Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-καταγγελία για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας

Απ΄ τον Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Ιωαννίνων, εκδόθηκε σήμερα 21-3-2017, η παρακάτω ανακοίνωση:
 Η κυβέρνηση Συριζανέλ, ούτε τους Νόμους που αποφασίζει και ψηφίζει δεν εφαρμόζει,  λόγω της κατάστασης διαλύσεως που επικρατεί σε πολλές δομές του στενού δημόσιου τομέα με αποκλειστική ευθύνη της! Χαρακτηρισμό παράδειγμα η κατάσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη περιστατικό, το οποίο αποδεικνύει ότι επικρατεί μια κατάσταση αποσυνθέσεως και στην οποία ως γνωστόν οι υπηρετούντες στην μεγάλη πλειοψηφία τους στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Να επισημανούμε δε, ότι  με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι επικεφαλής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ουσιαστικά «δίνουν λόγο» μόνο στο γραφείο του Πρωθυπουργού.
Το τελευταίο περιστατικό έχει να κάνει ουσιαστικά με την μέχρι σήμερα άρνηση (!) απ’ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εφαρμόσει Νόμο του Κράτους και σχετική εγκύκλιο διαταγή αρμοδίου Υπουργού.
Συγκεκριμένα: Με τις διατάξεις της 1ης παραγράφου  του δευτέρου άρθρου του Νόμου 4405/2016, η κυβέρνηση προέβη στην τροποποίηση του Νόμου 4354/ 2015 που η ίδια είχε ψηφίσει και αδικήσει ένα μεγάλο μέρος δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στην ΔΕ κατηγορία με εργασιακή εμπειρία, επιφυλάσσοντάς τους μια διαφορετική και άδικη αντιμετώπιση έναντι άλλων υπαλλήλων, τους οποίους κατέταξε σε μισθολογικά κλιμάκια κατώτερης κατηγορίας απ΄αυτή που  ανήκουν! 


Το φιλεργατικό πρόσωπο της κυβερνήσεως σε όλο του το μεγαλείο! Μετά τις αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, για την άδικη αυτή συμπεριφορά και διάκριση, αναγκάστηκε τον μήνα Ιούλιο 2016, να προχωρήσει σε αποκατάσταση  της μισθολογικής εξελίξεως των υπαλλήλων αυτών. Μάλιστα ο τότε αρμόδιος Υφυπουργός εξέδωσε την 1η Αυγούστου 2016 εγκύκλιο διαταγή ζητώντας απ’ τους επικεφαλής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων την άμεση εφαρμογή του Νόμου με αναδρομική ισχύ από 1-1-2016 ημερομηνία ενάρξεως του νέου μισθολογίου στο δημόσιο. Ορισμένες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προχώρησαν στην εφαρμογή του Νόμου και της υπουργικής διαταγής, ως είχαν υποχρέωση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας όχι μόνον δεν εφάρμοσε μέχρι σήμερα τον Νόμο αλλά παρέβη και την υπουργική εγκύκλιο- διαταγή, παρότι πέρασαν επτά και πλέον μήνες και εφαρμόζει την προηγούμενη διάταξη που τροποποιήθηκε και ουσιαστικώς και τυπικώς δεν ισχύει! 
Ο Νόμος για κάποια στελέχη του κρατικού μηχανισμού, ευνοούμενους της κυβερνήσεως, γράφτηκε στα παλιά τους υποδήματα! Η κυβέρνηση, το γραφείο Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Εσωτερικών, οι λαλίστατοι βουλευτές του Συριζα Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας που συχνά- πυκνά κομπάζουν για τα … φιλεργατικά τους αισθήματα, πως «κατάπιαν» την συμπεριφορά των στελεχών της Αποκ. Διοικήσεως; Και ερωτούμε: έχουν υποπέσει τα στελέχη αυτά  στο πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος αφού δεν εφαρμόζουν Νόμο και υπουργική διαταγή;
Ναι ή  όχι;  Ως πότε  οι κυβερνώντες θα ανέχονται παραβατικές συμπεριφορές έναντι του Συντάγματος και των Νόμων από στελέχη της δημοσίας διοικήσεως που θα έπρεπε να είναι δημόσιοι λειτουργοί και όχι δυνάστες της; Είναι έκθετοι στα μάτια των εργαζομένων αλλά και στα μάτια των πολιτών που όταν βλέπουν μια τέτοια συμπεριφορά έναντι υπαλλήλων του δημοσίου, αναρωτιούνται τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι όταν θα χρειαστεί να απευθυνθούν για υπόθεσή τους σε Υπηρεσία του στενού πυρήνα της δημόσιας διοικήσεως, απ’ τους δυνάστες της που αντλούν την δύναμη και την αλαζονεία τους απ’ την στήριξη ή την ανοχή της κυβερνήσεως στις συμπεριφορές και πρακτικές τους. Άλλα είναι πλέον πασιφανές, ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει έφεση στην ανοχή απαράδεκτων πρακτικών, στην ανομία και την ατιμωρησία όσων παραβαίνουν ή δεν εφαρμόζουν τον Νόμο.