Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Παρατείνεται για ένα χρόνο η υγειονομική περίθαλψη των ανέργων

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης παρατείνεται για ένα επιπλέον χρόνο και μέχρι τις 31/12/2012, η υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους.
Οι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη για 2 χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης ή από την ημερομηνία διακοπής του επαγγέλματός τους.
Ωστόσο, λόγω της κρίσης, μεγάλος αριθμός ανέργων παραμένει άνεργος για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να θεμελιώνει τις ελάχιστες προϋποθέσεις χορήγησης παροχών υγειονομικής περίθαλψης, οπότε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καλύπτονται για παροχές ασθένειας για ένα ακόμη έτος, ενώ οι προβλεπόμενες εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Διετής παράταση για εισαγωγή στα ΑΕΙ με το 10%

Με νομοθετική ρύθμιση, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη διετή παράταση του δικαιώματος για εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την προηγούμενη βαθμολογία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Βάσει της ρύθμισης που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται η δυνατότητα εισαγωγής με τη διαδικασία του 10% για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014.
Με τη διαδικασία του 10% θα μπορούν να εισαχθούν στο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οι απόφοιτοι Λυκείου που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β') των ετών 2010 ή 2011, ενώ το 2013-2014 οι απόφοιτοι των ετών 2011 ή 2012.
Η δυνατότητα αυτή, που αφορούσε κάθε χρόνο 10.000-12.000 υποψηφίους, είχε καταργηθεί από φέτος.
Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2010 ή το 2011, θα μπορούν να υποβάλουν μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου αίτηση - δήλωση για εισαγωγή με το ποσοστό 10% του αριθμού εισακτέων εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ΤΕΦΑΑ.
Όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 (για το 90% των θέσεων εισακτέων) και τελικά επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου να προσέλθουν στο Λύκειο που υπέβαλαν την αρχική αίτηση - δήλωση για να την ανακαλέσουν.

ΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Κλοπή καλωδίων χαλκού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

Σήμερα (24-02-2012) το πρωί, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου Ιωαννίνων, ότι άγνωστοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2012 έως 23-02-2012, αφαίρεσαν από εργοτάξιο ιδιοκτησίας 61χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στο Μικρό Περιστέρι Ιωαννίνων, πεντακόσια (500) μέτρα καλωδίων χαλκού και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου Ιωαννίνων.

«Τρέχει» ο διαγωνισμός για την γεωτρήση πετρελαίου στο Καλπάκι

Ο Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης δήλωσε ότι το επόμενο εξάμηνο το ΥΠΕΚΑ θα προκηρύξει διαγωνισμούς για 15 χερσαία «οικόπεδα» που είχαν παραχωρηθεί και στο παρελθόν για έρευνες. Αυτή την στιγμή «τρέχει» ο διαγωνισμός για την προσέλκυση εταιριών που θα κάνουν σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης (οι προσφορές θα κατατεθούν στις 2 Μαρτίου), ενώ έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αναμένεται η δημοσίευση στην ευρωπαϊκή Εφημερίδα των διαγωνισμών για τις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου, που επίσης είχαν ερευνηθεί στο παρελθόν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ο κ. Μανιάτης, εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα αφήσει ανεξερεύνητη καμία πιθαμή εθνικού εδάφους ή περιοχής που έχει κυριαρχικά δικαιώματα»!

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την Σαρακοστή

Ο ΕΦΕΤ, με αφορμή τις ημέρες της Σαρακοστής και θέλοντας να διαφυλάξει την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού από την κατανάλωση τροφίμων που δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ή/και είναι μη αποδεκτά ποιοτικά, υπενθυμίζει στους καταναλωτές ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για τις κυριότερες κατηγορίες τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο αυτή. Οι καταναλωτές, προκειμένου να επιλέξουν ασφαλή για την υγεία τους τρόφιμα, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές, θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε υπόψη τους ορισμένα κριτήρια καταλληλότητας και υγιεινής, όπως τα παρακάτω:
*Κεφαλόποδα (χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα, κλπ). Τα βρίσκουμε στην αγορά, είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα.
Για τα νωπά ως καταναλωτές πρέπει να προσέχουμε:
- Την οσμή η οποία πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
- Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
- Τα πλοκάμια – βεντούζες να είναι ανθεκτικά στο τράβηγμα.
- Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
- Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.
Γενικά, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι το ροζ χρώμα της επιφάνειας της σάρκας είναι η συχνότερη εμφανής αλλοίωση. Τα μπαγιάτικα μυρίζουν δυσάρεστα και με ελαφρό τράβηγμα τα πλοκάμια κόβονται εύκολα.
Για τα κατεψυγμένα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά πωλούνται συσκευασμένα χωρίς παραμορφώσεις του περιεχομένου και με ένα απαλό στρώμα πάγου επάνω τους (επίπαγος). Όταν γίνεται η απόψυξη το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή των νωπών.
Δίθυρα Οστρακοειδή (μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια, κλπ) Εφόσον πωλούνται με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά και αυτό φαίνεται από :
- Τα κελύφη τα οποία πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.
- Το περιεχόμενο που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
- Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (συστολή σώματος με τσίμπημα καρφίτσας ή σταγόνων λεμονιού).
Όσον αφορά τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο, θα πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.
Τα μύδια πωλούνται επίσης και κατεψυγμένα με ένα κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Τα αποκελυφωμένα συσκευάζονται μέσα σε πλαστικές σακούλες, με μία ποσότητα πόσιμου νερού. Επάνω στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει υγειονομικό σήμα με τη σφραγίδα της εγκατάστασης. Η ημερομηνία ανάλωσης πρέπει να απέχει το πολύ 5 ημέρες από την ημέρα της αποκελύφωσης.
*Μαλακόστρακα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια, κλπ)
Τα βρίσκουμε στην αγορά είτε ως νωπά ή είτε ως κατεψυγμένα.
Για τα νωπά πρέπει:
- Η οσμή να είναι ευχάριστη (θάλασσα).
- Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
- Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
- Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες.
- Να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια όταν είναι ζωντανά.
Γενικά, να γνωρίζουμε ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι, ενώ οι αλλοιωμένες δίνουν την αίσθηση ζέστης όταν βυθίζουμε τα χέρια μας στο κιβώτιο που τις περιέχει. Για τα κατεψυγμένα ισχύουν ότι και για τα φρέσκα.
*Οι αχινοί πρέπει κατά την αγορά τους να είναι ζωντανοί. Όταν επιλέγουν κονσέρβες ιχθυηρών που διατηρούνται στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν να μην είναι διογκωμένες, να μην παρουσιάζουν εξωτερική σκουριά, να μην υπάρχει διαρροή του υγρού περιεχομένου. Επίσης, είναι προς όφελος των καταναλωτών να διαβάζουν προσεκτικά τις ενδείξεις στη συσκευασία, ιδιαίτερα την ημερομηνία λήξης και να παρατηρούν εάν υπάρχει η επωνυμία του παρασκευαστή και ο κωδικός αριθμός Ε.Ε. της επιχείρησης.
Θα πρέπει, επίσης, να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο κανονικό χρώμα του περιεχομένου της τυποποιημένης συσκευασίας ή της κονσέρβας και μετά το άνοιγμα στο κανονικό χρώμα των εσωτερικών τοιχωμάτων της κονσέρβας και στη μυρωδιά του περιεχομένου.
*Ο ταραμάς πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση. Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα ή την τάγγιση. Το τουρσί θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ από άτομα με ευαισθησία στο στομάχι. Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές που πάσχουν από αλλεργίες στην επισήμανση του χαλβά, προκειμένου να μην καταναλώσουν χαλβά που περιέχει αλλεργιογόνα συστατικά.

Ο Δήμος Πωγωνίου κινείται για ΕΟΖ με πιλότο την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης

«Πιλότο» και για την Περιφέρεια Ηπείρου θα αποτελούν η μελέτη βιωσιμότητας και το επιχειρησιακό πλάνο για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που εκπονεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ το Υπουργείο Ανάπτυξης θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή το καλοκαίρι. Στρατηγικός στόχος των ΕΟΖ, που προωθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί η τόνωση της οικονομίας και επιχειρηματικότητας σε παραμεθόριες περιοχές, υπάρχουν ωστόσο αντιδράσεις για τις επιπτώσεις στην εσωτερική αγορά και στις εργασιακές σχέσεις.
Η τεχνική έκθεση που παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη πριν λίγες ημέρες αφορά στην δημιουργία 12 διαφορετικών ΕΟΖ στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης με κριτήριο την περιοχή και το κύριο προϊόν ή δραστηριότητα που υπάρχει ήδη σε αυτήν.
Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να προχωρήσει ένας αντίστοιχος σχεδιασμός και για την Περιφέρεια Ηπείρου, ανάλογα με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των παραμεθόριων περιοχών.
Ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ στην παρουσίαση στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Πωγωνίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κ. Καψάλη.
«Το επόμενο βήμα για εμάς είναι μια επίσκεψη στην Αθήνα, στο υπουργείο Ανάπτυξης, μαζί με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη», σημείωσε ο κ. Καψάλης, επισημαίνοντας την ολιγωρία της ελληνικής πολιτείας στην προώθηση του θεσμικού πλαισίου.
Οι επιχειρήσεις εντός ΕΟΖ θα έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και θα υπόκεινται σε ειδικό φορολογικό καθεστώς, με απαλλαγές και κίνητρα. Ωστόσο προτείνεται επίσης η επιβολή δασμών για τη διάθεση των προϊόντων στην εγχώρια αγορά προκειμένου εξαλειφθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν οι επιχειρήσεις εντός ΕΟΖ έναντι όσων λειτουργούν εκτός ΕΟΖ.
«Στόχος είναι η οικονομική άνθηση και η δημιουργία θέσεων εργασίας. δεν επηρεάζονται οι τοπικές επενδύσεις καθώς προβλέπονται αντικίνητρα στο να προμηθεύουν τα προϊόντα τους στην εγχώρια αγορά. Δεν έχουν να φοβούνται τίποτα οι ντόπιοι επιχειρηματίες, αντιθέτως θα ωφεληθούν και οι ίδιοι. Δεν υπάρχει φόβος ούτε για τους εργαζόμενους» σημείωσε ο κ. Καψάλης, με δεδομένο πως στην μελέτη, μεταξύ των κινήτρων, δεν περιλαμβάνεται ειδικό εργασιακό καθεστώς.

ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/

Έρχονται τέσσερις σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων

«Αγκάθι» η αύξηση στις αντικειμενικές
Τέσσερις σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συμπεριλάβει στο φορολογικό νομοσχέδιο του Ιουνίου όπως απαιτεί η Τρόικα.
Χθες πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και της απλοποίησης του πολυδαίδαλου γραφειοκρατικού φορολογικού συστήματος.
Ένα από τα μέτρα στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων είναι η απλοποίηση της φορολογίας των ακινήτων. Η πρόταση που εξετάζεται είναι να καταργηθούν οι υφιστάμενοι φόροι στα ακίνητα και να αντικατασταθούν από έναν φόρο που δεν θα εμπλέκεται η ΔΕΗ στη διαδικασία είσπραξης. Από την ενοποίηση των φόρων θα εξαιρεθούν οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη.
Κατά συνέπεια η συγχώνευση των φόρων θα αφορά τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
Ακόμη συζητήθηκε η πρόταση για αυτοτελή φορολογία με συντελεστή 20% στα μισθώματα ακινήτων που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες τους καθώς επίσης και η εφαρμογή ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% στις επιχειρήσεις. Η τελευταία πρόταση φαίνεται προς το παρόν να μην κερδίζει έδαφος αφού η Τρόικα ζητά να μην υπάρξουν μέτρα που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση εσόδων.
Από την άλλη, προτάθηκε να αυξηθεί το ελάχιστο κόστος κατασκευής, ενώ έντονος προβληματισμός επικρατεί για το τι θα συμβεί με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τις αυξήσεις που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο.
Το βασικότερο «αγκάθι» είναι ότι η Τρόικα πιέζει για αυξήσεις των τιμών ζώνης της εφορίας στα επίπεδα των πραγματικών τιμών τη στιγμή που το κράτος δεν γνωρίζει ποιες είναι αυτές. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια βάση δεδομένων που να εμφανίζει με ακρίβεια τις πραγματικές τιμές που γίνονται οι αγοραπωλησίες ακινήτων. Αρα για ποια αύξηση να μιλήσουμε όταν μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις η κρίση να έχει οδηγήσει τις αγοραίες τιμές κάτω από τις αντικειμενικές;
Αξίζει, τέλος, να τονιστεί ότι οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στο διάλογο για τη φορολογική μεταρρύθμιση συμφώνησαν να συντάξουν ένα κείμενο συμπερασμάτων το οποίο θα αποτελεί ένας είδος συμφωνίας για την επόμενη κυβέρνηση να ακολουθήσει τις βασικές αρχές που θα αποφασιστούν για το νέο φορολογικό σύστημα. Στο κείμενο αυτό θα περιλαμβάνονται βασικά μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή έως τα τέλη Ιουνίου 2012. Πάντως, ο διακομματικός διάλογος για τις αλλαγές στη φορολογία θα συνεχιστεί μέχρι τέλος Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/

Ο Ηπειρώτης Αλέκος Νίκας, κάνει το συγγραφικό του ντεμπούτο με το μυθιστόρημα ''Κάθε 29 του Φλεβάρη'', την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο PARK στην Αθήνα

Έκθεση 10χρονης μαθήτριας, με θέμα: “Το ταξίδι στο χρόνο”


Θα ήθελα να ταξιδεύω στο 2042 και να συναντήσω τον μπαμπά μου που θα είναι 77 χρονών την μαμά μου που θα είναι 72 χρονών, τον αδελφό μου, πως θα είναι η ζωή του σε 30 χρόνια αργότερα θα έχει παντρευτεί άραγε; Και θα ήθελα να συναντήσω και εμένα θα έχω παντρευτεί θα έχω ανοίξει δικό μου Κτηνιατρείο να και μια άλλη πολύ σημαντικό ερώτηση, θα υπάρχει η κρίση, θα είμαστε χειρότερα ή καλύτερα από τώρα; Άραγε ο σκύλος μου θα ζει τότε; Πιστεύω πως το 2042 οι γονείς μου θα είναι καλά και από υγεία αλλά και από οικονομικά, ο αδερφός μου δεν θα έχει παντρευτεί αλλά θα είναι Διοικητής Πυροσβεστικής και θα μπορεί να συντηρεί τη ζωή του. Για μένα πάλι νομίζω πως θα έχω οικογένεια και πέντε κτηνιατρεία και θα είμαι πολύ ευτυχισμένη. Πιστεύω επίσης πως η κρίση δεν θα υπάρχει και θα έχουμε χρήματα για τη ΔΕΗ κ.ά. όσο για τον σκύλο μου δυστυχώς δεν θα ζει αλλά θα πάρω τρία διαφορετικά σκυλιά και θα τα ονομάσω: ΡΕΞ το καφέ με μαύρο, ΤΣΕΦ το άσπρο και Εύα το κορίτσι το Δαλματίας.


Σχόλιο:
Όταν το κορίτσι αυτής της επιστολής ενηλικιωθεί (έλθει σε ηλικία παρέλασης) δηλαδή σε 6-7 χρόνια ο μιλιταρίστικος θεσμός παρελάσεων και εθνικοφροσύνης ίσως να μην υφίστανται πλέον.
Οι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και Πολιτικοί μας εκπρόσωποι θα αισθάνονται ανακουφισμένοι και όχι οι ταπεινωμένοι, της επίσημης εξέδρας.
Έως τότε εξάλλου θα έχουμε απωλέσει την Ελληνική εθνική μας συνείδηση αφού όπως δηλώνουν πρωτοκλασάτοι της Κυβέρνησης (Θ. Πάγκαλος) η ξένη επικυριαρχία θα μας οργανώσει ως χώρα.
Το μόνο ασφαλές είναι ότι τα παράσημα της “ανοιχτής παλάμης”, απέναντι στο ετοιμόρροπο πολιτικό σύστημα, θα έχουν πολλαπλασιαστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες χέρια μαθητιώσας νεολαίας και κάποιοι θ’ αναπολούν και αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία νεολαίων της Παρέλασης, όπως εκφράστηκε κατά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 2012…


Μ. Μπ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για την Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου «ITB Berlin»

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετάσχει στην Έκθεση «ITB Berlin» που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου 2012 στo Βερολίνο.
Η συμμετοχή εντάσσεται στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την προβολή της Ηπείρου σε στοχευμένες Διεθνείς Εκθέσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν ενθαρρυντικές προοπτικές για την προώθηση και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.
Η αποκόμιση του μεγαλύτερου δυνατού οφέλους και της προσέλκυσης τουριστών από την Γερμανική αγορά, προϋποθέτει και την οργανωμένη παρουσία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.
Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην «ITB Berlin» κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία μας, καλούνται να συνδράμουν στην εκπροσώπηση της περιοχής μας στην έκθεση με:
Έντυπο και οπτικοακουστικό διαφημιστικό υλικό
Λειτουργικά ταξιδιωτικά πακέτα διακοπών
Aνθρώπινο δυναμικό
Επισημαίνεται ότι το έντυπο υλικό θα πρέπει να παραδοθεί στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας (Διοικητήριο) γραφείο 220 μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δυο (2) ημεδαπών για κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών

Σε συνέχεια του από 22-02-2012 Δελτίου Τύπου , για τη σύλληψη δυο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ανακοινώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα και εξέταση του τρόπου δράσης τους, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ακόμα περιπτώσεων κλοπής.
Συγκεκριμένα:
Την 24-12-2011 το βράδυ στο Καστρί Θεσπρωτίας διέρρηξαν περίπτερο, ιδιοκτησίας 61χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν ογδόντα πέντε (85) κούτες τσιγάρων, αξίας (3.000) ευρώ.
Την 14-02-2012 το βράδυ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας διέρρηξαν περίπτερο, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων και καπνών, αξίας (3.000) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας

Βορειοηπειρωτικό αντάμωμα στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, ώρα 10 το πρωί, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (στάση ΗΣΑΠ - Αγ. Ελευθέριος), στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βορειοηπειρωτικό αντάμωμα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
1. Ενημέρωση από την πλευρά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την προσπάθεια που ξεκινάει με σκοπό την ανεξάρτητη απογραφή όλων μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
2. Μουσικά, χορευτικά και πολυφωνικά βορειοηπειρωτικά συγκροτήματα καθώς και τραγούδια από βορειοηπειρώτες τραγουδιστές.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών: «Η εκδήλωση βρίσκει τη στήριξη σύσσωμων των βορειοηπειρωτικών σωματείων εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου και από κοινού αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά στην διοργάνωση και να συμβάλουν στην επιτυχία τους.
Ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας θα αποτελούν πάντα συνδετικό κρίκο για την ευρύτερη συσπείρωση όλων των βορειοηπειρωτών». είναι το σύνθημα της εκδήλωσης.

Μείωση 50% στις δόσεις των στεγαστικών των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Βαθιά ανάσα παίρνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που με τις περικοπές των αποδοχών τους έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων. Μέχρι και 50% μειώνονται οι δόσεις που οφείλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Μέχρι 50% μειώνονται οι δόσεις των στεγαστικών δανείων για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι δόσεις πληρώνονται με παρακράτηση από τον μισθό.
Το ποσοστό της παρακράτησης για την κάλυψη του δανείου έφτανε στα 6/10 του μισθού. Ομως, μετά τις δραστικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τα «αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας», η παρακράτηση θα μειωθεί στα 3/10 του μισθού.
Το ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, και όπως είπε, εντός των ημερών θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα μειωθεί δραστικά -στο μισό- η παρακράτηση από τον μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου.
Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού, θα είναι 3/10 του μισθού.
Κι αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ίδιο θα ισχύσει και για τα στεγαστικά που έχει χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των οποίων οι δόσεις πληρώνονται με παρακράτηση από τον μισθό.
Στις 180.000 υπολογίζονται τα στεγαστικά δάνεια που έχει χορηγήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους με συνολικά υπόλοιπα 4 δισ. ευρώ.
Υπόλοιπα 1,2 δισ. ευρώ
Ενώ τα στεγαστικά που έχουν χορηγηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπολογίζονται στις 130.000 με υπόλοιπα πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ήδη το ΤΠΔ έχει ανακοινώσει σειρά ρυθμίσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους που περιλαμβάνουν «πάγωμα» των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια για 2 χρόνια, πληρωμή της μισής δόσης για 5 χρόνια, και επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου μέχρι τα 85 χρόνια του δανειολήπτη.
Επίσης σε ισχύ βρίσκεται και ρύθμιση ειδικά για όσους βρίσκονται σε καθεστώς συνταξιοδότησης. Στην περίπτωσή τους -και μέχρι να τους καταβληθεί η σύνταξη- «παγώνει» η πληρωμή των δόσεων, στο στεγαστικό, με την προϋπόθεση ότι μόλις ο δικαιούχος εισπράξει τη σύνταξή του θα καταβάλει άμεσα όλο το ποσό των δόσεων χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση (δηλαδή δεν επιβαρύνεται με τόκους υπερημερίας).
Όπως σημείωσε χθες στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος, το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία τόσο με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, όσο και τις τράπεζες και έχει συμφωνηθεί «ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα».
Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά και στόχος είναι να μη μείνει καμιά κατηγορία δανείων αρρύθμιστη.
Σε καθυστέρηση το 50% των... ρυθμισμένων δανείων
Προγράμματα ρυθμίσεων «ανάσα» για δανειολήπτες
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δανειολήπτες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Βασίλης Ράπανος, αναφέρει ότι οι τράπεζες τον τελευταίο χρόνο προχωρούν σε μαζικές ρυθμίσεις των δανείων.
Αυτό γίνεται κυρίως με την επιμήκυνση της διάρκειας στα στεγαστικά, και με τη μεταφορά οφειλών (από καταναλωτικά, κάρτες στην ίδια τράπεζα) στο στεγαστικό δάνειο, ώστε η συνολική οφειλή να έχει χαμηλότερο επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής. Επίσης οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει και ειδικά προγράμματα για ανέργους με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια και μεγάλη περίοδο χάριτος.
Οι ρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο, καθώς ήδη το 12% των στεγαστικών δανείων βρίσκεται σε καθυστέρηση και το ποσοστό των καθυστερήσεων στα καταναλωτικά δάνεια και στις πιστωτικές κάρτες προσεγγίζει το 30%.
Ωστόσο, ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα μεγάλα ποσοστά καθυστερήσεων που εμφανίζουν τα ρυθμισμένα δάνεια που φτάνουν στο 50%. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, 3 στα 10 δάνεια που ρυθμίζονται, δεν εξυπηρετούνται από τον πρώτο κιόλας μήνα, και τα 2 στα 10 δάνεια στους επόμενους τρεις μήνες.
Μάλιστα οι τράπεζες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να επιμηκύνουν τη χρονική διάρκεια του δανείου, έχουν παρατείνει το όριο ηλικίας του δανειολήπτη στη λήξη του δανείου πάνω από τα 80 χρόνια (έως τα 85 έτη στο ΤΠΔ).
Παράδειγμα:
Ένας υπάλληλος (υπ. Οικονομικών) ΥΕ με 14 χρόνια υπηρεσίας, με το παλιό μισθολόγιο είχε μηνιαίες αποδοχές 1.946 ευρώ.
Εάν έχει στεγαστικό ύψους 150.000 ευρώ με διάρκεια αποπληρωμής 20 χρόνια και επιτόκιο 3,5%, η δόση που πληρώνει είναι 870 ευρώ τον μήνα και εάν το δάνειο είναι 25ετούς διάρκειας, η δόση του είναι 751 ευρώ τον μήνα. Με το νέο μισθολόγιο ο μισθός του μειώνεται στα 1.085 ευρώ. Με τη ρύθμιση, η μηνιαία δόση του στεγαστικού θα μειωθεί στα 325 ευρώ τον μήνα.


ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/

«Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Πάνου Καμμένου

Όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook, το νέο κόμμα θα ονομάζεται «Ανεξάρτητοι 'Έλληνες».

Το σήμα και την ονομασία του κινήματος συνοδεύει ένας χαιρετισμός από τον ανεξάρτητο βουλευτή της Β' Αθηνών που αναφέρει:
«Καλημέρα,
Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε
Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Kάτι να γίνει!

Πολύ σωστά το "ΠΣ" περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής Ενότητας ΄Ανω Καλαμά και γενικότερα του Δήμου Πωγωνίου, στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, με τα απανωτά κρούσματα κλοπών να έχουν τρομοκρατήσει ιδίως τους λιγοστούς κατοίκους των μικρών χωριών. Εδώ και πολύ καιρό είχε επισημανθεί από πολλούς το πρόβλημα και οι αρμόδιες Αρχές αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινωθεί και να αποθρασυνθούν τα κακοποιά στοιχεία, σπέρνοντας ακόμη μεγαλύτερο φόβο στην περιοχή.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπήρξε περαιτέρω υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών στην ευρύτερη παραμεθόρια περιοχή μας, με την μετακίνηση αστυνομικών στα Γιάννινα, το κλείσιμο αστυνομικών σταθμών και τον περιορισμό των περιπολιών λόγω της λιτότητας.
Όμως, σε μερικά πράγματα, ακόμη και σε περιόδους σκληρής λιτότητας, δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνονται "εκπτώσεις", όπως συμβαίνει με την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα αυτών που επιμένουν να κατοικούν υπό αντίξοες συνθήκες στην μεθόριο.
Εδώ και τώρα απαιτούνται μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειάς τους.
Ας ξυπνήσουν επιτέλους οι αρμόδιοι και να γίνει κάτι!


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΓΚΟΣ: Ας βάλουμε επιτέλους, τα πράγματα στην θέση τους ! !

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ 23/02/2012


κ. Ντόντη,
Αναφέρομαι στην επιστολή σας, την οποία την διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή.
Αρχικά θα ήθελα να κάνω μία σημείωση. Για πολλοστή φορά βγαίνετε και απαντάτε σε ανώνυμους κλπ. Προσωπικά πιστεύω πως κάνετε μέγα λάθος, αλλά αυτό είναι δικαίωμα σας, εσείς από αυτά που γράφετε και σε αυτούς που απευθύνεστε, κρίνεστε.
κ. Ντόντη ξέρετε, οι εκλογές έχουν τελειώσει και από 01-1-2011 έχουμε μια νέα Δημοτική Αρχή, η οποία πασχίζει να τα βγάλει πέρα, με όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν.
Η Δημοτική αυτή Αρχή, λειτουργεί με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα, χωρίς καν να στηριχθεί από την Μείζονα Αντιπολίτευση, απεναντίας είχε και έχει ¨πόλεμο¨ στα Δημοτικά Συμβούλια, μέσα και έξω. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, πως δεν είναι δυνατόν να αποκαλείτε - σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με την χειρότερο χαρακτηρισμό < πολιτική αλητεία > τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρότι σας έχει ζητηθεί κατ΄ επανάληψη να ανακαλέσετε, μέχρι στιγμής, δεν το έχετε κάνει. Εγώ προσωπικά απορούσα και απορώ ακόμα, πώς είναι δυνατόν οι άμεσα συνεργάτες σας, Δημοτικοί Σύμβουλοι να συμφωνούν με αυτήν την τακτική σας και δεν σας ζητούν να επανορθώσετε. Εκτός και εάν σας το έχουν ζητήσει και δεν το κάνατε.
Πως λοιπόν περιμένετε να σας αντιμετωπίσουν, οι οικογενειάρχες άνθρωποι, που κατηγορήσατε για πολιτική αλητεία, στα Δημοτικά Συμβούλια.
Και φθάνουμε στα ειδικότερα,
κ. Ντόντη,
σε ότι αναφέρετε στην επιστολή σας, έχουν δοθεί ήδη απαντήσεις μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια, εάν δεν σας αρέσουν, αυτό είναι δικαίωμα σας, αλλά ένα πράγμα να γνωρίζετε, στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, διοικεί η πλειοψηφία και η μειοψηφία μόνο ελέγχει, αυτό είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε, αλλά για κάποιους λόγους δεν θέλετε να το θυμόσαστε.
Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε δυο τρία σημεία που τα επαναλαμβάνετε παντού και συνεχώς,
α) Μιλάτε για την πάγια προκαταβολή στα τοπικά Συμβούλια και ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να την δώσει. Σαφώς αναφέρεστε στον νόμο που ίσχυε και επί Καποδίστρια, γιατί ακόμα δεν έχει αλλάξει !. Μόνο που δεν μας είπατε κ. Ντόντη, εσείς που ήσασταν 4 χρόνια Δήμαρχος Άνω Πωγωνίου με 8 χωριά, την είχατε δώσει ή όχι.
Σαφώς και όχι !
Γιατί λοιπόν σήμερα με τον Καλλικράτη και με πάνω από 50 χωριά ζητάτε να δοθεί; παρόλο που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, τα προβλήματα που προκαλεί μια τέτοια κίνηση ! !
β) Όσον αφορά την Ε.Ο.Ζ (το θέμα το γνωρίζω πολύ καλά), αποφασίστε τελικά τι θέλετε; πριν από 20 ημέρες, μας λέγατε ότι για την σύσταση τους απαιτείται απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. Τώρα μας λέτε άλλα. Θα πρέπει όμως κ. Ντόντη, να γνωρίζετε, πως για να κάνεις κάτι καλό, το οποίο θα αλλάξει προς το καλύτερο όλη την περιοχή μας, θα πρέπει να το ψάξεις καλά. Δεν θέλουμε αερολογίες, θέλουμε συγκεκριμένα πράγματα χειροπιαστά και αφού τα έχουμε τότε θα έλθει και στο Δ.Σ. Πάντως, όπως σας το έχω ξαναπεί, τον τελευταίο λόγο για την υλοποίηση της ΕΟΖ, τον έχει η Περιφέρεια.
γ) Τέλος σχετικά με τα σφαγεία, στην Αθήνα πήρατε την απάντηση και επειδή ο κ. Μάγκος δεν αποσιωπά συνειδητά τίποτε, όπως αυτολεξεί γράφετε στην επιστολή σας, σας ρωτώ λοιπόν ευθέως:
1) επί των ημερών σας είχατε λύσει, όπως λέτε στην επιστολή σας, όλα τα προβλήματα των σφαγείων Κεφαλοβρύσου ; ; ; ;
Εδώ κ. Ντόντη κάνετε μέγα λάθος και νομίζω συνειδητά, γιατί έχω στα χέρια μου τις εκθέσεις από 24/04/2007 & από 9/04/2010 της Δ/νσης Κτηνιατρικής και που εν ενεργεία Δήμαρχος ήσασταν εσείς, χωρίς να έχετε κάνει τίποτα !. Σας πληροφορώ –αν και το ξέρετε- πως τα σημερινά προβλήματα, είναι τα ίδια με εκείνα, χωρίς καμία μα καμία διαφορά.
2) κ. Ντόντη, εκδοροσφαγείς τότε είχατε; σαφώς και είχατε !
Πέστε μας λοιπόν τον τρόπο που τους είχατε ασφαλισμένους, για να τους ασφαλίσουμε και εμείς.
Και αφού είχατε συμφωνήσει και μας συγχαρήκατε για το κλείσιμο των σφαγείων στο τελευταίο Δ.Σ., προς τι τότε η απορία σας για το κλείσιμο, γιατί λοιπόν τόσος λαϊκισμός;

Σημ: κ. Ντόντη, συγνώμη αλλά αυτός ο τρόπος που επιλέξατε (μέσω ιστοσελίδων) δεν είναι ο καλύτερος για να γίνει συζήτηση επί Δημοτικών-Τοπικών θεμάτων, αρμόδιο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στην επιστολή σας και ούτε πρόκειται να επανέλθω, το έκανα μόνο και μόνο για να αποκαταστήσω δημοσίως την πραγματικότητα σε κάποια σημεία που με αφορούν σαν Δημοτικό Σύμβουλο, αλλά και προσωπικά. Σημειωτέον πως αυτά που γράφω εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου και κανέναν άλλο. Ούτε σας κατηγόρησα για διπλοπροσωπία, είμαι ο τελευταίος που θα το κάνει, γιατί πρώτα υπάρχουν τα τοπικά-πολιτικά επιχειρήματα.
Πιστεύω κανένας μας κ. Ντόντη δεν ενοχλείτε από την κριτική όπως γράφετε.
Αρκεί να είναι σε πλαίσια λογικά χωρίς ανυπόστατες κατηγορίες και λαϊκισμούς.


Και κάτι τελευταίο, σας κάνω έκκληση για το καλό της περιοχής μας, ελάτε στο Δημαρχείο (μην μένετε άλλο μακριά ! ) να λύσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα μας, σταματήστε να κάνετε ¨Δημοτικά Συμβούλια¨ στις διάφορες εκδηλώσεις και ιστοσελίδες.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΓΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΛΓΑ: Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ύψους 8.579.557 ευρώ


Αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ύψους 8.579.557 ευρώ περίπου καταβάλλει σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.546 δικαιούχων.

Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε πολλές περιοχές της χώρας το 2011.
Ο ΕΛΓΑ ενημερώνει τους παραγωγούς που έχουν ζημιωθεί εντός του 2011, έχουν υποβάλλει Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής και έχουν καταβάλει το σύνολο της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012, ότι το σύνολο των αποζημιώσεων θα τους έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, εκτός από τις ζημιές του Δεκεμβρίου 2011 οι οποίες θα αποζημιωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr