Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοπράτηση έργων, που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, μνημεία και περιβάλλοντος από την Οικονομική Επιτροπή

Τη δημοπράτηση νέων έργων, που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, μνημεία και περιβάλλοντος ενέκρινε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για τα εξής:
«Αποκατάσταση οδού Κηπίνα – Καλαρρύτες – Μπάρος» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ
«Κατασκευή στραγγιστηρίου και επενδεδυμένης τάφρου στην επαρχιακή οδό Πλατανούσας - Μονολιθίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ
«Κατασκευή γέφυρας σύνδεσης της 13ης επαρχιακής οδού με την Τ.Κ. Λοφίσκου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 73.800 ευρώ
«Βελτίωση επικίνδυνων σημείων – κατασκευή σαρζανέτ στο δρόμο Γέφυρα Πλάκας – Φράστα – Σγάρα που ενώνει την 2η Ε.Ο. Π.Ε. Ιωαννίνων με την 16η Ε.Ο. Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
«Στερέωση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλακωτής», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ


«Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυττάρου του Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού δαπάνης 59.000 ευρώ
«Αποκατάσταση οδού προς Νεγάδες» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
«Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στην ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ
«Εργασίες επισκευής και ανακαίνισης της Λαμπριάδειου Οικοκυρικής Σχολής», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ
Επίσης, από την Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
«Συντήρηση στομίων ιχθ. Λογαρού» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 37.500 ευρώ (Ανάδοχος: Μπαζούκης Γεώργιος ΕΔΕ)
«Διαγράμμιση εθνικής οδού Άρτας – Τρικάλων από θέση Παλαιοκάτουνο έως Βουργαρέλι», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ιωάννης Μαρσέλλος ΕΔΕ)
Απάντηση Περιφερειάρχη σε ΚΕΔΕ
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για τη χρηματοδότηση των δομών Δημόσιας Υγείας, δήλωσε:
"Θα ήθελα τα μέλη της ΚΕΔΕ που έστειλαν αυτή την επιστολή να μιλήσουν με δημάρχους που αγωνίζονται στα όρια της Ηπείρου και έχουν Κέντρα Υγείας και καθημερινά αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία καλούνται να επιλύσουν. Εμείς είμαστε κοντά στο πρόβλημα και όχι μακριά από άλλους που συμμετέχουν σε δομές που δεν έχουν τέτοια θέματα στην καθημερινότητά τους. Δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο".
Νέες τοποθετήσεις απινιδωτών
Συνεχίζεται το πρόγραμμα τοποθέτησης απινιδωτών που συντονίζει η Περιφέρεια Ηπείρου. Την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι θα τοποθετηθεί απινιδωτής στο Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, που αποτελεί χορηγία της εταιρείας "Βαντώλας ΑΒΕΕ".
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ώρα 12 το μεσημέρι θα γίνει τοποθέτηση απινιδωτή στα Αρσάκεια Εκπαιδευτήρια (8ο χλμ) της Επ. Οδού Λογγάδων- Βασιλικής, χορηγία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr