Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ κατά την εβδομάδα 20-24 Ιουνίου

 


Συνολικά 58 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε πάνω από 71.000 δικαιούχους, κατά την εβδομάδα 20-24 Ιουνίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:

- 15,3 εκατ. ευρώ σε 680 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

- 10,3 εκατ. ευρώ σε 28.100 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

- 215.000 ευρώ σε 1.250 δικαιούχους για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών υγείας.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

- 11 εκατ. ευρώ σε 29.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

- 20 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

- 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

- 500.000 ευρώ σε 1.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Βασίλης Κικίλιας: Με ψηφιακό πάσο τα χρήματα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού

 


Με ψηφιακό πάσο θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους», ο υπουργός επεσήμανε ότι μετά από εισήγησή του, την οποία ενέκρινε ο πρωθυπουργός, φέτος, αντί για 20 εκατ., θα δοθούν 30 εκ. ευρώ σε 200.000 δικαιούχους.

«Επιπλέον, άλλα 35 εκ. ευρώ θα διατεθούν από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του υπουργείου Εργασίας. Όλα αυτά τα χρήματα θα δοθούν χωρίς καμία γραφειοκρατία έτσι ώστε με ένα ψηφιακό πάσο, οι πιο αδύναμοι πολίτες να μπορούν και αυτοί να απολαύσουν τις διακοπές τους και να χαρούν την Ελλάδα μας. Όλοι το δικαιούνται αυτό» ανέφερε ο Β. Κικίλιας.

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

 


H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (19-06-2022) δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών σε Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Σκούμα.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι αποστράτων και εν ενεργεία Αστυνομικών, καθώς και των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που μετέφερε με το αυτοκίνητό του παράτυπο μετανάστη

 


Συνελήφθη προχθές (17-06-2022) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ημεδαπός, διαπιστώθηκε να επιβαίνει σε αυτό αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

ΕΟΔΥ: Οκτώ θάνατοι σήμερα, 5.689 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οκτώ θάνατοι σήμερα, 5.689 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.689.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.545.112 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 864 ενώ από την αρχή της πανδημίας  SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 148.251 (4.0% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.087 θάνατοι.

Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101 (54.5% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 91.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 46 (45.54%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 55 (54.46%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.711 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 176 (ημερήσια μεταβολή +31.34%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 130 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών

 


Συνελήφθη σήμερα (19-06-2022) μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων προσποιούμενος τον πελάτη, από όπου αφαίρεσε προϊόντα αξίας -50- ευρώ περίπου, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, όταν έγινε αντιληπτός από υπάλληλο του καταστήματος.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τη σύλληψή του και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν λίγη ώρα αργότερα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προϊόντα που είχε αφαιρέσει, μαχαίρι μήκους -31- εκατοστών και -15- ναρκωτικά χάπια.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανη Πωγωνίου «Η Αρετή» (Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2022)

 


Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανη Πωγωνίου «Η Αρετή» (Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2022)







Συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ

 


Οι δυσκολίες στο να είναι ανταγωνιστικοί οι μικροί Δήμοι της Ηπείρου στη διεκδίκηση πόρων του ΕΣΠΑ ή και του Ταμείου Ανάκαμψης στη σημερινή συγκυρία, αναδείχτηκαν κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσία του προέδρου Δ. Καλογερόπουλου και του αντιπροέδρου, Ν. Ευαγγέλου, της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Νομό Ιωαννίνων μαζί με μέλη της Επιτροπής και στελέχη της ΕΕΤΑΑ.

Τα μέλη της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ το πρωί της Παρασκευής, φιλοξενήθηκαν στο Δήμο Δωδώνης, επισκέφθηκαν τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου και η Επιτροπή συνεδρίασε στο Δημαρχείο του Δήμου Δωδώνης, καθώς ο δήμαρχος Δωδώνης και πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης, είναι μέλος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ.

Αυτό που τόνισε στην αρχική εισήγηση της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και που επανέλαβαν στις τοποθετήσεις τους πολλά μέλη της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, ήταν πως οι μικροί Δήμοι με τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, αδυνατούν να παρακολουθήσουν και να ενταχθούν στα μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα των προγραμματικών περιόδων (ΕΣΠΑ).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 19 Ιουνίου

 


Την Κυριακή 19 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Περιφερειακό Ιατρείο, 09:00 – 14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Είναι ασφαλές το κολύμπι μετά από πλαστική επέμβαση;

 


Προσεκτικές θα πρέπει να είναι οι γυναίκες που έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις πριν εκθέσουν το ανανεωμένο πλέον σώμα τους στην παραλία. Κι αυτό διότι για να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε κάποια ακρογιαλιά μετά την επέμβαση θα πρέπει να έχουν αναρρώσει πλήρως, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς και να αποφύγουν μολύνσεις και αισθητικές βλάβες.

«Στις μέρες μας όταν οι γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες από την εμφάνιση κάποιου σημείου του σώματός τους, όπως το στήθος, η κοιλιά ή οι γλουτοί, και για τον λόγο αυτό αισθάνονται αμήχανα να εκθέτουν το σώμα τους σε κοινή θέα, -όπως συμβαίνει τώρα το καλοκαίρι- τολμούν και υποβάλλονται σε αισθητικές επεμβάσεις, για να δείχνουν και να αισθάνονται πιο νέες και πιο σίγουρες. Η καλή εμφάνιση και η αυτοπεποίθηση που χαρίζει ένα όμορφο και καλοσμιλεμένο σώμα όταν φορά αποκαλυπτικά ρούχα, όπως μαγιό, είναι ο κυριότερος λόγος που απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό. Γι’ αυτό η εποχή που κατ’ εξοχήν αποφασίζουν μια αισθητική επέμβαση είναι η άνοιξη και οι αρχές του καλοκαιριού.

Ωστόσο, όπως κάθε επέμβαση, έτσι και οι αισθητικές επεμβάσεις απαιτούν επιμελή αποκατάσταση και πιστή εφαρμογή των οδηγιών για τη μετεγχειρητική φροντίδα, προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Παρότι η επάνοδος στην εργασία γίνεται μετά από μερικές ημέρες, κάποιες δραστηριότητες, όπως η άρση βάρους και το τρέξιμο, θα πρέπει να αποφεύγονται για μερικές εβδομάδες, για να προστατευτεί η ασθενής από επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της ρήξης των ραμμάτων, της αιμορραγίας και της μόλυνσης του τραύματος», εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.