Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΕΜΥ: Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις


Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους από σήμερα Πέμπτη κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια, ενώ τις επόμενες ήμερες σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Πέμπτη 14 Ιουνίου
Τις απογευματινές κυρίως ώρες η Ήπειρος, η Μακεδονία και πιθανόν τα βορειότερα νησιά του Ιονίου και η Θεσσαλία
2. Παρασκευή 15 Ιουνίου
α. κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια τμήματα)
β. από τις μεσημβρινές ώρες η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά.
γ. από τις απογευματινές ώρες σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια.
3. Σάββατο 16  Ιουνίου
α. κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
β. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.
4.Κυριακή 17 Ιουνίου
κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα).
5. Δευτέρα 18 Ιουνίου και την Τρίτη 19-Ιουνίου τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες όλα τα Ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων


Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο από σήμερα Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου, προβλέπεται η εκδήλωση κατά περιόδους ισχυρών βροχών και καταιγίδων που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.
Για το λόγο αυτό εφιστάται  η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων - πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος ενημερωτικών διαλέξεων σε σχολικά συγκροτήματα της Ηπείρου για τη σχολική περίοδο 2017-2018


Καταρτισμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν 248 διαλέξεις σε μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό και σχολικό εκφοβισμό καθώς επίσης ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, κατά τη σχολική περίοδο 2017-2018, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, (248) ενημερωτικές παρουσιάσεις σε σχολικά συγκροτήματα στην Ήπειρο.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενημέρωση, την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, καταρτισμένοι αστυνομικοί που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες των τεσσάρων Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειας μας (Δ.Α. Ιωαννίνων, Δ.Α. Άρτας, Δ.Α. Πρέβεζας και Δ.Α. Θεσπρωτίας), πραγματοποίησαν 248 ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας. 

Ειδικότερα, στις διαλέξεις συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό και σχολικό εκφοβισμό καθώς επίσης και ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, όσον αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού. 

Μέσα από τη διαδραστική επικοινωνία με τους ομιλητές καθώς και μέσα από το παιχνίδι, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και να διαμορφώσουν την άποψη τους στα θέματα που αναπτύχθηκαν. 

Η Αστυνομία στην Ήπειρο θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, ώρα 12 το μεσημέρι



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα
διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 18η Ιουνίου 2018, ημέρα Δευτέρα & ώρα 12.00 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚΑ΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη απολογισμού, ισολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».
2. «Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη απολογισμού, ισολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ».
3. «Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη απολογισμού, ισολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ».
4. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη απολογισμού, ισολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ».
5. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη απολογισμού, ισολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ».
6. Περί ανάθεσης σε λογιστή για να προβεί σε σύνταξη απολογισμού, ισολογισμού έτους 2017 του κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ».
7. Κατάρτιση όρων δημοπρασίας με ανοιχτό ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό για το έργο «Συμπληρωματικά Έργα Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τις Τ.Κ. Παρακαλάμου, Σιταριάς, Μαυρονόρους, Ρεπετίστης και Αρετής» προϋπολογισμού 466.000,00€ με Φ.Π.Α– Διάθεση πίστωσης.
8. Kαθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Ρουψιάς – Δ.Ε. Άνω Πωγωνίου – Δήμου Πωγωνίου.
9. Kαθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην
Τ.Κ. Μαυροβουνίου – Δ.Ε. Καλπακίου– Δήμου Πωγωνίου.
10. Kαθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Χρυσόρραχης – Δ.Ε. Καλπακίου– Δήμου Πωγωνίου.
11. Kαθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Νεγράδων– Δ.Ε. Καλπακίου– Δήμου Πωγωνίου.
12. Kαθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Δελβινακίου– Δ.Ε. Δελβινακίου– Δήμου Πωγωνίου.
13. Kαθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Δολού– Δ.Ε. Πωγωνιανής– Δήμου Πωγωνίου.
14. Kαθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Τ.Κ. Ρεπετίστας– Δ.Ε. Άνω Καλαμά– Δήμου Πωγωνίου.
15. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση διαμερίσματος Τ.Κ. Λίμνης που βρίσκεται στα Ιωάννινα -Αραβαντινού 16.»
16. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με την από 5-6-18 εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – καταγγελία μίσθωσης εκτροφείου Δελβινακίου κ.Ηλία Κούρου .
17. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με την μίσθωση 4 ακινήτων στην οδό Σταγειρίτη Αθανασίου 31-Πυλαία Θεσσαλονίκης από κληρονομιά Νικολάου Μούτσιου.
18. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με ενέργειες που απαιτούνται κατόπι της υπ. αρ. 272/17 Α.Δ.Σ. με θέμα «Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής προστασίας δημοτικής περιουσίας σχετικά με την καταγγελία της κ. Δ.Κιτσοπούλου – Εξάρχου περί καταπάτησης δημοτικού δρόμου στη θέση Αγ. Γεώργιος Τ.Κ. Δολιανών.»
19. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 5η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 Δήμου Πωγωνίου.
20. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2018 του Δήμου Πωγωνίου.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Συνελήφθησαν (5) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του αεροδρομίου των Ιωαννίνων Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, χθες (13-06- 2018) το πρωί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πέντε αλλοδαποί, ηλικίας 26, 23, 18, 26 και 25 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Ιωαννίνων και κάνοντας χρήση διαβατηρίων που έφεραν πλαστές άδειες παραμονής, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Σουηδία.
Τα παραπάνω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνεργασία Δήμου Πωγωνίου και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δελβινακίου για τις συνθήκες υγιεινής


Επί τέσσερα χρόνια δεν υπήρχε χώρος υγιεινής για τις γυναίκες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου.
Είναι από τα μικρά προβλήματα, που όμως για όποιον το βιώνει καθημερινά γίνεται μεγάλο και σοβαρό.
Μετά από τέσσερα χρόνια λοιπόν το πρόβλημα λύνεται.
Άλλωστε ήταν αρκετή η διάθεση και η καλή συνεργασία.
Με πρωτοβουλία της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου και μετά από την συνεργασία με τον Δήμο Πωγωνίου και τον Δήμαρχο Κώστα Καψάλη, οι εργασίες για την κατασκευή του χώρου θα ξεκινήσουν άμεσα.
Ο Δήμος θα διαθέσει τα απαραίτητα υλικά και το προσωπικό του Κλιμακίου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη που υπάρχει, θα προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βασίλης Βράστος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και τον ευχαρίστησε για την ανταπόκριση του σε ένα αίτημα ανθρώπινο.
Ευχαρίστησε και τους συναδέλφους του που θα βοηθήσουν ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος..
Όταν λοιπόν υπάρχει η θέληση όλα μπορούν να γίνουν...

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο αλλοδαποί διαρρήκτες


Συνελήφθησαν, χθες (13-06-2018) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο 25χρονοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που είχαν εισέλθει σε μονοκατοικία στα Ιωάννινα, διαρρηγνύοντας παράθυρο, με σκοπό την κλοπή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Σεμινάριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγος


Με  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  το  2ο  Διεθνές  Σεμινάριο  Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγος, με  επιστημονική υπεύθυνη  την  κυρία  Ανατολή  Παταρίδου
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ξεφύγαμε εντελώς από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και αυτό έφερε αλλαγές στην διατροφή που σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης, την μόλυνση της ατμόσφαιρας, την αυξημένη κατανάλωση του αλκοόλ (ειδικά σε συνδυασμό με το κάπνισμα) οδήγησαν σε αύξηση της αλλεργικής ρινίτιδας και των προβλημάτων που αφορούν στον λάρυγγα. Αυτό είχε ως επακόλουθο να αυξηθούν προβλήματα όπως οι πολύποδες στη μύτη, οι ιγμορίτιδες καθώς επίσης καλοήθη και κακοήθη προβλήματα του λάρυγγα.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, διεξήχθη το «2o Διεθνές Σεμινάριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγος», στο Ερευνητικό-Πειραματικό Κέντρο ΕLPΕΝ, στις 31/5-2/6/2018, υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Ένωσης και του Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατρών του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και με συμμετοχή διακεκριμένων ξένων ομιλητών, όπως ο κ. Alkis Psaltis, Associate Professor-Head of Department of Otolaryngology Head and Neck Surgery at the Queen Elizabeth Hospital in Adelaide, Australia & Associate Professor at the University of Adelaide in South Australia, ο κ. Yakubu Karagama, Consultant Laryngologist at the Manchester University Hospital, Department of Otolaryngology, και ο κ. Mark G. Watson, Consultant Laryngologist at the Doncaster Royal Infirmary of United Kingdom.

Συλλήψεις δύο ατόμων για διωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δύο άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Χθες αργά το βράδυ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 35χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης, δύο διατάξεις και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Χθες το μεσημέρι στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 19χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής της Ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

MenMatterToo: Η νέα καμπάνια για την υπογονιμότητα που βάζει για πρώτη φορά στο επίκεντρο τις ανάγκες του άνδρα


Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για την υπογονιμότητα. Η υπογονιμότητα αποτελεί μία σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει το 15% των ζευγαριών που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, δηλαδή αφορά περίπου 50 εκατομμύρια ζευγάρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Η υπογονιμότητα είναι μια ασθένεια που αφορά τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Οι άνδρες φαίνεται πως είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το 20-30% των περιπτώσεων υπογονιμότητας και υπολογίζεται πως συνεισφέρουν στο 50% των περιπτώσεων συνολικά.
Παρ΄όλα αυτά, η υπογονιμότητα σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται ως “αντρικό θέμα”. Εάν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να συλλάβει, η αρχική σκέψη για κάποιο πιθανό πρόβλημα συχνά αφορά τη γυναίκα. Ακόμα όμως και αν, στα πλαίσια διερεύνησης της υπογονιμότητας, τελικά διαπιστωθεί πως το πρόβλημα, ολοκληρωτικά ή εν μέρει πηγάζει από τον άνδρα, η αντιμετώπιση του περιστατικού τις περισσότερες φορές βάζει στο επίκεντρο τη γυναίκα.
Ο λόγος βέβαια φανερός. Στα πλαίσια μίας προσπάθειας εξωσωματικής γονιμοποίησης, η γυναίκα είναι εκείνη που θα υποβληθεί σε περισσότερες εξετάσεις, θα πάρει ορμόνες, θα υποβληθεί σε ένα ή περισσότερα χειρουργεία, θα νοιώθει πως φέρει την ευθύνη τις 2 εβδομάδες που μεσολαβούν από την εμβρυομεταφορά έως το τεστ κύησης. Αντίθετα οι άνδρες, μετά το αρχικό σοκ των αποτελεσμάτων τους, μοιάζει να παρακολουθούν αβοήθητοι, περιμένοντας να έρθει η ώρα που θα παρέχουν το δείγμα σπέρματος τους. Εφόσον βέβαια μπορεί το δείγμα αυτό να χρησιμοποιηθεί.
Η διάγνωση της ανδρικής υπογονιμότητας πιστεύεται πως είναι μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνδρας στη ζωή του. Για μερικούς, η αδυναμία τεκνοποίησης μπορεί να είναι καταστροφική. Εξάλλου, η αναγκαιότητα της αναπαραγωγής δε κάνει διακρίσεις στο φύλο.

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου Ιωαννίνων-ΦΣΚΡΗ: Θερινό αντάμωμα, στα Κάτω Ρεβένια, το Σάββατο 11 Αυγούστου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι!
Μετά το εαρινό μας αντάμωμα, ζύγωσε ο καιρός να ανταμώσουμε ξανά!
Αυτή τη φορά ΕΚΕΙ, που ο νους μας έχει βρει καταφύγιο και η ψυχή μας γαλήνη! Στο αγαπημένο μας χωριό τα ΚΑΤΩ ΡΑΒΕΝΙΑ! ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!
Ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, Πωγωνίσιο αντάμωμα, μια γιορτή αδελφοσύνης και χαράς!
Σύσσωμα τα ΔΣ, η νεολαία μας, όλοι οι Κατωραβενιώτες κάτοικοι και απόδημοι, φίλοι και σύλλογοι από τα γύρω χωριά, θα είμαστε εκεί, μέρες πριν, να βοηθήσουμε στη διοργάνωσή του.
Η σοφία και η πείρα των παλαιότερων, η όρεξη και η δημιουργικότητα των νεότερων, η αγάπη για ότι αφορά το χωριό μας, προσυπογράφουν για κάτι πολύ όμορφο!
Στη δική μας γειτονιά λοιπόν, σε αυτή την ξεχωριστή σμίξη,λαλητάδες μοναδικοί, σε ταλέντο και ήθος, θα έρθουν να μοιραστούν τη χαρά μας!
Θα έχουμε την τιμή να είναι κοντά μας η κομπανία του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΔΗ!
Σεριάνι μουσικό, στο Πωγώνι, στη Βόρειο Ήπειρο-άντε και Ζαγόρι-Μπεράτια και κοφτά, βαριά και στον τόπο, να ανατριχιάσει το κορμί και ν'αγαλλιάσει τ' αυτί και το μέσα μας!
Το καφενείο μας κι ο αγαπητός μας Χρήστος, έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες!
Οι νοικοκυρές του χωριού γανώσαν τα σινιά, η αδελφότητα και ο τοπικός σύλλογος μεριμνούν για τα κεράσματα!
Φυσικά και θα επανέλθουμε με πιο επίσημη αφίσα που ετοιμάζεται ειδικά και με αγάπη, από Κατωραβενιώτισσα!
Μας πήρε η χαρά ... αλλά δεν τα είπαμε και όλα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΘΩΜΑΣ     ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ