Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ορειβάτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης-μεταφοράς δύο ορειβατών που έπεσαν σε χαράδρα στο όρος Περιστέρι στα Τζουμέρκα Ιωαννίνων.
Ο πρώτος ορειβάτης είναι καλά στην υγεία του.
Η 5η ΕΜΑΚ κατάφερε να ανασύρει τον δεύτερο ορειβάτη που είχε τραυματιστεί στο πόδι και στα πλευρά.
Ο τραυματίας μεταφέρθει σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.


Μ.Π.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Νέα αναπροσαρμογή των ποσοστών αναπηρίας

Τη σύσταση, ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, νέας Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού, με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας, που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση, αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η απόφαση ελήφθη, μετά τη διαπίστωση ότι στον επικαιροποιημένο πίνακα που είχε δημοσιευτεί στο υπ Αρ. 2611, ΦΕΚ στις 8 Νοεμβρίου 2011, είχαν περιληφθεί μεταξύ των ψυχικώς πασχόντων, κατηγορίες ατόμων όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, εθισμένοι στον τζόγο, κλεπτομανείς και πυρομανείς, γεγονός, που προκάλεσε τις λάβρες καταγγελίες ατόμων με διαφορετικότητα, τα οποία βαρύνονται με ποσοστά αναπηρίας άνω του 67% και βάσει νόμου εισπράττουν το προβλεπόμενο επίδομα.
Ειδικότερα, στον κανονισμό, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2011 στο ΦΕΚ, συμπεριλαμβάνεται πίνακας (σ.σ. ο οποίος λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη από όλες τις Υγειονομικές Επιτροπές και αφορά όλους τους ασφαλιστικούς φορείς και το Δημόσιο) με κατηγορίες ατόμων υπό τον γενικό τίτλο «σεξουαλικές διαστροφές», οι οποίες «πριμοδοτούνται» με ποσοστά αναπηρίας από 20% έως 35%.
Τα ποσοστά αυτά, εάν συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, δεν θεμελιώνουν ποσοστό επιδόματος αναπηρίας, αλλά μπορούν να εξασφαλίσουν ορισμένα προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ή σε εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Super League: Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες.
 Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο ΠΑΣ!

Οι κίτρινοι είχαν πάθος από την αρχή μέχρι το τέλος, έκαναν βέβαια μία μικρή κοιλιά και κινδύνευσαν να δεχθούν γκολ, όμως παίζοντας έξυπνα κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως στο 8ο λεπτό έχασε τον Ανδράλα που έπεσε άσχημα με τον δεξιό ώμο στο έδαφος κι έτσι ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντε Βισέντι.
Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση του ΠΑΣ, μέχρι να μπει παίκτης, και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Νέρι Καστίγιο.
Ο Φατί με προσωπική ενέργεια μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και γύρισε στον Μεξικανό στο ύψος του πέναλτι και αυτός με ωραίο σουτ νίκησε τον Κηπουρό.
Από το 20ο λεπτό μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους είχαμε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να βγουν αρκετές κίτρινες κάρτες. Ο Άρης πάντως μετά το γκολ είχε πάθος, όρεξη και έφτανε με αξιώσεις έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κηπουρού.
Ο ΠΑΣ πάντως θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ντίκο πήγε να κάνει μία ντρίμπλα αλλά έχασε τη μπάλα. Ο Γεωργίου ωστόσο δεν μπόρεσε να την κλέψει έγκαιρα και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία.
Πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο για τον Άρη. Οι κίτρινοι κέρδισαν ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μίσελ να το εκτελεί απευθείας και τον Κηπουρό να μαζεύει με διπλή προσπάθεια.
Ο ΠΑΣ στη συνέχεια ανέβασε στροφές και πίεσε την άμυνα του Άρη, χωρίς αποτέλεσμα όμως με τον Μπακαγιόκο κυρίως να κάνει κάποια σουτ. Οι κίτρινοι στη συνέχεια ζήτησαν αποβολή του Πατσατζόγλου, ο οποίος κράτησε τον Σολτάνι που έφευγε φάτσα με τον Κηπουρό, όμως ο διαιτητής σωστά έδωσε κίτρινη κάρτα, καθώς κοντά ήταν και ο Πάντος.
Στο 86ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μανώλης Σκούφαλης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο έμπειρος άσος τα είπε σε έντονο ύφος με τον Γιαννιτώτα με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν και οι δυο.


Άρης (Μιχαλίτσιος): Βελλίδης, Νέτο, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Φατί, Ουμπίδες, Καστίγιο (Γιαννιώτας 80'), Τσέζαρεκ (Σολτάνι 70').
ΠΑΣ (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πατσατζόγλου (Κυριάκος 77'), Βάντερσον, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Ανδράλας (Ντε Βισέντι 10'), Βίλα, Μπεσέρα, Τζάνης (Μπακαγιόκο 46'), Σκούφαλης, Γεωργίου.

ΠΗΓΗ: http://www.sport24.gr

Υποχρεωτικά τα ενεργειακά πιστοποιητικά στις μισθώσεις ακινήτων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της ΠΟΜΙΔΑ προς το ΥΠΕΚΑ και τα αιτήματα για ετήσια, τουλάχιστον, παράταση εφαρμογής του μέτρου, η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) επεκτείνεται από αύριο 9-1-2012 και σε όλες τις νέες μισθώσεις μεμονωμένων ιδιοκτησιών κτιρίων (διαμερισμάτων, καταστημάτων, γραφείων κλπ.).

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει την ανάγκη να καταργηθεί το απαράδεκτο σύστημα κατωτάτων αμοιβών των ενεργειακών επιθεωρητών (αλλά και κάθε άλλης υποχρεωτικής αμοιβής) οι οποίες καθορίστηκαν από το ΥΠΕΚΑ μετά από διαβούλευση αποκλειστικά με τους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων επαγγελματιών και χωρίς καμία συζήτηση με την Ομοσπονδία μας.
Οι αμοιβές που έχουν καθοριστεί για την έκδοση των ενεργειακών πιστοποιητικών κλιμακώνονται από 1 έως 2,5 ευρώ ανά τετραγωνικό και, εφόσον διατηρηθούν σε ισχύ, θα πρέπει να μετατραπούν σε ανώτατες και όχι κατώτατες που είναι τώρα.
Το γεγονός ότι προστίθεται ένα ακόμη βάρος στις πλάτες των ιδιοκτητών σε περίοδο κρίσης στη μισθωτική αγορά, με χιλιάδες ξενοίκιαστα σπίτια και καταστήματα και ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική φορολογικής τρομοκρατίας στα ακίνητα, δείχνει ότι, δυστυχώς, εκείνοι που αποφασίζουν αυτά τα μέτρα δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Η κλίμακα των αμοιβών, τα νέα βάρη και οι υποχρεώσεις που επιβάλλονται από αύριο στους ιδιοκτήτες ακινήτων περιλαμβάνονται στη συνημμένη ανακοίνωση – εγκύκλιο.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ
Α. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ. Η ΠΟΜΙΔΑ ενημερώνει τα μέλη της και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, παρά τα επίμονα και συνεχή διαβήματά της προς την ηγεσία του ΠΕΚΑ, η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) επεκτείνεται από αύριο 9-1-2012 και σε όλες τις νέες μισθώσεις μεμονωμένων ιδιοκτησιών κτιρίων (διαμερισμάτων, καταστημάτων, γραφείων κλπ.).
Η παρ. 3 άρθρου 14 του ΚΕΝΑΚ ορίζει ότι «…Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο έγγραφο. Η φορολογική αρχή δε θεωρεί μισθωτήρια έγγραφα εάν δεν προσκομίζεται Πιστ/κό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)».
Ως «μίσθωση ακινήτου» νοείται κάθε μίσθωση ακινήτου με κτίσματα που καταρτίζεται για πρώτη φορά από την ημέρα ισχύος της διάταξης, προς νέο μισθωτή που εγκαθίσταται για πρώτη φορά στο μίσθιο.
Συνεπώς από τις 9.1.2012 οι Δ.Ο.Υ. δεν θα παραλαμβάνουν νέα μισθωτήρια προς κατάθεση, με μεταγενέστερη ημερομηνία υπογραφής, αν δεν αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ και δεν προσκομίζεται μαζί και αυτό για επίδειξη στη Δ.Ο.Υ.
Η ΠΟΜΙΔΑ διανέμει στα μέλη της τόσο διαδικτυακά, όσο και από το Γραφείο Ενημερώσεως Μελών (Σοφοκλέους 15), νέα μισθωτήρια κατοικιών κλπ. προσαρμοσμένα στις παραπάνω διατάξεις.
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από την παραπάνω υποχρέωση οι εξής κατηγορίες μισθωτικών συμβάσεων:
1. Νέες μισθώσεις κτισμάτων (κατοικιών-επαγγ/κών) συνολικής επιφανείας κάτω των 50 τ.μ.
2. Παρατάσεις παλαιών μισθώσεων με τον αυτό υφιστάμενο μισθωτή.
3. Τροποποιήσεις όρων υφισταμένων μισθώσεων (π.χ. μειώσεις καταβαλλομένων μισθωμάτων).
4. Μισθώσεις κάθε είδους γηπέδων (οικοπέδων και αγροτεμαχίων) χωρίς κτίσματα.
5. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και τα εργοστάσια, οι βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, τα συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, τα βαφεία, τα ξυλουργεία, τα παρασκευαστήρια τροφίμων, τα καθαριστήρια, τα σιδερωτήρια, τα οργανωμένα πλυντήρια ρούχων, τα αυτοτελή κέντρα μηχανογράφησης καθώς και τα εργαστήρια ερευνών και εκπαίδευσης, διυλιστήρια και οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας.
6. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αγαθών, φύλαξη αντικειμένων ή στέγαση ζώων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν μεταξύ άλλων και οι γενικές αποθήκες, οι αγροτικές αποθήκες, τα λιμενικά υπόστεγα, οι αποθήκες καταστημάτων (αλλά και κατοικιών), οι αποθήκες μουσείων, σταύλοι, βουστάσια, χοιροστάσια, ορνιθοτροφεία κλπ.
7. Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων ή δομικών έργων για στάθμευση αυτοκινήτων, δικύκλων ή τρικύκλων, πρατήρια υγρών καυσίμων και πλυντήρια αυτοκινήτων.
Β. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. Ανυποχώρητο αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ παραμένει η ρητή κατάργηση του απαράδεκτου συστήματος κατωτάτων αμοιβών όχι μόνον των ενεργειακών επιθεωρητών, και κάθε άλλης υποχρεωτικής αμοιβής. Η ΠΟΜΙΔΑ δηλώνει ότι κατά την τελευταία διετία ουδέποτε κλήθηκε από οποιοδήποτε υπουργό για συζήτηση επί του επιπέδου των αμοιβών επαγγελματιών για αναγκαστικές πιστοποιήσεις, βεβαιώσεις, καθόσον κάθε σχετική διαβούλευση διεξαγόταν αποκλειστικά με τους εκπροσώπους των ενδιαφερομένων επαγγελματιών! Έτσι, παρά τα περί δήθεν απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και κατάργησης των ελαχίστων αμοιβών, με διάφορες αφορμές ή προφάσεις και συνεχείς νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για ενέργεια, «ηλεκτρονική ταυτότητα», ασφάλεια, αυθαίρετα, κλπ., οι ιδιοκτήτες ακινήτων όλης της χώρας, την ίδια περίοδο κατά την οποία καταληστεύονται φορολογικά, ταυτόχρονα παραδίδονται κυριολεκτικά σιδηροδέσμιοι αναγκαστικοί πελάτες σε διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών, για καταβολή συνεχώς και νέων αμοιβών, προσδιοριζομένων με τρόπο που κατοχυρώνει εκείνους τις εισπράττουν, και όχι τους πολίτες που υποχρεούνται να τις καταβάλουν!
Σύμφωνα με το Π.Δ. 100/2010, οι ελάχιστες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών καθορίζονταν σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα, ο οποίος, αν διατηρηθεί σε ισχύ, θα πρέπει να μετατραπεί σε πίνακα ανωτάτων επιτρεπομένων αμοιβών.

ΕΟΠΥΥ: Προκήρυξη 5000 θέσεων γιατρών

Στην προκήρυξη 5000 θέσεων γιατρών που θα συνεργασθούν με τον νέο φορέα παροχών Υγείας τον ΕΟΠΥΥ, εκ των οποίων οι 2000 θα είναι νέοι και χωρίς μεγάλη εμπειρία, θα προχωρήσει εντός του Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δέλεαρ που θα θέσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτός των άλλων και για να καμφθεί το μέτωπο των γιατρών που τάσσονται κατά του ΕΟΠΥΥ λόγω χαμηλών αμοιβών.
Οι τελικές προσλήψεις αναμένεται να γίνουν με διαγωνισμό αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι θα πριμοδοτηθούν οι νέοι γιατροί.
Από τους 5000 γιατρούς, οι 2000 θα είναι νέοι χωρίς εμπειρία και χωρίς να διαθέτουν δικό τους ιατρείο, ενώ βασικό κριτήριο αναμένεται να είναι οι γνώσεις αλλά και ο βαθμός του πτυχίου τους.
Με βάση τις φιλοδοξίες του υπουργείου Υγείας, οι νέοι γιατροί που θα εισαχθούν στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ μετά από όλες τις διαδικασίες, θα αξιοποιηθούν και για την πρόληψη των ασθενειών στο γενικό πληθυσμό.
Ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν η έμπνευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα περάσει το σκόπελο της ΝΔ, δεδομένου ότι συμμετέχει στην κυβέρνηση και εκτιμά πως η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου δεν δικαιούται να κάνει προσλήψεις.
Τελικός πάντως στόχος της κυβέρνησης είναι όπως φαίνεται το σύνολο των συνεργαζόμενων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ να μην ξεπερνά τις 15.000, καθώς υπολογίζεται ότι θα διατηρηθούν οι 6000 του ΙΚΑ, συν 4000 που έχουν κάνει αίτηση για να συνάψουν σύμβαση με τον φορέα (πρώην του ΟΠΑΔ), συν οι 5000 που θα προσληφθούν μέσω της προκήρυξης.

Χρυσάφι θα πληρώσει το φιάσκο με τα βιβλία το Υπουργείο Εσωτερικών

Ακριβά θα κληθεί να πληρώσει το φιάσκο των φωτοτυπιών το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς καλείται να χορηγήσει δύο εκατομμύρια ευρώ σε 159 δήμους.

Το μεγαλύτερο κονδύλι για την εκτύπωση αντιτύπων πιστώνεται, σύμφωνα με την "Καθημερινή", στον Δήμο Χανίων (93.118,96 ευρώ).
Ακολουθούν ο Δήμος Αθηναίων με 76.425,01 ευρώ, ο Δήμος Καλαμάτας με 55.770,95 ευρώ και ο Δήμος Περιστερίου με 54.243 ευρώ.
Στη συμπρωτεύουσα και στον Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα χρηματοδοτηθούν με 41.500 ευρώ για την εκτύπωση των φωτοτυπιών.
Στο μεταξύ, εντονότατες είναι οι διαμαρτυρίες από σχολεία για ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, χαρτί εκτύπωσης και άλλα λειτουργικά έξοδα, για τις οποίες αρμόδιοι είναι οι δήμοι.
Με το νέο σύστημα ΟΤΑ καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές σε κάθε σχολείο και προβλέφθηκε η λειτουργία δύο σχολικών επιτροπών (για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και για εκείνα της δευτεροβάθμιας) σε κάθε δήμο.
Κάθε επιτροπή οφείλει να κατανείμει τα κονδύλια στα σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό μαθητών και αιθουσών, γυμναστηρίων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών, την παλαιότητα των κτιρίων καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολείων.
Υπάρχουν ωστόσο πολλές καταγγελίες εκπαιδευτικών για την τύχη των κονδυλίων -π.χ. ότι υπερχρεωμένοι δήμοι αξιοποιούν τα αποθεματικά των προηγούμενων σχολικών επιτροπών για να καλύψουν δημοτικά ελλείμματα- την ίδια στιγμή που κάποιες επιτροπές αποφάσισαν να καταβάλλονται μηνιαίως ως έξοδα παράστασης στον πρόεδρό τους 1.000 ευρώ μηνιαίως και 400 ευρώ στον αντιπρόεδρο.

ΟΑΕΔ: Αλλαγές για το επίδομα ανεργίας

Τρίμηνη γίνεται η ισχύς του Δελτίου Ανεργίας βάσει απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την απόφαση επανακαθορίζεται η ισχύς των δελτίων ανεργίας, επιδοτούμενων και μη εγγεγραμμένων ανέργων, αλλά και νεοεισερχόμενων ανέργων, περιγράφεται η διαδικασία καταβολής επιδομάτων και η έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας.

Διαβάστε όλη την απόφαση: http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-094705243.html

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ανακοινώθηκε επίσημα ο δανεισμός του Ζαραδούκα

Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Γιάννης Ζαραδούκας, αφού ανακοινώθηκε και επίσημα ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Ζαραδούκα με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό για τους επόμενους έξι μήνες».

Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο νομό Ιωαννίνων

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στο νομό Ιωαννίνων και κυρίως στις περιοχές Ζαγοροχωρίων, Κόνιτσας, Τζουμέρκων και Μετσόβου.
Μηχανήματα των Δήμων και άλλων υπηρεσιών, εργάζονταν συνεχώς από χθες απομακρύνοντας όγκους χιονιού και ποντίζοντας στο οδόστρωμα μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Μόνο στις πολύ ορεινές περιοχές τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες για να κινηθούν. Οι θερμοκρασίες στις ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων ,έφθασαν και του -10 βαθμούς Κελσίου.
Επίσης κατολισθήσεις από βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στο 35ο χλμ. του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων - Άρτας και 105ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης μέσω Κόνιτσας.

Απεργούν και πάλι από Δευτέρα οι γιατροί του ΙΚΑ

Σε επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργίες αναμένεται να προχωρήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τις 13 Ιανουαρίου οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι ζητούν την κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών θεμάτων των γιατρών, στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να απέχουν από τα Εξωτερικά Ιατρεία, ζητώντας πάγωμα των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.

Στάση πληρωμών στις επικουρικές συντάξεις σε τρεις μήνες

Καμπανάκι κινδύνου για την καταβολή των επικουρικών συντάξεων χτύπησε η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Αθηνά Δρέττα, η οποία μιλώντας στο Mega τόνισε ότι τα ταμειακά αποθέματα του μεγαλύτερου επικουρικού ταμείου, του ΕΤΕΑΜ, φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο.

Η κα Δρέττα ανέφερε επίσης πως αν γίνουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τότε μπορεί να εξισορροπηθούν οι ανισορροπίες και να «μπορούμε να πληρώσουμε», σημειώνοντας πως διαφορετικά «σε τρεις μήνες δεν έχουμε να πληρώσουμε επικουρικές συντάξεις».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

ΜΗΛΙΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΖΩΟΔΟΧΟΣ
ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ

Την Κυριακή 15-01-2012, πατριωτικό αντάμωμα των Ηπειρωτών Πειραιά, για τα 125 χρόνια δράσης του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς συμπληρώνει φέτος 125 χρόνια ζωής και δράσης και σε πείσμα των καιρών συνεχίζει δημιουργικά την πορεία του.

Στα πλαίσια του εορτασμού για την υπεραιωνόβια αδιάπτωτη παρουσία του στα Ηπειρωτικά και Πειραϊκά δρώμενα διοργανώνουμε συνεστίαση την Κυριακή 15-1-2012 και ώρα 12:30 μ.μ στην ταβέρνα «Το Τζάκι» Ελ. Βενιζέλου 11 & Φραγκισκάτου, 18547, Νέο Φάληρο (τηλ: 21048 28168, 2104831040) και σας καλούμε για ένα αντάμωμα με ηπειρώτικο γλέντι.
Παρακαλούμε μέχρι τις 20-12-2011 να μας ενημερώσετε και να παραλάβετε τις προσκλήσεις σας.
Τηλ επικοινωνίας: Λένης Δημήτριος: 6972870550, Ζέκος Γεώργιος: 6974061824.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος      Η Γεν. Γραμματέας

Λένης Δημήτριος    Ζαραλίκου Αγλαΐα


Διεύθυνση Γραφείων. ΦΙΛΩΝΟΣ 11 Τ.K 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΤΗΛ/FAX:2104177378 - www.ipirotikos.gr - email: isp@ipirotikos.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Επιστολή Δημάρχου για την λειτουργία των υποκαταστημάτων της ΑΤΕ στον Παρακάλαμο και στο Δελβινάκι