Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ιόνια οδός: Δύο μεγάλα και σημαντικά τμήματα της Ιόνιας Οδού, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία, το αμέσως επόμενο διάστημα

Με ευχάριστες ειδήσεις συνοδεύτηκε η επίσημη παρουσίαση του έργου της Ιόνιας οδού, που έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νέας Οδού ΑΕ Στέλιο Πενθερουδάκη, σε ειδική εκδήλωση στα Γιάννινα.
 Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νέας Οδού ΑΕ Στέλιο Πενθερουδάκη  δύο μεγάλα και σημαντικά τμήματα της Ιόνιας Οδού, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πρόκειται για
- το κομμάτι από το Αγρίνιο μέχρι την Άρτα και
- το κομμάτι από την Φιλιππιάδα μέχρι την διασταύρωση με την παλιά εθνική οδό στο Νομό Ιωαννίνων.
 Επισημάνθηκε επίσης ότι τον Μάρτιο του 2017, το σύνολο του δρόμου θα είναι λειτουργικό, θα έχει δοθεί δηλαδή στην κυκλοφορία, ενώ μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου θα έχουν αποπερατωθεί και οι ανισόπεδοι κόμβοι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και μηχανημάτων σε εθνικούς δρυμούς και δάση της Π.Ε. Ιωαννίνων

Σε ισχύ τίθεται, με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  η διάταξη για την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας  των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός.
Η απόφαση ισχύει μέχρι  τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι 31-10-2016, και από ώρας 21.00  έως 06.00 στις παρακάτω δασικές και αγροτικές οδούς και περιοχές του Νομού λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.
Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού
Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων
1. Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.
2. Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.
3. Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ. Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
4. Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
5. Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου  Β. Τζουμέρκων.
6. Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
7. Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.
Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας
Στις οδούς και περιοχές.
Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη  προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα  του Δήμου Κόνιτσας.
Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου
α) Στις οδούς Τόκα-Βακαράτσα και Σαλατούρα-Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου.
β) Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ.  Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.
Εξαιρέσεις- Ελεγκτικοί φορείς
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.
Αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή της  απόφασης είναι οι κατά τόπους Αστυνομικές,  Δασικές, Πυροσβεστικές   Αρχές και οι Δήμοι.
Τέλος, η ανωτέρω απόφαση θα πρέπει να αναρτηθεί στου πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων και των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να λάβουν γνώση οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες ισχύει η προληπτική απαγόρευση. 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ερώτηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με τον συντελεστή ΦΠΑ 24% για τα ζώντα παραγωγικά ζώα

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τον συντελεστή ΦΠΑ 24% για τα ζώντα παραγωγικά ζώα.
Σύμφωνα με τον Ν. 4336/2015 και ειδικότερα τις διατάξεις που αφορούν στις μεταβολές των συντελεστών ΦΠΑ, τόσο οι επεξεργασμένες ζωοτροφές (σόγια, πίτουρο κ.λ.π.) για τη σίτιση των χοιρινών, των κοτόπουλων και των αμνοεριφίων κρεατοπαραγωγής, όσο και τα ζωντανά χοιρινά, κοτόπουλα και αμνοερίφια κρεατοπαραγωγής, υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 24%. Αντίθετα, τα προϊόντα των σφαγείων (νωπά, κατεψυγμένα, τεμάχια κλπ) υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή 13%.
Το παράδοξο που προκύπτει από τα παραπάνω έγκειται στο ότι για τις μεταποιητικές εταιρίες, οι οποίες αγοράζουν από τους κτηνοτρόφους,  η πρώτη ύλη που στην περίπτωση αυτή είναι το ζωντανό κοτόπουλο ή το χοιρινό κρέας ή το αμνοερίφιο επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24% και το τελικό προϊόν που έχει μεταποιηθεί υπάγεται στο 13%. Το διαφορετικό καθεστώς ΦΠΑ σε ζώντα ζώα και κρέας, δημιουργεί πρόβλημα στις πωλήσεις των κτηνοτρόφων προς εμπόρους κρέατος, δεδομένου ότι το κρέας πωλείται από τον έμπορο με ΦΠΑ 13%, ενώ το επιπλέον ποσό που εκταμιεύεται από αυτόν, δυσχεραίνει περεταίρω την ομαλή λειτουργία της αγοράς εγχώριου κρέατος. 
Βασικός στόχος της Κυβέρνησης είναι να προστατεύσει την πρωτογενή παραγωγή για να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χωρίς να επιβαρύνεται  δυσανάλογα ο καταναλωτής. Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε την επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ για τα ζώντα ζώα στο 13%.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 51χρονος γιατί λειτουργούσε παράνομα καντίνα

Συνελήφθη, χθες (27-06-2016) το μεσημέρι στην παραλία Κερέντζας Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 51χρονος ημεδαπός, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή.
Ειδικότερα, ο 51χρονος κατελήφθη να λειτουργεί ως ιδιοκτήτης καντίνα, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση της, που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.

«Φτωχότερο» το Πωγώνι χωρίς τον Πέτρο Μπαδήμα

«Φτωχότερο» είναι από την Κυριακή το ακριτικό Πωγώνι. 

Ο Πέτρος Μπαδήμας, που για δεκαετίες το υπηρέτησε τόσο με τη δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα, όσο κυρίως με την ενεργό συμμετοχή στα κοινά, έφυγε από τη ζωή, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, σε ηλικία 82 ετών.
Ενδεικτική της αγάπης και της εκτίμησης που έτρεφαν στον αείμνηστο Πέτρο, συγχωριανοί και συμπατριώτες του, ήταν η κοσμοπλημμύρα που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Δελβινακίου για να  απευθύνουν το «ύστατο χαίρε», στον άνθρωπο που συνέδεσε την ύπαρξή του με το Πωγώνι.
Η συγκίνηση ήταν ευδιάκριτη στα πρόσωπα όλων, κατά τη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας που τέλεσε ο π. Χριστόδουλος, ο οποίος πέραν του ότι ήταν προσωπικός και οικογενειακός φίλος με τον μεταστάντα, είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του για αρκετά χρόνια στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Δελβινακίου.
Απαρηγόρητες δέχτηκαν τα συλλυπητήρια συγγενών, φίλων, παλιών συναδέλφων κ.α., που είχαν σπεύσει στο Δελβινάκι, από όλο το Πωγώνι, αλλά και περιοχές των Ιωαννίνων η σύζυγός του Φρειδερίκη και οι θυγατέρες του Βάσω και Μαρία Μπαδήμα. 
Ανάμεσά τους ήταν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Ν. Γαλίτσης και πολλά στελέχη, νυν και πρώην, της Αυτοδιοίκησης.

Ιωάννινα: Σύλληψη 39χρονου για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (27-06-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, απειλή και εξύβριση.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (78) ναρκωτικά χάπια, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα μαχαίρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Σημαντικές αλλαγές για 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους

Σημαντικές αλλαγές για τους 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και για τους ΟΤΑ προβλέπει το σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που παρέδωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ξεκινήσει η τελική διαβούλευση πριν κατατεθεί στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τα επιδόματα και τις μετακινήσεις που αφορούν 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους και προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού στους δήμους της χώρας όπου θα περιλαμβάνονται και οι υπάλληλοι ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα επιλύει, σύμφωνα με το “Έθνος”, προβλήματα που αφορούν τους εργαζομένους στα κοινωνικά προγράμματα. 
Αναλυτικά το σχέδιο νόμου προβλέπει για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση:
- Μητρώο Δημοτικών Υπαλλήλων.
- Επιδόματα και μέσα ατομικής προστασίας.
- Μετατάξεις-Μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού.
- Οικονομικά των ΟΤΑ.
Με το νέο νομοσχέδιο, επανέρχονται κάποιες από τις αποδοχές που είτε είχαν παγώσει, είτε είχαν καταργηθεί. 
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα καταβληθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και μέσα ατομικής προστασίας σε χρήμα σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, για κλοπή από σπίτι στην Πρέβεζα

Τον δράστη ακινητοποίησε και συνέλαβε αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας

Η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο συνεργούς του 17χρονου, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται

Συνελήφθη, χθες (27-06-2016) το βράδυ στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, επ΄ αυτοφώρω, ένας 17χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για κλοπή από σπίτι στον Παντοκράτορα Πρέβεζας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο συνεργοί του ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας, αντιλήφθηκε περιστατικό διάρρηξης σε σπίτι και ακινητοποίησε τον 17χρονο δράστη, τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ο 17χρονος από κοινού με τους δύο συνεργούς του, είχαν διαρρήξει σπίτι ιδιοκτησίας 76χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, μετά την προχθεσινή σύλληψη στην Ηγουμενίτσα δύο ατόμων για διακίνηση και εισαγωγή στη χώρα ποσότητας κάνναβης

Βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στο σπίτι του 47χρονου ημεδαπού συλληφθέντα σε χωριό της Καρδίτσας

Σε συνέχεια του χθεσινού (27.06.2016) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού και 43χρονου υπηκόου Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας στο σπίτι του 47χρονου συλληφθέντα σε χωριό της Καρδίτσας, όπου βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο – αποθήκη, εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, με κατάλληλο εξοπλισμό (πέντε λαμπτήρες, έναν αφυγραντήρα, έναν υγραντήρα, επτά χρονοδιακόπτες, έναν μετρητή υγρασίας και είκοσι τρεις γλάστρες), τα οποία εξασφάλιζαν την υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε σε άλλο σπίτι του 47χρονου στην Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,4) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαπές Ρομά για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένου στα Ιωάννινα

Συνελήφθησαν, χθες (27-06-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 34 και 20 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν 90χρονο ημεδαπό που βρισκόταν στο σταθμό των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την τσέπη του το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ, η πράξη τους όμως έγινε αντιληπτή από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι τις συνέλαβαν.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους αποδόθηκαν στον παθόντα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος, πρόεδρος εκλέχθηκε για 7η συνεχή χρονιά ο κ. Κώστας Τσαραώσης.
Τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης είναι οι Γεώργιος Τσώνης, Θεμιστοκλής Βλάχος, Γεώργιος Ζωίδης, Νικόλαος Γκέρτσος, Βασίλειος Μυριούνης και Μιχαήλ Τώνης.
Η διοίκηση αναγνωρίζοντας το έργο του προπονητή κ. Γιώργου Πότση, ανανέωσε την συνεργασία μαζί του.

Στόχος της διοίκησης η ενίσχυση της ομάδας με  πέντε-έξι προσεγμένες μεταγραφές.

Εντυπωσίασε και κατενθουσίασε, με την μουσικοχορευτική παράσταση για 5 περιοχές της Ηπείρου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, στο Γ' Ηπειρώτικο Αντάμωμα, την Κυριακή το απόγευμα 26 Ιουνίου 2016, στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας

Εξαιρετικά πλούσιο και ενδιαφέρον το "3ο Ηπειρώτικο Αντάμωμα" από το Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας, την Κυριακή το απόγευμα 26 Ιουνίου 2016, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού των Ηπειρωτών, μέσω μουσικοχορευτικής παράστασης που σεβάστηκε και πρόβαλε την Ήπειρο όπως πρέπει. 
Στην εκδήλωση αυτή, το πολυμελές χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, πρόβαλε 5 περιοχές (Πωγώνι-Ζαγόρι-Μουργκάνα-Κόνιτσα-Βοβούσα) με τις αντίστοιχες παραδοσιακές  ενδυμασίες και χορούς της κάθε περιοχής χωριστά.
Η γενικότερη δομή της εκδήλωσης της μουσικοχορευτικής αυτής παράστασης, η ποιοτική παρουσία όλων όσων συμμετείχαν σε αυτή και το θερμό χειροκρότημα των θεατών που συνόδευε την εξέλιξη του προγράμματος, απετέλεσαν τα κεντρικά χαρακτηριστικά αυτού του Ανταμώματος.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τη διδασκαλία των χορών, την είχαν οι δάσκαλοι Βαρβάρα Μπότσαρη και Θοδωρής Μπότσαρης, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το άρτιο της παράστασης, αλλά και την εν γένει προσπάθεια τους για την παράδοση και την διατήρηση των ηθών και εθίμων της Ηπείρου και όχι μόνο.

Ενεργοποιούνται οι διατάξεις για Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) εξέδωσε την εγκύκλιο με την οποία ενεργοποιούνται οι διατάξεις για την πληρωμή αναλογικών τελών κυκλοφορίας και αφορούν στους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων που έχουν δηλώσει ακινησία των οχημάτων ή έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις ΔΟΥ, αλλά επιθυμούν να άρουν την ακινησία για χρονικό διάστημα μερικών μηνών μέσα στο 2016.

Η εγκύκλιος προβλέπει την καταβολή μειωμένων τελών κυκλοφορίας για φέτος ανάλογα με τους μήνες που θέλει να θέσει σε κυκλοφορία το όχημά του κάθε φορολογούμενος.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, με την παρ. 4 του άρθρου 117 του ν. 4387/2016, δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, και εξαιρετικά για το έτος 2016, να άρουν την ακινησία για τα εν λόγω οχήματα καταβάλλοντας, πριν την άρση, τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α) έως γ) της προαναφερθείσας διάταξης και συγκεκριμένα:

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη 35χρονου Αλβανού για ένταλμα σύλληψης

Στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, συνελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 35χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.