Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην πόλη της Άρτας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες (14-10-2019) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 47 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι παραπάνω κατηγορούμενοι, κατέχουν και διακινούν ναρκωτικά, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (33,68) γραμμαρίων,
συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,71) γραμμαρίων,
ναρκωτικό χάπι,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
διάφορα σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης,
επτά κινητά τηλέφωνα
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Β΄ Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2019-20, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου


Β΄ Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών  περιόδου 2019-20, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  (15:30)    
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)       
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:30)                       Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 - Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ  (15:30)        
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (15:30)               
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  (15:30)    
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (17:00)    

Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 4.000 ινδιάνων στην Τ.Κ. Ρεπετίστης Πωγωνίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
 Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας),  να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις (σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας  Α2, ομάδα 7η, α/α 6): «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 4.000 ινδιάνων, στην Τ.Κ. Ρεπετίστης, Δήμου Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων».
 Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι  ο Λεωνίδας Μπιτόλυκος.
 Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η   16-10-2019 και ημερομηνία λήξης αυτής η  04-12-2019.
 Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η   18-10-2019 και ημερομηνία  λήξης αυτής η 22-11-2019.
 Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.                                                  
 Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1–Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
 Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr/   Ενημέρωση/Ανακοινώσεις.
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ» την  17-10-2019.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Επανέναρξη του δρομολογίου «Ιωάννινα-Αγία Μαρίνα-Καστάνιανη-Χαραυγή-Κτίσματα-Ιωάννινα» αποφάσισε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Την επανέναρξη του δρομολογίου «Ιωάννινα-Αγία Μαρίνα-Καστάνιανη-Χαραυγή-Κτίσματα-Ιωάννινα» αποφάσισε η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων μετά από παρέμβαση του Δήμου Πωγωνίου που επεσήμανε την αναγκαιότητα διατήρησης των άγονων δρομολογίων.
Το δρομολόγιο θα επαναξεκινήσει τις επόμενες ημέρες ενώ ο Δήμος Πωγωνίου ζήτησε από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων την επανέναρξη και άλλων άγονων δρομολογίων.
«Οι δημότες που επιμένουν να φυλούν Θερμοπύλες έχουν κάθε δικαίωμα στη μετακίνηση. Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που αντιλήφθηκε την ανάγκη των κατοίκων των παραμεθόριων χωριών και την καλή τους πρόθεση να συναινέσουν στην πρότασή μας για επανέναρξη του δρομολογίου. 
Στον Πρόεδρο κ. Γκίκα έχει κατατεθεί αίτημα για επανέναρξη και άλλων άγονων δρομολογίων κι ευελπιστούμε στη θετική εξέλιξη. 
Καλώ όλους του δημότες να στηρίξουν τα δρομολόγια προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά διακοπής τους» τονίζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρία άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Σήμερα (15-10-2019) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιέυθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Καβάλας, για ληστεία.
Χθες (14-10-2019) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 57χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (15) μηνών, για φοροδιαφυγή δημοσίων εσόδων.
Χθες (14-10-2019) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (7) μηνών, για κλοπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου για τη θετική εξέλιξη με το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στο https://www.tzourlakos.com


Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου για τη  θετική εξέλιξη με το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στο https://www.tzourlakos.com

Ορίζοντες Ηπείρου: Με αφορμή το Ζάππειο επαναφέρουμε την πρόταση μας για τα κληροδοτήματα


Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν έγκαιρα, στο Σχέδιο «ε», προ πολλών μηνών αναδείξει το θέμα διαχείρισης των κληροδοτημάτων Ηπειρωτών και έχουμε επισημάνει ότι η Περιφέρεια πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα προκειμένου να διεκδικήσει ενεργό ρόλο για να λειτουργούν αυτά προς όφελος όλων των κατοίκων της Ηπείρου.
Πρέπει να ξεκαθαριστεί το γραφειοκρατικό και νομικό χάος σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας και διαχείρισης των εκατοντάδων κληροδοτημάτων ευεργετών της Ηπείρου. Αυτό ακριβώς το χάος το οποίο επικρατεί ήταν εκείνο που μας προβλημάτισε τότε, για να ανοίξουμε το ζήτημα της διεκδίκησης των κληροδοτημάτων. Το ίδιο χάος που οδήγησε στο να γίνεται η συζήτησή σήμερα για το Ζάππειο.
Δυστυχώς, από τότε -όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα- δεν έχει γίνει καμία ενέργεια και έτσι φτάσαμε σήμερα στην απαράδεκτη συζήτηση για εκποίηση του εμβληματικού Ζαππείου σε ιδιώτες.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου προκειμένου να αναλυθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις που θα αποτρέψουν κάθε σκέψη και διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι Ορίζοντες Ηπείρου στηρίζουν την πρωτοβουλία και θα είμαστε παρόντες στη σύσκεψη όπου θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις όχι μόνο για το Ζάππειο αλλά για το σύνολο των κληροδοτημάτων.
Το Ζάππειο, το οποίο εκτός από το γεγονός ότι προστατεύεται από την σαφέστατη διαθήκη του μεγάλου ευεργέτη Ζάππα, την οποία και άλλοι στο παρελθόν προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να παρακάμψουν, είναι συνδεδεμένο με πολλές κορυφαίες στιγμές της ελληνικής ιστορίας: Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 έως την τελετή ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.
Οι Ορίζοντες Ηπείρου στο Σχέδιο «ε» έχουμε προτείνει συνολικά:
Τα κληροδοτήματα αυτά μπορούν με κατάλληλη διαχείριση να υπηρετήσουν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν: να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και πολιτιστικής ανάπτυξης των ίδιων των Ηπειρωτών.
Η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί και πρέπει να αναλάβει καθοριστικό ρόλο προχωρώντας στην καταγραφή όλων των κληροδοτημάτων (ενεργών, ανενεργών, όσων έχουν αλλάξει τη χρήση τους με νόμιμο ή παράνομο τρόπο) που βρίσκονται στην Ήπειρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα και να δημιουργήσει ένα ενιαίο Μητρώο Κληροδοτημάτων Ηπειρωτών.
Έτσι, αρχικά θα χαρτογραφηθεί πλήρως και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
Στη συνέχεια η Περιφέρεια να προχωρήσει σε άμεση ανάληψη της διαχείρισης όσων κληροδοτημάτων παραμένουν σήμερα ανενεργά ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν για το κοινό καλό και να διερευνήσει νομικά όσα λειτουργούν παρανόμως έχοντας αλλάξει τη χρήση τους.
Παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα αγωνιστούμε μαζί με το σύνολο των Ηπειρωτών για να μην ξεπουληθεί η ιστορία και η περιουσία του τόπου μας.

Από το γραφείο Τύπου

Συνελήφθη 19χρονη στην Πρέβεζα για κλοπή πορτοφολιού


Συνελήφθη, χθες (14-10-2019) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 19χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (13-10-2019) πρωινές ώρες στην πόλη της Πρέβεζας, η 19χρονη από κοινού με έναν 20χρονο ημεδαπό συνεργό της εισήλθαν σε καφετέρια και αφαίρεσαν το πορτοφόλι 21χρονης υπαλλήλου του καταστήματος, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα.
Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνέντευξη του κ. Ζηκόπουλου Σταύρου για την διακοπή δρομολογίου του ΚΤΕΛ στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου στον https://www.tzourlakos.com/


Συνέντευξη του κ. Ζηκόπουλου Σταύρου για την διακοπή δρομολογίου του ΚΤΕΛ στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου στον https://www.tzourlakos.com/

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστή ελληνική άδεια διαμονής, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.                     
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

Μάτια: Συμβουλές για μην μπερδεύετε τα κολλύρια με άλλα προϊόντα


Έχετε μπερδέψει ποτέ τα κολλύρια που βάζετε στα μάτια σας μεταξύ τους, με τις σταγόνες για τ' αυτιά σας ή με άλλο σκεύασμα; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Δυστυχώς αυτού του είδους τα σφάλματα είναι αρκετά συχνά και οι συνέπειες μπορεί να είναι από ήπιες έως πολύ σοβαρές.
«Η χρήση ωτικών σταγόνων στα μάτια είναι ένα από τα πιο συχνά σφάλματα που κάνουν οι ασθενείς, συχνότερα οι ηλικιωμένοι», λέει ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School. «Τα οφθαλμικά κολλύρια και τα ωτικά φάρμακα όχι μόνο διατίθενται σε παρόμοιες συσκευασίες, αλλά χρησιμοποιούνται και με παρόμοιο τρόπο. Ακόμα και οι λέξεις «οπτικές» και «ωτικές» διαφέρουν ουσιαστικά κατά ένα γράμμα, αν εξαιρέσουμε την ορθογραφία τους. Είναι επομένως πολύ εύκολο να μπερδέψει κάποιος τα φάρμακα και να ρίξει στα μάτια τις σταγόνες για τα αυτιά του».
Ποιες είναι, όμως, οι επιπτώσεις αυτών των σφαλμάτων; «Εξαρτάται από το τι ακριβώς έχει βάλει ο ασθενής στα μάτια του», απαντά ο ειδικός. «Σε γενικές γραμμές, όταν ένας ασθενής ρίχνει στο μάτι του ένα φάρμακο για τα αυτιά, αναπτύσσει γρήγορα αίσθημα καύσου (κάψιμο) και νιώθει ισχυρά τσιμπήματα στα μάτια. Παρουσιάζει επίσης κοκκίνισμα και πρήξιμο των ματιών, ενώ η όρασή του θολώνει. Αυτές όμως είναι οι πρώτες αντιδράσεις. Μπορεί να υπάρξουν και πολλές άλλες».