Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου των φορολογικών δηλώσεων 2020


Το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοίνωσε τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.
Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.
Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.
Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι:
- Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020


ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ 2020
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, Σάββατο 13 Ιουνίου 2020
Το Γεωπάρκο Βίκου Αώου ως ένα μέλος του δικτύου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO συμμετέχει στην «Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων» με την διαδικτυακή προβολή και ανάδειξη της περιοχής, καθώς και με ένα εντατικό σεμινάριο Γεωλογίας στα υψίπεδα του όρους Τύμφη.
Στο πλαίσιο αυτό και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Κόνιτσας με την ειδικότητα «Συνοδοί βουνού» με τους εκπαιδευτές τους, καθώς και συνεργάτες του Εργαστηρίου Γεωγραφικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν στο γεωλογικό σεμινάριο με θέμα «Ασβεστόλιθοι και παγετώνες στα υψίπεδα της Τύμφης» που έγινε το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020.
Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν «Μικρό Πάπιγκο- καταφύγιο Αστράκας- Δρακόλιμνη». Οι 22 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μοναδική γεωλογική ιστορία της περιοχής και ιδιαίτερα για τα γεωλογικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, παρατηρώντας τα «αποδεικτικά στοιχεία» που είναι εμφανή στο χώρο, όπως τα υπολείμματα της δράσης των τελευταίων παγετώνων. Η παρουσίαση της γεωλογίας και των γεωτόπων έγινε από τον κ. Παναγιώτη Πάσχο Δρ. Γεωλόγο της ΕΑΓΜΕ Περ. Μονάδα Ηπείρου και συμπληρώθηκε με στοιχεία του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος από τον κ. Χαρητάκη Παπαϊωάννου, Δρ. Βιολόγο/ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ.
Οι γνώσεις που οι συμμετέχοντες απέκτησαν από το σεμινάριο αυτό είναι πολύτιμες. Με τις μεθοδικές και επιτυχημένες δράσεις του γεωπάρκου δημιουργείται αφενός η πρώτη γενιά Γεω-ξεναγών που αναμένεται να συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών της περιοχής και αφετέρου εμπλουτίζεται στην πράξη το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργείται για πρώτη φορά από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Οι δράσεις για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Βίκου- Αώου γίνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ με την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η «Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων»:
Τον Ιούνιο κάθε χρόνου και τα 74 Ευρωπαϊκά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO πραγματοποιούν ταυτόχρονα μια σειρά δράσεων προβολής και ανάδειξης των περιοχών τους. Οι δράσεις αυτές γίνονται πάντα κάτω από ένα διαφορετικό σύνθημα και εντάσσονται στον θεσμό που έχει πλέον καθιερωθεί ως «Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων».
Το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Από την άλλη μεριά έχοντας υπόψη ότι το 2020 αντιστοιχεί αφενός στα 20 χρόνια ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων και αφετέρου στα 10 χρόνια ίδρυσης του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου, δεν ήταν δυνατό τα γεωπάρκα να παραμείνουν σε πλήρη αδράνεια.
Έτσι, το κεντρικό σύνθημα για φέτος στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων είναι «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO- περιοχές ανθεκτικότητας» και πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα και Κύπρο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας- Κύπρου: Ανακαλύψτε με ασφάλεια μνημεία της φύσης και του πολιτισμού», υποδηλώνοντας την ιδιαίτερη αξία αλλά και την δυναμική των περιοχών αυτών να «αντισταθούν» σε σοβαρές διαταραχές, μία από τις οποίες είναι η φετινή πανδημία του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό όλα τα Γεωπάρκα προσαρμόστηκαν στις υπάρχουσες συνθήκες και αποφασίστηκε η πλειονότητα όλων των σχετικών δράσεων να γίνουν διαδικτυακά, εκτός από λίγες εξαιρέσεις, αξιολογώντας τοπικά κάθε φορά την κατάσταση, όπως έγινε και για το εν λόγω σεμινάριο στα υψίπεδα της Τύμφης. Ήδη διαμορφώνεται και το σχετικό υλικό προβολής- ανάδειξης (βίντεο-spot, αφίσες κτλ).
Ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσει νέος κύκλος δράσεων γνωριμίας με το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Βίκου – Αώου και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Υπουργείο Υγείας: Ένας θάνατος σήμερα, 24 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ένας νέος θάνατος  σήμερα, 24 νέα κρούσματα.
Τα 18 είναι από Ξάνθη, 2 από Ροδόπη και 4 είναι εισαγόμενα.
Συνολικά τα θύματα συνολικά είναι 188 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 φτάνουν πλέον τις 3.227.
10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δήμος Πωγωνίου: Προμήθεια γάλακτος και τροφίμων

Προμήθεια γάλακτος εργατοτεχνικού προσωπικού Δήμου Πωγωνίου & Προμήθεια τροφίμων για τη λειτουργία Κοινωνικού Συσσιτίου – Παντοπωλείου και τροφίμων για το  ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου και  προμήθεια γάλακτος για τις Σχολικές Επιτροπές.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις ανανέωσης ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου προκηρύσσονται εξετάσεις για την ανανέωση της ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων στην Π.Ε. Ιωαννίνων. 
Οι εξετάσεις ανανέωσης θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 έως και την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρες 9.00-11.00 π.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. οφείλουν να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών την Υ/Δ/ του Διευθυντή  σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα δικαιολογητικά (παράβολο συμμετοχής κλπ) των υποψηφίων έως και την 1/7/2020.
Υποψήφιοι οι οποίοι δεν δηλώθηκαν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε φορτηγό στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών ποσότητα απαγορευμένου ψυκτικού υγρού

Μεγάλη ποσότητα ψυκτικού υγρού, η κυκλοφορία του οποίου απαγορεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε φορτηγό στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών. Για την υπόθεση συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας για φορτίο με απαγορευμένο ψυκτικό υγρό, εντόπισαν στο παραπάνω σημείο σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο ένας εκ των συλληφθέντων.
Μετά από έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν στην καρότσα αυτού, κρυμμένες πίσω από τελάρα, (263) φιάλες συγκεκριμένων τύπων ψυκτικού υγρού φρέον, συνολικού βάρους -3- τόνων και -439,1- κιλών, η κυκλοφορία των οποίων απαγορεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε σταθμευμένο και έτερο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε οργανώσει και συντονίσει τη μεταφορά του απαγορευμένου υγρού. Συνολικά κατασχέθηκαν:
  -263- φιάλες με ψυκτικό υγρό φρέον, συνολικού βάρους -3- τόνων και - 439,1- κιλών,
  -2- Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα,
  το χρηματικό ποσό των -5.600- ευρώ,
 -4- κινητά τηλέφωνα
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΚΕ: Διαδικτυακό Συνέδριο, «Καθημερινοί Προβληματισμοί στην παρακολούθηση ασθενών με Καρδιακή Ανεπάρκεια», στις 19 και 20 Ιουνίου


Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συνεχίζοντας τη προσπάθεια για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των Ελλήνων Καρδιολόγων διοργανώνει σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας στις 19 και 20 Ιουνίου ένα Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα “Καθημερινοί Προβληματισμοί στην παρακολούθηση ασθενών με Καρδιακή Ανεπάρκεια”. Η θεματολογία που έχει επιλεχθεί θα προσπαθήσει να απαντήσει σε πολλά από τα ερωτήματα που υπάρχουν όχι μόνο στη παρακολούθηση αλλά και στη διάγνωση και στη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από Καρδιακή Ανεπάρκεια.
Χορηγούνται 8 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) και η εγγραφή είναι δωρεάν.
Το Διαδικτυακό Συνέδριο μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν στο:
Το πρόγραμμα του Διαδικτυακού Συνεδρίου:
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:  (19 & 20 Ιουνίου 2020)
Kαθημερινοί προβληματισμοί στην παρακολούθηση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια
Παρασκευή 19/06/2020
19.00-20.30 Καρδιακή Ανεπάρκεια: Προβλήματα και λύσεις στην καθημερινή κλινική πράξη
Πρόεδροι: Γ. Φιλιππάτος, Γ. Κανακάκης
Λάθη και παραλείψεις στην φαρμακευτική αγωγή -  Γ. Γιαμούζης
Σακχαρώδης Διαβήτης και καρδιακή ανεπάρκεια: σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση - Δ. Φαρμάκης
Ο ασθενής εμφανίζει κολπική μαρμαρυγή. Θεραπευτικές σκέψεις - Μ. Εφραιμίδης
Ασθενής με ιστορικό μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας. Ποια η σύσταση στον προαθλητικό έλεγχο - Α. Αναστασάκης
Συζήτηση
Σάββατο 20/6/2020
9.30-11.00 Κλινικά Περιστατικά –Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια
Πρόεδροι: Ι. Παρίσης, Α. Τρίκας
Διουρητική θεραπεία. Τι αποφάσεις πρέπει να πάρω; - Χ. Χρυσοχόου
Ασθενής μετά την νοσηλεία με οξεία απορρύθμιση. Τι οφείλω να προσέξω; - Α. Νταλιάνης
Ασθενής με συσκευή υποβοήθησης κοιλιών. Τι πρέπει να γνωρίζει ο μη ειδικός; - Μ. Μπόνιος
Ασθενείς με προοδευτικά επιδεινούμενα συμπτώματα. Τι αποφάσεις πρέπει να πάρω και πότε; -Μ. Μαρκέτου
Συζήτηση
11.00-12.30 Οξεία Απορρύθμιση Καρδιακής Ανεπάρκειας: Προβληματισμοί, κλινικές οδηγίες & συζήτηση περιστατικών
Πρόεδροι: Φ. Τρυποσκιάδης, Γ. Κοχιαδάκης
Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια και στεφανιαία νόσος - Γ. Γαβριελάτος
Αντιμετώπιση στα Επείγοντα και διαστρωμάτωση κινδύνου - Σ. Κατσάνος
Βελτιστοποίηση της φαρμακευτικής αγωγής εντός νοσοκομείου - Β. Μπιστόλα
Κλινικά περιστατικά για τη μη βελτιστοποίηση της θεραπείας πριν και μετά το εξιτήριο-Α. Σταυράτη
Συζήτηση
12.30-16.00 Διάλειμμα
16.00-17.00 30 Χρόνια Παρακολούθηση - Ειδικά κλινικά θέματα
Πρόεδροι: Σ. Αδαμόπουλος, Α. Σιδέρης
Ανεπάρκεια μιτροειδούς: Πώς θα βοηθήσει το υπερηχοκαρδιογράφημα στη λήψη απόφασης; Α. Πατριανάκος
Παρακολούθηση ασθενούς με αμφικοιλιακό βηματοδότη με/και χωρίς απινιδιστή - Σκ. Σιδερής
Πότε πρέπει να συζητήσω την καρδιακή μεταμόσχευση στον ασθενή μου - Α. Γκουζιούτα
Ποιος ογκολογικός ασθενής χρειάζεται τον καρδιολόγο; - Κ. Κεραμιδά

Συζήτηση-Κλείσιμο Διαδικτυακού Συνεδρίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Απόφαση ένταξης στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 παρεμβάσεων στον ιστορικό οικισμό του Κάστρου Δήμου Ιωαννιτών


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 της πράξης «Διασύνδεση, ανάπλαση, αναβάθμιση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων – υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων – κοινόχρηστων οδών και πλατειών στο Κάστρο του Δήμου Ιωαννιτών».
Η πράξη – συνολικού προϋπολογισμού 2.394.785,24 ευρώ – περιλαμβάνει την διαμόρφωση της πλατείας Γλυκήδων και τις οδούς Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκιδών και Σουγδούρη που βρίσκονται Δυτικά της ΒΑ ακρόπολης του τζαμιού Ασλάν, η οποία σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και με τις προβλεπόμενες επεμβάσεις αναπλάθεται και αναβαθμίζεται και οδηγεί στην αστική αναζωογόνηση της.
Αναλυτικά, οι επεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι:
α) Κυκλοφοριακή παρέμβαση στην οδό Γλυκήδων με διάνοιξη πρόσθετης εισόδου στον χώρο του Κάστρου και διαμόρφωση διευρυμένης περιοχής δενδρόφυτου πεζοδρόμου κατά μήκος της οδού από την πλευρά του Σουφαρί Σεράϊ.
β) Η συνέχεια της οδού Γλυκήδων και η οδός Ιστορικού Προκοπίου αναμορφώνονται στα πρότυπα των ήδη διαμορφωμένων στο Κάστρο οδών με κατάλληλες λιθοστρώσεις με φυσικά υλικά.
γ) Η οδός Σουγδούρη μαζί με τις οδούς Βάγια και Μακρή βελτιώνονται ώστε να συνδέουν απ ευθείας την παραλίμνια περιοχή με τις δύο ακροπόλεις του Κάστρου.
δ) Πλήρης διαμόρφωση του υπαίθριου αρχαιολογικού χώρου της πλατείας Γλυκήδων με κατά περίπτωση ανάδειξη ή κατάχωση των αρχαιοτήτων, φυτεύσεις, κατασκευή καθιστικών και ενδιάμεσες διαδρομές πεζών προσβάσιμες από ΑΜΕΑ που οδηγούν στα δύο Οθωμανικά μνημεία της Βιβλιοθήκης και του Λουτρού.
ε) Εργασίες υποδομής εξωτερικού φωτισμού και οπτικών ινών και φωτισμός ανάδειξης και σήμανσης του διαμορφωμένου χώρου και των οδών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής από μονοκατοικία στο Αηδονοχώρι Κόνιτσας Ιωαννίνων


Ως δράστης ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης – κλοπής από μονοκατοικία στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αλλοδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα 11-05-2020 έως 05-06-2020 σε υπόγειο χώρο μονοκατοικίας στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν εργαλεία και τρόφιμα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. για προμήθεια εξοπλισμού στο ΠΓΝΙ


Με έγγραφο της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 προς την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) διατυπώνεται η θετική γνώμη για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού Ηλεκτρονικής και Εργαλειομηχανών CNC», προϋπολογισμού 419.785 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων της Περιφέρειας Ηπείρου».
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις


Συνελήφθη χθες (17-06-2020) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός φυγόποινος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν οι παρακάτω καταδικαστικές αποφάσεις:
• απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης (3) ετών για αντίσταση,
• απόφαση Β΄ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης (1) έτους και (2) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ για ψευδή ανώμοτη κατάθεση,
• απόφαση του Β΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης (30) ημερών για εξύβριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για προμήθεια εξοπλισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης

Με έγγραφο της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 προς την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) διατυπώνεται η θετική γνώμη για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού Ηλεκτρονικής και Εργαλειομηχανών CNC», προϋπολογισμού 419.785 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων της Περιφέρειας Ηπείρου».


Σε τρεις μέρες και χωρίς επίσκεψη στην εφορία η δήλωση μεταβίβασης ακινήτου


Απόφαση, που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής, και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να απλοποιηθεί άμεσα η διαδικασία δήλωσης ακινήτου στην Εφορία αναφέρει ότι θα ολοκληρώνεται η δήλωση μεταβίβασης ακινήτου από τους φορολογούμενους εντός τριών ημερών, χωρίς καμία επίσκεψη στη ΔΟΥ.
Στόχος είναι να δοθεί τέλος σε μια αναχρονιστική και χρονοβόρα πρακτική, που δημιουργούσε ουρές στις Εφορίες, τριβές και ταλαιπωρία για τους φορολογουμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση, στην οποία έχουν καταλήξει στην ΑΑΔΕ, και η οποία θα εφαρμοστεί μέχρι την πλήρη ψηφιοποίηση των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, περιλαμβάνει τα εξής:
1.Οι κάθε είδους αιτήσεις ή δηλώσεις μπορούν να αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου (συστημένο), courier ή e-mail, καθώς και να κατατίθενται στο πρωτόκολλο της ΔΟΥ.
Για την υποβολή των αιτήσεων, είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης του gov.gr
(Οι πολίτες μπορούν να βρουν στο gov.gr όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου).
2.Σε περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής, αποστέλλεται αυτοματοποιημένο μήνυμα (auto-reply), το οποίο αποτελεί αποδεικτικό παραλαβής της δήλωσης ή αίτησης. Σε περίπτωση αποστολής μέσω ταχυδρομείου ή courier, αποδεικτικό παραλαβής αποτελεί το αντίστοιχο αποδεικτικό αποστολής από το ταχυδρομείο ή την εταιρεία courier.
3.Εφόσον ο φάκελος είναι πλήρης, οι δηλώσεις και αιτήσεις διεκπεραιώνονται υποχρεωτικά εντός τριών εργασίμων ημερών.

Προσλήψεις στην εφορεία αρχαιοτήτων Ιωαννίνων μέσω ΑΣΕΠ


Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, που εδρεύει στα Ιωάννινα του Νομού Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα
1. 1 ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ
2. ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (efaioa@culture.gr ).
Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που αναγράφει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Η αίτηση συμμετοχής και οι σχετικές κατά περίπτωση υπεύθυνες δηλώσεις του ν. 1599/1986 (Α΄75) που θα υποβληθούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζονται υπογεγραμμένες, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις δεν γίνονται δεκτές.

Σύσφιξη και ανόρθωση σε μπράτσα, μηρούς και γλουτούς χωρίς χειρουργείο


Ο υδράργυρος ανεβαίνει και τα ρούχα γίνονται όλο και πιο αποκαλυπτικά. Τα μπάνια έχουν ξεκινήσει και τα πιο δύσκολα και ευαίσθητα σημεία του σώματος, όπως το εσωτερικό μέρος των μηρών, τα γόνατα, τα μπράτσα και οι γλουτοί γίνονται βορά σχολιαστών, αν δεν είναι σφιχτά και στη θέση τους.
Αν, ωστόσο, έχει προηγηθεί απώλεια σωματικού βάρους, η χαλάρωση είναι εκεί και χαλάει τη διάθεση, καθώς η τελική εικόνα δεν είναι η επιθυμητή.
Όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (https://www.agaitanis.gr): «Τα καλά νέα είναι ότι στην περίπτωση, που η χαλάρωση είναι μικρή έως μέτρια, δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωσή της και μπορεί να αντιμετωπιστεί με μη επεμβατικές θεραπείες, όπως είναι οι ραδιοσυχνότητες και τα νήματα».
Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες
Η μέθοδος σύσφιξης με την τεχνολογία, που προσφέρουν οι ραδιοσυχνότητες, στα σημεία που χρειάζεται, είναι μία πολύ αποτελεσματική λύση.
Πώς γίνεται η εφαρμογή;
Με τη χρήση ειδικής κεφαλής διαχέεται στους ιστούς θερμότητα, με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνώνονται.
«Ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή σύσφιγξη στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνουμε παράλληλα βελτίωση της κυκλοφορίας», εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα;