Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Κακαβιάς-Ιωαννίνων 26χρονος υπήκοος Αλβανίας με 108 κιλά κάνναβη

Σε δασώδη περιοχή στον Άνω Παρακάλαμο Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν πάνω από (108) κιλά κάνναβης τα οποία θα παραλάμβανε ο ίδιος.


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov και ένα αυτοκίνητο, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Συνελήφθη σήμερα (09.10.2012) το πρωί, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς-Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Α΄και Β΄ Δελβινακίου και Κόνιτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και παράνομη διαμονή στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν σε δασώδη περιοχή στον Άνω Παρακάλαμο Ιωαννίνων, σημείο απόκρυψης ναρκωτικών.
Κατά τη διαδικασία προσέγγισής τους, άτομο το οποίο βρισκόταν εκεί, εγκατέλειψε την περιοχή και εκμεταλλευόμενο το δασώδες και δύσβατο έδαφος, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο συγκεκριμένο σημείο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τέσσερις (4) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (93) δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους (108) κιλών και (135) γραμμαρίων, καθώς επίσης ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, το οποίο έφερε γεμιστήρα με (18) φυσίγγια των 7.62 mm.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε η συμμετοχή στην υπόθεση ενός ακόμη ατόμου που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά.
Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εντοπίστηκε με το όχημά του και συνελήφθη στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων.
Στην κατοχή του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που οδηγούσε.
Τις αστυνομικές έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άγνωστου δράστη, διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Ο 26χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.