Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Φοβούνται λουκέτο μετά την ιδιωτικοποίηση στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

Στο δρόμο για την ιδιωτικοποίηση βρίσκεται η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, στο πλαίσιο της γενικότερης εκχώρησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, στα οποία ανήκει, στο υπ. Οικονομικών και στο Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου.
Το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει φυσικά αντίθετους τους εργαζόμενους της Μεταλλουργικής στο Κεφαλόβρυσο, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους αυτή, μέσω του προέδρου του Σωματείου τους, στον υπουργό Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση εργασίας του κ. Παναγιωτόπουλου με τους Προέδρους των Σωματείων των εργοστασίων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και άλλους εκπροσώπους των εργαζομένων στον όμιλο. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Μεταλλουργική Δημήτρης Ντότης, που μιλώντας χθες στο ITV τόνισε, πως η προοπτική ιδιωτικοποίησης της Μεταλλουργικής θα σημάνει μία οικονομική καταστροφή για την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου.

Ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων ετών καταγράφηκε στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις

«Μαύρες» εκπτώσεις για τους εμπόρους
Ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων ετών καταγράφηκε στις χειμερινές εκπτώσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.Καμπανάκι κινδύνου απο την ΕΣΕΕ για το μέλλον της αγοράς, αφού, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιείται, κάθε χρόνο, το 80% των ερωτώμενων επιχειρηματιών δηλώνει ότι οι πωλήσεις ήταν μειωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ενώ, όσον αφορά την εμπορική κίνηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι απαντήσεις ποικίλουν, με το 27% να δηλώνει πτώση της τάξης του 21- 30% και ένα 20% μείωση πωλήσεων μεγαλύτερη του 41%.

«Έγκλημα ασύλληπτης βιαιότητας για την περιοχή της Ηπείρου», λέει ο ιατροδικαστής

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του δράστη
«Έγκλημα ασύλληπτης βιαιότητας για την περιοχή της Ηπείρου» χαρακτήρισε ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης την ανθρωποκτονία του 48χρονου σε χωριό της Άρτας.
«Υπάρχει διαμελισμός του σώματος σε εξαιρετικά μικρά τεμάχια, προκειμένου να εξαφανιστούν τα ίχνη. Είναι, δηλαδή, υπολείμματα οστών και ιστών» εξήγησε ο κ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος εξέτασε τα ευρήματα της αστυνομίας από τον υπόνομο της κατοικίας του 36χρονου δράστη.
Ο κατ' ομολογία δράστης και η 25χρονη που φέρεται ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση πήραν 48ωη προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.
Το άγριο έγκλημα με θύμα έναν 48χρονο, πατέρα δύο ενήλικων παιδιών, αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά την ομολογία του 36χρονου ότι τεμάχισε και πέταξε στο ποτάμι τον άτυχο άνδρα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την Φιλιππιάδα στις 11 Φεβρουαρίου.
Δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του φονιά της Άρτας, ο οποίος πυροβόλησε τον φίλο του μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Κεραμάτες, και στη συνέχεια προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη, τεμάχισε το πτώμα και πέταξε τα κομμάτια του στο βόθρο του σπιτιού του και στον ποταμό Άραχθο, ενώ έκαψε τα δικά του ρούχα και τα ρούχα του θύματος στην αυλή του σπιτιού.
Με σκυμμένο το κεφάλι και με απίστευτη ψυχραιμία, ο 36χρονος κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς άρχισε να περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε.
Όπως ανάφερε ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς, δολοφόνησε τον φίλο του επειδή πίστευε ότι το θύμα είχε κλέψει ηρωίνη και χρήματα από το πατρικό του σπίτι όπου τον φιλοξενούσε επί 20 ημέρες στις αρχές του νέου χρόνου.

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης αξίας σε σπίτι στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, βάσει εντάλματος σύλληψης, 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αφαίρεσε αντικείμενα, συνολικής αξίας 131.000 ευρώ

Συνελήφθη, χθες (27-02-2013) το πρωί στο Περιστέρι Αττικής, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 38 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής και απάτης.
Ειδικότερα, την 23-02-2013 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων κλοπή μεγάλης αξίας από σπίτι στα Ιωάννινα.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενεργήθηκε μεθοδική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος και συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε.
Αναλυτικότερα, ο 38χρονος δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ισχυριζόμενος ότι εργάζεται ως δημοσιογράφος, αφού μίσθωσε μέρος του σπιτιού 45χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα, στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος ολιγοήμερη απουσία της, αφαίρεσε κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 21-02-2013, ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, τιμαλφή και είδη ρουχισμού, συνολικής αξίας (131.000) ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη στο Περιστέρι Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.
Επίσης, βρέθηκαν διάφορα άλλα αντικείμενα καθώς και λίρες και χρυσαφικά, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών, καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τρόπο απόκτησης και κατοχής αυτών.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η Αδελφότητα Χρυσορράχης Πωγωνίου διοργανώνει αντάμωμα, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο ''Αττικής Αίθριον'', Παναγίας Γρηγορούσας και Αττικής Οδού, στο Ζεφύρι Αττικής


Το Δ.Σ. της Αφελφότητας Χρυσορράχης Καλπακίου Πωγωνίου, διοργανώνει ετήσιο αντάμωμα-συνεστίαση, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο ''Αττικής Αίθριον'', Παναγίας Γρηγορούσας και Αττικής Οδού, στο Ζεφύρι Αττικής (σκεπαστό Αττικής οδού, στην έξοδο 6).
Τιμή πρόσκλησης 17 ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ποτά και αναψυκτικά.
Η διασκέδαση έχει αφεθεί σε γνήσια ηπειρώτικη κομπανία πληρωμένη από την Αδελφότητα, με χορό ελεύθερο για όλους.
Θα γλεντήσουμε και διασκεδάσουμε όπως εμείς κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια.

H Αδελφότητα Ιερομνημιτών Πωγωνίου διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό της την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, το μεσημέρι, στο κέντρο ''Αρχοντικό'', Καρπενησίου 20, δίπλα στον Ατρόμητο, στο Περιστέρι


Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες, Γερομάτες και γερομάτισσες, μην ξεχνάτε:
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
Η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται!
Σε 3-4 μέρες, και συγκεκριμένα την Κυριακή 3/3/13, το μεσημέρι θα γίνει ο αποκριάτικος χορός της Αδελφότητας!!
Ετοιμαστείτε όλοι!
Σας περιμένουμε στο κέντρο "Αρχοντικό" στο Περιστέρι (Καρπενησίου 20, δίπλα στο γήπεδο Ατρομήτου).
Τιμή κάρτας 20 ευρώ με φαγητό, ποτό και ελεύθερο χορό με κλαρίνα (η κάρτα δεν είναι υποχρεωτική για τα παιδιά)


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας

ΕΛΓΑ: Εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012 θα καταβάλλει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών

Την αναλυτική κατανομή των ποσών ανά Περιφερειακή Ενότητα των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου (εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012) που καταβάλλει ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, ανακοίνωσε ο Οργανισμός.
Όπως έχει γίνει γνωστό οι πληρωμές αφορούν 10.523 δικαιούχους παραγωγούς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΛΓΑ η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 15 Μαρτίου.
Οι  αποζημιώσεις αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε βαμβάκι, σιτηρά, ακτινίδια, οπωροφόρα δένδρα, ελιές, εσπεριδοειδή, κηπευτικά και ζαχαρότευτλα και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο διαρρήκτες

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης στα Γιάννινα δύο Μαροκινοί διαρρήκτες, ηλικίας 19 και 24 ετών.
Οι δύο Μαροκινοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν ένα κατάστημα και ένα αυτοκίνητο.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι καθώς και αναψυκτικά, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν κλέψει λίγο πριν τη σύλληψή τους από ψυγείο πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Γιάννινα. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε ο 24χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η Αδελφότητα Αγιοκοσμιτών Πωγωνίου διοργανώνει συνεστίαση-αντάμωμα την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ώρα 13:00 στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, Αμαλίας 10, Σύνταγμα

Ο Σύλλογος Πραμαντιωτών Αττικής διοργανώνει αντάμωμα την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ώρα 13:00 στις ''Διαδρομές'', Πατησίων 208, Αθήνα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου για το 2013, σας εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία και σας προσκαλεί στην εκδήλωση-αντάμωμα που διοργανώνουμε για τους απόδημους Πραμαντιώτες, στις 3 Μαρτίου 2013, ώρα 13:00 το μεσημέρι, στο Κέντρο Διασκέδασης ''ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ'', Πατησίων 208, στην πλατεία Αμερικής, τηλέφωνο 210-8676155.

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεμπέτικα και λαϊκά με την ορχήστρα της ΜΑΡΙΩΣ και ηπειρώτικα παραδοσιακά, με την κομπανία του κλαρινίστα Θεόδωρου Τασούλα, που έχει στο τραγούδι τον Κώστα Λεοντίδη.
Τιμή πρόσκλησης 25 Ευρώ.
Η παρουσία των συγχωριανών μας στη εκδήλωση, θα ενισχύσει περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις, γι αυτό να μην λείψει κανείς. Και φυσικά θα διασκεδάσουμε, έτσι όπως ξέρουμε εμείς οι Πραμαντιώτες να κάνουμε.
Σας περιμένουμε.
Με εκτίμηση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η  Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
         Βασιλική Τζαχρήστα   Δημοσθένης Ρίζος

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-1

Σε ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με σημείο αναφοράς τον Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός απείλησε τρεις φορές (11', 13', 19') στο πρώτο 20λεπτο, αλλά από τη στιγμή που δεν σκόραρε ο ΠΑΣ Γιάννινα αναθάρρησε. Η ομάδα του Χριστόπουλου δούλεψε καλά στη μεσαία γραμμή και με καλή κυκλοφορία επιχειρούσε να φτάσει μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Η προσπάθεια αυτή βέβαια δεν κατέληξε σε τελικές προσπάθειες, πέρα από την κεφαλιά του Λίλα στο 30'.
Όσο κυλούσε βέβαια ο χρόνος, τόσο δυσκόλευε το έργο των δύο αντιπάλων. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι στημένες φάσεις κρίνουν αγώνες και η εκτέλεση με... μοιρογνωμόνιο του Αμπντούν στο 53', από φάουλ που... δεν έγινε στον Χολέμπας, έμελλε να είναι αυτή που θα καθορίσει τη μοίρα του πρώτου προημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Μπαμπανιώτης εκτινάχθηκε αλλά...
Με τον Ολυμπιακό καλά οργανωμένο στα μετόπισθεν οι γηπεδούχοι δεν ήταν εύκολο να απαντήσουν.
Ο Χριστόπουλος χρησιμοποίησε τον Ντε Βισέντι αρχικά και τον Ίλιτς αργότερα, αλλά δεν πήρε αυτά που ήθελε, την ίδια ώρα που ο Μίτσελ, φρεσκάροντας την 11άδα του με Σιόβα και Τζεμπούρ, ανανέωνε το οξυγόνο και τα τρεξίματα.
Οι δυο τους μάλιστα συνδυάστηκαν στην καλύτερη (και μοναδική) ευκαιρία μετά το 1-0, με τον Αλγερινό στο 81' να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να σώζει την εστία του με τη βοήθεια του δοκαριού.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μπαμπανιώτης, Αυγενικού (81’ Ιωάννου), Λίλα, Ρουμπουκάλο, Κεϊτά (70’ Ίλιτς), Μιχαήλ, Ντάσιος, Μπέριος, Γεωργίου (56’ Ντε Βινσέντι), Βίλα, Τζημόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέβας, Φέισα, Μανιάτης, Γκρέκο, Αμπντούν (82’ Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης (66’ Σιόβας), Μήτρογλου (75’ Τζεμπούρ)

Νέους δρόμους για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών έχει ανοίξει η χρήση των βλαστοκυττάρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(27/2/2013)
 Την Κυριακή στις 24 Φεβρουαρίου στις 12:00 διοργανώθηκε ημερίδα στα Ιωάννινα με θέμα τις νεότερες θεραπείες που πραγματοποιούνται με τη χρήση βλαστοκυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος, του πλακούντα και του ιστού του ομφαλίου λώρου, καθώς και οι προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον, οι οποίες είναι εντυπωσιακές. Αναλύθηκαν επίσης και άλλες πηγές λήψεις βλαστοκυττάρων, όπως  τα νεογιλά δόντια, ο λιπώδης ιστός και ο μυελός των οστών. 
Για τις νέες εξελίξεις στο θέμα των βλαστοκυττάρων μίλησαν στην επιστημονική ημερίδα ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αρχέγονων Κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ. Γεώργιος Κολιάκος, Καθηγητής Βιοχημείας, και η επιστημονική υπεύθυνος της Biohellenika, Δρ. Κουζή Κοκκώνα, καθηγήτρια Ιστολογίας – Εμβρυολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.
Η ενημέρωση και η σωστή απόφαση για τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων της ομφαλοπλακουντιακής μονάδας θεωρείται επιβεβλημένη σε κάθε κοινωνία. Η σωστή οργάνωση των τραπεζών φύλαξης και η χορήγηση ποιοτικά ανώτερων μοσχευμάτων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχημένων εφαρμογών. Το ομφαλοπλακουντιακό αίμα σήμερα χρησιμοποιείται εκτός των αιματολογικών ασθενειών και  στην Αναγεννητική Ιατρική.
Διεθνείς κλινικές μελέτες σήμερα χρησιμοποιούν τα βλαστοκύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος στη θεραπεία των διατομών του νωτιαίου μυελού και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Η παρουσίαση ασθενών με βαριά εγκεφαλικά επεισόδια οι οποίοι είχαν πλήρη αποκατάσταση και επάνοδο στην εργασία τους και στη φυσιολογική ζωή ένα χρόνο μετά την ενδοεγκεφαλική χορήγηση βλαστοκυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος ήταν εντυπωσιακή.
Επίσης, η γονιδιακή θεραπεία των βλαστοκυττάρων στις περιπτώσεις της μεσογειακής και δρεπανοκυτταρικής αναιμίας με σκοπό την επαναχορήγησή τους στους ασθενείς δίνει πολλές ελπίδες σε γονείς παιδιών με θαλασσαιμίες. Ήδη έχουν θεραπευτεί και έχουν σταματήσει τις μεταγγίσεις αίματος αρκετοί ασθενείς με κληρονομικές αιμοσφαιρινοπάθειες σε κέντρα της Αμερικής και της Ιαπωνίας, ηλικίας 16 ετών και άνω. Γίνονται προσπάθειες στη μελέτη αυτή να μετέχουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας για να αποφεύγονται οι κίνδυνοι από τις μακροχρόνιες μεταγγίσεις.
Σήμερα, για τη θεραπεία της λευχαιμίας των ενηλίκων χρησιμοποιούνται συγχρόνως δύο δείγματα ιστοσυμβατών βλαστοκυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος, με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός των βλαστοκυττάρων και να είναι επαρκής για το βάρος του ενήλικα ασθενούς. Για το λόγο αυτόν η μέθοδος της αποστράγγισης του πλακούντα που χρησιμοποιείται στη Biohellenika για την αύξηση της ποσότητας των βλαστοκυττάρων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.
Επίσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι περιπτώσεις στις οποίες γίνονται αλλογενείς ή αυτόλογες μεταμοσχεύσεις και ποιες είναι οι ενδείξεις τους. Εστιάζοντας στην περίπτωση της λευχαιμίας, τα βλαστοκύτταρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ίδιο το παιδί μετά από ορισμένες εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνονται εφ όσον το παιδί  αρρωστήσει στα πρώτα χρόνια της ζωής του.  Σε μεγαλύτερες ηλικίες τα παιδιά χρησιμοποιούν τα βλαστοκύτταρά τους χωρίς την πραγματοποίηση των παραπάνω εξετάσεων. Σε αυτόλογη χρήση η χορήγηση μεγάλου αριθμού βλαστοκυττάρων είναι ωφέλιμη για τον ασθενή, γιατί έχει καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει ο φόβος της απόρριψης, δεδομένου ότι το παιδί χρησιμοποιεί τα δικά του βλαστοκύτταρα τα οποία είναι απόλυτα συμβατά με τον εαυτό του.
Καταλήγοντας, στις εφαρμογές της αναγεννητικής ιατρικής η αλλογενής μεταμόσχευση δεν θεωρείται ασφαλής, λόγω του φόβου της εμφάνισης του συνδρόμου της χρόνιας απόρριψης, η οποία επιδεινώνει την λειτουργία των οργάνων.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Δρ. Κωνσταντίνο Κάτσενο, που τίμησε την ημερίδα με την παρουσία του και τη σημαντική συμβολή του στην επιτυχία της διοργάνωσης. 
Ακόμα ευχαριστούμε τον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV-1, τις εφημερίδες Ηπειρωτικός Αγών και Βήμα της Πρέβεζας, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Kiss 91,1, Ράδιο Ήπειρος, Giga FM, Radio Preveza και Orange radio για την υποστήριξή τους στην προσπάθειά μας για αντικειμενική και επιστημονική ενημέρωση.
Επίσης ευχαριστούμε την εφημερίδα Ηχώ της Άρτας, τις ιστοσελίδες και blogs Ηπειρωτική Ανασκόπηση, epirusinfo.com, Μαχητής online, epirusworld.blogspot.gr, epirus-tv-news.blogspot.gr, miltosgitas.blogspot.gr, artaino.blogspot.gr, grizos gatos και louros-plus.blogspot.gr για την άμεση ανταπόκρισή τους και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την ομιλία.