Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Αθηνών Κοινότητας Βούρμπιανης κόβει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:30 το πρωί, στο ξενοδοχείο STANLEY, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Αποδήμων Κοινότητος Βούρμπιανης Αθηνών σας προσκαλεί με χαρά στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10:30 π.μ. στο Ξενοδοχείο STANLEY (Αίθουσα BIKOΣ), στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα.
Σας προσκαλούμε να υποδεχθούμε όλοι μαζί το νέον έτος 2014 στην καθιερωμένη μας εκδήλωση.
Οι δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας ας γίνουν το κίνητρο για την μεταξύ μας αλληλεγγύη και ενότητα.
Περισσότερο από ποτέ κατά την παρούσα συγκυρία η Βούρμπιανη έχει την ανάγκη μας και ο Σύνδεσμός μας, ο οποίος φέτος έκλεισε αισίως τα 130 συναπτά έτη της λειτουργίας του, ας αποτελέσει το όχημα με το οποίο θα φθάσουμε στον σκοπό αυτό.

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα;

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*

Τα νεώτερα στοιχεία για την αγορά εργασίας είναι εξόχως αποκαλυπτικά. Μετά τις σαρωτικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και την ασφυκτική πίεση των δυσθεώρητων ποσοστών ανεργίας τα στατιστικά δεδομένα απεικονίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα. 
Με μισθό κάτω των 1.000 ευρώ (μεικτά) αμείβονται σχεδόν 6 στους 10 μισθωτοί. 1 στις 2 επιχειρήσεις δεν πληρώνει εμπρόθεσμα τους μισθούς. Το 20,24% των απασχολουμένων λαμβάνουν μέχρι 500 ευρώ και το 36,72% μισθό από 601 έως 1.000 ευρώ. Μόνο 7 στους 10 απασχολούνται πάνω από 35 ώρες την εβδομάδα. Οι μεγαλύτεροι εργοδότες είναι το λιανικό εμπόριο (13,73% των απασχολουμένων), το χονδρικό εμπόριο (10,79%), η εστίαση (8,87%).
Τι σημαίνουν όλα αυτά; 
Η ευελιξία της αγοράς εργασίας διαδίδεται με μεγάλη ταχύτητα, ενώ η επιταγή των πιστωτών για τη μείωση του κόστους εργασίας, ως μέσο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων επιδιώκεται με προθυμία από τους σχεδιαστές της οικονομικής πολιτικής.  Οι μέσες αμοιβές απέχουν πολύ από το να επαρκούν για την επιβίωση ενός τυπικού νοικοκυριού (σε μονάδες αγοραστικής δύναμης) και τα κύρια κοιτάσματα απασχόλησης εξακολουθούν να εντοπίζονται στον «ασταθή» τομέα των υπηρεσιών.

Νεγράδες Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας διακινητής, ο οποίος μετέφερε τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας

Συνελήφθη, χθες (06-01-2014) το πρωί στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας,  ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό λαθροδιακινητών-λαθρομεταναστών, έλεγξαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και διαπίστωσαν ότι μετέφερε τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και διοικητικά πρόστιμα.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου που διενεργεί την προανάκριση ενώ κατασχέθηκε και ένα διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου.

Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός διακινητής, να μεταφέρει μία 25χρονη μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθη  χθες (06-01-2014) το απόγευμα από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος  μετέφερε μία 25χρονη, μη νόμιμη μετανάστρια.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 32χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι συνοδηγός ήταν μία 25χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά  κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Η Κοπή της Πίτας μετά Ηπειρώτικου γλεντιού της Αδελφότητας Πλαισιωτών Ιωαννίνων Αθήνας, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Κέντρο «Στέκι της γεύσης» Κύμης και Σκουφά 30, Νέο Ηράκλειο Αττικής

H Αδελφότητα Πλαισιωτών  Ιωαννίνων Αθηνών συγκαλεί την ετήσια Γενική Συνέλευση και κόβει την Πίτα της, μετά σχετικού γλεντιού, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12:00 το μεσημέρι  στο Κέντρο «Στέκι της γεύσης» Κύμης και Σκουφά 30, Νέο Ηράκλειο Αττικής (ΤΗΛ: 210-2848378).

Θα προσφερθεί πλούσιο γεύμα με απεριόριστο κρασί και ελεύθερο χορό.
Την διασκέδαση μας θα επιμεληθεί η ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα  Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκκο στο ντέφι.
Τιμή συμμετοχής στο γλέντι, κατ΄ άτομο  15 ευρώ.

Δηλώστε συμμετοχή στα μέλη του  Δ.Σ.

Έρχεται το «χαράτσι» για όσους δεν πλήρωσαν το 2011-12

Όσοι δεν πλήρωσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ΕΕΤΗΔΕ για το 2011- 2012 και πίστεψαν ότι ξέφυγαν από τη «τσιμπίδα» της εφορίας, θα πρέπει να ετοιμάζονται να βάλουν το χέρι στη τσέπη, καθώς το υπουργείο Οικονομικών πριν εκπνεύσει το 2013 έδωσε νέες οδηγίες στις εφορίες για εκτεταμένες διασταυρώσεις και για αποστολή ειδοποιητηρίων στους εν λόγω ιδιοκτήτες ακινήτων.
Σύμφωνα με την Απόφαση που υπογράφει ο Γ. Μαυραγάνης, κατ' αρχήν θα χρησιμοποιηθούν οι καταστάσεις των οφειλών που διαγράφηκαν ως απλήρωτες από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά από τη παρέλευση 4μήνου καθώς και οι καταστάσεις των διακοπών συνδέσεων την επίμαχη περίοδο όπου αναζητούνταν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η πρώτη περίοδος εκπτώσεων και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Είναι γνωστό ότι από φέτος θα έχουμε τέσσερις περιόδους εκπτώσεων (δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές).
Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις αναμένεται να αρχίσουν από την Πέμπτη 1 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 10 Μαΐου και να συνεχιστούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου έως την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014.

Δεκαήμερο προσφορών θα πραγματοποιηθεί επίσης από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου ως τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.

Παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι της Αδελφότητας Λιππιωτών Λάκκας Σουλίου Αθήνας, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, ώρα 13:00 στο Δημοτικό αναψυκτήριο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Μνησικλέους και Ύδρας, 'Αλσος Ηλιούπολης