Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Γιάννενα: Συλλήψεις για ναρκωτικά και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


*Συνελήφθησαν, χθες (23-09-2019) το απόγευμα  στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο ελέγχων περιπολούντων αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας  17, 19, 18 και 17 ετών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με μικροποσότητα κάνναβης.    
*Συνελήφθη, σήμερα (24-09-2019) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε  μικροποσότητα κάνναβης.   
*Συνελήφθη, χθες (23-09-2019) το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας 33χρονος αλλοδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχε και επέδειξε διαβατήριο και ταυτότητα αρχών Σλοβακίας, τα οποία ήταν πλαστά. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Ηλεκτρονικές δηλώσεις συγκομιδής σταφυλικής παραγωγής για οινοποίηση


Το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση ότι  υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ (ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr  και στις «Δηλώσεις Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων), δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους αμέσως μετά τον τρύγο και έως τις 30 Νοεμβρίου 2019.
Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλουν.
Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:
οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.
οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).
 Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής
οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείουκαι παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.
οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.
Σε περιπτώσεις μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.
Οι υπόχρεοι για τη δήλωση συγκομιδής που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη, Βάσω Δέμκα ή στο τηλέφωνο:   2651 0 87114.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

2ο «Δρόμος της Νίκης» θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο ιστορικό Καλπάκι


Δύο πορείες 9χλμ και 21 χλμ περιλαμβάνει ο 2ο «Δρόμος της Νίκης» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο ιστορικό Καλπάκι.
Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα και πραγματοποιείται στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2019».
Οι δρομείς θα διανύσουν τη νικηφόρα γραμμή άμυνας που αναχαίτισε την επέλαση των ιταλικών στρατευμάτων και στόχος του Δήμου είναι να καταστεί σύντομα θεσμός για το  αθλητικό γίγνεσθαι.
«Ο Δήμος Πωγωνίου τιμά κάθε χρόνο όσους χάθηκαν για την πατρίδα διοργανώνοντας τις ιστορικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ». Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ξεκινήσαμε πέρυσι μια προσπάθεια να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα ιστορικά σημεία που έχουν συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους κατά το έπος του ’40. Ο «Δρόμος της Νίκης» διέρχεται από αυτά τα σημεία και καλούμε αθλητές και μη να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν κομμάτι αυτών των ιστορικών εκδηλώσεων που αποτίουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν για την ελευθερία» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Στις λεπτομέρειες του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 9:30 π.μ. αναφέρθηκε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Τσίμαρης. «Οι εγγραφές για το 2ο Δρόμο της Νίκης ξεκίνησαν και είναι δωρεάν! Η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνουν στο Δημαρχείο Καλπακίου  και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή» τόνισε.
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στους ακόλουθους σύνδεσμους:
        ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Ο δρόμος της νίκης (21km) - 2019
        ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Αγώνας δρόμου (9km) - 2019
Πληροφορίες αγώνων: https://myadventure.gr/item/o-dromos-tis-nikis/


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «Ο ΔΡΟΜΟΣ THΣ ΝΙΚΗΣ»
1.      ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Δήμου Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού Καλπάκι
Ώρα εκκίνησης: ΑΓΩΝΑΣ 9χλμ: 09:30
ΑΓΩΝΑΣ 21χλμ: 09:35
2.      ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αθλητική δοκιμασία των δρομέων στην ιστορική περιοχή του Καλπακίου, δίνοντας το κίνητρο στους δρομείς και στους φίλους να γνωρίσουν την ιστορική περιοχή, η οποία έχει συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας κατά το έπος του ΄40.
3.      ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/ Η εγγραφή ενέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης για την πλήρη αποδοχή των κανονισμών της Διοργάνωσης και της ατομικής ευθύνης.
Προθεσμία εγγραφής: 16 Οκτωβρίου 2019
Όριο συμμετοχών: 300 δρομείς και για τους δύο αγώνες
       Σημαντική παρατήρηση: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και της Δωρεάν συμμετοχής, παρακαλούμε να υποβάλλετε υπεύθυνα τη φόρμα εγγραφής για τη συμμετοχή σας στους αγώνες, έτσι ώστε η Γραμματεία να προγραμματίσει τους αριθμούς ΒΙΒ και τα τσιπ χρονομέτρησης χωρίς κενά και απώλειες.
4.      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Κυριακή 20-10-2019 από τις 08:00 έως τις 09.00. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους (drop bag)
5.      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
6.      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : Και οι δύο αγώνες ξεκινούν από το Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο χωριό Καλπάκι, θα διέλθουν από ιστορικούς χώρους που
αποτέλεσαν την γραμμή άμυνας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την αναχαίτιση των αντιστοίχων Ιταλικών Δυνάμεων (ποταμός Καλαμάς, πρόποδες Υψώματος «ΜΑΧΗΤΗΣ», Μονή «Βελλάς», κ.α), ενώ οι δρομείς των 21 χλμ θα περάσουν μέσα από το χωριό Παρακάλαμος, για να συναντήσουν αμέσως μετά τα χωριά Δολιανά, Αρετή και Βροντισμένη.
Οι διαδρομές είναι σε ασφάλτινο δρόμο με ελάχιστες και χαμηλές υψομετρικές διαφορές.
7.      ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Αγώνας 9χλμ: 1ος Σταθμός 4,5 χλμ: Νερό
Αγώνας 21χλμ: 1ος Σταθμός 5 χλμ: Νερό
2ος Σταθμός 10χλμ: Νερό & ισοτονικό 3ος Σταθμός 15 χλμ: Νερό & μπανάνα 4ος Σταθμός 18χλμ: Νερό & ΒΙΚΟΣ cola
Γεύμα αποκατάστασης: Νερό, μπανάνα, σοκολατούχο γάλα, και τοπικά εδέσματα για όλους τους αθλητές στον τερματισμό.
8.      ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου.
9.      ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
10.    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ - ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ:
Μετάλλιο και ειδικό αναμνηστικό θα δοθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, ενώ έπαθλα θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους νικητές όλων των Κατηγοριών.
ΑΓΩΝΑΣ 9 χλμ
α) Γενική Κατηγορία Ανδρών β) Κατηγορία Γυναικών
γ) 40 – 49 ετών (ανδρών και γυναικών)
δ) 50 – 59 (ανδρών και γυναικών)
ε) 60 ετών και άνω (ανδρών και γυναικών)
ΑΓΩΝΑΣ 21χλμ
α) Γενική Κατηγορία Ανδρών β) Κατηγορία Γυναικών
γ) 40 – 49 ετών (ανδρών και γυναικών)
δ) 50 – 59 (ανδρών και γυναικών)
ε) 60 ετών και άνω (ανδρών και γυναικών)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ θα δοθούν έπαθλα στους πρώτους 3 δρομείς (ξεχωριστά στους άνδρες και γυναίκες) που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και στους   δύο   αγώνες   δρόμου.   Οι   δρομείς   της   εν   λόγω   κατηγορίας, θα  πρέπει οπωσδήποτε  να  αναφέρουν  στην  ηλεκτρονική  δήλωση  που  θα  καταθέσουν,  ότι α νήκουν στην κατηγορία αυτή.
11.    ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με όργανα της Αστυνομίας και εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.
Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους
αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα
αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες
αυτού. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο αθλητής συνεχίζει ανεξάρτητα με τον επίσημο αγώνα, μόνος του και με δική του ευθύνη.
12.    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη
διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
13.    ΠΟΙΝΕΣ: Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:
Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών,
αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
14.    ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι
υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν από την σωματική τους δοκιμασία και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.
15.    ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού.
16.    ΠΩΣ NΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ: μέσω της ΕΟ Κοζάνης-Ιωαννίνων (Ε020) (33χλμ).
17.    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οργανωτική Επιτροπή, Υπεύθυνος: Βαγγέλης Τσίμαρης, Τ. 6908383781

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Περιφέρεια Ηπείρου: Προς υπογραφή οι συμβάσεις πέντε οδικών έργων


Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και εντός των προσεχών ημερών υπογράφονται οι συμβάσεις με τους αναδόχους πέντε οδικών έργων, με τα οποία αποκαθίστανται ζημιές και βελτιώνεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Αμάραντο- Λουτρά Αμαράντου (τμήμα μέχρι Αγ. Βαρβάρα), προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μπουραζάνι- Αηδονοχώρι, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και αποκατάσταση οδικού δικτύου Ζωτικού Δήμου Δωδώνης- με περιοχή Δήμου Σουλίου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
Αποκατάσταση επ. οδικού δικτύου από Κορύτιανη προς Σεμερίζα και σύνδεση Ε.Ο. Ηγουμενίτσα- Ιωάννινα, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Άρτα- Τρίκαλα στις Τ.Κ. Κάτω Αθαμάνιο και Καψάλων, προϋπολογισμό 77.500 ευρώ.
 Οι διαδικασίες προωθήθηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή περίοδο και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με τη νέα σύνθεση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου,  έγινε η κατακύρωση των ανοικτών δημοπρασίες. Επί των αποφάσεων κατακύρωσης, μειοψήφησε η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Κιτσανού, με την αιτιολογία πως πρόκειται για έργα που ανήκουν στον προγραμματισμό της προηγούμενης περιόδου.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την εκτέλεση του έργου: Αντικατάσταση Πίνακα Μ.Τ.- καλωδιώσεων – συντήρηση Μ/Σ αρδευτικού αντλιοστασίου «Σκάλα» Τ.Κ. Στεφάνης (ΓΟΕΒ Πεδιάδας Άρτας), προϋπολογισμού 39.500 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στο 185ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων διότι οδηγούσε υπό την επίδραση οινοπνεύματος


Συνελήφθη, χθες (23-09-2019) μετά τα μεσάνυχτα στο 185ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού  Αντιρρίου -  Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου - Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ


Η προθεσμία έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σε παράταση της προθεσμίας σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών για την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, προχωρά η Κυβέρνηση, έπειτα από συνεργασία της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, η προθεσμία που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου, παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι αγρότες δεν προλάβαιναν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η καλλιεργητική περίοδος, ενώ και οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους εντός της προθεσμίας, λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας.

7η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες


Στο πλαίσιο της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες: Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία» που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με Κλινικές και Εργαστήρια  του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Πάτρας (υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στις 19-21 Σεπτεμβρίου), πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρία με θέμα την «Βελτιστοποίηση εξάλειψης της Ηπατίτιδας C στην Ελλάδα».
Συμμετείχαν καταξιωμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων, η κα Β. Σύψα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ), ο κ. Η. Γκούντας (Senior Consultant MYO Health, Διδάκτωρ Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ), η κα Ο. Αναγνώστου (MD, MPH Παθολόγος Μονάδων Υποκατάστασης, ΟΚΑΝΑ), ο κ. Ι. Γουλής (Αναπληρωτής Καθηγητής Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ., Δ’ Παθολογική Κλινική, Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο»), ο κ. Γ. Καλαμίτσης (Πρόεδρος Συλλόγου Ασθενών  Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας) και ο Σ. Μανωλακόπουλος (Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Β’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο»). Το συντονισμό της συζήτησης είχαν οι κκ. Α. Χατζάκης (Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ) και Γ. Παπαθεοδωρίδης (Καθηγητής Παθολογίας – Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Διευθυντής Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής  Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»).
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η απομάκρυνση από τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την εκρίζωση της ηπατίτιδας C στην Ελλάδα, όσον αφορά στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, υπό τις παρούσες συνθήκες, ο ετήσιος ρυθμός ατόμων που θεραπεύονται υπολείπεται κατά 50% έναντι των στόχων  και ο ρυθμός νέων διαγνώσεων κατά 60%.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ένας  κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, ενώ ο δεύτερος διευκόλυνε τρίτο άτομο να εισέλθει στο λιμένα παράνομα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.                                                      
Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Άρτα: Εγκαίνια της 7ης Πανελλήνιας Έκθεσης και Εμποροπανήγυρης, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου


Ανοίγει τις πύλες της τη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου η 7η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη, μια διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την Βορειοδυτική και Δυτική Ελλάδα, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων και η Αναπτυξιακή του Δήμου ΑΔΑΕ-ΟΤΑ με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Άρτας και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Παρασκευή στις 19:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων.
Φέτος η Πανελλήνια Έκθεση καταλαμβάνει έκταση 2.000 τετραγωνικών και η πληρότητα από επιχειρήσεις και φορείς αγγίζει το 100%, ενώ στο 100% είναι η πληρότητα και για την Εμποροπανήγυρη, κάτι που αποτελεί για μια ακόμη χρονιά ψήφο εμπιστοσύνης στην Έκθεση, στην οποία προβάλλονται επιχειρήσεις από την Άρτα, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και όλη τη χώρα. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, θα λειτουργήσει και λούνα παρκ για τα παιδιά καθώς επίσης ο χώρος διαθέτει και άνετο παρκινγκ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Η Πανελλήνια Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από την Παρασκευή το απόγευμα στις 19:00 θα διεξαχθεί συναυλία με τα Κrotal Arta και την Φιλαρμονική «ΣΚΟΥΦΑΣ».
Φέτος η 7Η Πανελλήνια Έκθεση θα έχει θεματικό χαρακτήρα με την πληρότητα των θεμάτων του χώρου της έκθεσης να είναι αφιερωμένη στον πρωτογενή τομέα στην τεχνολογία, στο έπιπλο και τον πολιτισμό. Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι ως εξής: 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 10:30 το βράδυ. Σαββατοκύριακο 10 το πρωί με 11 το βράδυ.

Αντιγήρανση πέους. Οι τρεις μέθοδοι που την επιτυγχάνουν


Με την αντιγήρανση να είναι Νο1 ζητούμενο όλων, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι μέθοδοι, που θα συνέβαλαν στην «αναζωογόνηση» και στην αντιγήρανση του πέους.
Με δεδομένο ότι πάρα πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας - άλλοι μικρότερης και άλλοι μεγαλύτερης κλίμακας - ή έχουν θέματα… μεγέθους (χωρίς να έχουν κάποιο ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα), οι επαναστατικές θεραπείες, που είναι μη επεμβατικές, σίγουρα έχουν να προσφέρουν πολλά σε έναν πληθυσμό που χρειάζεται να νιώσει σίγουρος για την ανδρική του… ρώμη, στην οποία στηρίζει τη φήμη, την αυτοπεποίθησή του και, τελικά, την ευτυχία του.
Ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης εξηγεί ποιες είναι αυτή τη στιγμή οι top θεραπείες, των οποίων η ζήτηση έχει απογειωθεί.
«Μιλάμε για το AndroWave, το RestoreX και τη χρήση υαλουρονικού οξέος, που με βάση τα ευρήματα πολλών επιστημονικών μελετών - σε συνδυασμό πάντα και με την εκτεταμένη κλινική εμπειρία σε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς - έχουν πολύ καλά αποτελέσματα», λέει ο Δρ. Κωνσταντινίδης.
Το AndroWave είναι μια επαναστατική, μη επεμβατική και χωρίς φάρμακα θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία.