Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Ιερά Μονή Σωσίνου: Πανηγυρικός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Πανηγυρικός θα είναι και φέτος ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο είναι αφιερωμένη η Ιερά Μονή Σωσίνου.
Την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ώρα 5 το απόγευμα, θα τελεστεί Εσπερινός και θα ακολουθήσουν οι Χαιρετισμοί και τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου- κατακόμβης των Ηπειρωτών Αγίων.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία- Δοξολογία και οι υπόλοιπες καθιερωμένες εκδηλώσεις, ενώ Θεία Λειτουργία  θα τελεστεί και την Κυριακή 26 Μαρτίου στο νέο παρεκκλήσι της Μονής.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα συντήρησης μνημείων, οδικών-αγροτικών υποδομών

Έργα συντήρησης   του επαρχιακού οδικού δικτύου, των αγροτικών υποδομών και  μνημείων,   προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα συντήρησης μνημείων, οδικών-αγροτικών υποδομών
Συντήρηση- βελτίωση οδικού δικτύου
Για δύο έργα αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι κατασκευής τους. Πρόκειται για τα εξής:
Ø  Βελτίωση της οδικής σύνδεσης "Αετός- Παλαιοκκλήσι" με το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 100.000, για το οποίο ανάδοχος ανακηρύχθηκε η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. και
Ø   Εργασίες αποκατάστασης της 16ης επαρχιακής οδού στις θέσεις Λεπιανά - Μικροσπηλιά (κατασκευή σαρζανέτ)» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 60.000, για το οποίο ανάδοχος ανακηρύχθηκε ο Γ. Μπαζούκης.
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των παρακάτω έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων:
Ø  «Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού προς Αετομηλίτσα», προϋπολογισμού € 200.000.
Ø  «Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000.
Ø  «Αποκατάσταση προσβάσεων σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στο δρόμο Ζωοδόχος - Λύγγος», προϋπολογισμού 60.000.
Ø  «Βελτίωση οδού Πυρσόγιαννη - Πληκάτι», προϋπολογισμού € 80.000.
Αποκατάσταση θρησκευτικών μνημείων
Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργων για τα παρακάτω θρησκευτικά μνημεία:  
Ø  «Στερέωση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους   Βρυσοχωρίου Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 70.000.
Ø    «Αποκατάσταση Ιεράς Μονής Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού € 50.000.
Έργα αγροτικών υποδομών
Η Οικονομική Επιτροπή συζήτησε και έλαβε αποφάσεις και για τρία έργα που αφορούν υποδομές του αγροτικού τομέα.
Συγκεκριμένα, ανέδειξε τους αναδόχους για:
Ø  «Επέκταση επένδυσης αύλακα στην περιοχή Παλιομυρχιά Κομμένου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 55.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Φώτιος Στεφάνου.
Ø   «Επένδυση τμήματος διώρυγας παραπλεύρως κοιμητηρίου Πολυδρόσου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 50.000. Ανάδοχος Σπ.Κ. Ζιώβας.
Το τρίτο έργο αφορά την  «Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής και ΤΟΕΒ Παραμυθιάς», προϋπολογισμού € 63.000, για το οποίο η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτησή του.
Εξοπλίζεται η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Η Οικονομική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου, ανέρχεται στο ποσό των  279.999 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020".
Για την υλοποίηση της πράξης  έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων. Για τη διαδικασία  δημοπράτησης έχει εκδοθεί η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, για κατοχή λαθραίου καπνού και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών στο 19ο χμ Ιωαννίνων-Κόνιτσας

Συνελήφθη, σήμερα (21-03-2017) το πρωί στο 19ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 36χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, βρέθηκαν στις αποσκευές του και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (1.320) γραμμαρίων, χωρίς παραστατικά εισπρακτέων δασμών από Τελωνειακή Αρχή.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 28χρονου υπηκόου Αλβανίας 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής, η οποία διαπράχθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 09-01-2017, στο Ράγιο Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, 28χρονου υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα όπως εξακριβώθηκε προανακριτικά, ο 28χρονος εισήλθε σε εργοταξιακό οικίσκο στην περιοχή «Γίτανα» Ράγιου Θεσπρωτίας και αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και εργαλεία, ιδιοκτησίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.


Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας: Μια οφειλόμενη απάντηση στην καταγγελία του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Ιωαννίνων

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την αποφυγή πιθανόν λανθασμένων παρερμηνειών και δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, αναφορικά με την καταγγελία του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Ιωαννίνων, έχουμε να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

 Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, ως επίσημος φορέας του Δημοσίου, εφαρμόζει τους Νόμους, εγκυκλίους και αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας, ως οφείλει και όχι κατά το δοκούν ή επιλεκτικά. 
Ο ρόλος και οι πολιτικές που καλείται κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εφαρμόσει, είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις πολιτικές ενός οργανωμένου κράτους και μιας Δημόσιας Διοίκησης που εκπορεύονται από το Σύνταγμα της χώρας. Προσωπικές επιλογές, επιλεκτικές αποφάσεις ή αυθαιρεσίες, δεν αποτελούν ίδιον γνώρισμα σε καμία περίπτωση, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Λειτουργώντας στο πλαίσιο των νόμων και τηρώντας πιστά τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη Δημόσια Διοίκηση στις οποίες βασίζεται η νομιμότητα της δράσης της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4354/2015 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Ν.4405/2016, κατέταξε τους υπαλλήλους που διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν στην ΔΕ κατηγορία, χωρίς απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά με απολυτήριο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής ή με τον απαιτούμενο από τις οικείες διατάξεις χρόνο εμπειρίας, στα μισθολογικά κλιμάκια της ΔΕ κατηγορίας. Όσοι υπάλληλοι δεν κατείχαν τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα, όπως ορίζεται παραπάνω, κατατάχθηκαν στα μισθολογικά κλιμάκια της ΥΕ.
Ωστόσο για την τήρηση της αρχής της ισότητας και την αποφυγή αδικιών σε ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, με έγγραφά της στις 28-9-2016 & στις 28-02-2017 απηύθυνε ερωτήματα στα αρμόδια Υπουργεία λόγω αρμοδιότητας (Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης & Υπουργείο Οικονομικών -Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), σχετικά με την κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια υπαλλήλων ΔΕ χωρίς απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εξεταστεί η περαιτέρω ερμηνεία και εφαρμογή του Νόμου σε όλες τις περιπτώσεις. Με την πεποίθηση ότι θα δημοσιευτεί η παρούσα επιστολή στην ιστοσελίδα σας, ευχαριστούμε για την φιλοξενία.


Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση του Γιάννη Καραγιάννη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, μαζί με αντιπροσώπους ρουμανικών εταιρειών του αγροδιατροφικού τομέα και εισαγωγείς ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αγορά της Ρουμανίας που επισκέφτηκαν τη χώρα μας με αφορμή την διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo 2017, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κόκκαλη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες σύστασης μικτών επιχειρήσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον κτηνοτροφικό τομέα, η ανάπτυξη συνεργασίας σε ζητήματα δενδροκομίας (με έμφαση στην καλλιέργεια καρυδιάς) καθώς και η καλύτερη προώθηση και προβολή των ελληνικών προϊόντων στη ρουμανική αγορά.
Θετική εντύπωση προκάλεσε στην ελληνική πλευρά, η αναφορά των Ρουμάνων αντιπροσώπων στην πλήρη εφαρμογή της - ενσωματωμένης στο νομικό πλαίσιο της χώρας τους - Κοινοτικής Οδηγίας, που αφορά τους χρόνους πληρωμής των παραγωγών νωπών και ευπαθών προϊόντων από τις αλυσίδες λιανεμπορίου.
Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε λεπτομερώς τους παρευρισκόμενους για τις παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου και τους κάλεσε να επισκεφθούν την περιοχή για να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς των ποιοτικών της προϊόντων.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο βουλευτής έθεσε στον υφυπουργό τα προβλήματα του κλάδου της πτηνοτροφίας της Ηπείρου και κυρίως την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που χορηγήθηκαν στους πτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών το 2006 και για την αντιμετώπιση της έντονης ανόδου των τιμών των ζωοτροφών το 2008. Ο κ. Κόκκαλης ενημέρωσε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη δρομολογηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας οι μαθητές Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ


          Με τη συμμετοχή των μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη το διήμερο 18-19 Μαρτίου οι εργασίες του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου Θεολογίας, που είχε ως θέμα: «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο».
          Στο Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και είχε την αναγνώριση του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές Κωστής Σπύρος, Παπαδοπούλου Έρικα, Σιαράβα Όλγα και Τζέλη Άννα παρουσίασαν την εργασία που είχαν εκπονήσει με θέμα: «Η καύση των νεκρών», ενώ με τη συμμετοχή τους είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν θεολογικά ζητήματα που άπτονται της επιστήμης και να επιχειρηματολογήσουν επάνω σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.
          Το Συνέδριο λειτούργησε ως ένα επιστημονικό forum μέσω του οποίου οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν το ρόλο των θρησκειών στη σύγχρονη κοινωνία, τη σχέση της πίστης με την επιστήμη, της θρησκείας με την τέχνη και τη φιλοσοφία και να αναπτύξουν ένα γόνιμο προβληματισμό πάνω σε ζητήματα ηθικής αλλά και επάνω σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

          Στο Συνέδριο συμμετείχαν περίπου 800 μαθητές από 50 σχολεία της Ελλάδας της Κύπρου και της Ομογένειας, ενώ παρουσιάστηκαν 110 εργασίες. Η διοργάνωσή του είχε τη στήριξη των καθηγητών του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ, τελούσε υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, υπό την επιστημονική καθοδήγηση των Σχολικών Συμβούλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, … προθεσμία μέχρι τις 15 Μαΐου

Mέχρι τις 15 Μαΐου θα δέχεται αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων ενίσχυσης ο ΟΠΕΚΕΠΕ και γι' αυτό το σκοπό εξέδωσε και το αντίστοιχο "Εγχειρίδιο για τις Μεταβιβάσεις των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης".
Σύμφωνα με αυτό, «με τον όρο “δικαίωμα βασικής ενίσχυσης” νοείται άυλος τίτλος, ο οποίος συνδέεται με ορισμένη επιλέξιμη έκταση και ο οποίος γεννά δικαίωμα καταβολής ενίσχυσης, ίση με τη μοναδιαία αξία των δηλωθέντων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης….». «…Τα δικαιώματα ενίσχυσης συνιστούν ουσιαστικά δικαίωμα υπό αίρεση για τη χορήγηση ενίσχυσης από την ΕΕ, μπορούν να διαχωρίζονται από τη γη, να αποτελούν αντικείμενο ανεξάρτητης συναλλαγής και να ενεργοποιούνται σε επιλέξιμη γη, που έχει στη διάθεσή του ο γεωργός, ανεξαρτήτου κυριότητας και αυστηρά εντός της ίδιας περιφέρειας, στην οποία έχουν χορηγηθεί.»
Η υποβολή αιτήσεων μεταβίβασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω e-εφαρμογής (δεν απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου με πρωτότυπες αιτήσεις και δικαιολογητικά), αλλά προβλέπεται υποχρέωση τήρησης προσωπικού φακέλου με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά για μία πενταετία τουλάχιστον.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού αναρτήθηκαν την Τρίτη 21 Μαρτίου  στο site του ΟΑΕΔ, οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειόμενων.
Δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων έχουν οι δικαιούχοι και οι πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, από σήμερα 21 Μαρτίου στις 8 το πρωί έως την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 23:59. Η ένσταση μπορεί να υποβληθεί μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.
Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των δικαιούχων είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι, ενώ δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση ηλεκτρονικά με αποκλειστικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεως.
Η 12μηνη διάρκεια του προγράμματος θα υλοποιηθεί, μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων και ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-καταγγελία για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας

Απ΄ τον Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Ιωαννίνων, εκδόθηκε σήμερα 21-3-2017, η παρακάτω ανακοίνωση:
 Η κυβέρνηση Συριζανέλ, ούτε τους Νόμους που αποφασίζει και ψηφίζει δεν εφαρμόζει,  λόγω της κατάστασης διαλύσεως που επικρατεί σε πολλές δομές του στενού δημόσιου τομέα με αποκλειστική ευθύνη της! Χαρακτηρισμό παράδειγμα η κατάσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη περιστατικό, το οποίο αποδεικνύει ότι επικρατεί μια κατάσταση αποσυνθέσεως και στην οποία ως γνωστόν οι υπηρετούντες στην μεγάλη πλειοψηφία τους στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Να επισημανούμε δε, ότι  με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι επικεφαλής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ουσιαστικά «δίνουν λόγο» μόνο στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
Το τελευταίο περιστατικό έχει να κάνει ουσιαστικά με την μέχρι σήμερα άρνηση (!) απ’ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εφαρμόσει Νόμο του Κράτους και σχετική εγκύκλιο διαταγή αρμοδίου Υπουργού.
Συγκεκριμένα: Με τις διατάξεις της 1ης παραγράφου  του δευτέρου άρθρου του Νόμου 4405/2016, η κυβέρνηση προέβη στην τροποποίηση του Νόμου 4354/ 2015 που η ίδια είχε ψηφίσει και αδικήσει ένα μεγάλο μέρος δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στην ΔΕ κατηγορία με εργασιακή εμπειρία, επιφυλάσσοντάς τους μια διαφορετική και άδικη αντιμετώπιση έναντι άλλων υπαλλήλων, τους οποίους κατέταξε σε μισθολογικά κλιμάκια κατώτερης κατηγορίας απ΄αυτή που  ανήκουν! 

Τριπλή παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου σε διεθνείς εκθέσεις για τουρισμό- τοπικά προϊόντα

Σε υλοποίηση του προγράμματος της Ηπείρου για συνδυασμένη και παράλληλη προβολή του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων, η Περιφέρεια συμμετείχε το τελευταίο δεκαήμερο σε τρεις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, φιλοξενώντας στα περίπτερά της φορείς,  επαγγελματίες, δήμους.
Συγκεκριμένα συμμετείχε στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB του Βερολίνου (9-13 Μαρτίου), στην έκθεση Mediterranean Panorama Στοκχόλμη της Σουηδίας  (17 έως 19 Μαρτίου) και στην FOOD EXPO, η οποία άρχισε το Σάββατο 18 Μαρτίου και ολοκληρώνεται  τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στην Αθήνα.
Από τη συμμετοχή στις δύο τουριστικές εκθέσεις, προκύπτει ένα εντεινόμενο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και κατ΄ επέκταση για την Ήπειρο, με έμφαση και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.                 
Στη Διεθνή Έκθεση Βερολίνου
Από τη  συμμετοχή της Περιφέρειας, για μια ακόμη χρονιά  στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου, διαπιστώθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την προσέλκυση τουριστών στην Ήπειρο με ενδιαφέροντα που αφορούν τον θαλάσσιο, τον ορεινό και εν γένει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Το θετικό κλίμα "εισέπραξαν"  ιδιαίτερα οι Ηπειρώτες επιχειρηματίες από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με tour operators στο περίπτερο της Περιφέρειας. Ενδεικτικό του μεγάλου εύρους της προβολής και των δυνατοτήτων για συμφωνίες, αποτελεί το γεγονός ότι στη φετινή IBT Berlin εκπροσωπήθηκαν 187 χώρες, με 1.000 ειδικευμένους αγοραστές, 10.000 εκθέτες, 60.000 ιδιωτικοί και 120.000 εμπορικοί επισκέπτες.
Αισιόδοξες εκτιμήσεις για την τουριστική ανάπτυξη, και την ευκαιρία που παρουσιάζεται για την Ήπειρο να αυξήσει το μερίδιό της στην προσέλκυση νέων τουριστών,  έκαναν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. 

Λειτουργική Ιατρική: Πώς προστατεύει από την παχυσαρκία;

Η παχυσαρκία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας τον 21ο αιώνα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να την χαρακτηρίζει ως νόσο λόγω των επιπτώσεών της στην υγεία, στην ικανότητα προς εργασία, στην κοινωνικότητα καθώς και στην ποιότητα και διάρκεια ζωής. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες δίαιτες και άλλα κατασταλτικά μέσα, αντί το ποσοστό των ανθρώπων με περιττά κιλά να μειώνεται, αυξάνεται διαρκώς. Τι κάνουμε λάθος, διερωτώνται επιστήμονες και παχύσαρκα άτομα; Υπάρχει, τελικά, αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας;
«Η επιδημία της παχυσαρκίας έχει φθάσει σε κάθε χώρα του κόσμου, και τα άτομα με σωματικό υπέρβαρο και παχυσαρκία συνεχίζουν να αυξάνονται στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Η παχυσαρκία ευθύνεται για πληθώρα νοσημάτων, μεταξύ των οποίων ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία, το λιπώδες ήπαρ, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά και διάφορες άλλες παθολογικές καταστάσεις, όπως η ινσουλινοαντοχή, οι διαταραχές πηκτικότητας, οι διαταραχές του ενδοθηλίου, η υπογονιμότητα, ο καρκίνος, η κατάθλιψη και τα προβλήματα στις αρθρώσεις. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κοινωνικό-οικογενειακό αποκλεισμό που βιώνουν τα παχύσαρκα άτομα, ο οποίος συνδέεται µε δυσκολίες στην αναζήτηση εργασίας, στην επαγγελματική εξέλιξη, στις ενδυματολογικές επιλογές, κ.λπ. Η παχυσαρκία πρέπει, λοιπόν, να αντιμετωπιστεί αμέσως και αποτελεσματικά», επισημαίνει η Δρ. Νικολέτα Κοΐνη, M.D., πιστοποιημένη Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής από
την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγηραντικής Ιατρικής (http://functionalmedsystem.com ).

Τέλος στο χειρουργικό νυστέρι βάζουν οι ραδιοσυχνότητες

«Τέλος» στο χειρουργικό νυστέρι και τη κλασική διαθερμία βάζει η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων (RF, HF) στις λεπτές και δύσκολες μικροχειρουργικές επεμβάσεις άκρας χειρός, παλάμης και δακτύλων!
Τα θεαματικά  αποτελέσματα  που προσφέρει η χρήση των Ραδιοσυχνοτήτων την τελευταία πενταετία, κάνουν το χειρουργικό νυστέρι και τις κλασικές διαθερμίες υψηλής θερμοκρασίας παρελθόν.
Αυτό τονίστηκε στο   6th ViennaSumposium  of  Peripheral Nerves   το οποίο  πραγματοποιήθηκε  στη Βιέννη 17 με 19 Μαρτίου και είχε ως θέμα «Την εξέταση της παρούσας κατάστασης και  νέες ιδέες για την  βελτίωση των χειρουργικών αποτελεσμάτων».
Η επιτυχία των μικροχειρουργικών επεμβάσεων, με τη χρήση Ραδιοσυχνοτήτων, όπως τονίστηκε στο Συμπόσιο, αγγίζει σε ποσοστό το 100%.
Κι αυτό γιατί  οι επεμβάσεις είναι μη τραυματικές, ο χειρουργός ελέγχει τα κοψίματα με υψίστη ακρίβεια, καθώς και το  βάθος προσπέλασης, σε όλες τις πολύ «λεπτές» και δύσκολες περιπτώσεις, αποφεύγοντας τον τραυματισμό των νεύρων και των αγγείων.

«Οι Ραδιοσυχνότητες αποτελούν πλέον τον πιο στενό και έμπιστο συνεργάτη του χειρουργού, καθώς τον βοηθούν να αντιμετωπίσει εύκολα και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις» αναφέρει  ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού, Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού  και προσθέτει.
«Στην αντιμετώπιση συνδρόμων όπως π.χ  το DUPUYTREN(ΡΙΚΝΩΣΗ ΠΑΛΑΜΙΑΙΑΣ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗΣ) , DEQUERVAIN(ΣΤΕΝΩΤΙΚΗ ΤΕΝΟΝΤΟΕΛΥΤΡΙΤΙΣ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΩΝ)  κ.λ.π,  ο χειρουργός συναντά στο «διάβα του» λεπτεπίλεπτα και ευαίσθητα  δακτυλικά νεύρα, αγγεία και τένοντες τα οποία δεν τραυματίζει και δεν καίει με τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων».
Σε τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν μετά τις επεμβάσεις υπήρχαν πολλές επιπλοκές με τον τραυματισμό των νεύρων και των λεπτών αγγείων.
Η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων έγινε για πρώτη φορά πριν από περίπου δέκα χρόνια αλλά την τελευταία πενταετία έχει γίνει πλέον μέθοδος επιλογής  για τους χειρουργούς στις μικροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του χειρουργικού νυστεριού.
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι ήδη χρησιμοποιούνται πλέον  σε όλο και περισσότερες χειρουργικές ειδικότητες και υποειδικότητες όπως Νευροχειρουργική, ΩΡΛ, Πλαστική χειρουργική, Χειρουργική θυρεοειδούς, χειρουργική αιμορροΐδων, αγγειοχειρουργική.
Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων  είναι:

Ιόνια Οδός: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο τμήμα Καλαβρούζα-Κεφαλόβρυσο, προχωρά η σήραγγα της Κλόκοβας

Ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εργασίες στο τμήμα Καλαβρούζας -Κεφαλοβρύσου της Ιόνια Οδός.
Η ημερομηνία παράδοσης του τμήματος είναι στα τέλη Μαρτίου 2017.
H πρόοδος εργασιών υπάρχει και στη σήραγγα της Κλόκοβας.Περιφέρεια Ηπείρου: Προς δημοπράτηση το έργο για τη συλλογή και επεξεργασία λυμάτων στον πρώην Δήμο Ζαλόγγου Πρέβεζας και στη Λούτσα Δήμου Πάργας

Στο στάδιο της δημοπράτησης εισέρχονται πλέον οι διαδικασίες για το έργο  "Συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου  Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και των οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας".
Συγκεκριμένα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, με έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, εκφράζει τη θετική της γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης των δύο υποέργων, ενός με συνολικό προϋπολογισμό 26.700.000 ευρώ και του δευτέρου με 2.028.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.