Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Ένας κακός  ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε την ήττα στη Βέροια με 3-0.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι και στο 20΄ έκαναν το 1-0 με τον Παντελή Καπετάνο. Ο Στόιτσεφ τον βρήκε υπέροχα στην περιοχή τον έμπειρο φορ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Πασχαλάκη.
Στο 36' η Βέροια έκανε το 2-0 μετά από προσωπική ενέργεια και σουτ του Σαρπόνγκ.
Ο  Σουλέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 93΄.

ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τόμας, Καλί (Αντονιάν 80'), Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (Σουλέ 46'), Κάλβο, Καπετάνος (Μίλιεβιτς 72'), Σάρπονγκ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Γιάκος, Κούτρης, Κοζορώνης, Λίλα (Ναδάλες 64'), Γιάκος, Κοροβέσης (Μπουκουβάλας 77'), Ακόστα, Μαυροπάνος (Βιδάλ 58'), Κόντε

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση τη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για την προστασία του περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου. Πρόκειται για τα «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παράλιας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου». Το πρώτο αφορά την "Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 26.700.000,00 € και το δεύτερο την «Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς) και Αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 2.028.000,00. "Είναι μεγάλη υπόθεση η υλοποίηση των έργων αυτών, με τα οποία λύνονται μεγάλα προβλήματα στην περιοχή, προς όφελος του περιβάλλοντος, των κατοίκων, αλλά και του τουρισμού", τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Με άλλες αποφάσεις η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων:

Νέα Δεξιά Ιωαννίνων: To πρόβλημα ασφάλειας των ακριτικών χωριών δεν επιλύεται με επικοινωνιακές «φανφάρες»

Με αφορμή την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Αδελφοτήτων Παραμεθόριων περιοχών, ο Τομέας Δημοσίας Τάξεως της Νέας Δεξιάς Ιωαννίνων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Οι κάτοικοι των ακριτικών  χωριών του Νομού μας εξακολουθούν να ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια, απ’ την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης, παρά τα  «μεγάλα λόγια» των κυβερνώντων.
Η ασφάλεια των κατοίκων της παραμεθορίου δεν εμπεδώνεται  ούτε με μεγαλοστομίες, ούτε με τοπικούς αστυνόμους, ούτε με κινητές μονάδες, ούτε με ελέγχους στα 25 χιλιόμετρα απ’ τα σύνορα (!) όπως συμβαίνει επί παραδείγματα στο Καλπάκι, όπου οι διερχόμενοι αισθάνονται ότι μεταφέρθηκαν τα σύνορά μας.
Χρειάζεται άμεση- ουσιαστική ενίσχυση και καθημερινή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. ΄Οχι  στα χαρτιά, αλλά στην πραγματικότητα. Χρειάζεται ακόμη επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και χρήση σύγχρονων μέσων παρακολούθησης των συνόρων μας.
Η κυβέρνηση Συριζανελ  με τις εμμονές της, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να στηρίξει τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους χωρίς φόβο και ανασφάλεια «φυλώντας Θερμοπύλες». 


Τομέας Δημοσίας Τάξεως ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Ιωαννίνων

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάρτιο 2017 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάρτιο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 2 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 5 το 2016). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 1 το 2016)
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2016)
2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2016)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 2 παθόντες (έναντι 5 το 2016).
Ειδικότερα, καταγράφηκαν: κανένας νεκρός (έναντι 1 το 2016)
κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 3 το 2016 )
2 ελαφρά τραυματίες (έναντι 1 το 2016)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (5.192) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν:
1.189 για υπερβολική ταχύτητα.
 46 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
 72 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
 149 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
 147 γ ια μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
 26 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
 3 για παραβίαση προτεραιότητας.
 45 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
 42 για αντικανονικό προσπέρασμα.
 25 για αντικανονικούς ελιγμούς.
 36 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (144) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (248) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης ο οποίος χθες (04-04-2017) με δόλιο τρόπο αφαίρεσε χρηματικό ποσό, λίρες και κοσμήματα από ηλικιωμένη στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων

Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, μία υπόθεση απάτης που έγινε χθες (04-04-2017) το πρωί στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων, σε βάρος 74χρονης ημεδαπής.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία 52χρονη ημεδαπή και ένας συνεργός του 29χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρις στιγμής.
Αναλυτικότερα, ο δράστης μετέβη στην οικία της 74χρονης, όπου προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ πραγματοποίησε «έλεγχο» στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού.
Κατά τον υποτιθέμενο έλεγχο, προφασίστηκε την ύπαρξη διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος και κινδύνου βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς, πείθοντας ταυτόχρονα την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει τα χρήματα και τα τιμαλφή που διατηρούσε και να του τα παραδώσει για δήθεν προστασία τους κατά την διάρκεια υποτιθέμενων εργασιών.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 52χρονης ημεδαπής, όπου τον ανέμενε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για ηλικιωμένους.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).
Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Προθεσμίες και τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων για την ανάρτηση Δασικών Χαρτών της Π.Ε Ιωαννίνων

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με την με αριθμ. 44045/30-03-2017 (ΑΔΑ: ΩΛ0ΝΟΡ1Γ-Κ9Ι) απόφαση της Δ/νσης Δασών Ιωαννίνων τροποποιείται η με αριθμ. πρωτ. 18113/10-2-2017 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ [20-2-2017-Ως προς τον καθορισμό των περιοχών του άρθρου 23 παρ. 2α και 2β του Ν. 3889/2010 (ΑΔΑ: 654ΣΟΡ1Γ-84Ω) απόφαση θεώρησης της Διεύθυνσης Δασών Ιωαννίνων], απόφαση:
«Ανάρτηση Δασικών Χαρτών όλων των προ- Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. (303 ΟΤΑ) των Δήμων Βόρειων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Ιωαννιτών (πλην των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανατολής και Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών), των μελετών με κωδικούς Δ4-03 και Μ1-13 και πρόσκληση ενδιαφερομένων για υποβολή αντιρρήσεων», όσον αφορά τις προθεσμίες και τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων.
Για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα δασικών χαρτών που αφορούν στην ανωτέρω περιοχή έχει συσταθεί Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ Π.Ε Ιωαννίνων), που βρίσκεται επί της Μαρ. Κοτοπούλη 62, Τ.Κ 45445, τηλέφωνο επικοινωνίας 2651088041, τηλεομοιοτυπία 2651088049, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ddioa@apdhp-dm.gov.gr , τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 08:00-16:00, καθ' όλη τη διάρκεια της υποβολής αντιρρήσεων.
Οι ανωτέρω δασικοί χάρτες είναι προσβάσιμοι για τους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx  και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr ).
Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη πραγματοποιείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας εκατόν πέντε (105) ημερών, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 με καταληκτική ημερομηνία την 8η Ιουνίου 2017, ημέρα Πέμπτη.
Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017.
Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΧΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Σημείο Υποστήριξης Δασικού Χάρτη Π.Ε. Ιωαννίνων.

Συνάντηση που του Βασίλη Τσίρκα, και του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, πραγματοποίησαν την Τρίτη (4/4) ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, και ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 στη βάση της μελετητικής ωριμότητας των απαιτούμενων έργων. Μετά την ένταξη των πρώτων έργων υποδομής στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016, η Κυβέρνηση συνεχίζει να σχεδιάζει σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς την προώθηση έργων που θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. 
Έγινε εκτενής αναφορά σε έργα υποδομής που προγραμματίζονται να προωθηθούν στο ΠΔΕ του 2017 για ολόκληρο τον Νομό και ειδικότερα στον Δήμο Νικολάου Σκουφά. Πρόκειται για έργα που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, όπως η Ιονία και η Ολυμπία Οδός, μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για την τοπική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, και να οδηγήσουν στην άρση της απομόνωσης και στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.
Ενδεικτικά έγινε αναφορά στην οδική σύνδεση της ΤΚ Κομποτίου με τον Κόμβο της Ιονίας Οδού, στη συντήρηση του οδικού δικτύου ΤΚ Νεοχωρίου και ΔΚ Πέτα, καθώς και στο αναγκαίο έργο της επικάλυψης τσιμενταυλάκων στους δρόμους των ΤΚ Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου, Ακροποταμιάς και Αγίας Παρασκευής.
Να σημειωθεί ότι ήδη από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 προωθήθηκε και χρηματοδοτείται το έργο «Εγκιβωτισμός Ρέματος Κατσαρέλου» στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, με προϋπολογισμό 1.000.000 €. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί οι νέες εργασίες για την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία των αρδευτικών δικτύων Πέτα – Κομποτίου. 

Η υλοποίηση έργων υποδομής αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τον σχεδιασμό ενός διαφορετικού μέλλοντος για τον Νομό της Άρτας που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στο περιθώριο. Με συστηματική δουλειά και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της περιοχής διεκδικήσαμε και έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Νομού της Άρτας.

Πασχαλινό Bazaar κοινωνικής αλληλεγγύης με ανακύκλωση αθλητικών υποδημάτων

          Στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ ενόψει του φετινού Πάσχα, το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 από τις 10.00 ως τις 14.00 θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου (γωνία με Χαριλάου Τρικούπη), το καθιερωμένο Πασχαλινό Bazaar των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
          Οι πάγκοι του Bazaar θα φιλοξενήσουν μοναδικές εικαστικές δημιουργίες που κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης «ΗΡΑ».
          Όμως η Πασχαλινή πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης θα έχει και έντονο περιβαλλοντικό χαρακτήρα, καθώς σε συνεργασία με τη γιαννιώτικη εταιρεία “HALL OF BRANDS” και την εταιρεία ανακύκλωσης “EAST WEST GREECE” θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Bazaar, συλλογή προς ανακύκλωση μεταχειρισμένων αθλητικών υποδημάτων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής αλλά και τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Ιωαννιτών. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε ζευγάρι μεταχειρισμένων αθλητικών υποδημάτων (οποιουδήποτε τύπου, ζευγαρωμένα και όχι λερωμένα) που θα παραδίδουν οι συμπολίτες μας στον ειδικό κάδο που θα υπάρχει στο χώρο, θα προσφερθούν ισόποσης αξίας τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ θα παραλαμβάνουν και κουπόνι για αγορά νέου ζευγαριού με έκπτωση 20% από τα καταστήματα: Hall Of Brands, Adidas Store και Sportzone.

          Το Bazaar πραγματοποιείται με τη στήριξη της Μεταφορικής Εταιρείας ΝΙΚΑΣ και τη συνεργασία του δήμου Ιωαννιτών, ενώ οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ θα συνοδεύσουν μουσικά την εκδήλωση.

6 Απριλίου 2017, ώρα 18.00', ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα: Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετέχει στην κινητοποίηση, στην Πλατεία Κοραή, στην Αθήνα, για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.


Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνδιοργανώνει με τις Πανελλήνιες Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΟΑΕΑ, την ΠΣΑΕΕΑ και άλλες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και ώρα 6 το απόγευμα, συγκέντρωση στο χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944 (Κοραή 4) και στη συνέχεια πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία και ειρηνική, συμβολική περικύκλωσή της.
Καλούμε το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίησή μας, που ως στόχο έχει να αναδείξει το γεγονός ότι εβδομήντα έξι χρόνια μετά την κήρυξη του πολέμου εναντίον της Ελλάδας από το Γ’ Ράιχ, το μείζον ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν έχει επιλυθεί, ενώ δεν έχει, καν, υπογραφεί η επιβαλλόμενη Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Πρόγραμμα κινητοποίησης:
Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ώρα 6.00 μ.μ.:
Συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή (Κοραή 4), έξω από το Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 (έδρα της Κομαντατούρ) όπου βασανίστηκαν χιλιάδες Ελλήνων από τις γερμανικές ναζιστικές δυνάμεις Κατοχής.
Στη συνέχεια: πορεία προς τη Γερμανική Πρεσβεία και ειρηνική συμβολική περικύκλωσή της.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ! ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ!
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένου στο Κομπότι Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 37χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένου, που έλαβε χώρα προχθές (03-04-2017) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονης ημεδαπής, για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, η 37χρονη μαζί με δύο γυναίκες συνεργούς της που αναζητούνται, προσέγγισαν 86χρονο ημεδαπό στην αυλή του σπιτιού του και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών της 37χρονης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 9:30 π.μ.

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 9.30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-03-2017 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού με ανοιχτή διαδικασία άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου «Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς) και Αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 2.028.000,00 € με Φ.Π.Α. της Πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παράλιας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου».
2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού με ανοιχτή διαδικασία άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου «Κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 26.700.000,00 € με Φ.Π.Α. της Πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παράλιας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου».
3. Έγκριση χορήγησης 6ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», αναδόχου Κ/ξιας Πλώτας Ανδρέας – Μαρκεζίνης Παντελής, μέχρι την 19-05-2017.
4. Έγκριση χορήγησης 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου στο ύψος της γέφυρας Αννίνου», αναδόχου εταιρείας «Β. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2017.
5. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Κράψη», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-09-2017.