Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΕΟΔΥ: Σαράντα οκτώ θάνατοι σήμερα, 6. 909 νέα κρούσματα

 


11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα οκτώ θάνατοι σήμερα  6.909 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.909, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 774.265 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 150 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.588 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 48, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.200 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 450 (59.3% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 378 (84%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 72 (16%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.347 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -1.93%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 319 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήμος Πωγωνίου: Βρέθηκε σώος ο 87χρονος δημότης - Ευχαριστίες Δήμου


 

O Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την 5η ΕΜΑΚ, το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κόνιτσας και τους δεκάδες εθελοντές για τις πολύτιμες προσπάθειές τους κατά την αναζήτηση του 87χρονου δημότη από το Βασιλικό που είχε εξαφανιστεί από την Τετάρτη.

Οι προσπάθειες όλων είχαν αίσιο αποτέλεσμα και ο συμπολίτης μας επέστρεψε ασφαλής στους οικείους του.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δήμος Ζαγορίου: Εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων στην ιστορική μάχη της Γκραμπάλα, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου

 


Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων στην ιστορική μάχη της Γκραμπάλας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Γκραμπάλας

11:00 Κατάθεση στεφάνων

11:30 Ομιλία για την μάχη της Γκραμπάλας.

12:00 Λήξη τελετής.

Με πρωτοβουλία-παράδειγμα προς μίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμου το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης ενημέρωσε τους ιερείς του νομού για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια

 

«ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ»

Μια ομολογουμένως σημαντική -και συνάμα ιδανική να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Ιεράρχες-  πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κατέδειξε εύγλωττα αλλά και έμπρακτα την ευθύνη των πνευματικών πατέρων στη σωστή ενημέρωση των πιστών για τον κορωνοϊό αλλά και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Με οικοδεσπότη το Σεβασμιώτατο κ.κ. Μάξιμο, το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σε μία εκδήλωση την οποία χαιρέτησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, εκθειάζοντας ενέργειες και πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη, με τη συνέργεια πολλών φορέων.

Αποδέκτες της πολύπλευρης ενημέρωσης του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, για την καταλυτική σημασία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το σύνολο των πατέρων της Ι.Μ. Ιωαννίνων. «Η υπόθεση του κορωνοϊού είναι μεν ιατρική αλλά είναι και πνευματική, με την έννοια ότι εμείς οι πνευματικοί πατέρες έχουμε μεγάλη ευθύνη για τη ζωή των ανθρώπων, να τους καθοδηγήσουμε, να προφυλάξουν τους εαυτούς τους αλλά και την κοινωνία, να τους στηρίξουμε στις αμφιβολίες τους αλλά και να τους ενημερώνουμε, όπως συμβαίνει με τη συγκεκριμένη ημερίδα-σύναξη» επισήμανε στην κήρυξη της έναρξης των εργασιών  ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων και συνέχισε: «Οι Πατέρες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση γιατί το φαινόμενο των αρνητών βρήκε δυστυχώς χώρο και μέσα στην Εκκλησία.

 Όταν λέμε την άποψή μας στα πνευματικά μας παιδιά και γινόμαστε αιτία να αρνούνται τα μέσα που μας δίνει η επιστήμη, πρέπει να ξέρουμε ότι είναι πιθανό να νοσήσουν, να οδηγηθούν στις ΜΕΘ, να πεθάνουν, να μεταδώσουν τον ιό. Είναι σαν να διαπράττουμε φόνο, αν εμείς γινόμαστε αιτία να πεθάνουν άνθρωποι ή να λαμβάνουν οι πιστοί αψήφιστα αυτό τον μεγάλο κίνδυνο. Δεν γίνεται από τη μία να ευλογούμε και από την άλλη να τους αφήνουμε να παρασύρονται στην πλάνη». Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μάξιμος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανο Φούσα, τους καθηγητές ιατρικής που συμμετείχαν στην ημερίδα, το σύνολο του ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού που μάχεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Την ομάδα των επιστημόνων που συντόνισε ο ε. Καθηγητής Καρδιολογίας και Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Πανδημία και εμβολιασμοί στη χώρα μας»), o κ. Γιώργος Σαρόγλου, ομ. Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής-Λοιμωξιολόγος στο Metropolitan Hospital («Επιδημιολογικά δεδομένα: 1η, 2η και 3η δόση εμβολίου»), η κ. Σοφία Καλανταρίδου, Καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Στείρωσης ΕΚΠΑ στο Αττικό Νοσοκομείο («Covid-19 και εγκυμοσύνη»), ο κ. Αλέξανδρος Δρόσος, Ομ. Καθηγητής Ρευματολογίας («H σημασία του εμβολιασμού»), ο κ. Ιωάννης Γουδέβενος, Ομ. Καθηγητής Καρδιολογίας και π. Πρόεδρος Ε.Κ.Ε. («Κορωνοϊός και Καρδιά»), η κ. Σταυρούλα Τσιάρα, Καθηγήτρια Παθολογίας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων (Κορωνοϊός: Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα»), ο κ. Αναστάσιος Σέρμπης, Ε. Καθηγητής Παιδιατρικής (Η σημασία των εμβολίων για τη δημόσια υγεία») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο στη διάρκεια της πανδημίας"). Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των Βελλαϊτών, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κ. Κλέανδρος Παπαδόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη αύξησης των ποσοστού των εμβολιασθέντων.

Στη λήξη της ημερίδας, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ιωαννίνων και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, κ. Θωμάς Ανδρέου χαρακτήρισε εμπνευσμένη την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες.

Είκοσι ένα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου , για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


 Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 80.804 έλεγχοι, από τους οποίους οι 42.148 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 355 παραβάσεις, ως ακολούθως:

·         148 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 137 πρόστιμα των 300 ευρώ και 11 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    32 στη Θεσσαλονίκη,

o    21 στην Ήπειρο,

o    17 στη Θεσσαλία,

o    16 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    16 στη Δυτική Ελλάδα,

o    15 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    7 στην Πελοπόννησο,

o    6 στα Ιόνια Νησιά,

o    3 στη Δυτική Μακεδονία,

o    3 στην Κρήτη,

o    2 στη Στερεά Ελλάδα και

o    1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 72.897 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 69.677 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.220 των 150 ευρώ.

·         10 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    5 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    3 στη Δυτική Μακεδονία και

o    2 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.109 ομοειδείς παραβάσεις.

·         195 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, σε χώρο λαϊκής αγοράς, εντός αστυνομικού μεγάρου και από επιβάτες οχήματος.

Στα Ιόνια Νησιά,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 29 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 7 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, σε επιβάτες Ι.Χ.Ε και ταξί.

- 1 παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 31 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε οδηγό λεωφορείου, έμπορο λαϊκής αγοράς και σε άτομο σε εξωτερικό χώρο λόγω συνωστισμού,

- 6 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας για την είσοδο μόνο εμβολιασμένων εντός του καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Αττική, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη, εργαζόμενο και συνιδιοκτήτη καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτη και εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων και λαϊκής αγοράς.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20.441 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.628 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 423 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.



Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας πέστροφας έως 15 Φεβρουαρίου


Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει  ότι η αλιεία της πέστροφας απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες, τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Περιφέρειας Ηπείρου από 1η Νοεμβρίου  έως 15 Φεβρουαρίου του 2022 (Β.Δ. 142/1971 –  ΦΕΚ 49/Α΄/12-3-1971).

Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.   

 

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/   

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Θύελλα Ελεούσας -Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 7-11-21/15:00)



ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΩΛΗΣ       

ΩΡΑ: 15:00

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ    


Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:00)    

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (17:15)

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:00)   

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)   

Metropolitan Hospital: 10 χρόνια πρωτοπόρου Ουρολογικού Κέντρου

 


Στις αρχές Νοεμβρίου του 2011 δημιουργήθηκε το ρομποτικό ουρολογικό κέντρο, με την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος da Vinci SI, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ουρολόγου κ. Βασίλη Πουλάκη.

Το 2017, ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας, το Metropolitan Hospital προχώρησε στην απόκτηση ενός δεύτερου ρομποτικού μηχανήματος da Vinci XI, εξοπλίζοντας με δύο υπερσύγχρονα μηχανήματα την ουρολογική κλινική γεγονός με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών στην ουρολογική κλινική.

Σύντομα, το Metropolitan Hospital αναδείχθηκε ως το πρώτο θεραπευτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην ουρολογία με δύο υπερσύγχρονα ρομποτικά συστήματα σε λειτουργία και μία εξειδικευμένη ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον κ. Πουλάκη.

Ο κ. Βασίλης Πουλάκης έχει καθιερωθεί στο πλαίσιο πάντα της συλλογικής προσπάθειας των ανθρώπων του Θεραπευτηρίου και έχει αναδειχθεί στον πρώτο ρομποτικό χειρουργό στην Ευρώπη και δεύτερο παγκοσμίως έχοντας πραγματοποιήσει επιτυχώς περισσότερες από 8.000 ρομποτικές επεμβάσεις για ουρολογικές κακοήθειες.

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια πρωτοπορίας στις ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις πλέον στόχος είναι όχι μόνο να διατηρηθεί ο αριθμός των περιστατικών, αλλά προπάντων να βελτιωθεί η ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών (βελτιωμένα χειρουργικά αποτελέσματα, άριστη εξυπηρέτηση των ασθενών κ.λπ.).

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Πανζαγορισιακός-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 7-11-21/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ                 

ΩΡΑ: 15:00

 

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

         

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  (15:00)      

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)     

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)    

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)

Α.Σ ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)      

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

 


Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 08:00-14:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09.00-14.00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09.00-17.00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09.00-14.00.

Γιατί «τρέχουν» τα μάτια σας και τι μπορείτε να κάνετε


Είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι: Τα μάτια τους «τρέχουν» ασταμάτητα, συχνά χωρίς εμφανή λόγο, ακόμα και στις πιο απίθανες στιγμές.

Η υπερχείλιση δακρύων (ή επιφορά) αναπτύσσεται όταν για κάποιο λόγο διαταράσσεται η παραγωγή ή η παροχέτευση των δακρύων. Η κατάσταση είναι συχνή και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη ζωή των πασχόντων.

Μια συχνή «παγίδα» στην ασταμάτητη δακρύρροια είναι το συνεχές σκούπισμα των βλεφάρων από τους παθόντες που προσθέτει άλλο ένα παράγοντα ερεθισμού και αντανακλαστικής παραγωγής επιπλέον δακρύων και βλέννης (mucus fishing syndrome). Εδώ πρέπει να μελετηθεί από τον χειρουργό οφθαλμίατρο το πως σκουπίζονται και εάν προσθέτουν στον φαύλο κύκλο της δακρύρροιας.

Πολλοί παραπονούνται ότι μοιάζουν σαν να κλαίνε διαρκώς. Άλλοι παρουσιάζουν ερεθισμούς στο δέρμα και «σκασίματα» στα βλέφαρα, λόγω της δερματίτιδας που προκαλεί η υγρασία και το τρίψιμο των ματιών. Σε κάποιες περιπτώσεις η όραση διαταράσσεται, με συνέπεια να δημιουργούνται εμπόδια στη μετακίνηση στο ημίφως και στην οδήγηση το βράδυ. Μερικοί ασθενείς, εξάλλου, επιβαρύνονται ψυχολογικά και ντρέπονται ακόμα και να βγουν από το σπίτι τους.

«Τα δάκρυα παράγονται από τους δακρυϊκούς αδένες και απλώνονται στην επιφάνεια των ματιών για να τα λιπάνουν και να τα καθαρίσουν. Όταν οι παραγόμενες ποσότητες είναι μεγάλες, η περίσσεια δακρύων απομακρύνεται (απεκκρίνεται) μέσω ενός συστήματος παροχέτευσης (λέγεται αποχετευτικό σύστημα των δακρύων). Το σύστημα αυτό αρχίζει από το λεγόμενο δακρυϊκό σημείο (είναι ένας στενός πόρος στο μάτι) και, μέσω άλλων δομών, καταλήγει στη μύτη (ρινική κοιλότητα)», εξηγεί ο Χειρουργός-Οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision και καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU Medical School).