Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει την αντοχή του»

«Χρειάζονται μέτρα που θα δώσουν ελπίδα»


«Ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες ημέρες και έχει εξαντλήσει την αντοχή του. Χρειάζονται μέτρα που θα δώσουν ελπίδα» ανέφερε στην γερμανίδα καγκελάριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Κυρίως αναπτυξιακά μέτρα και μέτρα που θα μειώσουν την ανεργία και ειδικότερα των νέων στην οποία η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός για διάρρηξη οικίας με τη μέθοδο της αναρρίχησης

Συνελήφθη, σήμερα (09-10-2012) τα ξημερώματα στον Άμμο Μαρμάρων Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπής και παράνομης διαμονής στη χώρα.

Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο δράστης εισήλθε με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε οικία ιδιοκτησίας 29χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα και προσωπικά είδη.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο (μεταλλικός κόφτης).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθη στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Κακαβιάς-Ιωαννίνων 26χρονος υπήκοος Αλβανίας με 108 κιλά κάνναβη

Σε δασώδη περιοχή στον Άνω Παρακάλαμο Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν πάνω από (108) κιλά κάνναβης τα οποία θα παραλάμβανε ο ίδιος.


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov και ένα αυτοκίνητο, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Συνελήφθη σήμερα (09.10.2012) το πρωί, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς-Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Α΄και Β΄ Δελβινακίου και Κόνιτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και παράνομη διαμονή στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή στον Άνω Παρακάλαμο Ιωαννίνων, σημείο απόκρυψης ναρκωτικών.
Κατά τη διαδικασία προσέγγισής τους, άτομο το οποίο βρισκόταν εκεί, εγκατέλειψε την περιοχή και εκμεταλλευόμενο το δασώδες και δύσβατο έδαφος, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο συγκεκριμένο σημείο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τέσσερις (4) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (93) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (108) κιλών και (135) γραμμαρίων, καθώς επίσης ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, το οποίο έφερε γεμιστήρα με (18) φυσίγγια των 7.62 mm.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε η συμμετοχή στην υπόθεση ενός ακόμη ατόμου που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά.
Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε με το όχημά του και συνελήφθη στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων.
Στην κατοχή του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που οδηγούσε.
Τις αστυνομικές έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου δράστη, διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Ο 26χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Το συλλαλητήριο είπε όχι στην πώληση της Δωδώνης

Εκατοντάδες Γιαννιώτες ανταποκρίθηκαν σήμερα στο ευρύ κάλεσμα για συλλαλητήριο ενάντια στην πώληση της «Δωδώνης» σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, δήμαρχοι κ.α. βρέθηκαν στη συγκέντρωση και πορεύτηκαν στη συνέχεια μετά τις 12 το μεσημέρι προς την Περιφέρεια, συνοδεία δεκάδων τρακτέρ.
Σε μία συμβολική κίνηση έχυσαν στο τέλος γάλα στα σκαλιά της Περιφέρειας.
Στο ψήφισμα που εκδόθηκε, αναφέρεται:
Σήμερα Τρίτη, 9 Οκτώβρη 2012 στα Γιάννενα, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου – μέτοχοι στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, οι Κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΩΔΩΝΗ καθώς και ολόκληρη η Ηπειρωτική Κοινωνία σε μεγαλειώδη συγκέντρωση – πορεία , ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ την απόφαση για την πώληση του πακέτου των μετοχών της πρώην ΑΤΕ στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στην εταιρία ΣΙΜΟΣ FOODS.
Αυτή η απόφαση είναι το αποτέλεσμα του αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαγωνισμού, ο οποίος κατέληξε σε πλιάτσικο της εταιρίας αγοράζοντας την ΔΩΔΩΝΗ με 21 εκατομμύρια ευρώ την στιγμή που χρωστάει σε αυτήν 12 εκατομμύρια.
Αυτό το προμελετημένο και ενορχηστρωμένο από το 2005 έγκλημα που άρχισε με την παράνομη και αντικαταστατική εξαγορά του 7,7 % των μετοχών από ορισμένες ΕΑΣ ήρθε και ολοκλήρωσε η τρικομματική κυβέρνηση.
Αυτό το έγκλημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, οδηγεί σε ξεκλήρισμα την κτηνοτροφία, οδηγεί στον οικονομικό αφανισμό της Ηπείρου, και αυτό γίνεται με τις ευλογίες της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης.
Τα ξένα συμφέροντα που έρχονται να αγοράσουν την ΔΩΔΩΝΗ με εξευτελιστικές τιμές, έχουν κύριο στόχο την άλωσή της, ενδιαφέρονται μονάχα για τον πλουτισμό τους και την εκμετάλλευση και λήστευση της παραγωγικής δύναμης των κτηνοτρόφων.
Οι ΕΑΣ μέτοχοι και συνιδρυτές της βιομηχανίας μαζί με τους κτηνοτρόφους παραγωγούς μέλη τους αλλά και την κοινωνία της Ηπείρου αποφάσισαν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ για αόριστο χρόνο της εταιρίας.
Η ΔΩΔΩΝΗ θα λειτουργεί κανονικά και απρόσκοπτα όπως διαχρονικά έγινε με την στήριξη των κτηνοτρόφων και των εργαζομένων της.
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό να τον συνεχίσουμε μέχρι την οριστική δικαίωσή μας.
Έχουμε στο πλευρό μας ολόκληρο τον ηπειρωτικό λαό.
Απαιτούμαι από την τρικομματική κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της σκανδαλώδους απόφασης, την ακύρωση του διαγωνισμού και την εφαρμογή του καταστατικού της εταιρίας.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
ΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ–ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ–ΑΡΤΑΣ–ΠΡΕΒΕΖΑΣ)
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ
- ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜ.ΑΡ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΔΕΔΥ
- ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ
- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΕΒΗ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝ/ΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»
- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»
- ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
- ΠΑΣΕΓΕΣ
- ΓΕΣΑΣΕ

ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr

ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές «καβάτζα» με κάνναβη

Συνελήφθη ένας 21χρονος αλλοδαπός ενώ κατασχέθηκαν (244) κιλά κάνναβης


Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε χθες στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας «καβάτζα», που περιείχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σημείο απόκρυψης ναρκωτικών, σε αγροτική περιοχή στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, όπου βρήκαν, ανάμεσα σε θάμνους και χόρτα, οκτώ (8) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (205) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 244 κιλών. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών θα παραλάμβανε, με αυτοκίνητο, 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του δράστη ενώ επίσης κατασχέθηκε το όχημά του, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΚΩΣΤΑΚΙΟΙ ΑΡΤΑΣ: Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (08-10-2012) το μεσημέρι στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 21χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (2,32) γραμμαρίων.
• τρία (3) ναρκωτικά χάπια subutex και εβδομήντα πέντε (75) χάπια άγνωστης προελεύσεως, τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο»

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τη σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, η πράξη «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο».

Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 375.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» (Συντονιστής εταίρος: Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (ΒΙC ΗΠΕΙΡΟΥ).
Η περιοχή παρέμβασης είναι οι Δήμοι Βορείων Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου.
Ο κύριος στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας βιώσιμων θέσεων απασχόλησης για 80 ανέργους και αγρότες, μέσα από την σύσταση νέων επιχειρήσεων, την απορρόφηση των ωφελουμένων από τις τοπικές επιχειρήσεις για τουλάχιστον 3 μήνες, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή και την ενδεχόμενη ένταξη σε πρόγραμμα επιχορήγησης, επιδότησης.
Από το σύνολο των ωφελουμένων οι 20 θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών, οι 20 θα είναι γυναίκες, οι 20 θα απασχοληθούν σε δυναμικούς κλάδους όπως πράσινη οικονομία, εναλλακτικός τουρισμός, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός και οι 12 θα δημιουργήσουν-απασχοληθούν σε 2 κοινωνικές επιχειρήσεις. Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης με υποστήριξη των ωφελουμένων και των επιχειρήσεων.
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 18:00

 ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: Η ΔΩΔΩΝΗ, «μητέρα» της Ηπειρωτικής Γης, θύμα του κερδώου Ερμή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9-10-2012

Η γεωργία και η κτηνοτροφία δεν είναι απλώς μια παραγωγική διαδικασία, όπως απορρέει από την «προαποφασισμένη» διαδικασία ξεπουλήματος της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και παράδοσής της, από την Αγροτική Τράπεζα στο πολυεθνικό κεφάλαιο, αντανακλά αξίες αλληλεγγύης, στόχους τοπικής, αγροτο-οικονομικής βιωσιμότητας και δημιουργία υγιών δικτύων παραγωγών-καταναλωτών.
Καταγγέλλουμε την αδιαφανή μεθόδευση της ΑΤΕ, ως φορέας στήριξης αγροτικών συνεταιρισμών και ως πιστωτικό ίδρυμα, που εναγκαλισμένο στο πολιτικό σύστημα εκχωρεί πια και τα «χρυσαφικά» της Ηπειρωτικής γης, υποθηκεύοντας το μέλλον της τοπικής οικονομίας και έναν τεράστιο πλουτοπαραγωγικό πόρο έναντι μερικών εκατομμυρίων.
Χωρίς καμμία εξαντλητική ανάλυση, επαρκή τεκμηρίωση και συνεκτικό σχέδιο οι κάθε λογής «Παντελάκηδες» υπηρέτες της «δημιουργικής λογιστικής» ενισχύουν το μνημονιακό καθεστώς υποτέλειας. Η διαδικασία πώλησης στον νέο ιδιοκτήτη Strategic Initiatives ρωσικών, γαλλικών και αγγλικών συμφερόντων αποτελεί την επιβεβαίωση ενός προαναγγελθέντος θανάτου απέναντι σε μια ακριτική δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Εκτίναξη της ανεργίας στο 25,4% το 2013 προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Σημαντική μείωση του κυκλικά προσαρμοσμένου ελλείμματος της Ελλάδας, αλλά και εκτίναξη της ανεργίας προβλέπει για το 2013 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook) που δημοσιοποιήθηκε στο Τόκιο οι κύριες προβλέψεις του Ταμείου για την ελληνική οικονομία έχουν ως εξής:
•Η ύφεση το 2012 θα ανέλθει στο 6% του ΑΕΠ και το 2013 θα υποχωρήσει στο 4% του ΑΕΠ.
•Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 7,5% του ΑΕΠ το 2012, από 9,1% το 2011 και το 2013 εκτιμάται πως θα υποχωρήσει στο 4,7% του ΑΕΠ.
•Το κυκλικά προσαρμοσμένο δημοσιονομικό έλλειμμα (το οποίο περιλαμβάνει και τις επιπτώσεις της ύφεσης) θα μειωθεί στο 4,5% εφέτος και θα υποχωρήσει 1,1% το 2013 και στο 0,3% του ΑΕΠ το 2014. Το 2013 αναμένεται κυκλικά προσαρμοσμένο πλεόνασμα 3,2% του ΑΕΠ και το 2014 πλεόνασμα 4,3% του ΑΕΠ.
•Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί από τα επίπεδα του 165,4 του ΑΕΠ το 2011, στα επίπεδα του 170,7% του ΑΕΠ το 2012 και στα επίπεδα του 181,8% του ΑΕΠ το 2013.
•Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί από τα επίπεδα του 17,3% το 2011, στο 23,8% σε μέσα επίπεδα το τρέχον έτος και να αυξηθεί στο 25,4% το 2013.
•Ο πληθωρισμός προβλέπεται να μειωθεί από το 3,3% του ΑΕΠ το 2011, στο 0,9% του ΑΕΠ φέτος και στο -1,1% του ΑΕΠ το 2013 (αποπληθωρισμός).
•Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να μειωθεί από το 9,8% του ΑΕΠ το 2011, στο 5,8% του ΑΕΠ φέτος και στο 2,9% του ΑΕΠ το 2013.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Παρατείνεται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και μέχρι την ώρα 23.59 η προθεσμία απαντήσεων στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο αρχίζει η διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού έργου.

Την παράταση γνωστοποίησε στα σχολεία, με εγκύκλιο του, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου, Σωτήρης Γκλαβάς.
Όπως σημειώνει στην εγκύκλιο, η παράταση δόθηκε κατ' εντολή του υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν δοθεί κλειδάριθμοι από πολλά σχολεία στους εκπαιδευτικούς με ευθύνη των διευθυντών.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Συνελήφθη ένας 42χρονος αλλοδαπός με 159 κιλά χασίς στο αυτοκίνητο

Νέο φορτίο αλβανικών ναρκωτικών εντοπίστηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, στη θέση "Πλαίσιο" Θεσπρωτίας.

Συνελήφθη ένας 42χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται οι συνεργάτες του στην Ελλάδα.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, να κινείται ύποπτα και ο οδηγός του μόλις τους κατάλαβε, για να αποφύγει την σύλληψη, το εγκατέλειψε και έφυγε με τα πόδια.
Καταδιώχθηκε και συνελήφθη ενώ σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν διάσπαρτα δέματα χασίς, συνολικού βάρους 159,250 κιλών.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες κάνει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Νέα απογραφή στο Δημόσιο

Ποιους υπαλλήλους αφορά!


Η απογραφή αυτή μπορεί να λύσει και τον γόρδιο δεσμό των αποχωρήσεων 15.000 ατόμων που υπηρετούν σήμερα στο Δημόσιο.
Μπορεί το 2010 να έγινε απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν αφορούσε όμως όλους.
Έμειναν απ' έξω εκείνοι που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ κλπ
Κάπως έτσι κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια οι περίπου 100.000 υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν, ούτε εαν είναι περίπου 100.000 , ούτε και πόσα λεφτά παίρνουν.
Τώρα λοιπόν αποφασίστηκε νέα απογραφή.
Οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα κληθούν μέχρι 31/12 του 2012 να συμπληρώσουν τη φόρμα με τα στοιχεία τους, ώστε να μπει μια τάξη και να αποκτηθεί μια εικόνα για τους 2.500 οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου που κανείς δεν ξέρει... σε τι κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή.
Στόχος, εκτός απ' το συμμάζεμα, είναι να μεγαλώσει και η δεξαμενή των προς αποχώρηση μέσω εφεδρείας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων κλείνουν συμβολικά σήμερα την Εφορία

Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων θα προχωρήσουν σήμερα σε μία διαφορετική κινητοποίηση, αποκλείοντας το κτίριο της ΔΟΥ Ιωαννίνων, ως διαμαρτυρία για την αύξηση στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης.

Η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν έχει φέρει σε απόγνωση μόνο τους πολίτες καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν πια στα αυξημένα έξοδα της προμήθειας καυσίμου, αλλά και τους πρατηριούχους έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους.
Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου το γεγονός ότι στα Γιάννινα μέσα στην τρέχουσα χρονιά μεγάλος αριθμός πρατηρίων έχει βάλει «λουκέτο».
Η έναρξη προμήθειας του πετρελαίου τοποθετείται στις 15 Οκτωβρίου με την τιμή του να αγγίζει το 1,5 ευρώ το λίτρο τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.