Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση του Αλέξανδρου Καχριμάνη σε ΚΕΔΕ

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για τη χρηματοδότηση των δομών Δημόσιας Υγείας, δήλωσε:

«Θα ήθελα τα μέλη της ΚΕΔΕ που έστειλαν αυτή την επιστολή να μιλήσουν με δημάρχους που αγωνίζονται στα όρια της Ηπείρου και έχουν Κέντρα Υγείας και καθημερινά αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία καλούνται να επιλύσουν. Εμείς είμαστε κοντά στο πρόβλημα και όχι μακριά από άλλους που συμμετέχουν σε δομές που δεν έχουν τέτοια θέματα στην καθημερινότητά τους. Δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο».  

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάνη στην ημερίδα: «Διαμορφώνοντας το ρόλο του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην νέα μεταφορική αλυσίδα»

Χαιρετισμός Τατιάνας Καλογιάννη – Σταύρου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών, στην ημερίδα «Διαμορφώνοντας το ρόλο του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην νέα μεταφορική αλυσίδα» (Ηγουμενίτσα 29 Φεβρουαρίου 2016)
 Κυρίες και κύριοι, Για την Περιφέρεια της Ηπείρου και γενικότερα για τη χώρα μας, η σπουδαιότητα της ανάδειξης του λιμένα της Ηγουμενίτσας, και της ευρύτερης περιοχής αυτού, σε έναν επιπλέον παράγοντα παραγωγής οικονομικών αξιών και αναπτυξιακών προοπτικών, είναι πλήρως αποδεκτή - επιθυμητή. Η εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Ηγουμενίτσας, η ανάπτυξή του σύμφωνα με το σχεδιασμό και τα, υπό εξέλιξη, έργα, η σύνδεσή του και με, εναλλακτικά της Εγνατίας Οδού, συστήματα μεταφοράς, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση με άλλους διαμετακομιστικούς κόμβους επιβατών και εμπορευμάτων, αλλά κυρίως η επίσπευση της υλοποίησης και της λειτουργίας του εμπορευματικού κέντρου, είναι σε όλους πλέον καταδεδειγμένο ότι πρέπει να αποτελεί πρωτεύον μέλημα. Ειδικά για τον τομέα διαχείρισης αποθεμάτων τρίτων (Logistics-3PL) και κατ’ επέκταση για τη συνέργεια που επιτυγχάνεται μέσω των επιχειρήσεων μεταφορών και διανομών ώστε να ολοκληρώνεται η απαίτηση - ζήτηση της αγοράς για υπηρεσίες 4PL θα μου επιτρέψετε μία μικρή παρένθεση για μία προσωπική ανάλυση – τοποθέτηση. Ο κλάδος αυτός αναπτυσσόταν το 2005 με ρυθμούς ανάπτυξης 13% (στοιχεία που οδήγησαν και την ομιλούσα να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον τομέα αυτό). 

Έρχονται χιλιάδες ραβασάκια με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δηλαδή δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας και ταυτόχρονα δεν κατέθεσαν πινακίδες θα κληθούν να πληρώσουν διπλά τέλη κυκλοφορίας.
 Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» έχουν αρχίσει διασταυρώσεις στοιχείων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κανονικά με το σύνολο των υπόχρεων, αντιπαραβάλλοντας και τον κατάλογο των καταθέσεων πινακίδων ξεχωριστά για το 2011 και το 2012, δηλαδή για μια ολόκληρη πενταετία. Κάποιοι δηλαδή θα πληρώσουν διπλά τέλη για πολλά χρόνια.
 Ωστόσο ενώ ήδη για όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη του 2016 τα πρόστιμα έχουν αρχίσει να μπαίνουν μέσω taxisnet για τα προηγούμενα έτη αν και οι διασταυρώσεις συνεχίζονται θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση.
 Από τη διασταύρωση θα προκύψουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων εκείνοι οι οποίοι, παρότι είχαν υποχρέωση, δεν κατέβαλαν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας και τώρα θα κληθούν να το πληρώσουν εις διπλούν.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Δημάρχου Ιωαννίτων με Αλβανική Αντιπροσωπεία

Αλβανική αντιπροσωπεία, στην οποία μετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού Ζεφ Τσούνι, οι βουλευτές Φατμίρ Τότσι- Ναμίκ Ντόκλε, η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιβλίου και Προώθησης των Τιράνων Ιρένα Τότσι, δήμαρχοι και παράγοντες του τουρισμού, επισκέφθηκε σήμερα το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και το Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος και ο Υποπρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Γιάννης Γιάννης και Ανδρέας Κάσσος, αντίστοιχα και το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας καλωσόρισαν τα μέλη της Αλβανικής Αντιπροσωπείας, αναφέρθηκαν στις διμερείς σχέσεις, τη στήριξη που παρείχαν οι Ηπειρώτες στους Αλβανούς μετανάστες, μετά την πολιτική αλλαγή του 1990, στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν έκτοτε στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και στη συνεργασία που θα υπάρξει στην υλοποίηση δράσεων του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα- Αλβανία.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοπράτηση έργων, που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, μνημεία και περιβάλλοντος από την Οικονομική Επιτροπή

Τη δημοπράτηση νέων έργων, που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, μνημεία και περιβάλλοντος ενέκρινε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για τα εξής:
«Αποκατάσταση οδού Κηπίνα – Καλαρρύτες – Μπάρος» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ
«Κατασκευή στραγγιστηρίου και επενδεδυμένης τάφρου στην επαρχιακή οδό Πλατανούσας - Μονολιθίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ
«Κατασκευή γέφυρας σύνδεσης της 13ης επαρχιακής οδού με την Τ.Κ. Λοφίσκου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 73.800 ευρώ
«Βελτίωση επικίνδυνων σημείων – κατασκευή σαρζανέτ στο δρόμο Γέφυρα Πλάκας – Φράστα – Σγάρα που ενώνει την 2η Ε.Ο. Π.Ε. Ιωαννίνων με την 16η Ε.Ο. Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
«Στερέωση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλακωτής», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ

Μαργαρίτι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (28.02.2016) το απόγευμα, στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ένας 30χρονος υπήκοος Ιράν και ένας 25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν πλαστές ταυτότητες Γαλλίας, τις οποίες προμηθεύτηκαν έναντι του χρηματικού ποσού των (400) ευρώ, προκείμενου ταξιδέψουν λάθρα στην Ιταλία.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας. 

Συνελήφθησαν άμεσα τρεις ημεδαποί Ρομά, οι οποίοι εμπλέκονται σε ληστεία στην Αμφιθέα Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (28.02.2016) το μεσημέρι στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 35, 38 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 12:30 στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, ο 35χρονος διέρρηξε σπίτι 53χρονου ημεδαπού, παραβιάζοντας με κατσαβίδι τη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσε ένα χρυσό δαχτυλίδι. Κατά τη διαφυγή του, έγινε αντιληπτός από τον παθόντα, ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει αλλά ο δράστης τον απώθησε και τράπηκε σε φυγή.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και άμεσα διενεργήθηκαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες και όχημα διαφυγής.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 38 και 32 ετών, είχαν μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να συνδράμουν στη διαφυγή του δράστη.
Το όχημα διαφυγής, ιδιοκτησίας 37χρονης ημεδαπής που αναζητείται, κατασχέθηκε καθώς και το διαρρηκτικό εργαλείο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκινούν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες θα είναι διπλές, καθώς θα διεξαχθούν τόσο με το παλιό όσο και με το νέο εξεταστικό σύστημα.
Η Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την απόφασή της για την ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων, ενώ το ακριβές πρόγραμμα των Πανελλαδικών θα δημοσιοποιηθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου
Εφόσον οριστικοποιηθεί η ημερομηνία που προαναφέρθηκε, τα μαθήματα στα Λύκεια αναμένεται να λήξουν στις 13 Μαΐου. 
Δεδομένου ότι το Πάσχα εφέτος πέφτει ταυτόχρονα με την Πρωτομαγιά και τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά Δευτέρα 9 Μαΐου, οι τελευταίες ημέρες θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για επαναλήψεις.
Σημειώνεται ότι εφέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν πριν τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών και των μαθητριών, καθώς με το νέο σύστημα δεν συνυπολογίζονται οι βαθμοί των ενδοσχολικών εξετάσεων για την εξαγωγή των μορίων εισαγωγής.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Χρυσόρραχης Πωγωνίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Χρυσόρραχης Πωγωνίου στο κέντρο του Πέτρο Λούκα με τις συμμετοχές των μελών μας να παρουσιάζουν ανοδική τάση σε σχέση με προηγούμενες εκδηλώσεις κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού σε δύσκολες συνθήκες μπορούμε και βρισκόμαστε όλοι μαζί και να διασκεδάζουμε όπως ξέρουμε.