Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου με θέμα την Έρευνα-Εξόρυξη υδρογονανθράκων και το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι, στο http://www.tzourlakos.com

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη  Κωνσταντίνου με θέμα  την "Έρευνα-Εξόρυξη υδρογονανθράκων και το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δελβινάκι" στο http://www.tzourlakos.com

Αδελφότητα Αμαράντου Κόνιτσας: Κοπή Πίτας τη Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 11.00' πρωινή, στα γραφεία της Αδελφότητας, Αγ. Κωνσταντίνου 4, 5ος όροφος, Αθήνα-Ομόνοια

Πρόσκληση
Αγαπητοί χωριανοί και φίλοι της Αδελφότητας και του Αμάραντου.
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας του χωριού μας σας καλεί στην κοπή πίτας των αποδήμων στην Αττική του χωριού μας Αμάραντου.
Θα πραγματοποιηθεί στις 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 11π.μ. στο Γραφείο της Αδελφότητας, Αγ. Κωνσταντίνου 4, 5ος όροφος, Αθήνα (πλ. Ομόνοιας).
Παρακαλούμε όπως όλοι οι χωριανοί άντρες, γυναίκες και παιδιά, νύφες και γαμπροί να δώσουμε το παρόν στην εκδήλωση αυτή.
Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα ανταμώσουμε τούτη την Κυριακή με λαχτάρα και αγάπη γιατί πονάμε τον τόπο μας και αγαπάμε το χωριό μας.
Θα ανταμώσουμε με φίλους, συγγενείς, συνομήλικους, θα κουβεντιάσουμε και πάνω απ΄όλα θα νοιώσουμε Αμαραντιώτες.
Ξέρουμε ότι η νεολαία μας θα είναι εκεί!
Οι νεώτεροι θα δώσουν το παρόν, γιατί ξέρουν ότι έχουν υποχρέωση να συνεχίσουν την ιστορία.
Το χωριό μας δε θα ρημάξει γιατί εμείς οι ΑΜΑΡΑΝΤΙΩΤΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στην Ανατολή Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 36χρονος και μία 33χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Οι δράστες προσποιούμενοι τους λογιστές της κόρης του ζευγαριού, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, που διαπράχθηκε προχθές (11-01-2018) το πρωί, στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ένας 36χρονος και μία 33χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, το πρωί της (11-01-2018) στην Ανατολή Ιωαννίνων, οι δύο δράστες, αφού εισήλθαν στο σπίτι ημεδαπών (ενός 82χρονου και μίας 69χρονης), προσποιούμενοι τους λογιστές της κόρης τους, κατάφεραν να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ, προκειμένου να πληρώσουν παράβολο στην εφορία, ώστε να λάβει η κόρη τους επιστροφή χρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι αλλοδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (12-01-2018) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο 17χρονοι υπήκοοι Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, οι δύο δράστες πλησίασαν 16χρονο πεζό ημεδαπό και ασκώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.
Αστυνομικοί, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, συνέλαβαν άμεσα τους δύο δράστες.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία καθώς και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (1,8) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η Αδελφότητα Χαραυγής Πωγωνίου, διασκεδάζει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, 12:00 το μεσημέρι, στο ''Αρχοντικό Hall'', Καρπενησίου 20, παράλληλα με τη λεωφόρο Θηβών, Περιστέρι


Ηπειρωτική Συσπείρωση: Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση και οργάνωση της δράσης ενάντια στη σύμβαση για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην περιοχή Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ώρα 6:00 μ.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε ανοιχτή συζήτηση και οργάνωση της δράσης ενάντια
στη σύμβαση για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην περιοχή Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας
Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών
Τετάρτη 24-01-2018, 6:00 μ.μ.
Η έναρξη των εργασιών έρευνας και παραγωγής Υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας, σηματοδοτεί μια σημαντική παρέμβαση στην κοινωνία της Ηπείρου. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη για ψήφιση στη Βουλή η Σύμβαση Μίσθωσης για την αξιοποίηση των Υδρογονανθράκων του οικοπέδου «Άρτα-Πρέβεζα».
Εκφράζουμε τον βαθύτατο προβληματισμό μας για τις επιπτώσεις που δημιουργεί το εγχείρημα αυτό με βάση το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της τεχνολογίας, το θεσμικό πλαίσιο και τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν προβλέψεις για έκδοση προεδρικών διαταγμάτων ή υπουργικών αποφάσεων, για σοβαρά θέματα όπως για την ασφάλεια και το περιβάλλον τα οποία είτε δεν έχουν εκδοθεί, είτε δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά. Δεν υπάρχει λεπτομερής περιγραφή μέσω κανονισμών όλων των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με την Υγιεινή, την Ασφάλεια και το περιβάλλον.
Θα υπάρξουν περιβαλλοντικές πιέσεις από τις σεισμικές έρευνες, όρυξη γεωτρήσεων, κατασκευή εγκαταστάσεων (εκπομπές ρύπων στο έδαφος και τον αέρα), από άλλες δραστηριότητες όπως με την διαπλάτυνση και διάνοιξη νέων δρόμων, ευρείας κλίμακας επεμβάσεις αποψίλωσης της βλάστησης. Επίσης κατά την παραγωγική διαδικασία, η κατασκευή εγκαταστάσεων (διαχωρισμός αέριας και υγρής φάσης, αφαίρεση νερού κ.λ.π.), η εγκατάσταση αγωγών μεταφοράς των Υ/Α, και η διαχείριση των αποβλήτων θα δημιουργεί επί πλέον επιβάρυνση.
Οι συμφωνίες με τις εταιρείες, δημιουργούν ένα γενικόλογο πλαίσιο ενώ οι κανονισμοί περιβαλλοντικής προστασίας και ασφάλειας παραμένουν ασαφείς και ανεπαρκείς με αποτέλεσμα οι εταιρείες να ενεργούν ανεξέλεγκτα και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Διαγράφονται σοβαροί κίνδυνοι για τις υπάρχουσες οικονομικές δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες από τις συγκεκριμένες εργασίες και ακόμη από τη φάση της έρευνας.
Οι γενικότερες διαδικασίες στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή γεννούν προβληματισμούς για επεμβάσεις με στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ιδιαίτερα της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Η ιστορική πείρα είναι σκληρή. Οι αλλαγές αυτές έχουν αιμάτινο υπόστρωμα, περνάνε μέσα από φλόγες που καίνε τους λαούς.
Παραμένουν επίκαιρα τα συμπεράσματα της Ημερίδας που οργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ) την 2/12/2014. 
Η Η.Σ, οι 10 σύμβουλοι της οποίας στο ΔΣ της ΠΣΕ ζήτησαν την έκδοση σχετικού ψηφίσματος που αρνήθηκε η πλειοψηφία, εκφράζει την αντίθεση στην υλοποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης που πλήττει τα συμφέροντα της Ηπείρου και των Ηπειρωτών, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το φυσικό, ιστορικό, πολιτιστικό περιβάλλον, οδηγεί υφιστάμενες οικονομικές δραστηριότητες σε αφανισμό και ζητάει την διακοπή των εργασιών άμεσα. Η Ήπειρος έχει όλες τις προϋποθέσεις για μια άλλη Ανάπτυξη σε εθνικό σχεδιασμό, προς όφελος της πλειοψηφίας των Ηπειρωτών και όχι των πολυεθνικών εταιρειών.
Προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα ενημέρωσης για τις εξελίξεις αυτές, είναι αναγκαία η οργάνωση δημόσιας συζήτησης που θα συμβάλλει στην παρουσίαση όλων των παραμέτρων του έργου, με την συμμετοχή επιστημόνων, εκπροσώπων της Ηπειρώτικης Αποδημίας αλλά και της κοινωνίας της Ηπείρου. 
Για τον λόγο αυτό η Η.Σ. φιλοδοξεί στην προβολή του προβλήματος, με την ενημέρωση των συλλόγων της Ηπειρώτικης Αποδημίας, δημοσιεύσεις και συζητήσεις, με πρώτη εκδήλωση την οργάνωση της Ημερίδας την 24/01/2017 στην Πανηπειρωτική.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Αδελφότητες, τους Ηπειρώτες, τις Επιστημονικές οργανώσεις, Επιστήμονες να συμβάλλουν στην οργάνωση της Ημερίδας προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικά συμπεράσματα.

Όμιλος φίλων Μουσείου σύγχρονης τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης»: Κοπή Πίτας, απολογισμός και προγραμματισμός δράσης 2018 την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50

Πρόσκληση
Απολογισμός 2017, κοπή πίτας και προγραμματισμός δράσης για το 2018.
Ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, «Θεόδωρος Παπαγιάννης», σας προσκαλεί, την Τετάρτη 24/01/2018 και ώρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση, σε ένα σύντομο απολογισμό δράσης του Ομίλου για το 2017, την κοπή της πίτας και τον επίσης σύντομο προγραμματισμό δράσης για το έτος 2018.
Γνωστοποίηση της πρότασης του Ομίλου προς την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που αναφέρεται στην 17η Αυγούστου 2018 σαν ημέρα ξενάγησης στο Μουσείο των Ηπειρωτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι της Τσούκας και το βράδυ γλέντι στην Πλατεία του χωριού. Η πρόταση αυτή τέθηκε υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής. (παράλληλη Πολιτιστική εκδήλωση στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Γλυπτικής)
Στην εκδήλωση θα προβληθεί το διάρκειας 40 λεπτών ντοκιμαντέρ, του Ηπειρώτη Ναπολέοντα Ροντογιάννη, με θέμα το 8ο συμπόσιο γλυπτικής που έγινε το καλοκαίρι του 2017, στο χώρο του μουσείου, καθώς και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που έγιναν στο πλαίσιο του συμποσίου αυτού.


Το ΔΣ του Ομίλου

Η Ένωση των Ζαγορισίων της Αττικής, κόβει τη ''Πίτα του Ζαγορισίου'', μετά τον εκκλησιασμό, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ώρα 10:30 π.μ., στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, Ριζάρη 1, Μαρούσι


Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (15-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (16-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (17-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (18-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (19-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (21-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.

O Σύνδεσμος Αθηνών Βούρμπιανης Κόνιτσας, κόβει τη Πίτα του, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10.30' στην αίθουσα ''Βίκος'', του Hotel STANLEY, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο

O Σύνδεσμος Αθηνών Βούρμπιανης Κόνιτσας, κόβει τη Πίτα του, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10.30' στην αίθουσα ''Βίκος'', του Hotel STANLEY, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (15-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (16-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (17-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (18-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (19-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (20-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Μύθοι για τα δόντια και την Ορθοδοντική

Οι μύθοι αφθονούν όταν το θέμα είναι τα δόντια μας. «Να χρησιμοποιείς σκληρή οδοντόβουρτσα για να αφαιρείς την πλάκα» (μην το κάνετε, μπορεί να βλάψει την γραμμή των ούλων). «Αν πονάει το δόντι σου, βάλε ούζο» (δεν βοηθάει, επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας ή/και πάρτε το κατάλληλο παυσίπονο μέχρι να φθάσετε στο ιατρείο του).
Εξίσου πολλοί, όμως, είναι και στην Ορθοδοντική. Η Δρ. Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη, DDS, PhD, ειδική Ορθοδοντικός Παιδιών & Ενηλίκων, ξεδιαλύνει τους σημαντικότερους.
Μύθος: Τα πρώτα δόντια του παιδιού θα πέσουν, επομένως η οδοντική φροντίδα δεν είναι απαραίτητη στα μικρά παιδιά.
Η αλήθεια: Η καλή οδοντική υγιεινή και οι τακτικές επισκέψεις στον παιδοοδοντίατρο είναι απαραίτητες, διότι τα νεογιλά δόντια μπορεί να χαλάσουν ακριβώς όπως τα μόνιμα. 
Επιπλέον, η πρόωρη απώλεια των νεογιλών δοντιών λόγω αδιάγνωστης τερηδόνας μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη των μόνιμων δοντιών, εμποδίζοντας την ανατολή τους. 
Η Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα συνιστά την πρώτη επίσκεψη του παιδιού κοντά στα πρώτα του γενέθλια, με συμβουλευτικό κυρίως αρχικά χαρακτήρα. 
Από και πέρα, ο παιδοοδοντίατρος θα καθορίσει τη συχνότητα των επισκέψεων με βάση τη διατροφή, τη στοματική υγιεινή και τις συνήθειες του παιδιού.
Μύθος: Αν ένα μικρό παιδί δεν πίνει αναψυκτικά και δεν τρώει γλυκά, τα δόντια του δεν θα χαλάσουν.