Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Διαχειριστής blog κατηγορείται για εκβιασμό βουλευτή


Σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός διαχειριστή ιστολογίου ( blog ) για συκοφαντική δυσφήμηση και απόπειρα εκβίασης σε βάρος Βουλευτή στην Ήπειρο.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και άλλο ένα πρόσωπο που ερευνάται η σχέση του με το ιστολόγιο.
Οι διαχειριστές του blog ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα για να σταματήσουν να συκοφαντούν τον Βουλευτή.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ενός 40χρονου διαχειριστή του ιστολογίου «epirusgate.blogspot.com», στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, για κατ’ επανάληψη δημοσίευση αναρτήσεων με εκβιαστικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο, σε βάρος Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Ήπειρο.
Επιπλέον, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας 43χρονος ημεδαπός, του οποίου ερευνάται η σχέση (συν)εργασίας με το συγκεκριμένο ιστολόγιο.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι στον συγκεκριμένο ιστότοπο και για το χρονικό διάστημα από αρχές του 2009 έως και πριν από ένα μήνα περίπου, δημοσιεύονται αναρτήσεις με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος του.
Επιπλέον κατήγγειλε ότι τον τελευταίο καιρό, δεχόταν τηλεφωνήματα από τους διαχειριστές του ιστολογίου, που εκβιαστικά του ζητούσαν χρήματα για να σταματήσουν την ανάρτηση συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε βάρος του.
Μετά από κατάλληλη ψηφιακή έρευνα από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ο 40χρονος ως διαχειριστής του ιστολογίου, ενώ ερευνάται η σχέση συνεργασίας του 43χρονου με το ιστολόγιο και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους και αφορούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας εκβίασης, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=13929&Itemid=878&lang=

Κατάσχεση περιουσίας για ληξιπρόθεσμες οφειλές 300 ευρώ προς το Δημόσιο

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 300 ευρώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οδηγός που εξέδωσε το υπουργείου Οικονομικών, ενώ, ειδικότερα για μισθούς και συντάξεις έως 1.000 ευρώ δεν προβλέπεται κατάσχεση.

Πρόκειται για έναν οδηγό όπου περιγράφονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, καθώς και τα δικαιώματα που έχουν οι οφειλέτες.
Αναλυτικά ο οδηγός του υπουργείου, που έχει τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, έχει ως εξής:
1) Ποια μέτρα εκτέλεσης λαμβάνονται για το μη ρυθμισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος;
α) Κατάσχεση απαιτήσεων του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτων, δηλαδή κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και τυχόν άλλων εισοδημάτων, που δικαιούται να εισπράξει από τρίτους.
β) Κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, που βρίσκονται είτε στα χέρια του είτε σε χέρια τρίτων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατή και η κατάσχεση ποσών που βρίσκονται σε τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών.
γ) Κατάσχεση ακινήτων.
2) Πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά οφειλέτη του δημοσίου;
Ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ και εφόσον η καθυστέρηση καταβολής υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.
3) Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό οφειλής προς το Δημόσιο, προς νομικά πρόσωπα και προς τρίτους για το οποίο δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα κατά των οφειλετών;
Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ υπέρ του δημοσίου νομικών προσώπων και τρίτων, ύψους μέχρι 300 ευρώ, πλην του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων.
Η πιο πάνω ρύθμιση δεν ισχύει για πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς, ούτε για οφειλές υπέρ ΟΤΑ.
4) Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό για το οποίο δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων οφειλετών του δημοσίου;
Δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ, λαμβανομένης υπόψη και της περίπτωσης όπου ο οφειλέτης του δημοσίου λαμβάνει τα ανωτέρω από δύο ή περισσότερους φορείς, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, όμως το εναπομένον ποσό από το σύνολό τους να μην είναι κατώτερο των 1.000 ευρώ.
5) Η έκθεση κατάσχεσης σημαίνει και πλειστηριασμό;
Όχι. Μετά την επιβολή της κατάσχεσης κινητού ή ακινήτου, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ εκδίδει πρόγραμμα πλειστηριασμού, στο οποίο ορίζεται η ημερομηνία διενέργειάς του, εντός συγκεκριμένης συντόμου προθεσμίας.
Εν τω μεταξύ, ο οφειλέτης του δημοσίου μπορεί, μετά από αίτησή του, να υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των χρεών ή σε ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση, επιτυγχάνοντας και την αναστολή εκτέλεσης του σχετικού προγράμματος.
Η κυριότητα πλειστηριασθέντος ακινήτου μεταβιβάζεται στον υπερθεματιστή μετά τη μεταγραφή της περίληψης της έκθεσης κατακύρωσης στο οικείο υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό γραφείο όπου υφίσταται. Μέχρι τότε η κυριότητα του ακινήτου παραμένει στον έως τότε κύριο του ακινήτου.
6) Μετά την επιβολή από το Δημόσιο ή από οποιονδήποτε τρίτο κατάσχεσης σε ακίνητο, μπορεί να επιβληθεί άλλη κατάσχεση για οφειλές προς το Δημόσιο στο ίδιο ακίνητο;
Ναι.
7) Είναι δυνατή η άρση κατάσχεσης και η εξάλειψη υποθήκης επί ακινήτου για χρέη προς το Δημόσιο;
Ναι, μετά την εξόφληση ή τη διαγραφή του χρέους για το οποίο επιβλήθηκε το μέτρο ή μετά την έκδοση απόφασης από το αρμόδιο όργανο με συγκεκριμένους, κατά περίπτωση, όρους αποδέσμευσης.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής

Αναζητούνται δύο συνεργοί του.

Συνελήφθη, προχθές (07-04-2012) το μεσημέρι στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 22χρονος ημεδαπός και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του και δύο συνεργών του για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από μάνδρα μαρμάρων ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων μία μεταλλική παλέτα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικο και δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, που περιπολούσαν στην περιοχή, μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου συνέλαβαν τον 22χρονο.
Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των δυο συνεργών του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Χρηματοδοτούνται για πέντε χρόνια τα χρέη των δήμων

«Ανάσα» για τους υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας, αποτελεί μια σειρά από νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε την Παρασκευή, ο υπουργός κ. Τάσος Γιαννίτσης, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη 2», το οποίο ψηφίζεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Προκειμένου, λοιπόν, να μη βάλουν «λουκέτο», όπως τόσες φορές έχει τονίσει η ΚΕΔΕ, τους δίνεται οι δυνατότητα διευκόλυνσης αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους, ενώ κατατέθηκαν και βελτιώσεις αφορούν τους πόρους των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) και τις επενδυτικές και λειτουργικές δαπάνες των δήμων.
Αυτό που «καίει» περισσότερο τους δήμους είναι η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων δανείων των δήμων, των νομικών τους προσώπων και των Συνδέσμων ΟΤΑ, η οποία παρατείνεται μέχρι και το 2017, στην περίπτωση που τα έσοδα δεν επαρκούν

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ληστεία σε ταχυφαγείο


Αναζητούνται δυο (2) άγνωστοι δράστες.


Σήμερα (08-04-2012) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα δύο (2) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή κυνηγετικών όπλων, εισήλθαν σε ταχυφαγείο, ακινητοποίησαν τις υπαλλήλους του καταστήματος και τον υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο ταχυφαγείο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (438) ευρώ.
Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Κατασχέθηκαν περίπου (545) κιλά κάνναβης

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας.


Συνελήφθησαν έξι μέλη της σπείρας, σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και την Ελευσίνα Αττικής, ενώ αναζητείται ένας αλλοδαπός συνεργός τους.
Κατασχέθηκαν περίπου (545) κιλά κάνναβης.
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 28,35, 28 και 29 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 55 και 38 ετών, ενώ αναζητείται ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας.
Η σύλληψη των δραστών είναι αποτέλεσμα συστηματικής αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων. Οι δράστες συνελήφθησαν σε συντονισμένες επιχειρήσεις στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και την Ελευσίνα Αττικής.
Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε όταν χθες (08-04-2012) το μεσημέρι σε δασώδη περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο υπήρχαν πενήντα (50) σάκοι με κάνναβη συνολικού βάρους (544) κιλών και (784) γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί από τον 28χρονο ημεδαπό συλληφθέντα και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών, με οδηγό τον 35χρονο ημεδαπό.
Ο 35χρονος αντιλαμβανόμενος την ύπαρξη συνεργείου αστυνομικού ελέγχου στη γέφυρα της Βροσίνας, έκρυψε το αυτοκίνητο με τις ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας και τράπηκε σε φυγή πεζός.
Κατά τη εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι δύο 28χρονοι ημεδαποί, μαζί με τον 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και ενεργούσαν ως προπομποί στη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες υπήκοοι Αλβανίας και η 29χρονη ημεδαπή με άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παρέλαβαν τον 35χρονο ημεδαπό από την περιοχή της Ραβενής Θεσπρωτίας, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή του.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην Ελληνική Επικράτεια και την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία αυτών σε περιοχές της Αττικής.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, καθώς και δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Είκοσι τέσσερις νέοι από τη Λετονία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα προάγουν τον εθελοντισμό, την ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω του εθελοντισμού και τη καλλιέργεια της συνείδησης του Ευρωπαίου Πολίτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Είκοσι τέσσερις νέοι από τη Λετονία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα στον Δήμο Πωγωνίου.



Μια εξαιρετική πρωτοβουλία υλοποιούν νέοι του Δήμου Πωγωνίου, στην οποία ο Δήμος θεωρεί ότι αξίζει την υποστήριξη όλων των Δημοτών.
Από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου θα φιλοξενηθεί στο τόπο μας μια Ανταλλαγή Νέων. Θα συμμετάσχουν 24 νέοι από τη Λετονία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Κατά την Ανταλλαγή θα μάθουν και θα προάγουν τον εθελοντισμό, την ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω του εθελοντισμού και τη καλλιέργεια της συνείδησης του Ευρωπαίου Πολίτη.
Στο πλαίσιο της Ανταλλαγής νέων παροτρύνουμε τους Δημότες μας να συμμετάσχουν σε δύο δραστηριότητες:
Δραστηριότητα Α στις 23 Απριλίου 2012 και ώρα 9:00 με 13:00:
Καθαρισμός ενός τμήματος του ποταμού Καλαμά (συγκεκριμένα τη περιοχή Αγίους).
Δραστηριότητα Β στις 24 Απριλίου 2012 και ώρα 9:00 με 13:00:
Ανακύκλωση χαρτιού στα χώρια Κουκλιοί, Αρετή, Παρακάλαμος, Δολιανά και Καλπάκι.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail: youthcenterofepirus@yahoo.gr
ή στο τηλέφωνο:  6975200586

Olympus Judo Cup 2012: Οι μικροί judoka του Δήμου Πωγωνίου

Στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας», στο Λιτόχωρο Πιερίας , στις 31 Μαρτίου και την 1 Απριλίου 2012 , πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Τουρνουά «Olympus Judo Cup 2012». Πάνω από 550 αθλητές από όλη την Ελλάδα , Κύπρο, Βουλγαρία και Αλβανία αγωνίστηκαν δυναμικά για μία θέση στο βάθρο.
Το αγωνιστικό βάπτισμα πήραν και τα δικά μας παιδιά που συμμετείχαν με των όμιλο «ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» που από τον Σεπτέμβρη παρακολουθούν μαθήματα τζούντο (Ολυμπιακό άθλημα) στον Παρακάλαμο.
Οι μικροί judoka, είχαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και κατάφεραν να κατακτήσουν 5 μετάλλια.
Αναλυτικά οι αθλητές που συμμετείχαν:
Πρόκος Θεόδωρος του Βασιλείου -Παρακάλαμος
Πρόκος Νικόλαος του Αθανασίου (Χάλκινο μετάλλιο)- Παρακάλαμος
Πέτσιος Νικόλαος του Πέτρου- Κουκλιοί
Ντίμο Θεόδωρος του Π. (Χρυσό μετάλλιο)-Παρακάλαμος
Πέτσιου Βάλια του Πέτρου (Χάλκινο μετάλλιο)- Κουκλιοί
Πέτσιου Μαρίνα του Αποστόλου-Παρακάλαμος
Κακαράντζα Ευαγγελία του Νικολάου (Χάλκινο μετάλλιο)- Κουκλιοί
Κακαράντζα Ιωάννα του Νικολάου (Ασημένιο μετάλλιο)- Κουκλιοί.


Συγχαρητήρια στα παιδιά και φυσικά στον προπονητή τους, κ. Οδυσσέα Νάτση, για την εξαιρετική του δουλειά, καθώς και το Δήμο Πωγωνίου με την στήριξη του στην προσπάθεια να μην στερηθούν τα παιδία μας τις αθλητικές τους δραστηριότητες στην ακριτική περιοχή όπου μένουμε.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρους αλλοδαπού για κλοπή από εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρων


Σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε σαράντα (40) τεμάχια καλωδίου μηχανήματος παροχής ρεύματος και πυκνωτών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρέσει την 31-03-2012 από εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρων στα Πετράλωνα Ιωαννίνων.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν δύο (2) ιμάντες ασφάλισης φορτίων, που είχαν ομοίως κλαπεί από την ίδια επιχείρηση.
Τα κλοπιμαία, αφού αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ηλεκτρονικά από σήμερα και μέχρι 25 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων από τους ανέργους

Ξεκινάει σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης που θα διαρκέσει 100 ώρες, γύρω από βασικές δεξιότητες στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου.
Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις διακινητή και έξι λαθρομεταναστών

Ένας οδηγός βουλγαρικής καταγωγής συνελήφθη στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν άντρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντόπισαν σε ειδική κρύπτη του ΙΧ μάρκας citroen τύπου βαν, έξι λαθρομετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο Βούλγαρος οδηγός καθώς και οι έξι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Θεσπρωτία.
Το όχημα κατασχέθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, το οποίο διενεργεί και την προανάκριση.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΑΡΙΤΣΑ 3 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (24η αγωνιστική)
1. Κόνιτσα: 59
2. Δαβάκης: 57
3. Περιστέρι: 57
4. Πανζαγορισιακός: 44
5. Κεφαλόβρυσο: 38
6. Ζίτσα: 37
7. Μηλιά: 35
8. Πετσάλι: 35
9. Ανάργυροι: 33
10. ΠΑΣ Γραμμένο: 28
11. Καρίτσα: 20
12. Μάρμαρα: 9
13. Βοτονόσι: 8

14. Μπισδουνάκι: 4

Mέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα


Μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος.
Επιδόματα (δώρα) εορτών δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο. Το επίδομα είναι ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.
Το επίδομα καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας διήρκησε ολόκληρη τη χρονική περίοδο στη περίπτωση του επιδόματος εορτών Πάσχα από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΣΤΑΥΡΑΚΙ 0 - 4


ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 4 - 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (29η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 71
2. Ραφταναίοι 70
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 59
4. Σταυράκι: 53
5. Πρωτόπαπα: 51
6. Αγία Μαρίνα: 44
7. Ασβεστοχώρι: 42
8. Πωγωνάτος: 42
9. Ζωοδόχος: 42
10. Αμπελόκηποι: 38
11. Νησί: 37
12. Περίβλεπτος: 35
13. Αμφιθέα: 32
14. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 32
15. Καρυές: 31
16. Πανφρουριακός: 31
17. Α.Ε. Ρίζα: 20
18. Πεντέλη: 10