εξαίρεση από τις διαδικασίες έγκρισης της αρμόδιας τριμελούς υπουργικής επιτροπής δεν θα επιτρέπεται στο εξής για κάθε είδους πρόσληψη στο Δημόσιο –μόνιμου προσωπικού, αορίστου χρόνου, με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου κ.ά.– προκειμένου όπως αναφέρεται στην τροπολογία να διασφαλιστεί «η αποτελεσματική εφαρμογή του λόγου 1 προς 5 έως το έτος 2015, καθώς και η βελτιστοποίηση του προγραμματισμού- σχεδιασμού των προσλήψεων».
Ειδική ρύθμιση προβλέπεται και για τις αποσπάσεις, οι οποίες πρέπει να λαμβάνουν υπογραφή και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς σε αντίθεση περίπτωση θα είναι αυτοδίκαια άκυρες.
Δίνεται όμως δυνατότητα, για όσους υπαλλήλους είναι ήδη αποσπασμένοι σε φορείς του στενού δημόσιου τομέα, να υποβάλουν αίτηση ώστε να μεταταχθούν στην υπηρεσία όπου απασχολούνται με παράλληλη μεταφορά της οργανικής τους θέσης.
Με την τροπολογία δίνεται και η δυνατότητα σε δήμους να προβούν στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση έργου και εντός του τρέχοντος έτους, εφόσον έχουν πάρει σχετική έγκριση έως τα τέλη του 2011 και κατά παρέκκλιση της νομοθετικής πρόβλεψης πως απαγορεύονται οι συμβάσεις αυτές αν υπάρχουν αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις.

Προγράμματα για νέες θέσεις απασχόλησης

Προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της κατάρτισης συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ για περίπου 289.000 άτομα ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που απευθύνονται σε νέους ανέργους, άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μικρούς επιχειρηματίες κ.ά. σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα (Μάρτιος - Απρίλιος).
Εντός του Μαρτίου ξεκινά σύμφωνα με το υπουργείο το Εθνικό Δίκτυο Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, στο πλαίσιο του οποίου θα δημιουργηθούν ή θα πριμοδοτηθούν περίπου 300 κοινωνικές δομές (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κ.ά.) σε 40 δήμους.
Στόχος είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για νέους έως 30 ετών, αφού για τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών προβλέπονται 40 θέσεις εργασίας ανά δήμο. Το 80% του προϋπολογισμού, που είναι 36 εκατομμύρια ευρώ, αφορά την επιδότηση των θέσεων εργασίας για τους πρώτους 24 μήνες.
Όπως τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, για τους νέους ανέργους σχεδιάζονται δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 185 εκατομμυρίων ευρώ για περισσότερα από 40.000 άτομα.
Τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ ως 35 ετών από τον ΟΑΕΔ, με 5.000 ωφελούμενους και προϋπολογισμό 67,7 εκατομμύρια ευρώ.
Τον Απρίλιο ακολουθεί πρόγραμμα για επιχορήγηση 6μηνης πρακτικής άσκησης νέων ανέργων (100 εκατ. ευρώ για 12.000 δικαιούχους).
Τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για 6μηνη απασχόληση σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού (π.χ. φύλαξη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων), καθώς και άλλο ένα που αφορά κατάρτιση για νέους 18-35 ετών σε κλάδους με αναπτυξιακή προοπτική (25.000 επωφελούμενοι με 70 εκατομμύρια ευρώ).

WWF-Ελλάς: Στις 31 Μαρτίου «Η Ώρα της Γης»

Αγαπητοί φίλοι,

Για τέταρτη χρονιά φέτος σημαίνει η Ώρα της Γης.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30 θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα.
Όμως, δεδομένων των πρωτοφανών συνθηκών που μας δοκιμάζουν, θέλουμε να δώσουμε έναν ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης του 2012.
Το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα θα είναι απλώς ένα συνθηματικό. Ένα σινιάλο όσων δηλώνουν ότι συμμετέχουν στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Γιατί μέχρι τις 31 Μαρτίου ζητάμε από όλους εσάς να δείτε το περιβάλλον ως το «τελευταίο μας οχυρό».
Η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της, μας δίνει ανάσα και στήριγμα. Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα φυτά ­­− είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα, ο τουρισμός μας.
•Ένας αμπελώνας είναι το μοναδικό μας κρασί.
•Ένας ελαιώνας είναι το λάδι μας.
•Ένα πευκοδάσος είναι το μέλι μας.
•Μια μοναδική παραλία είναι ο τουρισμός μας.
•Ένα φαράγγι είναι η εκδρομή μας.
Τι κάνουμε λοιπόν φέτος….
Σας ζητάμε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook και να στείλετε σε όλο τον κόσμο το δικό σας μήνυμα αρχίζοντας με τη φράση «Μπορούμε να σώσουμε….»

Η Αδελφότητα Παπαδιωτών Πρέβεζας ''ανταμώνει'' την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 και ώρα 22:30 στο Κέντρο ''Στων Αγγέλων τα μπουζούκια'', Αγίου Αθανασίου 1, πλατεία Άνοιξης Αττικής

Η Αδελφότητα Παπαδιωτών Πρέβεζας ανακοινώνει ότι διοργανώνει τον ετήσιο χορό της την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 στις 22:30 στο Κέντρο ''Στων Αγγέλων τα μπουζούκια'', του Μιχάλη Δημητριάδη, Αγίου Αθανασίου 1, πλατεία Άνοιξης Αττικής.

Εκτός του προγράμματος του κέντρου, οι παρευρισκόμενοι θα διασκεδάσουν και με γνήσια Ηπειρώτικα τραγούδια από Ηπειρώτες μουσικούς.
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων υπέυθυνος είναι ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κων/νος Κίτσος, τηλέφωνο 6932905003.

Μίνι ανασχηματισμός με τρεις αλλαγές


Υπουργός Παιδείας ο Γ. Μπαμπινιώτης



Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι ο νέος υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η Άννα Διαμαντοπουλου φεύγει από το υπουργείο Παιδείας και αναλαμβάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος από την πλευρά του, αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του παραιτηθέντα Χρήστου Παπουτσή.
Τέλος, όπως αναφερέται στην ίδια ανακοίνωση, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Ελευθέριος Οικονόμου.
Οι νέοι υπουργοί και ο υφυπουργός θα ορκιστούν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 15:30.

Ηλεκτρονικό μήνυμα-παγίδα δήθεν από το ΙΚΑ

Προσοχή στα μηνύματα για επιστροφή φόρου


Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία απατηλού μηνύματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ως αποστολέας φέρεται το Ι.Κ.Α., ενώ το περιεχόμενό του αναφέρεται σε υποτιθέμενη επιστροφή φόρου.
Παρακαλούνται οι παραλήπτες του απατηλού μηνύματος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κοινοποιούν αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους στοιχεία.
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σχετικά με υπόθεση διακίνησης, μέσω διαδικτύου, απατηλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται από χθες (5-3-2012) στο διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «info@ika.gr», με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία:
Με το απατηλό αυτό μήνυμα επιχειρείται η «αλίευση» προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ - σύνδεσμο («http://www.ronos.bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm»), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους , αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους δεδομένα .
Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.
Παρακαλούνται οι πολίτες - χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα.
Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.