Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ...» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:30 στα γραφεία της, Στρ. Καλλάρη 2, Παραλία

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιανουάριο 2014 στην Ήπειρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.150) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (27) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (629) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (249) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιανουάριο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 9 το 2013). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όσα και το 2013)

23η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Φεβρουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (ΑΠΟΕΛ-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 9-02-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-ΠΑΟ Κόνιτσας 9-02-14/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Δαβάκης-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 9-02-14/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον ΠΑΟ Κρύας (9-02-14/15:00 μ.μ.), για την 24η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα 23ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική) 
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 
Βουνοπλαγιά-Περίβλεπτος
Ανάργυροι-Πεντέλη
Αμφιθέα-Ζωοδόχος
Πρωτόπαπα-Αμπελόκηποι
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  2014 
Ραφταναίοι-Αγία Μαρίνα
Ασβεστοχώρι-Σταυράκι
ΑΠΟΕΛ-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Δαβάκης-Κεφαλόβρυσο
Πωγωνάτος-ΠΑΟ Κόνιτσας

Το πρόγραμμα 24ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 
Α.Ο. Βελισσαρίου-Λαψίστα
Α.Ο. Ανατολής-Πίνδος Κόνιτσας
Κουτσελιό-Σερβιανά
Κόντσικα-Α.Ε. Μικρασιατών
Κάστρο-Πεδινή
Προοδευτική Περάματος-Θύελλα Ελεούσας
Ροδοτόπι-Ατρόμητος '95
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  2014
Κρύα-Καλπάκι

Θύελλα Κατσικά-Χαροκόπι

Η Γαλακτοκομική Σχολή, «πυλώνας» της πρωτογενούς παραγωγής στην Ήπειρο!

Συμπληρώνει 100 χρόνια προσφοράς στην εγχώρια βιομηχανία γάλακτος.
Πάνω από 2.000 οι απόφοιτοι σπουδαστές της!
Η ίδρυση, η πορεία της στο χρόνο και πώς λειτουργεί στις μέρες μας.

Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων: Εκατό σχεδόν χρόνια προσφοράς στην ανάπτυξη της βιομηχανίας του γάλακτος στη χώρα μας!
Μοναδική στο είδος της σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί το φυτώριο των ειδικών τεχνιτών τυροκομίας και γαλακτοκομίας, οι οποίοι αποφοιτούντες, πλαισιώνουν Βιομηχανίες γάλακτος, Συνεταιριστικά τυροκομεία και ιδιωτικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αποκτούν ακόμη τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούν το γάλα οικογενειακής κτηνοτροφικής Μονάδας.
Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια του κράτους για την ενίσχυση και προαγωγή της γαλακτοκομίας στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε το 1911, όταν ιδρύθηκε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το οποίο είχε στη δικαιοδοσία του και τη Γεωργική Υπηρεσία. Προσέλαβε τότε τον ειδικό γεωπόνο Νικόλαο Ζυγούρη και  τον  τοποθέτησε στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λαρίσης –που μόλις είχε ιδρυθεί- προκειμένου να διδάξει γαλακτοκομία.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Σύλληψη 43χρονου με 198 κιλά χασίς και βαρύ οπλισμό

Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), -198- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, -113,2- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο kalasnikov με δύο γεμιστήρες
Βραδινές ώρες χθες (06-02-2014) στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στα πλαίσια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 43χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

επτά (7) σάκοι που περιείχαν (188) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (198) κιλών
μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (113,2) γραμμαρίων
ένα πολεμικό τυφέκιο kalasnikov , με ξιφολόγχη και αορτήρα, με ενσωματωμένες δύο γεμιστήρες με (48) φυσίγγια
ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα)
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και τρία (3) κινητά τηλέφωνα με τέσσερις (4) κάρτες sim .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΕΛ.Γ.Α.: Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 οι αποζημιώσεις για ζημιές για το έτος 2013

Ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.184 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό της Ηπείρου είναι:

ΑΡΤΗΣ
40.413
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
844.034
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
14.550
ΠΡΕΒΕΖΗΣ
17.672

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ για τον ΚΑΛΑΜΑ

Γράφει ο Ζηκόπουλος  Σταύρος

ΚΑΛΑΜΑΣ: Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται;
Ποια δεδομένα έχουμε για τον Καλαμά μέχρι σήμερα:
1ον  α) Καταγραφή ιστορικών δεδομένων - βιβλιογραφία από την διαμόρφωση του ίδιου του ποταμού αλλά και από την δραστηριότητα και συμπεριφορά των παραποτάμιων οικισμών και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται χρησιμοποιώντας τους δρόμους και τα νερά του Καλαμά.
β) Βιντεοσκόπηση όλου του ποταμού από τις πηγές μέχρι τις εκβολές, έκθεση φωτογραφίας, χιλιάδες ακόμη φωτογραφίες που καταδεικνύουν την χλωρίδα και πανίδα. Μα κυρίως την ομορφιά του Kαλαμά σε όλο του το διάβα.
2ον Εμπειρικά δεδομένα
α) Βάζουμε το χέρι στα νερά του και αν δεν ξεπλυθούμε αμέσως με καθαρό νερό βγάζουμε σπυριά.
β) Οι καραβίδες εξαφανίστηκαν και δεν οφείλεται στην πανώλη αλλά στην μόλυνση των νερών.
γ) Τα περισσότερα ψάρια έχουν εξαφανιστεί όπως και οι βίδρες.
δ) Όπου είναι λίγο στάσιμα τα νερά του η οσμή είναι έντονη.
ε) Υπάρχουν παντού σκουπίδια, σακούλες και κουτιά από φυτοφάρμακα κ.τ.λ..

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου κόβει την Πίτα του και διασκεδάζει, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 20:00 στο «Αττικής Αίθριον», Παναγίας Γρηγορούσας 1, Ζεφύρι Αττικής

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός για οφειλές στο Δημόσιο

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (163.557,03)

Συνελήφθη,  προχθές (05-02-2014) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 54χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών εισφορών στο Ι.Κ.Α.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (163.557,03) ευρώ. 

Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους, πολιούχου της πόλης της Πρέβεζας και κοπή Πίτας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρεβεζάνων Αθήνας, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18:00 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών (Ακαδημίας 67) και 19:30 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52)

Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας
Αναστάσεως 141 156 69 ΠΑΠΑΓΟΥ
Τηλ: 210-6510477 Fax: 2106547784
e-mail: Info@ prevezanoi.gr /
Ιστοσελίδα: www.prevezanoi.gr

Αθήνα Ιανουάριος 2014

Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους, κοπή Πίτας και τακτική γενική συνέλευση με αρχαιρεσίες.

Ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Χαραλάμπους θα πραγματοποιηθεί με Αρτοκλασία από τον Σύλλογό μας, ως είθισται , την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών (Ακαδημίας 67).
Ώρα έναρξης Θείας λειτουργίας: 18:00
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει δεξίωση με κοπή Πίτας και Τακτική Γενική Συνέλευση σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52).
Ώρα έναρξης Κοπής Πίτας και Τακτικής Γεν. Συνέλευσης 19:30'
Κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οι Εκπρόσωποι στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Εξελεγκτική Επιτροπή γι' αυτό και κρίνεται απαραίτητη η παρουσία των μελών του Συλλόγου, σ' αυτήν την σημαντική για την πορεία του Συλλόγου μας διαδικασία.