Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται το «χαράτσι» για όσους δεν πλήρωσαν το 2011-12

Όσοι δεν πλήρωσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ΕΕΤΗΔΕ για το 2011- 2012 και πίστεψαν ότι ξέφυγαν από τη «τσιμπίδα» της εφορίας, θα πρέπει να ετοιμάζονται να βάλουν το χέρι στη τσέπη, καθώς το υπουργείο Οικονομικών πριν εκπνεύσει το 2013 έδωσε νέες οδηγίες στις εφορίες για εκτεταμένες διασταυρώσεις και για αποστολή ειδοποιητηρίων στους εν λόγω ιδιοκτήτες ακινήτων.
Σύμφωνα με την Απόφαση που υπογράφει ο Γ. Μαυραγάνης, κατ' αρχήν θα χρησιμοποιηθούν οι καταστάσεις των οφειλών που διαγράφηκαν ως απλήρωτες από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά από τη παρέλευση 4μήνου καθώς και οι καταστάσεις των διακοπών συνδέσεων την επίμαχη περίοδο όπου αναζητούνταν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.


Αυτές οι καταστάσεις θα διασταυρωθούν με τον αριθμό παροχής ρεύματος των υπόχρεων, με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, τα Ε2, τα Ε9 και τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης και εν συνεχεία θα δημιουργηθούν χρηματικοί κατάλογοι με τους οφειλέτες.
Στην ίδια Απόφαση, με την οποία τροποποιείται σχετική Απόφαση του 2012, επισημαίνεται ότι όπου βεβαιώθηκε ΕΕΤΗΔΕ το 2011 και δεν βεβαιώθηκε για το 2012 λόγω μηδενισμού των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων της συγκεκριμένης παροχής, ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει με βάση τα στοιχεία του 2011.
Στη φάκα θα πιαστούν και ακίνητα που δεν επιβαρύνθηκαν με ΕΕΤΗΔΕ επειδή θεωρήθηκαν δημόσια κτίρια, καθώς θα γίνει νέα επεξεργασία στοιχείων και τα για οφειλόμενα ποσά θα ειδοποιηθούν οι υπόχρεοι.

Επίσης, όπου υπολογίστηκε ΕΕΤΗΔΕ και δεν χρεώθηκε από τη ΔΕΗ λόγω διακοπής σύνδεσης θα γίνει βεβαίωση του φόρου και αποστολή ειδοποίησης στους υπόχρεους.