Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης: Μουσικοχορευτική παράσταση «Άσπρο τριαντάφυλλο κρατώ» τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, ώρα 21:00, στο θέατρο Πέτρας

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης διοργανώνει μουσικοχορευτική παράσταση «Άσπρο τριαντάφυλλο κρατώ» τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, ώρα 21:00, στο θέατρο Πέτρας.

Υπουργείο Παιδείας: Απόφαση για τον διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών


Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η εγκριτική απόφαση (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη και, μετέπειτα την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να καλύψουν κενά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αρχικά, 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για το σχολικό έτος 2020-21 και 5.250 εκπαιδευτικοί για το σχολικό έτος 2021-22.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TOURNATUR 2019»


Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur», που διοργανώνεται στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, θα συμμετάσχει για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού η οποία αναπτύσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς στην Ήπειρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Όπως και πέρυσι, η Περιφέρεια Ηπείρου προγραμματίζει επαγγελματικές συναντήσεις (b2b) για τους επιχειρηματίες της Ηπείρου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο περίπτερό της.
 Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη. Δίνει τη δυνατότητα στον Εκθέτη και τον εν δυνάμει επισκέπτη από τη Γερμανία – που αποτελεί και την αγορά/ στόχο για την Ήπειρο - ιδίως σε αυτό το είδος τουρισμού, για απευθείας ή προγραμματισμένη επαφή και συζήτηση για τα ειδικά πακέτα, τις προσφορές και τις δυνατότητες προσαρμογής των προσφερομένων υπηρεσιών.
Το 2018 οι εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και οι εκπρόσωποι της είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό της έκθεσης τις πολλαπλές επιλογές Εναλλακτικού Τουρισμού της Ηπείρου, ως προορισμό για όλο το χρόνο, και του εξαιρετικού συνδυασμού βουνού και θάλασσας για όλες τις δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, κολύμβηση, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, αναρρίχηση, rafting, kayak, campervan κ.ά.
 Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της επαγγελματίες και φορείς της Ηπείρου, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην έκθεση, και να προγραμματίsει επαγγελματικές συναντήσεις (b2b).
 Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να γίνει εγγράφως το αργότερο ως την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2019  στο e-mail: i.gkartzonikas@php.gov.gr (υπόψη κ. Ηλία Γκαρτζονίκα). 
Πληροφορίες: τηλ 2651087243, 2651087142.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική) και σε καθορισμένες ποσότητες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τρόπο ώστε να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 143) ως την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 στις 11.00 π.μ.. Περισσότερες πληροφορίες  για τη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur στο: www.tournatur.com  

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αλλαγή στην εκλογή των Δημοτικών Συμβούλων στο Δήμο Πωγωνίου


Μετά την ολοκλήρωση της κατά μέτρησης των ψηφοδελτίων του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου  οι Δημοτικές Παρατάξεις έλαβαν:                              
1. Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ  3.694 -56,24%, εκλέγει 12 Δημοτικούς Συμβούλους.
2.  ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ-ΕΥΗΜΕΡΙΑ Για Το Δήμο Πωγωνίου ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΕΝΕΛΑΟΥ 1.582 -24,09%, εκλέγει 5 Δημοτικούς Συμβούλους.
3. ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΝΤΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 710 -10,81%,          εκλέγει 2 Δημοτικούς Συμβούλους.
4. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ          302 -4,60% εκλέγει 1 Δημοτικό Σύμβουλο.
5. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΤΡΥΦΩΝΟΣ 280 -4,26% εκλέγει 1 Δημοτικό Συμβούλο.
Στο Δήμο Πωγωνίου  εκλέγονται 21 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι κατανέμονται βάση τον πληθυσμό στις Δημοτικές Ενότητες ως εξής:
Α) Πέντε (05) στη Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά.
Β) Τέσσερις (04)  στη Δημοτική Ενότητα Άνω Πωγωνίου
Γ) Έξι  (06) στη Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου.
Δ) Τέσσερις (04) στη Δημοτική Ενότητα Καλπακίου.
Ε) Ένας (01) στην Λάβδανη
ΣΤ) Ένας (01) στην Πωγωνιανή.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής πορτοφολιού στην Άρτα


Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο ημεδαπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής πορτοφολιού και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 53χρονου και μίας 45χρονης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι, αργά το απόγευμα της 13-05-2019, σε σουπερ μάρκετ στην Άρτα, αφαίρεσαν πορτοφόλι 64χρονης ημεδαπής, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και δύο τραπεζικές κάρτες.
Το κλεμμένο πορτοφόλι βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: 16ο Ηπειρωτικό Σεργιάνι το Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 20:30

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου διοργανώνει το  16ο Ηπειρωτικό Σεργιάνι το Σάββατο 22 Ιουνίου, ώρα 20:30.

«Έφυγε» από την ζωή ο συγχωριανός Μπίλας Λ. Αθανάσιος


«Έφυγε» τη Δευτέρα 3 Ιουνίου σε ηλικία 80 ετών από την ζωή, ο συγχωριανός Μπίλας Λ. Αθανάσιος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 και ώρα 3:00 μ.μ  από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ώρα 9:30


Την 05-06-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 17-05-2019 συνεδρίασης.
1.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 22-03-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (θέση Πλαταριά)», προϋπολογισμού 640.000,00 € με ΦΠΑ.
2.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 22-03-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας (θέση Ελεούσα – Εργατικές)», προϋπολογισμού 000,00 € με ΦΠΑ.
3.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 26-02-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες στεγανοποίησης λαογραφικού μουσείου Βίτσας Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
4.Έγκριση του από 19-04-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 08-03-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός τμημάτων της εθνικής οδού Αρχάγγελου – Νεράιδας στις θέσεις Σκεπαστό, Εκκλησιές και Κορώνη και της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Άγιος Θωμάς – Άγιοι Απόστολοι Πρέβεζα» προϋπολογισμού 120.000,00 € με ΦΠΑ.
5.Έγκριση του από 16-05-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-05-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας συνδετήριας οδού Ελαίας – Φιλιατών με Κάτω Ξέχωρο», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ.

Παράταση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις ως 30 Σεπτεμβρίου


Την υπογραφή της απόφασης με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στις Δ.Ο.Υ. έως 30.9.2019, ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Τις επόμενες μέρες θα πάρει Φ.Ε.Κ. η εν λόγω απόφαση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.
Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 28 Ιουνίου.

Ρομποτική χειρουργική: Νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και στην αποφυγή της ''Παρά Φύση Έδρας''


Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο συχνούς καρκίνους στον άντρα, μετά από τον καρκίνο του πνεύμονα, και στις γυναίκες μετά του μαστού. Τα τελευταία χρόνια πλήττει άτομα κάτω των 40 ετών. Οι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξή του, είναι η διατροφή με λίπη και ζωικά λευκώματα, η κληρονομικότητα, η νόσος Crohn, η ελκώδης κολίτιδα και η πολυποδίαση μας ενημερώνει ο Δρ. Διαμαντής Θωμάς, M.D. Ph.D. F.A.C.S., Λαπαροσκοπική Ρομποτική Ογκολογική Χειρουργική, Διευθυντής χειρουργός στο Metropolitan Hospital.
Τα  βασικά συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται ο καρκίνος του παχέος εντέρου  είναι:
 Αναιμία- Άλγος στη δεξιά πλάγια κοιλία και 10% ψηλαφητή μάζα
  Βλεννοαιματηρές κενώσεις - Απόφραξη
  Αποβολή αίματος με τα κόπρανα – Τεινεσμός – Αίσθημα ατελούς αφοδεύσεως, ανάλογα με το σημείο του εντέρου που εμφανίζεται ο όγκος.
Η διάγνωση γίνεται με δακτυλική εξέταση, με ενδοσκόπηση (κολονοσκόπηση), με αξονική τομογραφία (CT), με μαγνητική τομογραφία (MRI) και η εξέλιξη στις απεικονιστικές τεχνικές είναι η Virtual Colonoscopy όπου ανώδυνα ελέγχεται όλο το μήκος του παχέος εντέρου.
Η θεραπεία είναι η χειρουργική εκτομή ή αλλιώς κολεκτομή, του πάσχοντος τμήματος του παχέος εντέρου ή και ολόκληρου.
Όταν τώρα ο όγκος είναι πολύ χαμηλά στο ορθό, προς τον πρωκτό, σε μεγάλο βαθμό είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε εκτομή του εντέρου μαζί με τον πρωκτό και την δημιουργία μόνιμης κολοστομίας την λεγόμενη “παρά φύση έδρας”.
 Η εξέλιξη όμως της χειρουργικής σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία του 21ου αιώνα δίνει την δυνατότητα στην χειρουργική του παχέος εντέρου να επέμβει με τον ελάχιστα δυνατό τρόπο (minimal invasive surgery). Έτσι έχουμε τη ρομποτική κολεκτομή όπου στην χειρουργική του παχέος εντέρου τα πλεονεκτήματα υπερέχουν κατά πολύ, έναντι της ανοικτής χειρουργικής, για τον ασθενή.