Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Super League: Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Με γκολ του Γιώργου Λαμπρόπουλου η πρώτη νίκη του Λεβαδειακού

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Λεβαδειακό, αφού μόλις στο 11ο λεπτό ο Γιώργος Λαμπρόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Σουτ του Ντε Βινσένι  στο 54΄ έξω από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Μάντζιος στο 60΄ μπήκε από αριστερά στην περιοχή, γύρισε στον ολομόναχο Ορτέγκα κι εκείνος ισοφάρισε τα δοκάρια με κεφαλιά.
Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μαρτίνεθ, Σανγκινέτι, Λυκογιάννης, Μαχαίρας (46' Πετράτσι), Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα (76' Γιάντσης), Μάντζιος, Καπό (67' Μάρτινς), Κάντζι.
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος (51' Κοροβέσης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (90' Κρητικός), Βίλα (84' Στρούνα), Λίλα, Ίλιτς, Ντε Βινσέντι, Τσάβες.

Ευχάριστο απόγευμα και άνετη επικράτηση για τον Αγροτικό Αστέρα-Σπουδαίο διπλό εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος -Συνεχίστηκε με πεντάρα ο κατήφορος για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Έχασε στο Ροδοτόπι ο Α.Σ. Καλπακίου (3-2)-

*Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Αγροτικός Αστέρας επικράτησε με άνεση της ομάδας του Α.Ο. Αμπελοκήπων με 3-0.
Επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων από την έναρξη του αγώνα.
Με δυο γκολ του νεοαποκτηθέντα Τασιούλα στο 10΄ και στο 25΄ ο Αστέρας προηγήθηκε 2-0.
Κλασικές ευκαιρίες για να ανεβεί ο δείκτης του σκορ  έχασαν στο 35΄ ο Χαλιγιάννης και στο 40΄ ο Χαρίσης Αλ..
Η ίδια εικόνα και στην επανάληψη με τον Τσιώλη να αστοχεί δυο φορές από πλεονεκτική θέση.
Στο 70΄ ο Χαρίσης Θ. έκανε το 3-0.
Στο 75΄ ακυρώθηκε γκολ του Σκόρδου Κ. και 85΄ γκολ του Χαρίση Θ. ως οφσάιντ.

*Σπουδαίο διπλό με  πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος που επικράτησε των Αναργύρων με 0-2 εκτός έδρας και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας του Α΄  Ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική):
ΑΠΟΕΛ-Περίβλεπτος 5-2
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αμπελόκηποι 3-0
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Ζωοδόχος 1-5
Αετός Πρωτόπαππας-Σταυράκι 1-2
Αστήρ Αμφιθέας-Κεφαλόβρυσο 5-0
ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου -Αγία Μαρίνα 1-0
Δαβάκης-Πεντέλη 4-1
Ραφταναίοι-ΠΑΟ Κόνιτσας 0-2
Δόξα Αναργύρων-Πωγωνάτος 0-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (4η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 12
2. Προοδευτική Περάματος: 10
3. Α.Ο. Ανατολής: 10
4. ΠΑΟ Κρύας: 10
5. Α.Ο. Βελισσαρίου: 9
6. Πίνδος Κόνιτσας: 9   
7. ΠΑΣ Κάστρο: 7
8. Θύελλα Ελεούσας: 7 
9. Ροδοτόπι: 6
10. Κουτσελιό: 6  
11. Χαροκόπι: 4
12. Θύελλα Κατσικά: 4 
13. Α.Ε. Μικρασιατών 3 
14. Κόντσικα: 3
15. Καλπάκι: 2
16. Λαψίστα: 1 
17. Ατρόμητος '95: 0
18. Πεδινή: 0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (5η αγωνιστική)
1. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 13
2. ΑΠΟΕΛ: 13
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 13 
4. Αστήρ Αμφιθέας: 10
5. Αγία Μαρίνα: 10
6. Σταυράκι: 9
7. Ζωοδόχος: 8
8. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 8
9. Περίβλεπτος: 7
10. Δόξα Αναργύρων: 7
11. Αετός Πρωτόπαππας: 6
12. ΠΑΟ Κόνιτσας: 5
13. Ραφταναίοι: 4  
14. Δαβάκης: 4
15. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 3
16. Πεντέλη: 3
17. Αμπελόκηποι: 1
18. Κεφαλόβρυσο: 1

Κλειστή από την Τρίτη η παράκαμψη της Άρτας

Κλειστή θα παραμείνει από την Τρίτη και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας  και τουλάχιστον για 45 μέρες, η παράκαμψη της Άρτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες.

Ανατολή Ιωαννίνων: Αστυνομική επιχείρηση σε χώρο διεξαγωγής παράνομου τζόγου

Καφετέρια είχε μετατραπεί σε «μίνι – καζίνο»
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε απαγορευμένα παίγνια
Κατασχέθηκαν έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιγνίου «Φρουτάκια», ένα (1) τραπέζι για τη διενέργεια χαρτοπαιγνίων και ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, το Σάββατο (21-09-2013) τα ξημερώματα στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), ένας  ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος  και τρία (3) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια  και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια. 

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του καταστήματος,  52χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν παρών κατά τον έλεγχο και συνελήφθη,  είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκερ»  και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas hold ’ em, στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 33, 64 έως 35 ετών.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε άλλο χώρο του καταστήματος ήταν εγκατεστημένοι έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι συνδέονταν διαδικτυακά και ελέγχονταν από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ διέθεταν ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παίγνιου «φρουτάκια».

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι υπεύθυνοι του καταστήματος διαχειρίζονταν  τους παραπάνω υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν τα παράνομα παίγνια και άλλαζαν τις ενδείξεις των υπολογιστών με ασύρματο τηλεχειριστήριο, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, ώστε να εμφανίζουν απλά σελίδες διαδικτύου. 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
•    έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
•    δύο (2) φορητοί υπολογιστές
•    ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
•    ογδόντα τέσσερις (84) τράπουλες
•    έξι (6) ζάρια και (364) μάρκες πονταρίσματος
•    το χρηματικό ποσό των (765,90) ευρώ 
•    μία (1) ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης σήματος συσκευών κινητών τηλεφώνων
•    ένα (1) ασύρματο τηλεκοντρόλ  ελέγχου των ηλεκτρονικών υπολογιστών
•    πληθώρα χειρόγραφων σημειώσεων και εκτυπώσεων με κέρδη, μονάδες πονταρίσματος και στοιχεία πελατών- παικτών.
Ο 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε μετατρέψει την καφετέρια σε παράνομη λέσχη τυχερών παιγνίων, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται ενώ αναζητείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ένας 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεργούσε ως «τσιλιαδόρος».
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη τριών αλλοδαπών που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρεις αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι σκόπευαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Η Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον εκ Κονίτσης

Αριθ.  Πρωτ.  79    
Εν Δελβινακίω τη 3η Σεπτεμβρίου 2013
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  167η
ΘΕΜΑ: «Της Κονίτσης τον γόνον … Ιωάννην τιμήσωμεν».


           Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
           Όλοι οι κάτοικοι της ακριτικής Κονίτσης έχουμε την μεγάλη ευλογία να κατάγεται από εδώ ο Νεομάρτυρας Άγιος Ιωάννης ο εκ Κονίτσης. Γιατί έζησε εδώ μέχρι τα είκοσι χρόνια του, περπάτησε στους δρόμους, που περπατάμε σήμερα και μεις, αλλά όχι σαν χριστιανός. Μουσουλμάνος ήταν. «Εκ ρίζης δυσώδους», όπως λέει χαρακτηριστικά ένα τροπάριο. Δηλαδή, προερχόταν από βρώμικη ρίζα, αφού οι γονείς του ακολουθούσαν την ψεύτικη θρησκεία του μωαμεθανισμού. Το όνομά του, Χασάν. Τότε, στα τέλη του 18ου αιώνα, με αρχές του 19ου αιώνα, η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από την τουρκική σκλαβιά. Οι χριστιανοί ήταν «ραγιάδες», σκλάβοι, δηλαδή, και δούλοι των Τούρκων, οι οποίοι συχνά τους πίεζαν να αλλαξοπιστήσουν. Και κάποιοι, γινόντουσαν αρνησίθρησκοι, είτε για ν’ αποκτήσουν υλικά οφέλη, είτε από τον φόβο του θανάτου, στον οποίο θα τους κατεδίκαζαν οι τύραννοι αν ηρνούντο να γίνουν μωαμεθανοί. Η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και ζοφερή.
          Βέβαια, για να γίνη ένας μουσουλμάνος χριστιανός, χρειαζότανε τόλμη. Γιατί θα επακολουθούσε ο θάνατος με συνοπτικές διαδικασίες …
-Β-
           Κι’ όμως, ο Χασάν  ετόλμησε. Δεν γνωρίζουμε αν η πορεία του προς την πίστη του Χριστού ξεκίνησε από την Κόνιτσα η από το Αγρίνιο (που τότε λεγόταν Βραχώρι), όπου, άγνωστο πως και γιατί, βρέθηκε σε ηλικία 22 περίπου ετών. Πάντως, φαίνεται ότι επηρεάστηκε έντονα από τους εκεί χριστιανούς. Η νεανική καρδιά του άρχισε να θερμαίνεται από την αγάπη για τον Χριστό, επιβεβαιώνοντας τον λόγο της Γραφής : «το πνεύμα όπου θέλει πνει» (Ιωάν. γ  8). Ο άνεμος φυσάει όπου θέλει, όπως και το Πνεύμα το Άγιον επισκέπτεται τις επιδεκτικές  καρδιές, αθόρυβα αλλά δραστικά. Έτσι ο Χασάν δεν άργησε να πάρη τις αποφάσεις του. Επήγε στην Ιθάκη, που τότε βρισκόταν κάτω από την κυριαρχία των Ενετών, κατηχήθηκε και βαπτίσθηκε «εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγ. Πνεύματος». Και με το χριστιανικό όνομά του Ιωάννης, επέστρεψε στο Αγρίνιο, όπου και δημιούργησε οικογένεια με την ευλογία της Εκκλησίας.
-Γ-
          Αλλά ο μισόκαλος διάβολος, «ο όφις ο μέγας ο αρχαίος ..., ο πλανών την οικουμένην όλην» (Αποκ. ιβ  9), εφρύαξε γιατί μια ψυχή ωδηγήθηκε στο φως του Χριστού. Έτσι ο πατέρας του Ιωάννη, που τον έψαχνε από καιρό, τον βρήκε. Και, τελικά, τον ωδήγησε στο δικαστήριο και στον θάνατο δι’  αποκεφαλισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, στις 23 Σεπτεμβρίου 1814. Ο τόπος του μαρτυρίου του δείχνεται και σήμερα, δίπλα στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Δημητρίου.  Έχει δε η Κόνιτσα την ιδιαίτερη ευλογία να κατέχη ένα μικρό τεμάχιο από τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου, ο οποίος έχει καταταγή στην ένδοξη χορεία των Νεομαρτύρων. Το ιερό λείψανο φυλάσσεται σαν πολύτιμος θησαυρός στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παραπλεύρως του οποίου υπάρχει και το ωραίο παρεκκλήσιο του Αγίου.
-Δ-
          Θα τιμήσουμε και φέτος, συν Θεώ, την μνήμη του Νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου του εκ Κονίτσης, κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα :
α) Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013, παραμονή της μνήμης του Αγίου, θα τελεσθή, στις 7 μ.μ., Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και κήρυγμα.
β) Την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, θα τελεσθή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ώρα ενάρξεως του Όρθρου: 7.30 πρωϊνή. Καταβασίες : 8η πρωϊνή.
          Τόσον ο Εσπερινός, όσο και η Θεία Λειτουργία θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εν μονοεκκλησία.
          Ευχή μου και προσευχή μου, ο Κύριος, δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου, να σας χαριτώνη και ευλογή.

Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης
Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†  Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ

«Πριόνι» στις άδειες δημοσίων υπαλλήλων

Δρομολογούνται αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αναρρωτικών με νομοθετική ρύθμιση

«Πριονίζονται» άδειες που ως τώρα δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς πλέον η κυβέρνηση θέλει να βάλει πλώρη, πέρα από την κινητικότητα, για «μαζέματα» στο ωράριο εργασίας, στις εργατοώρες και στις μέρες που «χάνονται» ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθένειας.
Έτσι, δρομολογούνται αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αναρρωτικών αδειών  με νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης , που επιδιώκει να «σφίξει» το εργασιακό πλαίσιο στην καθημερινότητα του δημόσιου τομέα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου έχει επιδοθεί σε υπολογισμούς στη βάση των 44 ημερών συνολικά που θα μπορούσε να λάβει ένας δημόσιος υπάλληλος από άδειες ετησίως, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης. Αυτό επιμερίζεται στις 25 ημέρες κανονικής άδειας (που δεν υπάρχει δηλωμένη πρόθεση του υπουργείου να θιγούν), 6 ημέρες μηχανογραφικής άδειας (καταργείται), 10 ημέρες βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας (περιορισμός) και 2 ημέρες άδειας για αιμοδοσία.  
Όπως έχει υπολογισθεί από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη μόνο η αντιστοίχιση των 6 ημερών μηχανογραφικής άδειας με τους περίπου 250.000-300.000 διοικητικούς υπαλλήλους στους οποίους χορηγείται ισοδυναμεί με 5.000 «προσλήψεις», υπό την έννοια της μεγάλης εξοικονόμησης  από περικοπές στις άδειες…

ΑΔΕΔΥ: Νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Δημόσιο

Γενική απεργία την Τρίτη

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίασή του, αποφάσισε τη συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα, που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».
Αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Τρίτη 24 και την Τέταρτη  25 Σεπτεμβρίου 2013.

Διευκρινίζεται ότι την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιείται γενική απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

«Άφαντα» πάνω από 200.000 εκκαθαριστικά!

Συνεχίζεται η γραφειοκρατία με τους ελέγχους και την αποστολή των εκκαθαριστικών

Κίνδυνος να πληρώσουν εφάπαξ και να χάσουν επιδόματα πάνω από 200.000 φορολογούμενοι που περιμένουν ακόμα εκκαθαριστικά.
Από τους συνολικά 332.589 φορολογούμενους, οι οποίοι κλήθηκαν για έλεγχο της φορολογικής δήλωσης, μόνο οι 46.391 έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά.
Στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομικών, να προσκομίσουν για έλεγχο στις αρμόδιες εφορίες τα δικαιολογητικά των φορολογικών τους δηλώσεων, από τις 332.589 φορολογούμενους ανταποκρίθηκαν οι 106.080 (που αντιστοιχούν σε ποσοστό 31,9%), ενώ οι υπόλοιποι 226.509 (το 68,1% του συνόλου όσων εκλήθησαν για έλεγχο), δεν προσήλθαν.
Ωστόσο, μεταξύ των 226.509 που εμφανίζονται να μην ανταποκρίθηκαν στην ειδοποίηση, είναι αρκετοί αυτοί που έστειλαν (είχαν τη δυνατότητα), ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά στις εφορίες, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν περιθώριο να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.
Το πρόβλημα είναι στην εκκαθάριση αυτών των δηλώσεων, η οποία προχωράει με αργούς ρυθμούς, και χιλιάδες φορολογούμενοι είναι πιθανό να πάρουν το εκκαθαριστικό τους στα τέλη του χρόνου.
Οι καθυστερήσεις αυτές θα σημάνουν τα εξής: