Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις δυο διακινητών, οι οποίοι μετέφεραν τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 30χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 47χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν εντός του οχήματος τέσσερις (04) αλλοδαπούς και κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή Προκαταβολής Ενιαίας Ενίσχυσης 2011

Με αφορμή την επικείμενη πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης 2011 σε 700.000 περίπου δικαιούχους με συνολικό ποσό πληρωμής 970 εκ. ευρώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληροφορεί με ανακοίνωσή του ότι «τα ποσά πληρωμής που θα καταβληθούν στον κάθε δικαιούχο θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr ) από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 18.00», αλλά και ότι «η πρόσβαση στην σχετική εφαρμογή γίνεται απλά με τον προσδιορισμό του ΑΦΜ του δικαιούχου». Η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που υπέβαλλαν εμπρόθεσμα αίτηση και δεν προέκυψαν προβλήματα επιλεξιμότητας από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Για τις περιπτώσεις που λόγω προβλημάτων ή σφαλμάτων κατά την υποβολή της αίτησης δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής ενιαίας ενίσχυσης 2011, οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται για τα σημαντικότερα ευρήματα του ελέγχου από την ίδια εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η πληρωμή αυτών των δικαιούχων θα γίνει μετά την διόρθωση των σφαλμάτων με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2011 που θα ακολουθήσει μετά τα μέσα Δεκεμβρίου 2011.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Έκρηξη της ανεργίας στο 18,4%

Νέα επιδείνωση τον Αύγουστο.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 907.953 άτομα!!!

Στο 18,5% η ανεργία στην Ήπειρο!

Το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2011 ανήλθε σε 18,4%, έναντι 12,2% τον Αύγουστο του 2010 και 16,5% το Ιούλιο του 2011.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Αύγουστο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.034.537 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 907.953 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.403.503 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 364.353 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (μείωση 8,3%) και κατά 105.469 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (μείωση 2,5%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.845 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 48,1%) και κατά 87.677 άτομα σε σχέση με το Ιούλιο του 2011 (αύξηση 10,7%).

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ.: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα
10 Νοεμβρίου 2011

1. Ζούμε το τέλος του οράματος της Ευρώπης των λαών, της συνεργασίας, της ισότιμης συμμετοχής και της δημοκρατίας.
Η οικονομική κρίση επιβεβαίωσε και ανέδειξε, με τον πιο καταλυτικό τρόπο, την Ευρώπη των ανισοτήτων, την Ευρώπη του βορρά, την Ευρώπη του διευθυντηρίου, την Ευρώπη των συμφερόντων του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου. Ο φτωχός Νότος μετατρέπεται σε σύγχρονη αποικία της Γερμανίας, με τους λαούς να βρίσκονται στο δρόμο της πλήρους εξαθλίωσης και της μετατροπής τους σε φθηνό εργατικό δυναμικό, το οποίο, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, θα μπορεί να εξασφαλίζει υπερκέρδη στις κατακτητικές επενδύσεις του Γερμανικού Κεφαλαίου. Οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις δίνουν την απαραίτητη πολιτική στήριξη, προκειμένου, μέσω του γαλλογερμανικού άξονα, να οδηγηθούμε στη «Γερμανική Ευρώπη», που δε διαφέρει σε τίποτα από ένα μεγάλο και σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το σχέδιο, πέρα από την οικονομική εξάρτηση και αποστράγγιση κάθε δυνατότητας εθνικής παραγωγικής διαδικασίας, απαιτεί νέα Κυβερνητικά σχήματα, πλήρως υποταγμένα και εξαρτημένα από το κεντρικό διευθυντήριο και την διάλυση κάθε ίχνους εθνικής αξιοπρέπειας. Η οικονομική κατοχή και εξάρτηση μετατρέπεται σε πολιτική κατοχή.
2. Η χώρα μας ζει πρώτη τα αποτελέσματα αυτής της νέας πραγματικότητας. Ο πραγματικά αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, κυρίως λόγω των οικονομικών πολιτικών που ασκήθηκαν την τελευταία 10ετία, και δη από το 2001 και μετά μετατρέπεται στο πρώτο ζωντανό παράδειγμα της γερμανικής ιμπεριαλιστικής τακτικής. Στη χώρα εξελίσσεται και ολοκληρώνεται με την ψευδεπίγραφη «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» η πιο βίαιη και πιο ωμή ξένη επέμβαση που έχει γίνει ποτέ, για να φιμώσει τον ελληνικό λαό και να ενταφιάσει για πολλές δεκαετίες τις ελπίδες του για καλύτερο μέλλον.
3. Η εθνική ανεξαρτησία καταλύεται. Το μέλλον της χώρας υποθηκεύεται μέσα από αλλεπάλληλες δανειακές συμβάσεις που ακολουθούνται από απαράδεκτες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, που στόχο έχουν από τη μία το μικρότερο δυνατό κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και από την άλλη την κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης.
Το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων λειτούργησαν και λειτουργούν ως «υποθηκοφύλακες» και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και του λαού κατ’ επιταγήν του ευρωπαϊκού ιερατείου.
Η λαϊκή κυριαρχία εξοβελίζεται, καθώς η ψήφος των πολιτών σε μια Κυβέρνηση μετατρέπεται σε αποδοχή μιας Κυβέρνησης «μαριονέτας» που αφού δεσμεύσει τη χώρα και το λαό, θα οδηγήσει σιδηροδέσμιες τις πολιτικές ηγεσίες, σε εκλογική διαδικασία με δεδομένη την πολιτική που θα πρέπει να ασκηθεί.
Το Σύνταγμα παραβιάζεται με τρόπο προκλητικό καθώς οι υποτελείς εκφραστές της νέας τάξης πραγμάτων αναγνωρίζουν πάνω από αυτό τις έξωθεν εντολές των δανειστών.
Το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και η εύρυθμη λειτουργία του εδράζονται στη δημοκρατική δομή των κομμάτων και στο σεβασμό της βούλησης των πολιτών.
Οι ιδρυτικές συνθήκες της Ενωμένης Ευρώπης είναι κενό γράμμα αφού προηγουμένως εξασφαλίστηκε η σιωπηλή συνενοχική συμφωνία όλων των μερών.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση η φίμωση του κυρίαρχου ελληνικού λαού και η συνέχιση της καταστρεπτικής νεοφιλελεύθερης στρατηγικής της άγριας αγοράς και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Θέλουν να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια την ολοκλήρωση του έργου τους και να τσακίσουν κάθε δύναμη αμφισβήτησης, διεκδίκησης και ανατροπής.
Η κατοχική λογική τους οδηγεί σε ιταμές απαιτήσεις (μέχρι και υπογραφές), σε μόνιμες απειλές περί εκδίωξής μας από το ευρώ και σε καθημερινή τρομοκρατία για το μέλλον του καθένος μας, με συνοδοιπόρους και εκτελεστές τα κεντρικά ΜΜΕ, που παίζουν το ρόλο, όχι του διαμορφωτή της κοινής γνώμης, αλλά των μαζικών εκπροσώπων τύπου της νέας κατάστασης.
5. Παρά τις πολλαπλές δημόσιες προειδοποιήσεις μας, τις αγωνιώδεις επισημάνσεις μας για τις ιδεολογικές στρεβλώσεις και τη νόθευση της ψήφου του λαού μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης ως τον ανασχηματισμό του Ιουνίου, καθώς και η ηγετική ομάδα του Κινήματος, ερήμην των οργάνων του κόμματος και του συνόλου των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ - πλην των ελάχιστων κρατικοδίαιτων χειροκροτητών της- συμμαχώντας με την εγχώρια διαπλοκή, αρνήθηκε κάθε προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση, όπως και κάθε πρόταση έγκαιρης προσφυγής στις κάλπες.
Απέρριψε τις εκκλήσεις μας για έγκαιρη πολιτική νομιμοποίηση για μια άλλη πολιτική, συμβατή με τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.
6. Ο κατ΄ εξοχήν υπεύθυνος αυτής της κατάστασης κ. Παπανδρέου με τις επιλογές του έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες. Και ήταν πολύ αργά όταν κατάλαβε τα αδιέξοδα, όταν ένιωσε το βρόγχο που του ετοίμασαν εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ οι «σύμμαχοι», οι «εκλεκτοί» και οι «σύμβουλοι- κηπουροί» του.
Έπεσε θύμα των ανιστόρητων χειρισμών και τεχνασμάτων του στο θέμα του δημοψηφίσματος, εκβίασε και εκβιάστηκε, υπαναχώρησε και παραιτήθηκε των ευθυνών του ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός. Εκβιάστηκε και υπέκυψε στα φερέφωνα της διαπλοκής και εντός του ΠΑΣΟΚ και στους γνήσιους εκφραστές τους (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) για δήθεν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στο όνομα του λαού, αλλά στην ουσία υπέρ της στρατηγικής του μνημονίου και υπεράσπισης των στρατηγικών συμφερόντων του μεγάλου διεθνούς και ελληνικού παρασιτικού κεφαλαίου, που θα αναλάβει να δεσμεύσει για δεκαετίες τον ελληνικό λαό σε μια σύμβαση καταστροφική.
Ο Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε ούτε να αντιληφθεί το σχέδιο ανασύστασης της κεντροδεξιάς που εξυφάνθηκε στη χώρα τον τελευταίο χρόνο, ούτε θέλησε να αντιδράσει, έχοντας υπονομεύσει κάθε δυνατότητα αντίδρασης από το υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και έχοντας διαλύσει κάθε κοινωνική συμμαχία. Το σχέδιο είχε αρχή μέση και τέλος.
7. Ας αναλογιστεί ο κ. Παπανδρέου τι θα συνέβαινε αν εμπιστευόταν την οργάνωση ΠΑΣΟΚ και δεν την διέλυε, αν δε φίμωνε τις φωνές της κριτικής που του ασκούσαμε, αν οι θεσμοί και τα όργανα του Κινήματος λειτουργούσαν, αν έστω και πριν από λίγο δρομολογούσε τις διαδικασίες για Συνέδριο, όπως επιτακτικά του ζητούσαμε εδώ και ένα χρόνο!
Ας αναλογιστεί σήμερα, που βρίσκεται απαξιωμένος στη γωνία των πολιτικών εξελίξεων, την εξέλιξη αν πίστευε στις φωνές μας για την αναγκαιότητα αλλαγής της ηγετικής ομάδας της Κυβέρνησης και του κόμματος και το ρόλο των πολιτικών αλεξιπτωτιστών που ο ίδιος αποφάσισε να μετατρέψει σε κεντρικούς πρωταγωνιστές αυτού του πολιτικού δράματος για τη δημοκρατική παράταξη.
Είχε τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σαν ο Πρωθυπουργός που θα σηματοδοτούσε μια άλλη δημοκρατική πορεία της χώρας αλλά δυστυχώς συμβιβάστηκε με τη μετριότητα της διαχείρισης των ανιστόρητων «αυλικών» του.
8. Οι κρίσιμες στιγμές αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν επιτακτικά, περισσότερο από ποτέ σήμερα, την άμεση αναγκαιότητα για ΣΥΝΕΔΡΙΟ πριν τις εκλογές, όπως αυτές επίσης προσδιορίστηκαν χωρίς τη συμμετοχή του κινήματος.
Συνέδριο στο οποίο το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υπερασπιστεί και τη δημοκρατική νομιμότητα και την προοδευτική του φυσιογνωμία αλλά και τη συνέχεια της ύπαρξης του.
Συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει και για το σήμερα αλλά και για την πορεία μας από τώρα και στο εξής.
Συνέδριο σύγκρουσης και ανατροπής κάθε λογικής συμβιβασμού με τις εκβιαστικές ξένες επεμβάσεις και τις πολιτικές που τις συνοδεύουν.
Συνέδριο αναζήτησης και σχεδιασμού προοδευτικής πορείας εξόδου από την κρίση, με αδιαπραγμάτευτο στοιχείο ότι η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία δεν εκχωρούνται για κανένα λόγο και με οποιοδήποτε κόστος.
Συνέδριο που θα προσδιορίσει τον τρόπο προσφυγής στις κάλπες του κυρίαρχου ελληνικού λαού ΕΔΩ και ΤΩΡΑ και θα αρνηθεί κάθε λύση υποτέλειας, ψευδεπίγραφης εθνικής ενότητας, αλλά και πολύχρονης δέσμευσης της χώρας στη «Γερμανική Ευρώπη», της λιτότητας και του εργασιακού Μεσαίωνα.
Συνέδριο ανατροπής των πολιτικών αλλά και των ηγεσιών που οδήγησαν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στην απαξίωση και στα πρόθυρα της διάλυσης.
9. Σε ότι μας αφορά:
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεν αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Η Ελλάδα ήταν, είναι και οφείλει να παραμείνει στην Ευρώπη και στη ζώνη του ευρώ.
Σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισότιμης συμμετοχής και του σεβασμού της αξιοπρέπειας των λαών. Δηλώνει παρούσα και αποφασισμένη να διαφυλάξει την παράταξη από την καταστροφή και τη χώρα από τη δουλική εκχώρηση κάθε παραγωγικής και αναπτυξιακής δυνατότητας στους δανειστές μας και τους ντόπιους εκπροσώπους τους.
Είμαστε παρόντες για να δώσουμε αυτή τη μάχη με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας γιατί πιστεύουμε και στην εθνική υπερηφάνεια και στην αξιοπρέπεια αυτού του λαού.
10. Σε όσους σχεδιάζουν εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή δυνατότητα τους να διαμορφώνουν καταστάσεις σε επίπεδο Κυβέρνησης και κόμματος δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε την παράταξη που ιδρύθηκε να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα και που οδήγησε τους αγώνες του λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑΣ: Σας καλούμε στην 25η Γιορτή Τσίπουρου, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα στη Στρατίνιστα Πωγωνίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος σας καλεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα στην 25η Γιορτή Τσίπουρου στη Στρατίνιστα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
* Διαγωνισμός για το καλύτερο τσίπουρο και βράβευση των τριών πρώτων.
* Σερβίρισμα παραδοσιακών φαγητών τα οποία συνοδεύονται από δωρεάν τσίπουρο και μουσικοθεατρικό δρώμενο.
* Γλέντι και χορός για όλους με παραδοσιακά κλαρίνα.


Είσοδος ελεύθερη.
(Πληρώνετε στην έξοδο…)
Δεν γιορτάζουμε έχοντας λύσει τα προβλήματα μας, το αντίθετο μάλιστα!
Γιορτάζουμε για να πάρουμε μια μικρή ανάσα από αυτά και να φωνάξουμε όλοι μαζί:
Ε, λοιπόν, δεν θα μας πάρει από κάτω!
Σας περιμένουμε ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες που κάνουμε, χρόνια τώρα, να κρατάμε ζωντανά τα χωριά μας.
Ίσως, επιστρέψουμε σύντομα σ' αυτά, λόγω της οικονομικής κρίσης...

                                   Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                                 Η γραμματέας


Μαρία Πορτολομαίου-                    Λάζου Βαρβάρα Οικονόμου
                                                           και Νεκταρία Μαρούγκα

* Σημ. Στο χωριό υπάρχει καφενείο και ξενώνας.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Οικονόμου Αθανασία: 6945404111

Ο Λουκάς Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας


 Συμφώνησαν Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης.
Ανακοινώθηκε και επίσημα!!!

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο τραπεζίτης και ακαδημαϊκός, κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Στο πλούσιο βιογραφικό του νέου πρωθυπουργού συγκαταλέγεται η θέση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του καθηγητή στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου.
Αύριο το μεσημέρι στις 2 θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, σε καλό κλίμα συνεχίζονται οι συνεννοήσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας. Να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον όλοι αγωνιστούμε. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό.
Αποδέχθηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από πρόταση των αρχηγών να αναλάβω τη θέση του πρωθυπουργού. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης. Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά τα προβλήματα θα επιλυθούν αν θα υπάρχει ενότητα και συναίνεση. Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική.
Έχει ένα συγκεκριμένο έργο που πρέπει να επιτελέσει. Το κύριο έργο της είναι η κύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου».


Ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στις πρώτες δηλώσεις του δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ζήτησε ενότητα και συναίνεση. Αναφέρθηκε στη σημασία της θέσης της χώρας μας στο ευρώ και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε θέσει όρους για να αναλάβει.

Εκτροχιάζεται στο 8,9% το έλλειμμα

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Κομισιόν.

Επιβεβαιώνεται το αρνητικό σενάριο για το έλλειμμα του 2011 καθώς τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι θα διαμορφωθεί τελικά στο 8,9% του ΑΕΠ έναντι 8,5% που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί στο 7% το 2012 και στο 6,8% το 2013.
Το χρέος της χώρας προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 162,8% του ΑΕΠ το 2011, για να ενισχυθεί περαιτέρω στο 198,3% του ΑΕΠ το 2012 και στο 198,5% το 2013.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει επίσης ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 5,5% το 2011 και κατά 2,8% το 2012.
Η επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπεται για το 2013 με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,7%.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη ενός διακινητή, ο οποίος μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη χθες (09-11-2011) το μεσημέρι, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Ιράν, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος μετέφερε δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 29χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο (2) υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 22 και 28 ετών, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό τους στην Ιταλία.
Οι λαθρομετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά βελγικά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (09-11-2011) το βράδυ, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 35χρονου, όπου βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους (3,7) γραμμαρίων περίπου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντός της οικίας βρισκόταν και ο 37χρονος δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,3) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη χθες (09-11-2011) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 41χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή της 41χρονης ημεδαπής και κατασχέθηκαν τριάντα (30) ναρκωτικά χάπια, άνευ ιατρικής συνταγής.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία της 41χρονης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατό (100) ναρκωτικά χάπια και μία (1) σφραγίδα ιατρού παθολόγου.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Να σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού"

ΔΗΛΩΣΗ
09/11/11
Οι γενναίες και γρήγορες αποφάσεις χαρακτηρίζουν τους σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς ηγέτες.
Δυστυχώς οι σημερινές ηγεσίες των κομμάτων φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται ούτε τη σοβαρότητα της κρίσης, ούτε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων.
Αγνοούν το εθνικό συμφέρον και προτάσσουν τα μικροκομματικά τους οφέλη και κυρίως τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Οφείλουν να προασπίσουν τους θεσμούς, να υπηρετήσουν τη δημοκρατία και να σέβονται τη κοινή νοημοσύνη των Ελλήνων.
Ας κάνουν επιτέλους το καθήκον τους.
Ας σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Δεν υπάρχει καιρός για ολιγωρίες.
Καιρός πλέον να αποφασίσουν γρήγορα ούτως ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στο λαό να εκφράσει τη βούλησή του εδώ και τώρα.
Και ελπίζω να μην είναι αργά για την Ελλάδα και τη δημοκρατική παράταξη.

ΔΕΗ: Mαχαίρι σε μισθούς, επιδόματα και υπερωρίες


600 ευρώ τον μήνα, κατά μέσον όρο, χάνουν οι 21.255 εργαζόμενοι.

Περικοπές 600 ευρώ κατά μέσον όρο, που σε κάποιες κατηγορίες θα είναι ακόμη υψηλότερες, πρόκειται να δουν εντός του μηνός στις απολαβές τους οι 21.255 εργαζόμενοι της ΔΕΗ, κατ' εφαρμογή της ρύθμισης για τις περικοπές μισθοδοσίας στις εισηγμένες ΔΕΚΟ που αποφασίστηκε τον Οκτώβριο.
Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να ενημερωθεί για την πρόταση της διοίκησης, για συνολικές ετήσιες περικοπές μισθοδοσίας 150-160 εκατ. ευρώ, κατ' απαίτηση του νόμου για μείωση κατά 35% του μέσου κατά κεφαλήν κόστους ανά εργαζόμενο σε σχέση με τα επίπεδα της 31ης Δεκεμβρίου 2009. Και δεδομένου ότι αυτό έχει ήδη μειωθεί 21% πέρυσι, η φετινή περικοπή θα είναι 18%, με το σενάριο της διοίκησης να προβλέπει αφενός μια οριζόντια μείωση όλων των μισθών και αφετέρου ένα γερό ψαλίδι στα 37 ειδικά επιδόματα που έχει η ΔΕΗ, τις υπερωρίες και τις βάρδιες.
Μεγάλοι χαμένοι.
Το βάρος της μείωσης πέφτει κυρίως στους εργαζομένους των λιγνιτικών κέντρων, που από τη φύση της δουλειάς τους έχουν πολλές υπερωρίες και βάρδιες, γι' αυτό και το σωματείο «Σπάρτακος» που εκπροσωπεί το προσωπικό των σταθμών και ορυχείων του Βορρά, δηλώνει αντίθετο και δεν αποκλείει ακόμη και παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ, όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρός του Γ. Αδαμίδης. Αντίδραση που πυροδοτείται από το γεγονός ότι η διοίκηση προτίθεται εντός των ημερών, ίσως και σήμερα, να δώσει εντολή στη διεύθυνση πληροφορικής της ΔΕΗ να αρχίσει η έκδοση των ψαλιδισμένων εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Νοεμβρίου, αφού η ρύθμιση έχει ισχύ από 1/11/2011.
Το σενάριο.
Στόχος της διοίκησης είναι να αφήσει κατά ένα μεγάλο μέρος ανέπαφες τις τακτικές αποδοχές και να ψαλιδίσει τα επιδόματα. Ετσι, με βάση το επικρατέστερο σενάριο, κόβεται ενάμισι κλιμάκιο από τον τακτικό μισθό και των 21.255 εργαζομένων (μείον 65 εκατ. ευρώ) και μειώνονται κατά 35% από τα επίπεδα της 31/12/2009 τόσο τα 37 επιδόματα όσο και οι υπερωρίες, τα νυκτερινά, οι βάρδιες και οι εργασίες το Σάββατο και την Κυριακή (μείον 100 εκατ. ευρώ).
Στην ουσία, από 77 εκατ. ευρώ που είναι η συνολική μισθοδοσία της ΔΕΗ τον μήνα, πρέπει να μειωθεί κατά 14 εκατ. ευρώ, στα 63 εκατ. ευρώ.
Οι υψηλόμισθοι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σενάριο της διοίκησης δεν θίγει τις αμοιβές των 2.000 υψηλόβαθμων στελεχών, με το σκεπτικό ότι «έδωσαν και με το παραπάνω» το 2010 όταν επιβλήθηκε πλαφόν στους μισθούς των εισηγμένων ΔΕΚΟ, με συνέπεια αυτές να μειωθούν κατά 30% και υψηλότερα. Αυτό είναι και το σημείο που αποτελεί «αιτία πολέμου» για τον Βορρά, με τον «Σπάρτακο» να θεωρεί ότι βάσει της πρότασης της διοίκησης θα υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις, καθώς ένα μεγάλο μέρος της μισθοδοσίας των 3.500 εργαζομένων-μελών του αφορά υπερωρίες, βάρδιες και ειδικά επιδόματα.


ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

ΠΑΣΟΚ: Νύχτα τρόμου και ανατροπών!!!


Η επιστολή των 50 βουλευτών που ανέτρεψε το σκηνικό!



Η μεταμεσονύχτια επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπανδρέου για να ληφθούν άμεσα αποφάσεις- Τώρα ή φεύγουμε, είπαν οι βουλευτές.
Ήταν μια άγρια νύχτα η χθεσινή και για το ΠΑΣΟΚ.
Από το φιάσκο Πετσάλνικου και την αναβολή της συνάντησης στο προεδρικό Μέγαρο η χώρα έμοιαζε να βουτά στο γκρεμό. Και περισσότεροι από 50 βουλευτές(από όλες τις διαφορετικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ) πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν επιστολή στο μέγαρο Μαξίμου και στον Γ.Παπανδρέου προειδοποιώντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το πρωί θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!
"Eίναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας" ανέφεραν στην επιστολή.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στις προσωπικές και προφορικές επαφές έλεγαν ότι εάν είανι πολιτικό το πρόσωπο πρέπει να είναι ο Βενιζέλος, εάν είναι τεχνοκράτης ο Παπαδήμος!



Στην επιστολή ανέφεραν:

"Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.
Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας".
Οι υπογράφοντες βουλευτές

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Πώς και πόσο μειώνονται

Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας με οδηγίες για τις περικοπές.


Τη διαδικασία μείωσης των επικουρικών συντάξεων καταγράφουν δύο εγκύκλιοι του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.

Από 1/11/2011 το ποσό της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης που χορηγείται στους συνταξιούχους του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, των Τομέων ΤΕΑΠ-ΟΤΕ, ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ και του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ) μειώνεται κατά 15%, ενώ το ποσό του μηνιαίου μερίσματος που χορηγείται στους συνταξιούχους του ΜΤΠΥ κατά 20%. Προηγείται η παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης. Εξυπακούεται ότι στην περίπτωση αυτή, στο ποσό της επικουρικής σύνταξης που απομένει μετά την αφαίρεση του ποσού της ειδικής εισφοράς επέρχεται η ανωτέρω κατά φορέα / τομέα ποσοστιαία μείωση.
Ορίζεται ότι, ειδικά για το ΜΤΠΥ (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), το τμήμα του μηνιαίου μερίσματος που μετά τις ανωτέρω παρακρατήσεις (της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης και της ποσοστιαίας μείωσης του 20%) υπερβαίνει τα 500 ευρώ μηνιαίως, μειώνεται κατά 50%.
Ως προς την εφαρμογή των επιμέρους ρυθμίσεων που αφορούν το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) και το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), στην εγκύκλιο τονίζονται τα εξής:
* Συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ που λαμβάνουν μόνο επικουρική σύνταξη: Προβλέπεται ότι από 1/11/2011 και εφεξής το τμήμα της μηνιαίας επικουρικής σύνταξής τους που υπερβαίνει το ποσό των 150 ευρώ μειώνεται κατά 30%. Σε περίπτωση που η χορηγούμενη από το ΕΤΕΑΜ σύνταξη υπόκειται σε παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, δηλαδή υπερβαίνει τα 300 ευρώ, η ανωτέρω μείωση γίνεται επί του ακαθάριστου ποσού της μηνιαίας σύνταξης που εναπομένει μετά την παρακράτηση. Το συνολικό ποσό της μηνιαίας σύνταξης, μετά την ανωτέρω μείωση, δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των 150 ευρώ.
*Συνταξιούχοι του ΕΤΑΤ που λαμβάνουν μόνο επικουρική σύνταξη: Προβλέπεται ότι από 1/11/2011 και εφεξής το ποσό της μηνιαίας επικουρικής σύνταξής τους μειώνεται κατά 15%. Σε περίπτωση που η χορηγούμενη από το ΕΤΑΤ επικουρική σύνταξη υπόκειται σε παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, δηλαδή υπερβαίνει τα 300 ευρώ, η ανωτέρω μείωση γίνεται επί του ακαθάριστου ποσού της μηνιαίας σύνταξης που εναπομένει μετά την παρακράτηση.
Οσον αφορά την Επιβολή Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, προβλέπεται σύμφωνα με την εγκύκλιο ότι από 1/8/2011 το 50% του συνολικού ακαθάριστου μηνιαίου ποσού (κύριας και επικουρικής) σύνταξης που χορηγείται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, υπόκειται στην παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) καθώς και στην παρακράτηση της επιπλέον μηνιαίας εισφοράς, για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.


ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr

«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


ΣΙΤΑΡΙΑ
Μέχρι και 450 ευρώ οι φόροι για πατρικά σπίτια…

Αποφασισμένοι πολλοί Ηπειρώτες να κόψουν το ρεύμα και να ξεχάσουν τις αποδράσεις στα ορεινά…
Ερμητικά κλειστά θα μείνουν στο εξής και τα λίγα εκείνα σπίτια στα ορεινά και ακριτικά χωριά της Ηπείρου που μέχρι σήμερα άνοιγαν για κάποιες ημέρες το χρόνο, τουλάχιστον τα καλοκαίρια ή σε κάποιες γιορτές.
Αιτία το χαράτσι που καλούνται να καταβάλλουν μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ όλοι ανεξαιρέτως οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμη και όσοι έτυχε να διαθέτουν ένα παλιό σπίτι που τους κληροδότησαν γονείς και παππούδες στον τόπο καταγωγής τους.
Και μπορεί η φορολογία για τα τετραγωνικά μέτρα μιας κατοικίας στο χωριό να υπολογίζεται με βάση τον χαμηλότερο συντελεστή, όμως και πάλι τα ποσά των οφειλών που προκύπτουν είναι σημαντικά, ειδικά σε εποχές δύσκολες για τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο όπως οι σημερινές, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι συνήθως τα πατρικά σπίτια στην ύπαιθρο είναι μεγάλα σε εμβαδόν με αποθήκες, κελάρια κι άλλους βοηθητικούς χώρους που επίσης φορολογούνται!
Έτσι όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι ιδιοκτήτες που αποφασίζουν να καταφύγουν στην λύση της διακοπής ηλεκτροδότησης του σπιτιού στο χωριό, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν από το τέλος ακινήτων και την επόμενη χρονιά, για την οποία επίσης θα ισχύσει.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…
Τα παλιά ή πιο καινούρια εξοχικά σπίτια που οι περισσότεροι Ηπειρώτες διαθέτουν στον τόπο καταγωγής τους εντάσσονται στην πιο χαμηλή τιμή ζώνης, αυτή των 500 ευρώ. Για την φορολόγησή τους τα τετραγωνικά μέτρα του συνολικού εμβαδού τους πολλαπλασιάζονται με τον χαμηλό συντελεστή 3. Και πάλι όμως το ποσό που προκύπτει δεν είναι καθόλου αμελητέο!
Για παράδειγμα ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στην ύπαιθρο με εμβαδό που μαζί με αποθήκη, πλυσταριό ή υπόγειο φτάνει τα 80 τετραγωνικά μέτρα, καλείται φέτος να καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ το ποσό των 240 ευρώ, την στιγμή που κατά μέσο όρο πληρώνει ετησίως το ίδιο περίπου ποσό στη ΔΕΗ για τα πάγια.
ΤΕΛΟΣ ΕΩΣ 450 ΕΥΡΩ!
Υπάρχουν όμως και συμπατριώτες μας που αυτές τις ημέρες θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη μεγαλύτερα ποσά για το σπίτι τους στο χωριό, που μπορεί να αγγίζουν ακόμη και τα 450 ευρώ. Κι αυτό γιατί έτυχε το σπίτι που διαθέτουν να είναι δίπατο και να έχει και υπόγειο, όπως δηλαδή συμβαίνει με την πλειοψηφία των παλιών πετρόκτιστων σπιτιών στα ορεινά της περιοχής μας.
Δεδομένου λοιπόν του γεγονότος ότι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο εξοχικό για λίγες μόνο ημέρες κάθε χρόνο, οδηγούνται στην απόφαση να το «κλειδώσουν» οριστικά, κόβοντας το ρεύμα και να το επισκέπτονται αραιά πλέον και αυθημερόν. Δεν μπορεί βέβαια να κατηγορήσει κανείς έναν συμπατριώτη του ότι «παρατάει το σπίτι στο χωριό», αφού το σκεπτικό είναι απολύτως λογικό. Σου λέει, «δεν μπορεί να πληρώνω από 500 έως 900 ευρώ το χρόνο μόνο και μόνο για να πηγαίνω στο χωριό για λίγες μέρες διακοπών. Κόβοντας λοιπόν το ρεύμα έχω διπλό όφελος. Γλιτώνω και το πάγιο της ΔΕΗ και το τέλος ακινήτων»!
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός του ρεύματος και του νέου αυτού φόρου, τα εξοχικά σπίτια, παλιά στην μεγάλη τους πλειοψηφία, απαιτούν και χρήματα για συντήρηση. Το κόστος λοιπόν για τους ιδιοκτήτες τους ανεβαίνει ακόμα πιο πολύ.
ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
Υπάρχουν ορεινοί οικισμοί στο Νομό Ιωαννίνων και την Ήπειρο που το χειμώνα απομένουν με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους. Τα χωριά αυτά ζωντανεύουν συνήθως το Πάσχα, εορταστικά τριήμερα και φυσικά τα καλοκαίρια που οι απόδημοι επιστρέφουν για διακοπές. Με το τσουχτερό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται και στα εξοχικά σπίτια το πλήγμα αναμένεται να είναι μεγάλο για τα χωριά, αφού εκτιμάται ότι πολλοί ιδιοκτήτες θα επιλέξουν τελικά να κόψουν το ρεύμα, οπότε και θα πάψουν να έρχονται σε αυτά για ξεκούραση και διακοπές.
ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΔΕΗ
Σε αρκετές δεκάδες ανέρχονται εξάλλου οι Ηπειρώτες που ήδη έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό με την ΔΕΗ, αφού αδυνατούν να εξοφλήσουν ακόμη και μικρούς λογαριασμούς, ώστε να μην τους κόψουν το ρεύμα. Τώρα με το βαρύ τέλος ακινήτων που καλούμαστε όλοι να καταβάλλουμε, εκείνοι που θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Έτσι, θα αρχίσουν τις περικοπές με πρώτη την… πολυτέλεια των διακοπών στο χωριό!


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θέματα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Την 11-11-2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-10-2011 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή φράγματος (σαρζανέτ) στον ποταμό Λούρο)», αναδόχου Αναστασίου Τάσιου, μέχρι την 24-12-2011.
2.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή στέγης Ιερών Ναών των Δ.Δ. Μόλιστας και Μοναστηρίου Δήμου Κόνιτσας», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος – Β. Βαγενά Ο.Ε.», μέχρι την 30-12-2011.
3.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση οδού Πυρσόγιαννη – Αμάραντος (Α΄ Φάση)», αναδόχου Ιωάννη Βλάχα ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2012.
4.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση 41ης επαρχιακής οδού», αναδόχου Θεοδώρου Κώστα ΕΔΕ, μέχρι την 30-12-2011.
5.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συμπληρωματικά έργα μέσω Ρού Καλαμά» αναδόχου Ευαγγελίας Ζητούνη ΕΔΕ , μέχρι την 30-12-2011.
6.Έγκριση συμμετοχής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, στις συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν για την προμήθεια υγρών καυσίμων, για τα Ν.Π.Δ.Δ. της Π.Ε. Ιωαννίνων, για το έτος 2012.
7.Παροχή εξουσιοδότησης στον Δήμο Κόνιτσας Ιωαννίνων, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών, για το έτος 2012, με δικές του διαδικασίες.
8.Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης για την ανάθεση σε ιδιωτικά συνεργεία, του καθαρισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζουν Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Παιδείας τοπικού ενδιαφέροντος και συγκρότηση της Επιτροπής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
9.Έγκριση διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, για την ασφαλιστική κάλυψη των αυτοκινήτων και μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2012 και συγκρότηση της Επιτροπής αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
10.Έγκριση μίσθωσης δύο (2) ταχυδρομικών θυρίδων, για την παραλαβή από τα ΕΛΤΑ, της αλληλογραφίας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου.
11.Έγκριση προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού για τις ανάγκες εξοπλισμού και υποστήριξης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
12.Έγκριση μετακίνησης του Στέργιου Κοκκώνη, υπαλλήλου του Τμήματος ΚΤΕΟ της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, για τη συμμετοχή του στο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο σε θέματα τεχνικού ελέγχου οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που θα διεξαχθεί από 21 έως και 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα και έγκριση των σχετικών δαπανών.
13.Έγκριση μετακίνησης των κτηνιάτρων Κων/νου Ζευγολά και Λαμπρινής Σταμούλη, υπαλλήλων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, για τη συμμετοχή τους στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τροφίμων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα και έγκριση των σχετικών δαπανών.
14.Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, προκειμένου να καταθέσει αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο για τον προσδιορισμό δικάσιμου καθορισμού των τιμών μονάδας και για τις λοιπές ενέργειες για τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης του έργου «Κατασκευή γέφυρας προ Πέρα Καλεντίνης επί του ρέματος Ρετσιανών».
15.Έγκριση παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης, μετ’ αναθεωρήσεως, των εργασιών του έργου «Έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ των Δήμων Αθαμανίας, Αράχθου, Αμβρακικού, Κομποτίου και Ξηροβουνίου του Νομού Άρτας», αναδόχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΥΧΤΗ & ΣΙΑ Ε.Ε., μέχρι την 30-11-2011.
16.Ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου της Π.Ε. Άρτας με τίτλο «Συνέχιση βελτίωσης – ασφαλτόστρωσης οδού από επαρχιακή οδό Άρτας – Κορωνησίας προς Γαβριά (γ’ φάση)», προϋπολογισμού € 450.000,00 με ΦΠΑ, δεδομένου ότι η ορισθείσα για την 18-10-2011 δημοπρασία του, δεν διεξήχθη λόγω απεργίας των Μηχανικών – μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού.
17.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 25-10-2011 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση αναχωμάτων και τάφρων ιχθυοτροφείων των λιμνοθαλασσών ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
18.Ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας, με τίτλο «Ηλεκτροφωτισμός στο επαρχιακό και βασικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 160.000,00 με ΦΠΑ, δεδομένου ότι η από 01-11-2011 δημοπρασία του απέβη άγονος, επειδή δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος για επίδοση προσφοράς.
19.Έγκριση συνδιοργάνωσης από την Π.Ε. Πρέβεζας, της Γιορτής του Τσίπουρου στην Κρυοπηγή και έγκριση των σχετικών δαπανών.
20.Έγκριση πληρωμής δαπάνης ασφαλιστικών εισφορών, για την αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας πρώην υπαλλήλου της Νομαρχίας Πρέβεζας.
21.Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Επισκευή διωρύγων αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Ραγίου - Κεστρίνης», αναδόχου Χρήστου Ράπτη.
22.Έγκριση μετακίνησης και σχετικές δαπάνες, για τη συμμετοχή του Νικόλαου Μπατζιά, υπαλλήλου του Τμήματος Πληροφορικής, και της Παναγιώτας Μώκου, υπαλλήλου του Τμήματος Προσωπικού και Μισθοδοσίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, στην παρουσίαση του ενδέκατου θεματικού σεμιναρίου του έργου «Misrar» στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC Διαπεριφερειακή Εδαφική Συνεργασία, που θα πραγματοποιηθεί στο ΤΑΛΙΝ της Εσθονίας, από 27-11-2011 έως 02-12-2011.
23.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
24.Έγκριση διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού, κατάρτιση των όρων της διακήρυξης και συγκρότηση της Επιτροπής του διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης στην Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Θεσπρωτίας) για τη υλοποίηση του έργου «ADRIMOB (SUSTAINABLE COAST MOBILITY IN THE ADRIATIC AREA)», στο πλαίσιο υλοποίησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας IPA ADRIATIC 2007-2013.
25.Έγκριση μετακίνησης του Αποστόλου Τσίτσικα, Προϊσταμένου του Τμήματος ΚΤΕΟ της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή του στο ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο σε θέματα τεχνικού ελέγχου οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που θα διεξαχθεί από 21 έως και 24 Νοεμβρίου και έγκριση των σχετικών δαπανών.
26.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια αλατιού λευκού (πλυμένου) οδικών δικτύων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από τυχόν χιονοπτώσεις – παγετό στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της Π.Ε. Άρτας, κατά τη χειμερινή περίοδο 2011-2012 και συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής.
27.Έγκριση δαπάνης ηλεκτροδότησης, σε βάρος του κονδυλίου με τίτλο «Μετατοπίσεις – Επεκτάσεις στύλων ΔΕΗ σε ΟΤΑ του Νομού» του Προγράμματος Κ.Α.Π. Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για την εκτέλεση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ολοκλήρωση εργασιών πιστών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών».
28.Έγκριση δαπανών συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεθνή τουριστική έκθεση PHILOXENIA, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 18 έως 20-11-2011.
29.Έγκριση του αριθμ. 2/09-11-2011 Πρακτικού (έλεγχος των δικαιολογητικών – πιστοποιητικών των προσωρινών μειοδοτών) της Επιτροπής Διεξαγωγής του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης και κίνησης για τις ανάγκες των Ν.Π.Δ.Δ. Π.Ε. Ιωαννίνων για το έτος 2012 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
30. Παροχή εξουσιοδότησης στον Δήμο Δωδώνης Ιωαννίνων, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών, για το έτος 2012, με δικές του διαδικασίες.
31.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση ασφαλτόστρωση από εθνική οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης προς Αγία Παρασκευή (Β’ Φάση)», αναδόχου εταιρείας ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΤΕΕ, μέχρι την 30-12-2011.
32.Έγκριση του 3ου ΑΠΕ (Υπέρβασης λόγω αναθεώρησης και ΦΠΑ) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Δήμου Τζουμέρκων Ν. Ιωαννίνων», αναδόχου Βασιλείου Χριστιά.
33.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών, ελαστικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
34.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
35.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
36.Έγκριση μετακίνησης του Χρήστου Ματακούλη, υπαλλήλου του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού & Ποιοτικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, στην Αθήνα την 15-11-2011, για τη συμμετοχή του σε σύσκεψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με θέμα «Έλεγχος εισαγωγών», και έγκριση των σχετικών δαπανών.
37.Έγκριση μετακίνησης του Ευάγγελου Κωνσταντινίδη, υπαλλήλου του Τμήματος Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή του στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ε.Κ.Δ.Δ. & Α., με τίτλο «Διαχείριση Υδατικών πόρων», που θα διεξαχθεί από 5-12-2011 έως 9-12-2011 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
38.Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Π.Ε. Άρτας «Προστασία πρανών όχθης χειμάρρων Άννινου και Κομποτέϊκου στην περιοχή Αλή – Αγάς Κομποτίου», προϋπολογισμού € 85.000,00 με ΦΠΑ.
39.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρευρεθεί στη διεθνή τουριστική έκθεση PHILOXENIA, από 18 έως 20-11-2011.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr