Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Έρχονται έλεγχοι – εξπρές για ασφάλεια και ΚΤΕΟ στα ΙΧ

Μέσω κινητού τηλεφώνου που θα έχουν μαζί τους οι τροχονόμοι και στην οποία θα είναι περασμένη μια ειδική εφαρμογή που θέλει να σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών και θα λειτουργεί στις «πλατφόρμες» των σύγχρονων smartphones, θα γίνονται σε λίγους μήνες οι έλεγχοι της τροχαίας.
Μπορεί να «άνοιξε» νομικά το «παράθυρο» για ελέγχους-εξπρές για τα ανασφάλιστα Ι.Χ., το σχέδιο όμως προβλέπει και την επέκταση των ελέγχων για οχήματα που δεν είναι περασμένα από ΚΤΕΟ. Με τα δεδομένα αυτά, σύντομα, όποιος πέσει σε μπλόκο της Τροχαίας, δεν θα κινδυνεύει να δεχτεί πρόστιμο μόνον 250-500 ευρώ για το ανασφάλιστο όχημα (μηχανή, ΙΧ κλπ) αλλά και άλλα τόσα αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ!

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη δύο διακινητών που διευκόλυναν την είσοδο στη χώρα αλλοδαπού, που έφερε πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (04-02-2013) το απόγευμα έξω από το ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 27 ετών, καθώς και ένας 42χρονος υπήκοος Κοσσόβου, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα μη νόμιμου αλλοδαπού και της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο διακινητές διευκόλυναν την είσοδο του 42χρονου στη χώρα ενώ κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία κλεμμένη ταυτότητα ιταλικών αρχών, τα στοιχεία της οποίας είχαν παραποιηθεί.
ένα διαβατήριο Κοσσόβου.
ένα διαβατήριο πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας, με επικολλημένη σουηδική άδεια διαμονής, που έφερε εμφανή σημάδια πλαστότητας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΠΟΜΙΔΑ: Τα κλειδιά των ακινήτων τους θα παραδώσουν οι ιδιοκτήτες τους

Ανέφικτος ο στόχος για έσοδα ύψους 3,2 δισ. ετησίως

Τα κλειδιά των ακινήτων τους στο υπουργείο Οικονομικών σκοπεύουν να παραδώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αν δεν εισακουσθούν οι προτάσεις τους ούτως ώστε ο νέος ΦΑΠ να διαμορφωθεί σε επίπεδα που να μπορούν να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι.
Σε επιστολή προς τον υπουργό κ. Γ. Στουρνάρα η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι ο στόχος για έσοδα ύψους 3,2 δισ. ευρώ ετησίως από το νέο ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας είναι απόλυτα ανέφικτος, ότι το υπουργείο επιχειρεί να μονιμοποιήσει το «χαράτσι» που αποτελεί φορολογία δημευτικού χαρακτήρα και ότι αν επικρατήσουν αυτές οι απόψεις η χώρα κινδυνεύει με πλήρη δημοσιονομική αποτυχία.

ΑΡΤΑ: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για ρευματοκλοπή

Συνελήφθησαν χθες (04-02-2013) το απόγευμα στις Εργατικές Κατοικίες Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 21 και 32 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ρευματοκλοπής και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι είχαν παρέμβει σε στύλο της ΔΕΗ και προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Στον αέρα τα πολυτεκνικά επιδόματα 420.000 οικογενειών!

Στον αέρα βρίσκεται η καταβολή των επιδομάτων σε 420.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν καθορίσει και δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησής τους.
Τα επιδόματα νομοθετήθηκαν με την παράγραφο 7 του άρθρου 7 του φορολογικού νόμου 4110/2013, ανέρχονται σε 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και ουσιαστικά αντικαθιστούν τα καταργηθέντα από την 1η Ιανουαρίου 2013 επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, η διάταξη αυτή δεν αναφέρει ούτε κάθε πότε θα καταβάλλονται τα επιδόματα αυτά, ούτε από ποια υπηρεσία, ούτε με ποια δικαιολογητικά.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και κοπής Πίτας, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 11:00 στην Πλατεία Ηρώων Λαυρίου

Η διετία του απολογισμού της θητείας Φίλιππα Φίλιου, από άλλη “μη θεσμική” ματιά…

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

          Ολοκληρώθηκε η θλιβερή διετία του απολογιστικού έργου της Δημοτικής Αρχής, επιβεβαιώνοντας πλήρως την κατάλυση του συλλογικού υποκειμένου, με «πεδίον δόξης λαμπρόν» των τηλεοπτικών διαγγελμάτων τύπου ότι «…κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους…» Εκείνων δηλαδή που επιλέγουν να αντιστέκονται στην αυθαιρεσία και αναλγησία των διοικούντων τα κοινά…
Φορώντας τον μανδύα της υπεροψίας και της περιφρονητικής τυφλότητας, επιδόθηκε, μόλις προχθές, σ’ ένα επιπλέον όργιο διδακτισμού και εναντίον όσων ομιλούν «…δίχως να έχουν θεσμικό ρόλο…»
Τι κι αν τοιούτοι διαθέτουν περίσσια τεκμήρια περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τα έτη δράσης του συλλόγου τους (όπως ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων), ξεπερνούν κατά πολύ τις θητείες του αγαπητού κου Φίλιου, με 300 και πλέον μέλη και συλλογή υπογραφών πάνω από 2.000, για επίμαχα ζητήματα προστασίας της Παμβώτιδας…
Η αντιφατική εμμονή του κου Δημάρχου, ως εκφραστής της θεμελιακής αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων και ως «εξέχον» ιδρυτικό στέλεχος των Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Σχημάτων, να λοιδορεί και να ψέγει «περιβαλλοντικούς αντιρρησίες» δίχως απαιτούμενη θεσμική ιδιότητα (;) αποτελεί προϊόν υποκρισίας που ισορροπεί μεταξύ ακραίου καθεστωτισμού και λαϊκισμού. Η αθλιότητα όπως εκφράστηκε και με την αισχυντηλή στήριξη μέρους των μίντια, αποτελούν τον πυρήνα του προβλήματος, στην μη τήρηση της νομιμότητας και στον τρόπο ασκείται η δημόσια εξουσία από την κλεπτοκρατική «διαπλοκή» της με κέντρα οικονομικής ισχύος (βλ. ναυάγια ΠΔ λίμνης).

'Ερχεται υπερ-τράπεζα για τα ... "κακά" δάνεια

Έρχεται η «υπερ-bad bank» που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα «κακά» δάνεια όλων των τραπεζών.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει τη δημιουργία μίας πανελλαδικής bad bank, με τη μορφή εταιρείας διαχείρισης, η οποία θα αναλάβει όλα τα προβληματικά δάνεια, είτε αυτά προέρχονται από τράπεζες που «έσπασαν» στα δύο, όπως έχει γίνει με τις περιπτώσεις της Αγροτικής,του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton, είτε αποτελούν χαρτοφυλάκιο των συστημικών τραπεζών.
Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, εξυπηρετείται ένας διπλός στόχος:
Να «σωθούν» αρκετά ακίνητα -κατοικίες και επαγγελματική στέγη-, από τον αναγκαστικό πλειστηριασμό και να δοθεί στους ιδιοκτήτες τους μία δεύτερη ευκαιρία.
Να «καθαρίσουν» τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών από τα βαρίδια των προβληματικών δανείων.

GPO: Μπροστά με 0,3% η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.

Η πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 2013 από την GPO για λογαριασμό του MEGA και παρουσιάστηκε στην εκπομπής "Ανατροπή".
Η πρόθεση ψήφου καταγράφηκε ως εξής (σε παρένθεση η προηγούμενη εκτίμηση του Νοεμβρίου):
•ΝΔ: 21,1% (20,1%)
•ΣΥΡΙΖΑ: 20,8% (22,3%)
•Χρυσή Αυγή: 10% (10,3%)
•ΠΑΣΟΚ: 7,4% (7,5%)
•ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 5,2% (6,5%)
•ΚΚΕ 5% (4,6%)
•ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,8% (5%)
•Άλλο κόμμα 3,9% (4,4%)
•Λευκό/άκυρο/αποχή 7,3% (9,1%)
•Αδιευκρίνιστη 14,5% (10,2%)
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς έχει αυξήσει κι άλλο το προβάδισμά του, καθώς λαμβάνει 46,1% έναντι 27,8% του Αλέξη Τσίπρα, όταν τον Νοέμβριο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 44,5% έναντι 33%.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου ως και την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Στην Βουνοπλαγιά την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου (15:00) ο πρώτος ημιτελικός του Α.Σ. Καλπακίου με το τοπικό Π.Α.Σ. Αρμυρό

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου  θα διεξαχθούν και οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.