Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Αδελφότητα Παρακαλαμιωτών Αθήνας "Η Ένωση": Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Αδελφότητας

Στη σημερινή (3/3/2017) συνάντηση στα γραφεία της Αδελφότητας συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. ως εξής:
Πρόεδρος:
Μπάγιας Αλέκος τηλ. 6974528185
Α΄ Αντιπρόεδρος:
Μανούρης Βαγγέλης τηλ.6974719174
Β΄ Αντιπρόεδρος:
Παναγοπούλου Χαρά
Γραμματέας:
Πότσης Κωνσταντίνος τηλ. 6937050808
Ταμίας:
Γκοβίλα Όλγα
Ειδ. Γραμματέας:
Μίτσης Παναγιώτης
Έφορος Δημοσίων σχέσεων:
Μπούκλας Βασίλης
Μέλη:
Αναστασοπούλου-Σκόρδου Αλεξάντρα
Γκάνια-Κατσάνου Σταματίνα
Γκάνια-Παντικίδου Λίτσα
Ζυγούνας Γιώργος
Αναπληρωματικά μέλη:
Νάτσης Μιχάλης
Νάτσης Παναγιώτης
Εξελεγκτική επιτροπή:
Γαρδίκης Σταμάτης
Μανούρης Δημήτριος
Κράνου Φούλα
Αντιπρόσωποι για Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων:
Γκοβίλα Όλγα
Μίτσης Παναγιώτης
Αντιπρόσωποι για Πανηπειρωτική:
Γκοβίλα Όλγα
Ζυγούνας Γιώργος

Πεντάρα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στην Βουνοπλαγιά (0-5)-Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα (2-0)

*Πήρε το τρίποντο με το ευρύ 0-5 στην Βουνοπλαγιά από το τοπικό Αρμυρό και  συνεχίζει  την προσπάθεια της στην κούρσα ανόδου η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1 στο 45΄ με σουτ του  Παπάζη Ιωάννη.
Ο Brami Jorgo στο 55΄ έκανε το 0-2.
Ο Ζενέλης Πάτροκλος  με  προβολή έγραψε  στο 71'  το  0-3.
Στο 79΄ ο Brami Jorgo με γυριστό σουτ έκανε το 0-4.

Ο Κατσαβριάς Βασίλης με σουτ στο 88΄ έγραψε το τελικό 0-5.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Νικήτας, Ντέλλας Κων/νος (Καρδάσης Γεώργιος 74΄), Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Δήμος Αθανάσιος, Brami Jorgo, Φουρτούνης Ηλίας (Κατσαβριάς Βασίλης 64΄),Τσαραώσης Ευάγγελος, (Τζίγκας Γεωργιος 84΄), Ζενέλης Πάτροκλος 
*Επιστροφή στις νίκες για τον  Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά που επικράτησε στον Παρακάλαμο του Α.Σ. Απείθαρχου με σκορ 2-0. 
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο  38΄ με το Γκόνη Πέτρο.
Ο Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο  85' έγραψε  το τελικό  2-0.
Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με εννέα παίχτες γιατί ο Σταμούλης Σπυρίδων αντίκρισε δεύτερη κάρτα στο 49' και ο  Κωνσταντινίδης Κων/νος κόκκινη κάρτα στο 84'.
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Παπαναστασίου Αλέξανδρος (Γλάβος Ευθύμιος 46΄), Δρίβας Λάζαρος, Μητρογιάννης  Δημήτρης, Γκάνας Κων/νος, Μπαζώρας Γεώργιος-Φοίβος, Μακρής  Χρήστος, Ζότα Αρσέν(Ντάσκαρης Κωνσταντίνος 77΄), Γκόνης Πέτρος, Γρίβας Χρήστος (Κεραμίδης Αναστάσιος 71΄), Νείρος  Κων/νος 

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 4 Μαρτίου 2017
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 2-0
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 0-1
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 1-2
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-5  
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 1-0  
Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ  (16:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:00)  
Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ (17:15)

ΑΕ Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

13ο  γκολ του Πέδρο Κόντε στο πρωτάθλημα!

Χάρη την τρομερή εμφάνιση του Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τον βαθμό από την ΑΕΛ (1-1).
Ο ΠΑΣ ξεκίνησε δυνατά και ήδη στο πρώτο τέταρτο είχε χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κόντε.
Η ΑΕΛ όμως ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 18' με τον Γιοβάνοβιτς να νικά στον αέρα τον Τζημόπουλο και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πασχαλάκη.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με τους Κόντε και Γιάκο να συνδυάζονται  και ο Ισπανός με σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 1-1.

ΑΕ Λάρισα: Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (24' Ναβάρο), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αβραάμ, Ναζλίδης (46' Τσακοπίνο) , Βαρέλα (70' Ρέγες), Αγκάνοβιτς
ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Σκόνδρας (78' Μπέριος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης (81' Γαρουφαλιάς), Μπουκουβάλας, Ακόστα, Γιάκος (83' Χάιρο), Κόντε

Γιάννης Καραγιάννης: Σημαντική συμφωνία Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν για τα αγροτικά προϊόντα

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, κατατέθηκε στη Βουλή και κυρώθηκε στις 02-03-2017 από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου νομοσχέδιο που προωθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν για τα αγροτικά προϊόντα, το οποίο υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.
Η συμφωνία προβλέπει την συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και τη δημιουργία μεικτής Ελληνο-Αζερικής επιτροπής, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση των στόχων της συμφωνίας και θα αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Γεωργίας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.
Η συνεργασία αφορά τους τομείς της γεωργίας, της βιομηχανίας τροφίμων, της φυτικής παραγωγής, των ελιών και του ελαιολάδου, του καπνού, του βαμβακιού, της καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών και της μετασυλλεκτικής τους επεξεργασίας, της αμπελουργίας και των οίνων, της αναπαραγωγής και εκτροφής ζώων, των ζωοτροφών, της φυτοπροστασίας και των κτηνιατρικών θεμάτων.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση της συμφωνίας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, επισήμανε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι μια χώρα με ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών ευκαιριών και έχει καταστεί ο ελκυστικότερος προορισμός για επενδύσεις και συνεργασίες σε όλη την Ευρασία. Τόνισε δε, πως από την επαγγελματική του εμπειρία στη συγκεκριμένη χώρα, σε ότι αφορά τις χρηματοδοτήσεις, τα joint venture προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα σύστασης μικτών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και πως το Ελληνο-Αζέρικο Επιμελητήριο παρέχει έγκαιρη ενημέρωση και σημαντικές πληροφορίες για την χώρα και τις όποιες πιθανές συνεργασίες.

Βίντεο με την τοποθέτηση του Γιάννη Καραγιάννη: 

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στο Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο άνω από (126) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (03-03-2017) το απόγευμα στο Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο δράστη χθες το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος του Κομποτίου) να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.
Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, στο ύψος του Ρίβιου Αιτωλοακαρνανίας, ο 53χρονος οδηγός του οχήματος το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας.
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών -106- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -126- κιλών και -690- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-126- κιλά και -690- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη «σοκολάτα», βάρους -171,58- γραμμαρίων
μία συσκευασία με ινδική κάνναβη, βάρους (4,5) γραμμαρίων
το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και
-2- κινητά τηλέφωνα

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων οργανωμένο κύκλωμα τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα 

Τα μέλη της οργάνωσης αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά, με τη μέθοδο της προεξόφλησης επιταγών («σπάσιμο επιταγών») 

Οι δράστες δάνειζαν στα υποψήφια θύματά τους χρηματικά ποσά, με αντάλλαγμα τραπεζικές επιταγές μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 10 μελών της οργάνωσης, ενώ κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τα έξι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 65χρονος εγκέφαλος της συμμορίας
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, συνολικά το χρηματικό ποσό των (612.000) ευρώ, (66.022) δολάρια ΗΠΑ, (8.760) λίρες Αγγλίας, (100) χρυσές λίρες και ποσότητες χρυσού
Καίριο πλήγμα στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται συστηματικά σε τοκογλυφικές δραστηριότητες, με τη μέθοδο της προεξόφλησης («σπάσιμο») επιταγών και στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατάφερε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώνοντας πολυμελή εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αποκαλύφθηκε πλήρως η εγκληματική δράση της οργάνωσης ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς και ποσότητες χρυσού και επιταγών, που σχετίζονται με τοκογλυφική δραστηριότητα.
Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δραστηριότητα δέκα μελών της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κατ’ επάγγελμα τοκογλυφίας.
Για την πλήρη αποδόμηση του κυκλώματος οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε την 02 και 03 Μάρτιου 2017, σε Ιωάννινα, Αθήνα, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Ξυλόκαστρο και Βραχάτι Κορινθίας.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας και των Αστυνομικών Τμημάτων Ξυλοκάστρου και Βραχατίου.
Στο πλαίσιο των παράλληλων αυτών επιχειρήσεων συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα ο 65χρονος ημεδαπός, εγκέφαλος της οργάνωσης, τέσσερις ακόμα ημεδαποί (ηλικίας 45, 51, 31 και 50 ετών) και 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κεντρικοί βραχίονες της οργάνωσης.
Ακόμα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης, άλλοι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 23, 61 και 67 ετών και 44χρονος υπήκοος Πακιστάν, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και 61χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της τοκογλυφίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, ενώ από τη συνδυαστική ανάλυσή τους εξακριβώθηκε πλήρως η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών, διευκρινίστηκαν οι επιμέρους ρόλοι (αρχηγός, εισπράκτορες, νομιμοποίηση εσόδων, καθοδήγηση, ανεύρεση θυμάτων κ.λπ.) και οι μεταξύ τους λειτουργικές διασυνδέσεις και διακριβώθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi).
Το βασικό χαρακτηριστικό της δράσης τους συνίστατο στον «ιδιωτικό δανεισμό» με τη μεθοδολογία της προεξόφλησης επιταγών («σπάσιμο επιταγών») και στην συνακόλουθη αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών από τις τοκογλυφικές συναλλαγές.
Πιο αναλυτικά τα μέλη της οργάνωσης, αφού εντόπιζαν αρχικά τα υποψήφια θύματά τους, στη συνέχεια τους δάνειζαν χρηματικά ποσά, παρακρατώντας ως εγγύηση μεταχρονολογημένες τραπεζικές επιταγές μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας, τις οποίες εξαργύρωναν στη συνέχεια άλλα μέλη της οργάνωσης από τραπεζικά καταστήματα.

Ο 65χρονος συλληφθείς είχε διευθυντικό – ηγετικό ρόλο, ενώ ο 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας από κοινού με τον 45χρονο ημεδαπό, είχαν αναλάβει τον ρόλο του «μεταφορέα» των επιταγών και των εισπραχθέντων χρηματικών ποσών από την προεξόφληση των επιταγών.
Επίσης, τέσσερις ημεδαποί (ηλικίας 51, 31, 50 και 23 ετών), μέλη της οργάνωσης, ως «συνεργαζόμενοι» επιχειρηματίες, δραστηριοποιούνταν στην είσπραξη των ονομαστικών αξιών των επιταγών από τα τραπεζικά καταστήματα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της (δύο ημεδαποί, ηλικίας 61 και 67 ετών και ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν), είχαν αναλάβει τον εντοπισμό των υποψήφιων θυμάτων και την «προμήθεια – αλίευση» των επιταγών.
Σε παράλληλες αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
στην οικία του 65χρονου ημεδαπού εγκέφαλου της οργάνωσης, στο Πικέρμι Αττικής:
δύο μεταλλικά χρηματοκιβώτια κρυμμένα κάτω από ανενεργό ανελκυστήρα, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (605.000) ευρώ, (8.760) λίρες Αγγλίας σε χαρτονομίσματα και (66.022) δολάρια ΗΠΑ.
τέσσερις ράβδοι χρυσού και φύλλο χρυσού
πλάκα χρυσού βάρους ενός κιλού
εκατό (100) χρυσές λίρες και (50) pesos
τέσσερα χρυσά νομίσματα και ένα χρυσό μενταγιόν
τρεις σφραγίδες και διάφορα έγγραφα.
-στην κατοχή των κατηγορουμένων και στα οχήματά τους το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ, δεκατέσσερις επιταγές συνολικής ονομαστικής αξίας (62.300) ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις.
Η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ημερίδα με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο»

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (03-03-2017) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, η προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο». 

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά ιδίως των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Την χθεσινή εκδήλωση παρακολούθησαν πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν με πρακτικά παραδείγματα, τόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο όσο και για το πώς μπορούν να χειρίζονται τις εφαρμογές τους με ασφάλεια.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας , ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ντόντης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Ηπείρου κ. Θεμιστοκλής Γκόγκας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Κωνσταντίνος Σιντόρης.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Ανακριτής Θεσπρωτίας κ. Γαβριήλ Ρίζος, ο Διοικητής του 628 Τ.Π. Φιλιατών Αντισυνταγματάρχης Βασίλειος Κολιός, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Αντώνιος Μάζης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας Αστυνόμος Α΄ Νικόλαος Κολιγιώτης πραγματοποίησε μία σύντομη εισήγηση στο θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο οποίος μαζί με τον Ψυχολόγο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνόμο Β΄ Γεώργιο Νάκο, ανέπτυξαν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με τις εφαρμογές του διαδικτύου αποτελούν βασική προτεραιότητα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, κατηγορούμενος για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν πάνω από (16) κιλά κάνναβης, που βρέθηκαν σε κρύπτες σε διάφορα μέρη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 29χρονος δράστης 

Συνελήφθη, χθες (03-03-2017) το πρωί, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε κρύπτες σε διάφορα μέρη του οχήματος (πόρτες, κινητήρα, αεραγωγούς, ζάντες τροχών, κάτω από τα καθίσματα και στον πίσω προφυλακτήρα), είκοσι δύο (22) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (16.129) γραμμαρίων.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (16.129) γραμμαρίων
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (26) γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του 29χρονου
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 29χρονου δράστη, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και
ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Λαμπρή η ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣΗΠ

Σε μια  λαμπρή εκδήλωση, αφιερωμένη στον εθελοντισμό, η ΕΠΣΗΠ τίμησε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, διαιτητές, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους παράγοντες του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου.
Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον εθελοντισμό έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενώσεως.
Πριν την εκδήλωση έγινε αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΕΠΣΗΠ μαζί με το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Από τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά τιμήθηκε το μέλος του ΔΣ κ. Σίνης Ιωάννης.

ΟΑΕΔ: Δεν χάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ όσοι άνεργοι συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης θα διατηρούν, υπό προϋποθέσεις το δικαίωμα να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας και την ιδιότητα του ανέργου.
Οι τρεις προϋποθέσεις είναι οι εξής:
-Να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων για 4 μήνες τουλάχιστον
-Να δηλώσουν τα στοιχεία του προγράμματος στο οποίο θα συμμετέχουν
-Να έχουν παρέλθει δύο ημερολογιακά έτη από την προηγούμενη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης.
Με αυτή τη ρύθμιση ο χρόνος κατάρτισης θα λογίζεται πλέον ως χρόνος ανεργίας. Οι άνεργοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η νέα ρύθμιση διαγράφονται για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα και με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα μπορούν να επανεγγράφονται στο μητρώο ανέργων.
Όσον αφορά τους ανέργους που συμμετείχαν στα προγράμματα πριν την ψήφιση του νόμου 4430 τον Οκτώβριο του 2016 ,προβλέπεται ότι εφόσον δηλώσουν τα προγράμματα στα οποία συμμετείχαν τους αναγνωρίζεται ο χρόνος κατάρτισης ως χρόνος ανεργίας και κρατούν τυχόν επιδόματα που έχουν λάβει χωρίς καμία προϋπόθεση.

Ως καταληκτική ημερομηνία δήλωσης ορίζεται η 30η Ιουνίου του 2017.

ΔΕΗ: Νέα παράταση έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου για το πρόγραμμα «Δεύτερη Ευκαιρία»

Νέα παράταση της προθεσμίας ένταξης στο πρόγραμμα «Δεύτερης Ευκαιρίας», έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Έτσι, όσοι πελάτες είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους με το πρόγραμμα των 36 δόσεων αλλά έχασαν τη ρύθμιση επειδή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεων, θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνοντας και το τρέχον ποσό της οφειλής τους, υποβάλλοντας την σχετική αίτηση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (η προηγούμενη προθεσμία έληξε χθες).
Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα «τρέχει» η ρύθμιση για "πάγωμα " των οφειλών μέχρι 500 ευρώ προς τη ΔΕΗ που εξασφαλίζει έκπτωση 10% στο κόστος της ενέργειας με προϋπόθεση την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται τηλεφωνικά στο 11770 ή σε οποιοδήποτε Κατάστημα ΔΕΗ μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (06-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (07-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (08-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (09-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (10-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (11-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και Ηπειρώτικης Γαστρονομίας, τη Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια

Πρόσκληση
Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.
Στις 8 Μάρτη την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, είναι αφιερωμένη η πρωτότυπη γιορτή που διοργανώνουν οι Γυναίκες Ηπειρώτισσες.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα αναφερθούμε στην επετειακή παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, τους αγώνες και τις κατακτήσεις της .
Στη συνέχεια οι Ηπειρώτισσες θα επιδείξουν με το ταλέντο τους την τέχνη της Ηπειρώτικης παραδοσιακής γαστρονομίας και ειδικά της Ηπειρώτικης παραδοσιακής πίτας.
Την εκδήλωση στηρίζουν η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, περιφέρεια Ηπείρου, οι οποίοι θα είναι και οι κριτές της καλύτερης Ηπειρώτικης πίτας.
Το μουσικό σχήμα «Λαλητάδες» με τα αυθεντικά παραδοσιακά Ηπειρώτικα τραγούδια θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.
Καλείστε όλοι οι Συμπατριώτες και φίλοι μας, στο πνευματικό κέντρο των Ηπειρωτών Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (06-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (07-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (08-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (09-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (10-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (11-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα - Κουκούλι.

Δόντια: Πρώτες βοήθειες για τα απρόοπτα στο σπίτι


Η στοματική κοιλότητα καλύπτει μόλις το 1% του ανθρώπινου σώματος, αλλά σε αυτή συμβαίνει το 5% όλων των σωματικών μικροτραυματισμών των ενηλίκων και το 17% των παιδιών προσχολικής ηλικίας.
Αφού λοιπόν είναι τόσα πολλά τα απρόοπτα που μπορεί να συμβούν στο στόμα, πώς πρέπει να αντιδράσουμε στο καθένα από αυτά έως ότου φθάσουμε στον οδοντίατρο; 
Η Δρ. Δέσποινα Κωστομοίρη, χειρουργός-οδοντίατρος ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική και διευθύντρια της Κλινικής Athens Life Smile, εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε κατά περίπτωση:
1. Πονόδοντος. Τοποθετήστε ψυχρά επιθέματα. Αν αυτό δεν βοηθήσει, να κάνετε στοματοπλύσεις με χλιαρό νερό. Να απομακρύνετε επίσης τα υπολείμματα της τροφής από την περιοχή που πονάει και να πάρετε κάποιο αναλγητικό. Απαραίτητο όμως είναι να κλείσετε άμεσα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας.
Συνήθης αιτία του πονόδοντου είναι η φλεγμονή του νεύρου ή η νέκρωσή του εξαιτίας προβλημάτων όπως οι βαθιές τερηδόνες, τα εκτεταμένα σφραγίσματα και  οι κακές προσθετικές εργασίες.
2. Ευαισθησία: Χρησιμοποιήστε απευαισθητοποιητική οδοντόκρεμα και  μαλακή οδοντόβουρτσα και να αποφεύγετε την κατανάλωση κρύων ροφημάτων και τροφών. Χρησιμοποιήστε απευαισθητοποιητικά gel στη διάρκεια της νύχτας.
Η λήψη κρύων ροφημάτων και τροφών  μπορεί  να δημιουργήσει ευαισθησίες σε δόντια στα οποία τα ούλα έχουν υποστεί υφιζήσεις (υποχώρηση). Μπορεί επίσης να παρουσιαστεί έντονη ευαισθησία σε δόντια με αυχενικές αποτριβές (είναι η απώλεια οδοντικής ουσίας στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, στα όρια των ούλων) εξαιτίας του κακού βουρτσίσματος.