Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ετήσια πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και από ώρα 4:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Σούτσου 46 και Λ. Αλεξάνδρας

Super League: Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0


 Ο ΠΑΣ έμεινε για τρίτο σερί ματς αήττητος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Σάμαρης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Κούτσι που βρέθηκε φάτσα με τον Κηπουρό, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ!
Γενικά οι Κυανέρυθροι ήταν πιο επιθετικοί στο ξεκίνημα και έκλεισαν την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στα καρέ της, απειλώντας με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Ο Γιάννης Ζαραδούκας στάθηκε άτυχος στο 26' της αναμέτρησης, καθώς έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Μάλιστα η κάμερα τον έπιασε να έχει δακρύζει από τον πόνο, κάτι που σημαίνει πως ίσως έχει πάθει σοβαρή ζημιά που θα τον κρατήσει αρκετό καιρό εκτός δράσης.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Πανιώνιος πίεζε αρκετά όμως ο Κηπουρός έκανε κούρεμα στο γκολ. Στο 51' ο Κούτσι βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Κηπουρό, όμως ξανά ο έμπειρος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά.
Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Σκέμπρι τρία λεπτά αργότερα.
Η πολιορκία του Πανιώνιου συνεχίστηκε και στο 60' χάθηκε και νέα ευκαιρία. Ο Σκέμπρι έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πήγε πάνω στον Σάμαρη που έκανε το πλασέ, όμως ο Κηπουρός έπεσε και έδιωξε με τα πόδια!
Ο ΠΑΣ ξύπνησε στα τελευταία λεπτά και έχασε καλή ευκαιρία στο 78ο λεπτό.
Ο Σκούφαλης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βίλα πήρε την κεφαλιά και ο Σιδεράκης έδιωξε σε κόρνερ.
Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Κηπουρός, που έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, κράτησε το 0-0 σε σουτ του Όμο, ενώ στην τελευταία φάση του ματς ο Ντιμπαλά έστρωσε στον Κούτσι μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Φινλανδός άσος μόνος του έστειλε τη μπάλα άουτ.

Πανιώνιος (Μάντζιος): Σιδεράκης, Πετκάκης (Μενδρινός 46'), Πιέρ, Σιόβας, Ρόκας, Όμο, Κούρντι, Σάμαρης, Σκέμπρι (Ντιμπαλά 81'), Αμπντουλάγιεφ, Κούτσι
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Ζαραρούκας (Βάντερσον 26'), Ανδράλας (Μπακαγιόκο 69'), Βίλα, Μιχαήλ, Μπεσέρα (Σκούφαλης 65'), Γεωργίου, Τζαμπρέλα



Στο νοσοκομείο ο Ζαραδούκας


Ο Γιάννης Ζαραδούκας τραυματίστηκε άσχημε στο παιχνίδι του Πανιώνιου με τον ΠΑΣ και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για κάκωση έσω πλαγίου, όμως υπάρχει πιθανότητα για ακόμα χειρότερη ζημιά.


ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκαν Ζούνη - Βαρβαρίγος

*Την παραίτησή της υπέβαλε πριν από λίγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Πέμη Ζούνη, ανακοινώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για την νέα δανειακή σύμβαση.
Η ηθοποιός εξηγώντας την απόφασή της είπε χαρακτηριστικά: «μετά από δυόμισι χρόνια προσπαθειών, δεν εξυπηρέτησα την Ελλάδα».


*Επιστολή με την οποία δηλώνει ότι παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα, έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Ή πειθαρχείτε ή παραιτείστε»

Πριν από λίγο παρενέβη στην κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, θέτοντας ξεκάθαρα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

«Είναι ώρες ιστορικής ευθύνης. Μη δώσουμε τώρα το δικαίωμα σε κάποιους να μας πουν ότι δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Δεν αποποιήθηκα ποτέ τις ευθύνες της ηγεσίας. Ακόμα και αν έπρεπε να απομακρύνω από δίπλα μου, φίλους.
Σας ζητώ να πειθαρχήσετε. Και όσοι έχετε συνειδησιακό πρόβλημα σας ζητώ να παραιτηθείτε», είπε ο κ. Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας το ζήτημα.
Με δραματικούς τόνους μίλησε νωρίτερα, για την κρισιμότητα της στιγμής για τη χώρα, εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας για το νέο μνημόνιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Σε ποιους δρόμους θέλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Τους δρόμους στους οποίους είναι η απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Νομός Ιωαννίνων
Ε. Ο. Ιωαννίνων - Κακκαβιάς, από δ/ση Δελβινακίου έως Ε.Δ. Κακκαβιάς.
Δήμος Μετσόβου, σε μέρος του Επ. οδικού δικτύου.
Δήμος Πωγωνίου, σε μέρος του Επ. οδικού δικτύου.
Δήμος Ζαγορίου, σε μέρος του Επ. οδικού δικτύου.
Δήμος Κόνιτσας, από την Π. Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης και προς τα Δ.Δ Φούρκας, Αγ. Παρασκευής, Δροσοπηγής και Πλαγιάς.
Νομός Άρτας
Επ. Ο. Αθαμανίου - Μεσούντα, Τετράκομο, Θεοδώριανα.
Επ. Ο. Σκάρπαρη - Θεοδώριανα.
Επ. Ο. Βουλγαρέλι - Κυψέλη.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: "Σε 6 μήνες θα χρειαστεί να λάβουμε χειρότερα μέτρα'

Ανεύθυνη στάση χαρακτήρισε η κα Λούκα Κατσέλη την ψήφιση μέτρων που στερούνται κάθε επιστημονικής οικονομικής βάσης, στην ομιλία της στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Η κα Κατσέλη είπε ότι διαφωνεί με την συλλογιστική και την διαπραγματευτική τακτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου, επισήμανε ότι οι εταίροι προασπίζονται μόνο τα δικά τους συμφέροντα και υπογράμμισε ότι τα μέτρα θα χειροτερεύσουν την κατάσταση καθώς οι υφεσιακές επιπτώσεις θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα οδηγήσουν στην ασύντακτη χρεοκοπία.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν έχει παρουσιαστεί ούτε μια επιστημονική τεκμηρίωση και επισήμανε ότι και το ΔΝΤ καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα για μη βιώσιμο χρέος ακόμα και με το PSI και το «κούρεμα».
«Μαθηματικά σε 6 μήνες θα αναγκαστούμε να πάρουμε χειρότερα μέτρα» είπε η κα Κατσέλη, προτείνοντας την εντός ενός μηνός κατάρτιση εθνικού προγράμματος ανασυγκρότησης.
Επικαλούμενη έκθεση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΚΤ, η κα Κατσέλη αποκάλεσε «μύθο» τα όσα ακούγονται για έξοδο της χώρας από το ευρώ χωρίς την θέλησή της ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή μισθών και συντάξεων είπε ότι «οι εσωτερικοί πόροι με μερικές μικρές θυσίες επαρκούν για την πληρωμή».
Η κα Κατσέλη πρότεινε την σύγκληση εκτάκτου Συνόδου Κορυφής για την μερική εφαρμογή του PSI ώστε να πληρωθούν τα ομόλογα του Μαρτίου, και για έγκριση του σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης που θα κατατεθεί.
Τέλος, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Ευρωκοινοβουλίου τονίζοντας ότι τώρα έχουμε περισσότερες δυνατότητες διαπραγμάτευσης και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτά τα πακέτα δεν δίνουν λύση».

Δημοσκόπηση - έκπληξη για τον Κώστα Καραμανλή!

Μια δημοσκόπηση για τον Κώστα Καραμανλή που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις διενήργησε τις προηγούμενες ημέρες πολύ γνωστή εταιρία που συνεργάζεται με κυριακάτικη εφημερίδα.

Η εταιρία δημοσκοπήσεων -σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες του www.iefimerida.gr - απευθύνθηκε σε μεγάλο αριθμό πολιτών και έθεσε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την άποψη που έχουν για το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, για το έργο που επιτέλεσε στην κυβερνητική του θητεία και για την αποτελεσματικότητα του σε σχέση με μια σειρά από άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν είναι η γενικότερη εικόνα από την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας. Επίσης υπήρξαν ερωτήματα σύγκρισης με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και με τον Λουκά Παπαδήμο. Αγνωστο είναι αν στην ίδια έρευνα υπήρξε ερώτημα σύγκρισης με τον Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με την κοινή τους ιδιότητα ως επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας.
Η δημοσκόπηση περιελάμβανε και τα κλασικά ερωτήματα για την πρόθεση ψήφου, την παράσταση νίκης κ.λπ. Σε περίπτωση που η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για την κυριακάτικη εφημερίδα με την οποία συνεργάζεται η γνωστή εταιρία, η δημοσιοποίηση της αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις.
Δεν αποκλείεται πάντως, όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις, το κομμάτι της δημοσκόπησης που αφορά τον Κώστα Καραμανλή να μην περιλαμβανόταν στην «παραγγελία» της εφημερίδας αλλά να έγινε για λογαριασμού άλλων και απλώς να διενεργήθηκε ταυτόχρονα.


ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "Κοινοί εκβιαστές Παπανδρέου και Σαμαράς"

Σκληρή κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ, κα Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις ομιλίες τους στις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντίστοιχα.
«Επιβεβαιώνεται ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι κοινοί εκβιαστές, όπως ταιριάζει σε υπερασπιστές του σάπιου καπιταλισμού. Τρομοκρατούν τον λαό για να τον ισοπεδώσει η πλουτοκρατία και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ» αναφέρει.
«Η ηγεσία της ΝΔ ψηφίζοντας το νέο μνημόνιο απέδειξε την υποκρισία της για το πρώτο μνημόνιο» τόνισε.
Και πρόσθεσε: «Ο λαός πρέπει να τους πληρώσει εκμηδενίζοντας την επιρροή τους, αλλά πρέπει και να μην εμπιστευτεί τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν διάφοροι για κεντροαριστερές και αντικατοχικές κυβερνήσεις, που είναι εφεδρείες της πλουτοκρατίας».

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: "Απαράδεκτη" η νέα δανειακή σύμβαση


Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τη δανειακή σύμβαση που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, καθώς, όπως είπε τα μέτρα που προβλέπει θα διαμορφώσουν μια απαράδεκτη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία, διότι πολλαπλασιάζουν όλα τα αρνητικά στοιχεία, τα οποία έχουν σχέση με δυσβάσταχτα μέτρα, ιδιαίτερα στις πλάτες των οικονομικά αδύναμων.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση διαμορφώνει συνθήκες για περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης της οικονομίας. Δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική και κυρίως διαμορφώνει συνθήκες περαιτέρω τεμαχισμού και ρευστότητας της κοινωνίας. Στη βάση αυτών των στοιχείων η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουβέλης.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "Όσοι καταψηφίσουν το μνημόνιο 2 διαγράφονται και δεν θα είναι υποψήφιοι"

Ζώης, Σταμάτης και Τζίμας θα καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση

"Βρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο","Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας, η αγορά, η κατανάλωση, η εμπιστοσύνη, η οικονομία έχουν όλα καταρρεύσει και μαζί και οι προσδοκίες για το αύριο", είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε καταστροφική τη συνταγή του μνημονίου."Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας", τόνισε. "Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για να πάμε παραπέρα."Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. "Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας", είπε.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ εξέφρασε τον φόβο να υπάρξει έξαρση της κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα που θα μεταδοθεί και στην Ευρώπη.

*Μέχρι στιγμής, έχουν διαφοροποιηθεί από την γραμμή της ηγεσίας οι βουλευτές κ.κ. Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Πάναγιώτης Μελάς και Γιώργος Βαγιωνάς.

ΝΕΓΡΑΔΕΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκτροπή λεωφορείου με επτά (7) τραυματίες

Σήμερα (11.02.2012) τα ξημερώματα, στο 23ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (Νεγράδες), λεωφορείο αλβανικής εταιρείας που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα προς Τίρανα και στο οποίο επέβαιναν τριάντα πέντε (35) άτομα, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά επτά (7) επιβάτες.
Τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο



Παρεμβαίνει για Ιόνια οδό και Ε65

Ξεχωρίζει αναμφίβολα το τελευταίο θέμα στη συζήτηση, που αφορά την καθυστέρηση της έναρξης εργασιών σε δύο σημαντικά οδικά έργα για την περιοχή, την Ιόνια οδό και τον Ε65.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης θα εισηγηθεί την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης για την ίδρυση και λειτουργία συμβουλευτικών σταθμών ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) στην Ήπειρο αλλά και την παραχώρηση της χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων του πρώην συγκροτήματος «Παλλάδιο» σε αθλητικά σωματεία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


*Οι κακές καιρικές συνθήκες και η ακαταλληλότητα του γηπέδου, οδήγησαν την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗΠ να αναβάλει την αναμέτρηση:


ΔΑΒΑΚΗΣ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ


Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15/02/2012 στο ίδιο γήπεδο και με ώρα έναρξης 15:30.

Καταγραφή των προβλημάτων σίτισης και στέγασης ευπαθών ομάδων και οικογενειών από την Περιφέρεια Ηπείρου

Καταγραφή προβλημάτων στην Άρτα
Συνεχίστηκαν την Πέμπτη, από την Περιφέρεια Ηπείρου, οι συσκέψεις για τη διερεύνηση και καταγραφή των προβλημάτων σίτισης και στέγασης ευπαθών ομάδων και οικογενειών.
Μετά την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Π.Ε. Άρτας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Βασίλης Ψαθάς (Π.Ε. Άρτας), κ. Οδυσσέας Πότσης (Θεματικός Υγείας), ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος, υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ήδη η ανάπτυξη μηχανισμού συνεργασίας από τους τοπικούς φορείς και τις αρχές της Π.Ε. Άρτας για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και των οικογενειών με άμεσες παρεμβάσεις στην περιοχή.
Ο κύκλος των συσκέψεων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την Π.Ε. Ιωαννίνων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΡΙΖΑ


*Οι κακές καιρικές συνθήκες και η ακαταλληλότητα του γηπέδου, οδήγησαν την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗΠ να αναβάλει την αναμέτρηση:



ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15/02/2012 στο ίδιο γήπεδο και με ώρα έναρξης 15:30.