Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Βίντεο παρουσίασης ολοκληρωμένης της Ιόνιας Οδού

Βίντεο παρουσίασης αυτοκινητοδρόμου "Ιόνια Οδός", Σεπτέμβριος 2017.

Επιλύεται το πρόβλημα των καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε σήμερα, στα εγκαίνια της Ιόνιας οδού, την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης εγκαταστάσεων ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Μέχρι και χθες πολλοί αμφισβητούσαν ότι μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα, που όλοι τόσα χρόνια έβλεπαν αλλά τίποτε δεν έκαναν.
Κάποιοι μάλιστα επένδυσαν στην αποτυχία, με πολλή μικροψυχία, νομίζοντας πως έτσι θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος.

Σήμερα, εμείς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορέσαμε συνεργαζόμενοι, βουλευτές-δήμος-περιφέρεια-ΥΠΑ, να δώσουμε στον Γιαννιώτικο λαό ένα αεροδρόμιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου.   

Εκδήλωση προς τιμή του Κυριακούλη – Πιέρρου Μαυρομιχάλη, στη Βαλανιδοράχη Πρέβεζας, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Δήμος Πάργας οργανώνει  εκδήλωση προς τιμή του  Κυριακούλη – Πιέρρου Μαυρομιχάλη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  9 Σεπτεμβρίου 2017  στην Τοπική Κοινότητα Βαλανιδοράχης,  όπου βρίσκεται  η προτομή του.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει αντιπροσωπεία από τη Μάνη, τόπο καταγωγής του.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:
Πρωί
12:00 -Επίσκεψη Μανιάτικης αντιπροσωπείας  στον τόπο της μάχης (Σπλάντζα)
-Τέλεση επιμνημόσυνης    δέησης
 Απόγευμα
19:00μμ Εκδήλωση στην πλατεία της Τ.Κ. Βαλανιδοράχης όπου βρίσκεται η προτομή του Κυριακούλη  Πιέρρου -Μαυρομιχάλη
- Χαιρετισμός- καλωσόρισμα  Δημάρχου Πάργας κ. Αντώνη Νάστα.
- Χαιρετισμός Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Βαλανιδοράχης κ. Γεώργιου Δημητρίου
- Ιστορικό της ημέρας από την εκπαιδευτικό κα Κατερίνα Ντάση
- Χαιρετισμός  από εκπρόσωπο της Μανιάτικης αντιπροσωπείας
- Κατάθεση στεφάνων – Απόδοση τιμών
- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάργας
- Παραδοσιακοί χοροί

Κυριακούλης Μαυρομιχάλης
Οπλαρχηγός του '21, «λεόντειον έχων την όψιν, μακροκόμης και με μεγάλους μύστακας», σύμφωνα με διήγηση της εποχής του, γόνος της μανιάτικης οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων.
Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης γεννήθηκε στο Λιμένι της Μάνης, γιος του Πιέρρου Μαυρομιχάλη και της Αικατερίνης Κουτσογρηγοράκη και νεώτερος αδελφός του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Ιωάννινα: Σύλληψη 28χρονου φυγόποινου με τρεις καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματικής ποινής 6.000 ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης: Έναρξη χορευτικής χρονιάς και μαθήματα εκμάθησης χορών την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση
Έναρξη χορευτικής χρονιάς του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης σε λίγες μέρες, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στα γραφεία του Συλλόγου Αγίας Λαύρας 37, Πετρούπολη!
Συνεχίζουμε το σπουδαίο έργο για την διατήρηση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου μας!
Υπεύθυνοι χορευτικών τμημάτων: Καθηγήτης Φ.Α. - Χοροδιδάσκαλος: Μπότσαρης Θοδωρής/Χοροδιδάσκαλος: Μπότσαρη Βαρβάρα.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ιωάννινα: Σύλληψη 28χρονου φυγόποινου

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του  οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής 1.500 ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Αλέξης Τσίπρας: Η Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για την Ήπειρο και για όλη την Ελλάδα

Εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας ανάφερε ότι η  Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα για την Ήπειρο και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.
Το επόμενο διάστημα θα ξαναβρεθούμε εδώ, για το Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση-μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η Ιόνια Οδός φέρνει πολύ πιο κοντά την ΕΕ & τα Δυτικά Βαλκάνια με την Ελλάδα όπως και την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα.
Η συμβολή της Ιόνιας Οδού θα μεγιστοποιηθεί αν ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει, την κατασκευή νέου λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού, με την Πρέβεζα και το Αγρίνιο και την επέκταση της έως την Κακαβιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν πράξη την ολοκλήρωση των έργων, σημειώνοντας πάντως πως τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώνονται σήμερα από την κυβέρνηση.

Κόνιτσα: Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διωκτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (04-09-2017) το μεσημέρι στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Άνω Πωγωνίου, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διωκτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος αλλοδαπός αρχικά συνελήφθη διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τα παρακάτω:
ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ελβετικών Αρχών, με επιβληθείσα ποινή φυλάκισης (20) ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, πράξεις που έλαβαν χώρα την 14-07-2016 στη Γενεύη Ελβετίας,
καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης (16) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας και σε έδαφος Schengen.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σκωληκοειδής απόφυση: Επιβεβαιώθηκε τελικά ο ρόλος της

Φως στον “σκοτεινό” ρόλο της σκωληκοειδούς απόφυσης έριξαν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται όχι μόνο δεν είναι ασήμαντος αλλά αντιθέτως είναι εξαιρετικής σημασίας. Κατέδειξαν ότι ο μικρός, λεπτός σωλήνας που συνδέεται με το παχύ έντερο χρησιμεύσει ως δεξαμενή ευεργετικών βακτηρίων του εντέρου.
«Η ύπαρξη της σκωληκοειδούς απόφυσης αποτελούσε μυστήριο μέχρι τώρα. Θεωρούνταν ένα άσκοπο, επιφανειακό όργανο, με μέσο μήκος 5-10 εκατοστά και περίπου 6-8 χιλιοστά διάμετρο, επιρρεπή στην ανάπτυξη επώδυνης φλεγμονής, γνωστή ως σκωληκοειδίτιδα, η οποία προκαλείται από την απόφραξη του αυλού της είτε από κόπρανα/στερεά τροφικά κατάλοιπα) είτε από ιογενείς λοιμώξεις, εντεροκολίτιδα κ.λπ. Η σκωληκοειδίτιδα εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά και νέους ενήλικες, δηλαδή στις ηλικίες 10-30 ετών, ενώ είναι η συχνότερη έκτακτη επέμβαση σε εγκύους», μας εξηγεί ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr ).
Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ανατομίας Heather Smith του Κολλεγίου Οστεοπαθητικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Midwestern της Αριζόνα, μελέτησε τo έντερο και τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά 533 διαφορετικών θηλαστικών ως μέρος της έρευνάς της για την εξέλιξη της σκωληκοειδούς απόφυσης και δημοσίευσε τα ευρήματά της στο περιοδικό Comptes Rendus Palevol.

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης στην 82η ΔΕΘ-περίπτερο των Εθνών - Νο 6 – Χώρος Α20 - (9-17/9/2017 κάθε μέρα 16.00-22.00 Σαββατοκύριακο 10.00-22.00)

Εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινούν τρία προγράμματα για 14.500 ανέργους

Τρία προγράμματα που θα εντάξουν στην αγορά εργασίας συνολικά 14.500 ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώα του ΟΑΕΔ, θα υλοποιήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός.
Ειδικότερα:
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα και τον ΟΤΑ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών
(Προϋπολογισμός 120.000.000€.).
Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ξεκινάει σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ.
Από τον ΟΑΕΔ εκδόθηκε ήδη, η πρόσκληση για την έναρξη του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:
«Το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, αφορά την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών.

Ξεκινούν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκινούν από την  Τρίτη 5 και μέχρι την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων 2017 στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,.
Οι εγγραφές θα γίνουν και φέτος, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά, χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις σχολές και τα τμήματα επιτυχίας τους.
Έτσι, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου, στη διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr
 οι φοιτητές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από αύριο Τρίτη, μετά τις 10:00 π.μ.
Από το υπουργείο επισημαίνονται τα εξής:
-Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.
-Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη σχολή ή το τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα σχολή ή στο νέο τμήμα.
-Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. 
Οι επιτυχόντες, μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή στο πλαίσιο με τίτλο «Προσωπικά Στοιχεία Επιτυχόντα (Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ)» δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση και ενημέρωση των λανθασμένων στοιχείων τους στα συστήματα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Δεν θα προβούν σε διορθώσεις για τα στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στο πλαίσιο με τίτλο «Στοιχεία Πανελλαδικών Εξετάσεων».
Ο επιτυχών, αφού ελέγξει την ορθότητα των προβαλλόμενων τροποποιημένων στοιχείων, θα πρέπει να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.